Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului
2321 posts, 694836 views
📖 Pagination options
-
- andrei11
-
Posted:
-
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului
andrei11
La asta m-am uitat si eu, dar observa ca pantograful e la nivelul stalpilor de iluminat.
La asta m-am uitat si eu, dar observa ca pantograful e la nivelul stalpilor de iluminat.
- zapacitu
-
Posted:
-
zapacitu
Cred ca am mai vorbit pe tema asta (pagina 29-30 la 14 posturi / pagina)
Mai sunt informatii pe tema asta la paginile 29-30. Eu unul sunt de parere (si tot la paginile acelea e citat si raspunsul oficial) ca n-au ce face fara sa umble la LEA.
Cred ca am mai vorbit pe tema asta (pagina 29-30 la 14 posturi / pagina)
zapacitu wrote:
Altfel spus, avem nivelul soselei la +8, la care se adauga vreo 4-5m pentru linia de contact de la tramvai, la care se agauga inaltimea stalpilor de iluminat (+1-2m), rezulta va liniile alea trebuie sa fie la minim 15+7=22m deasupra solului, sau inaltimea unui bloc cu 6-7 etaje. Ochiometric vorbind, nu cred ca incape un bloc de 4 etaje sub padurea actuala de fire, deci...
cos wrote:
Inaltimea maxima a pasajului, si anume acei 8m din sectiunea P5 ar trebui sa fie atinsa la limita din stanga a carosabilului de pe Splaiul Unirii, sens spre oras. Ochiometric, cam 3/4 din rampa e sub LEA, deci tot ochiometric putem presupune ca Hmax sub LEA va fi pe la 6m.
Pentru un stalp de beton clasic (am luat cazul cel mai defavorabil, pe pasaj vor fi cu siguranta stalpi metalici) m-am uitat pe o fisa tehnica si rezulta ca are Hmax=8.5m (10m minus fundatia minima de 1.5m). Rezulta ca cel mai inalt punct al constructiei noastre va fi pe la 14.5m. Deci inaltimea LEA (plus zona de protectie) ar trebui sa fie la minim 21.5m. Aproape de calculul colegului de mai sus. Deci e posibil sa avem probleme, pana la urma...
Mai sunt informatii pe tema asta la paginile 29-30. Eu unul sunt de parere (si tot la paginile acelea e citat si raspunsul oficial) ca n-au ce face fara sa umble la LEA.
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Situatia cea mai defavorabila :
Intre ultimul fir din LEA si Splai sunt 85 metri.
Imi mentin parerea ca este totul calculat sau se ia ca si varianta de lucru sa se realoce unele LEA - uri. Toate LEA - urile de acolo sunt in functiune ?
Situatia cea mai defavorabila :
Intre ultimul fir din LEA si Splai sunt 85 metri.
Imi mentin parerea ca este totul calculat sau se ia ca si varianta de lucru sa se realoce unele LEA - uri. Toate LEA - urile de acolo sunt in functiune ?
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Da, toate sunt funcţionale, chiar dacă nu funcţionează în permanență.
Când se întâmplă asta si mergi pe sub ele, de la o LEA la alta, auzi cum se schimbă " murmurul" lor...
E același sunet de 50Hz, dar se schimbă cumva " tonalitatea"... Bănuiesc că e vorba despre grosimile diferite ale cablurilor...
Subiect interesant pentru un prof de muzică sau un inginer audio/sunetist....
Bănuiesc că este vorba de faptul că aceeasi notă ( La, de exemplu...
) se aude într-un fel la vioară si altfel la violoncel...
Da, toate sunt funcţionale, chiar dacă nu funcţionează în permanență.
Când se întâmplă asta si mergi pe sub ele, de la o LEA la alta, auzi cum se schimbă " murmurul" lor...
E același sunet de 50Hz, dar se schimbă cumva " tonalitatea"... Bănuiesc că e vorba despre grosimile diferite ale cablurilor...
Subiect interesant pentru un prof de muzică sau un inginer audio/sunetist....
Bănuiesc că este vorba de faptul că aceeasi notă ( La, de exemplu...
- zapacitu
-
Posted:
-
zapacitu
Sunetul produs de o LEA cu frecventa curentului de 50Hz este de 100Hz. Adica ceva imediat sub gama Do major (care incepe putin sub 150Hz - nu mai stiu exact). Daca nu ma insel, frecventa pica undeva intre doua note muzicale, iar sunetul se poate reproduce usor cu o chitara bas.
Sunetul produs de o LEA cu frecventa curentului de 50Hz este de 100Hz. Adica ceva imediat sub gama Do major (care incepe putin sub 150Hz - nu mai stiu exact). Daca nu ma insel, frecventa pica undeva intre doua note muzicale, iar sunetul se poate reproduce usor cu o chitara bas.
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Iată si profu' de muzică/ inginer audio/ sunetist !....
Dar de ce zici că se aude cu 100Hz, adică frecvenţă dublă ? Nu ştiam asta...
Iată si profu' de muzică/ inginer audio/ sunetist !....
Dar de ce zici că se aude cu 100Hz, adică frecvenţă dublă ? Nu ştiam asta...
- zapacitu
-
Posted:
-
zapacitu
Doar inginer si nu de specialitate. Oricum, buna intrebare; sincer nu mai tin minte raspunsul
...propun sa mergem cu muzica prin alte thread-uri, daca e sa dezbatem subiectul.
Doar inginer si nu de specialitate. Oricum, buna intrebare; sincer nu mai tin minte raspunsul
...propun sa mergem cu muzica prin alte thread-uri, daca e sa dezbatem subiectul.
- Nightwolf
-
Posted:
-
Nightwolf
Ar fi superb daca am putea sa avem si o schita a proiectului cum am avut cam la toate ...
shoppy wrote:
Nu are rost sa ne contrazicem in procente, cel mai bine ar fi daca cei care viziteaza santierul ar face o schema.
Ar fi superb daca am putea sa avem si o schita a proiectului cum am avut cam la toate ...
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Ce fal de schita ?
Altceva decat PUZ-ul din "Documentatia tehnica" ?
Nu cred ca am vazut pe undeva vreo schita...
Se pare ca nu e atat de important proiectul incat primaria sa fi facut vreo randare video ca la alte proiecte ...
Ce fal de schita ?
Altceva decat PUZ-ul din "Documentatia tehnica" ?
Nu cred ca am vazut pe undeva vreo schita...
Se pare ca nu e atat de important proiectul incat primaria sa fi facut vreo randare video ca la alte proiecte ...
-
- Costin
-
Posted:
-
Costin
Cred ca shoppy se refera la ceva de genul asta: viewtopic.php?f=258&t=2889&start=56#p155744
Cred ca shoppy se refera la ceva de genul asta: viewtopic.php?f=258&t=2889&start=56#p155744
-
- danutzu_2910
-
Posted:
-
danutzu_2910
Deci, cu prima ocazie cand trec prin zona, (teoretic este parte din drumul meu de la job - acasa, daca nu intervin schimbari) trag masina pe dreapta si incerc sa fac poze "din profil".
@andrei11
Tu imi arati sectiunea cea mai favorabila, unde inaltimea rampei, in acea sectiune, este mica. E la inceputul rampei.
Eu vorbesc de prima LEA dinspre Dambovita, unde rampa are inaltime mare.
Adica asta: https://goo.gl/maps/DeoqD
Deci, cu prima ocazie cand trec prin zona, (teoretic este parte din drumul meu de la job - acasa, daca nu intervin schimbari) trag masina pe dreapta si incerc sa fac poze "din profil".
@andrei11
Tu imi arati sectiunea cea mai favorabila, unde inaltimea rampei, in acea sectiune, este mica. E la inceputul rampei.
Eu vorbesc de prima LEA dinspre Dambovita, unde rampa are inaltime mare.
Adica asta: https://goo.gl/maps/DeoqD
- 133 313
-
Posted:
-
133 313
Conteaza mai putin acum. Daca s-au putut trage LEA de la baraje pe vremea lui Pazvante se pot modifica si cateva LEA de la CET Sud. In prima faza ne intereseaza un pod la nivel cu Splaiul ca momentan ala care trece pe sus ne expulzeaza in boscheti.
Conteaza mai putin acum. Daca s-au putut trage LEA de la baraje pe vremea lui Pazvante se pot modifica si cateva LEA de la CET Sud. In prima faza ne intereseaza un pod la nivel cu Splaiul ca momentan ala care trece pe sus ne expulzeaza in boscheti.
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Exact.
Si va fi util pe directia Berceni-Oltenitei -Titan, ca să nu mai treci pe la Bobocica-Vitan...
Dar primul pod terminat va fi probabil cel din amonte, si nu îl vor da în folosință prea curând, întâi îl vor păstra să mute utilaje si materiale de pe un mal pe altul...
Exact.
Si va fi util pe directia Berceni-Oltenitei -Titan, ca să nu mai treci pe la Bobocica-Vitan...
Dar primul pod terminat va fi probabil cel din amonte, si nu îl vor da în folosință prea curând, întâi îl vor păstra să mute utilaje si materiale de pe un mal pe altul...
- 133 313
-
Posted:
-
133 313
Se lucra si azi, pe partea serelor era si o betoniera. Noroc ca ploaia a ramas in Ilfov (in special de la Buftea in sus), pe Bucuresti nu a prea ajuns.
Se lucra si azi, pe partea serelor era si o betoniera. Noroc ca ploaia a ramas in Ilfov (in special de la Buftea in sus), pe Bucuresti nu a prea ajuns.
📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
Străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu - Splaiul Unirii - Șos. Vitan-Bârzești (2010 - 2023)
•
Choose destination