Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

Topic: Discuții diverse despre transportul în comun

2521 posts, 793583 views

Go to page:  1  ... 39 40 41 42 43 44 45  ... 181

📖 Pagination options
  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures GPS

Astăzi in 4662, pe linia 202 in fata, lângă cabina șoferului răsuna o frumoasa muzica de opera!
Ma întreb, de ce nu se poate sa fie astfel in toate vehiculele RATB, un alt exemplu este 5230 (depoul Berceni) in care de obicei se aude un post de radio!

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures barbuandrei

Deoarece au fost nevoiti sa semneze pe propie raspundere difuzarea posturilor radio in salon.

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures cris_m

Am auzit si eu intr-o dimineata de aprilie in 4495 un post de radio discret in difuzoarele din salon. Foarte placut intr-adevar...

Poate de data asta nu mai dispare subit mesajul...  :roll:

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures iliutu

Este problema drepturilor de autor care trebuie platite pentru difuzarea de muzica ambientala.

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures TibiV

Ai dreptate, d.p.d.v. legal.
Doar ca asta nu inseamna ca legile din Romania (unele macar...) nu ar fi idioate.
Drepturi de autor ?!?!...pune soferul/vatmanul muzica si concureaza Sala Palatului !
Cine  :evil:  isi imagineaza ca omul urca in tramvai/autobuz ca sa asculte muzica, ca este mai ieftin decat sa platesti biletul la concert ?!...
Inteleg sa il pui sa plateasca pe ala care are clienti pentru ca da muzica, nu pe ala care da muzica pentru ca clientii lui sa se simta bine... :x

Este de fapt un smen al ORDA, care are prieteni in Parlament...
Artistii mor in saracie, dar sefii ORDA isi iau banii de la soferul de autobuz....  :(
Bleah...

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures ByOnu

RATB, ca orice alt operator economic, trebuie si mi se pare normal sa plateasca taxa pentru a avea dreptul de a difuza muzica / radio calatorilor. De ce? Pentru ca la fel cum un local (restaurant, terasa, castelul manelelor) face bani din oferirea unui serviciu, muzica fiind componenta a acelui serviciu, plateste dreptul de a utiliza muzica in interes comercial, la fel si RATB care ofera un serviciu comercial trebuie sa plateasca. Din acelasi motiv nici CFR Calatori n-are dreptul sa difuzeze filme pe ecranele LCD din vagoane, desi asa s-a pus problema acum cativa ani buni. Soferul, ca oricare dintre noi, are tot dreptul sa asculte radio in cabina sa.

Si mie imi place muzica in autobuze, chiar mi-as dori sa se auda mereu, dar fara ca RATB sa ocoleasca legea.

Cat despre ORDA, n-ai nici cea mai mica dreptate. Nu se scalda nimeni in bani la ORDA. Artistii traiesc in saracie din cauza UCMR-ADA si CREDIDAM, organisme de gestiune colectiva care sunt responsabile sa le plateasca compozitorilor si/sau artistilor interpreti, dupa caz, banii pe aparitiile acestora. Mai exact, daca un artist apare la maruta si canta o piesa 3 minute si 45 de secunde, ProTV plateste obligatoriu catre aceste doua organisme de gestiune colectiva suma corespunzatoare pentru 3 minute si 45 de secunde de difuzare a operei cutare (atat pentru interpretare, cat si pentru conceperea piesei - astfel, atat interpretul cat si autorul trebuie sa primeasca cota parte din bani). Ok, toate bune si frumoase pana aici, banii ajung la aceste organisme care au obligatia sa-i plateasca pe interpreti si compozitori. Problema? Ii platesc pentru mult mai putin decat se contorizeaza aparitiile lor pe posturi. Refuza sa le plateasca banii care li se cuvin.

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures alchimistul

Dar se poate afla ce cuantum au aceste plati pentru un post de radio oarecare ?

Banii se platesc de la RATB direct la ORDA sau trebuie platiti postului de radio ?

Oricum ar fi, ma indoiesc ca nu exista posturi de radio in FM-ul bucurestean care sa nu-si doreasca sa fie difuzate in autobuze. Cu precadere posturi mici, fara o audienta considerabila. Totul e sa se vrea :ugeek:

@alch3mist
Sunt vreo 30 de posturi doar in Bucursti. Caruia sa ii platesti?
Direct la ORDA.

@ByOnu
Am spus ORDA pentru ca de astia a mai auzit lumea, nu credeam ca stie cineva de CREDIDAM si UCMR. Iar artistii sunt suparati pe astia. Rau.

In alta ordine de idei este o prostie.
Este cam din categoria abonamentului obligatoriu pentru TVR. Lumea plateste obligatoriu, chiar daca nu se uita niciodata la TVR.
Adica platesti pentru ca ai posibilitatea ca la o adica sa te uiti la TVR.
Eu nu am mai dat pe TVR nici macar din greseala, asa cum mi-am organizat canalele cred ca este langa Etno...
De ce sa platesti doar ca sa aiposibilitatea de a vedea TVR?
De ce discriminarea pozitiva? De ce banii astia nu se impart tuturor televiziunilor, unele cu audienta de 5-10 ori mai mare ?...

Asa e si asta cu muzica din autobuz.
Platesti pentru ca s-ar putea sa asculti cantareti romani. Mai, mai...
Si daca soferul e meloman si pune numai un post cu muzica clasica? Cui imparte CREDIDAM banii ? Mozart, Bach si Beethoven sunt toti morti. De mult.

Tu imi aduci argumentul legal, eu iti vorbesc de argumentul moral si logica bunului simt.
In special in cazul RATB, muzica ambientala NU este o componenta a serviciului comercial prestat. Nu se urca nimeni in autobuz ca sa asculte muzica, asa cum nu renunta nimeni la calatorie daca nu este muzica.
Hai sa spunem ca la o carciuma este altceva, nu intri daca fie nu are muzica, fie este prea tare.  Chestie de gusturi.

Dar daca intr-o clinica medicala se difuzeaza muzica ambientala inseamna ca este o componenta a serviciului comercial de medicina ?
Ca fara muzica aia bolnavii nu ar mai veni la medic ?

In mod logic, trebuie sa plateasca doar cei care folosesc muzica in scop clar comercial.
Adica posturile de radio.
Hai sa zicem localurile: baruri/terase.

Toate astea ma fac sa sustin ca legislatia actuala este proasta.
Si hai sa spunem ca ar fi de inteles si de acceptat daca banii stransi (un purcoi de bani, cred ca este clar acum din cate locuri strang astia bani...) macar ar ajunge unde trebuie.
Dar cum ai spus si tu, NU ajung.
Si atunci de ce sa le platim ?...

:lol: Daca nu stiai, se colecteaza bani si pentru piesele straine, nu doar pentru cele romanesti, da! Moral este urmatorul lucru, muzica face serviciul oferit de RATB mai placut, clar. Deci este normal ca RATB sa contribuie. Asta nu se discuta. Vorbim despre un operator economic, ca orice restaurant, bar sau club care daca se foloseste de muzica, trebuie sa contribuie.

Nu vad legatura cu TVR, este cu totul altceva, spre deosebire de TVR unde acesta iti este bagat pe gat pe factura de electricitate, ca operator economic ai dreptul de a alege daca doresti sau nu sa difuzezi muzica ambientala. Ce este imoral in a plati pentru un serviciu?

Bine, ai in totalitate perfecta dreptate.
Ce spui este perfect logic si corect.
Case closed.

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures Cristy

Am aflat de curând căutând întâmplător pe net ca în 2006-2007 a avut loc o licitație pentru 100 de tramvaie noi, la care au participat Alstom, Siemens și Bombardier.
Am văzut ca se vorbea la un moment dat ca un tramvai avea sa coste 2,3 mil. Euro, și bătălia finala s-ar fi dat intre Alstom care avea 2 oferte și BM.
Mai știe cineva detalii despre aceasta achiziție și de ce a fost anulata?
Aceasta imagine cică era simularea celor de la Alstom. E adevărat?
astra_29851700.jpg (160.37 KB; downloaded 2819 times)

Ironic, numele fotografiei este astra. :?

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures Daddy

Din ce imi aduc aminte atunci a facut scandal Skoda care nu a mai depus oferta motivand ca deja s-ar cunoaste castigatorul iar apoi licitatia a fost anulata pentru ca niciun ofertant nu a respectat conditiile cerute. :?  Apoi dupa un an sau doi au vrut sa reia licitatia dar nu au mai fost bani.
Tin minte ca Siemens era cel mai scump - cereau vreo 2.6 mil/buc, mi se pare si azi enorm!

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures cris_m

Daca tot facem referire la istoria transportului bucurestean, mai are cineva poze de la lansarea oficiala (3 iunie 2006) a primelor 20 Mercedes Citaro?  Ma gandesc ca la 10 ani distanta, ar fi frumos sa marcam cumva momentul, insa internetul nu este foarte generos in a ne oferi materiale foto, pozele din presa de la acel moment fiind pierdute  :?

Go to page:  1  ... 39 40 41 42 43 44 45  ... 181

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2702 forum members have written 463806 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”