Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii

Topic: Construcția de parcări în București

878 posts, 270740 views

Go to page:  1  ... 40 41 42 43 44 45 46  ... 63

📖 Pagination options
Re: Constructia de parcari in Bucuresti ByOnu

Intre timp, am vazut ce inseamna aia coordonare intre MT si PMB la Razoare..

Re: Constructia de parcari in Bucuresti TibiV

Si inca n-ai vazut nimic.
Te-ai uitat doar la mica portiune din harta...
:lol:

Re: Constructia de parcari in Bucuresti gabriels

Eu vad doua cauze mari in problema parcarilor:
-a devenit foarte ieftin sa detii o masina. Solutie: taxa mare pentru a folosi masina in Bucuresti.
-nu se aplica regulile care interzic parcarea pe prima banda, trotuar etc. Oamenii s-au obisnuit ca merge si asa, practic primaria(din motive populiste) a incurajat problema. Solutie: amenzi si ridicarea masinilor parcate ilegal.

Aceste solutii sunt foarte dureroase pe termen scurt, dar vor functiona pe termen lung. Doar in felul acesta se vor construi parcari private (vezi exemplul Parisului) si oamenii vor intelege ca atunci cand cumpara o masina au nevoie sa cumpere si loc de parcare (care poate depasi pretul masinii).

Inainte sa fie mai bine trebuie sa fie mai rau.

Re: Constructia de parcari in Bucuresti essco

@gabriels: una din doua: ori nu ai masina, ori ai masina si ai si loc de parcare rezidential (sau stai la curte).
Ia, zi!  :D

Re: Constructia de parcari in Bucuresti shoppy

Da, ca in tarile civilizate te intreaba daca stai sau nu la curte cand iti da amenda.

In tarile civilizate exista parcari de resedinta la toate blocurile.
In plus, de ce faci comparatie cu "tarile civilizate"? Noi nu suntem? Sau ne comparam cu niste tari doar atunci cand comparatie vine ca un argument in favoarea ideilor proprii?
La ce mai vrei comparatii cu "tarile civilizate"? La gradul de civilizatie al soferilor? La salarii? La calitatea alimentelor din magazine? La pretul chiriilor si al locuintelor?

Tu probabil ai impresia ca in tarile civilizate orice bloc de 100 de apartamente are adiacenta o parcare de 150 de locuri numai pentru el, nu este asa.
De asemenea probabil ai impresia ca orice familie cu 2 copii are neaparat 4 masini, chit ca sunt tigai de 500$ bucata luate de pe la dezmembrari, din nou nu este asa.

Diferenta de civilizatie este data de aplicarea legii.
In tarile civilizate exista o lege si nimeni nu-si permite sa o incalce.
La noi exista o lege si toata lumea isi permite sa o incalce.

Prin faptul ca nu suntem in stare nici sa aplicam o lege si nici macar sa dam alta lege pe care sa fim in stare sa o aplicam, ne caracterizam ca o republica bananiera.

Mie unuia mi-ar place ca repulica bananiera sa se transforme intr-o tara civilizata, de asta compar republica bananiera cu o tara civilizata(se pare ca sunt in minoritate).

Re: Constructia de parcari in Bucuresti TibiV

Unul dintre rarele cazuri in care ma alatur intru totul "minoritatii" tale...
:bere:

PS
Sunt curios cum ar arata Brooklyn si Manhattan cu zgarie-norii aia lipiti unul de altul si cu parcari "echivalente" alaturi...
Alaturi... unde ?!?!

Zgarie norii aia au parcari pe cateva etaje.
Daca ar fi cum spuneti voi, atunci ar fi aceeasi situatie ca la noi in toate orasele civilizate.
No, uite, cum credeti voi ca isi parcheaza aia masinile, a? Ca si ei au multe.
(Fac o paranteza si ii mai spun si lui shoppy ce am mai spus de vreo cinci ori: n-am decat o masina si vreau sa o parchez legal cand vin acasa, dar nu mai departe de 1 km.)
shoppy, vad ca iti plac disputele; dar solutii? Nema! Ce fac? Vand masina? Pana la urma sunt un om ca oricare altul, nu vreau sa ma cert cu tine. Ai o solutie? Pana gasesti tu una, am gasit eu: incalc legea parcand pe trotuar, fara sa deranjez prea mult - mai exista 2 metri in lateral pe unde sa treaca pietonii. Pe raspunderea si riscul meu. Imi pare rau ca o fac, dar alta solutie nu am.

Re: Constructia de parcari in Bucuresti subway guru

La Amsterdam nu-ti poti cumpara avtomobil daca n-ai loc de parcare asigurat si platit...la fel e pe cale sa se petreaca si la Beijing...
8-)
Doar la noi e <altfel>, e <LIBERTATE TOTALA> sa te pisi free in nasul celorlalti...
:twisted:

Pai, nu e doar la noi. Ai dat doua exemple, lumea e mare.

Re: Constructia de parcari in Bucuresti subway guru

Am dat doar doua exemple, unul din lumea <civilizata> si celalalt din lumea ce vine tare din urma...ca sa pricepi care e trendu’...
:bere:

Si le parcheaza la marginea orasului in P+R gratis sau se muta mai la periferie unde nu sunt probleme cu parcatul, este un lux sa stai in buricul targului, luxul se plateste.
Si cat crezi ca, costa parcarea aia de langa zgarie-nor?, crezi ca e gratis?, sunt unele si cu 10euro pe ora.
Cand o sa-ti faca primaria parcare langa zgarie-nor si o sa-ti ceara 10euro pe ora, dupa logica ta, o sa spui "nene, am o singura masina, nu-mi permit 10euro pe ora / 500euro abonament pe luna ca in x luni dau pe parcare mai mult decat face masina, ce vreti de la mine?, vreti sa vand masina, masina imi este necesara ca [orice justificare aici], deci aia e, daca nu am alta posibilitate este logic ca se justifica, ca tot pe trotuar parchez".
Crezi ca nu sunt cu gandirea asta prin tarile civilizate? Sunt o droaie, doar ca imediat ii prinde politia, le frige o amenda de 500euro indiferent de orice justificare or crede ei ca au si gata, se invata minte si data viitoare nu mai fac(daca n-au bani nici o problema, le confisca masina, o vinde, si daca mai ramane ceva atunci le trimite restul).

Vezi ca aici pe forum sunt cateva idei care sunt considerate adevarate:
- masina personala este un lux, nu ceva ce trebuie ieftinit pana sa-si permita toti oamenii si masina si parcata in fata scarii
- legea trebuie respectata sau schimbata, nu gasite justificari pentru incalcarea ei
- fara atacuri la persoana

• ClaudiuL
  • Posted:
  •  

Re: Constructia de parcari in Bucuresti ClaudiuL

Cateva raspunsuri la cele de mai sus :
Nu stiu New York dar la Houston linga fiecare zgarie nori pe jumatate din inaltime este o parcare supraetajata.
Amsterdam, cred ca este vorba de zona centrala unde oricum miscarea imobiliara este mica.
Masina este totusi o necesitate pentru majoritatea posesorilor. Si tovarasii considerau ca este un lux si vedem ce mostenim.
Pericolul este ca primariile sa imbratiseze ideile enuntate de colegi ca fiind cea mai simpla solutie.
Doar ca acum trebuie sa se puna cu niste milioane de suparati.

Go to page:  1  ... 40 41 42 43 44 45 46  ... 63

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii  • 
Choose destination

Since our 2421 forum members have written 433599 posts in 5399 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”