Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2)

1718 posts, 422617 views

Go to page:  1  ... 42 43 44 45 46 47 48  ... 123

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) shoppy

La prognoza de peste 4-5zile si mai mult nu are rost sa te uiti la grade doar la tendinta generala, si daca ai "noroc" atunci si aia poate fi contrazisa.

Calculul ala cu reactorul 3 e simplist si bazat pe faptul ca reactorul 1 furnizeaza 15% din consumul national in weekend si daca, consideram in mare ca populatia Bucurestiului e 10-15% din populatia tarii..., oricum, un reactor / bloc generator de la o termocentrala nu merge non-stop ci intr-un ciclu de incalzire - distributie - racire - revizie - reparatii planificate - rezerva, deci mai complicat.
Si daca iei o bucata de fier / cupru / otel si o pui sub tensiune atunci nu obtii caldura, sau ma rog, obtii undeva o flama mare si gata, ca astea sunt conductoare, nu rezistente termice, deci lasati gluma :mrgreen: .

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) subway guru

A fost o simpla gluma @shoppy, din partea tuturor, de la un capat la celalalt, ce Dumnezeu, nu te-ai prins, ca si tu esti 'un tip glumetz'...
Si un prilej de a spune ce 'deficiente' de infrastructura sunt in Bucuresti si pe zona de 'electrice'...
La prognoza meteo ma uitam doar la 'aia scurta, pe trei zile' si ramane cum am zis...nasol!
Mai departe, om trai si om vedea...
Seara buna si tie si 'keep with the good job you're doing!'.

• darknight
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) darknight

Am revenit si eu ...scuzati absenta :oops: ...Pe baza analogiei 2011-1910 si conform anomaliilor de geopotential prognozate de ansamblele celor mai bune modele , synoptic vom fi foarte apropiati de evolutia vremii din februarie 1910 ,asta inseamna o vreme foarte buna ,calda, deci dupa parerea mea primavara vine mai devreme .....se va putea turna dupa 5-6 februarie.....Seara buna :mrgreen:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) subway guru

Subscriu, asa am vazut si eu pe prognoza 'lunga' in care am incredere...
Ma bucura ca 'cei mai priceputi ca mine...confirma'! 8-)
Deocamdata insa afara sunt deja -13 si noaptea asta se anunta 'cea mai geroasa' de pana acuma, deci pentru moment ramanem la 'nasol' dar cu sperante de 'mai favorabil'...  :mrgreen:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Tavi

darknight wrote:
Am revenit si eu ...scuzati absenta :oops: ...Pe baza analogiei 2011-1910 si conform anomaliilor de geopotential prognozate de ansamblele celor mai bune modele , synoptic vom fi foarte apropiati de evolutia vremii din februarie 1910 ,asta inseamna o vreme foarte buna ,calda, deci dupa parerea mea primavara vine mai devreme .....se va putea turna dupa 5-6 februarie.....Seara buna :mrgreen:

Super tare prognoza asta!
Acum mai depinde si de cine pe cine toarna. Asta imi aduce aminte de slagarul dinainte de '89: "O clipa de sinceritate ... te duce la securitate!"  :lol:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) mindmasster

O sa fie  cum a fost acum 2 saptamani cand maxima era 15 grade si pe urma au venit ninsori si viscol dupa care geru asta care parca nu se mai termina . Iarna parca vad ca va reveni dupa 5 feb

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Utilizator anonim

In ciuda gerului cumplit dimineata lucrau la armare si montat predale.  :shock:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) shoppy

Deci pana la urma cate betonari au fost pana acum?, ca m-am incurcat :oops: ...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) adn2377

shoppy wrote:
Deci pana la urma cate betonari au fost pana acum?, ca m-am incurcat :oops: ...

Prima, una si singura :)

Dar mai intreb si eu ca nu mai stiu unde e scris mai in urma - Cate betonari vor fi in total?

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

A avut loc acum 2 saptamani prima betonare de 10+10m, saptamana trecuta s-a incercat a doua suprabetonare de 10+10m dar din cauza temperaturilor nu au reusit. Totusi urmeaza o noutate legata de etapele de suprabetonare si atunci va pot spune si cate etape sunt la momentul de fata.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Revin cu informatii calde referitoare la etapele de suprabetonare. Acestea la momentul proiectarii au fost in numar de 18 pe lungimi de cate 10+10m.
In urma refacerii calculelor pentru etape mai mari s-a ajuns la concluzia ca se poate lucra in liniste si cu etape de suprabetonare de cate 20+20m.
Astfel mai raman 10 etape de suprabetonare a cate 20+20m din care a 5a contine si distanta de 35m dintre SP2 (capatul de pe Titulescu) si PC4 (prima arcada de beton de pe Titulescu dinspre SP2) iar a 11a etapa este finala cu distanta de 50m intre PC4 si  PC3 (arcada de beton de langa Calea Grivitei. Etapa a 9a este reprezentata de rapmele de pe Calea Grivitei.
Si reprezentarea 3D cu etapa in care ne aflam acum si etapa in care ne vom afla cand are loc urmatoarea turnare de 20+20m.

Timpul in care se va finaliza suprabetonarea se va reduce si el destul de semnificativ, aproape la jumatate, normal in functie si de cum va fi vremea luna asta.
2.jpeg (174.54 KB; downloaded 2578 times)
4.jpeg (143.97 KB; downloaded 2576 times)

• GAC
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) GAC

In sfarsit si o veste buna. La 20+20 de metrii mai merge treaba, ca prea era cu taraita. Chiar si asa, mai devreme de mai nu cred ca vor circula tramvaiele (poate masinile sa circule din aprilie, dar complexitatea statiei de tramvai va pune probleme).
Apropo, Marian, Guru, stiti cumva cat va dura asamblarea statiei SF de tramvai?, asamblare, care ramane ultima variabila in determinarea momentului inaugurarii pasajului.
In legatura cu rampele de pe Grivita, se vor folosi predale de tipul celor folosite la restul pasajului?  fiindca grinzile principale ale rampelor, nu au "coaste" pe care sa stea predalele, asa cum are tablierul principal.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Pe pod cand vor circula masinile vor circula si tramvaiele, nu se va pune in functiune pe "domenii".
Statia si liniile de tramvai vor fi gata la aproximativ 1-2 luni dupa ce se face ultima turnare. Mai este si tensionarea finala a hobanelor care nu am idee cat dureaza.
Pentru rampele de pe Grivita sunt niste predale mai late, cu prima ocazie o sa le fac poze.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) mindmasster

Asamblarea statiei de tramvai va dura o luna .

Go to page:  1  ... 42 43 44 45 46 47 48  ... 123

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464156 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”