Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii

Topic: Construcția de parcări în București

878 posts, 270731 views

Go to page:  1  ... 39 40 41 42 43 44 45  ... 63

📖 Pagination options
Re: Constructia de parcari in Bucuresti Puss in Boots

Eu nu prea vad pe nimeni facand asta cat timp transportul e cum e. Reglementarile alea dure sunt problema. Ai nostri nu prea stiu sa fie duri :)

Re: Constructia de parcari in Bucuresti Serban

essco wrote:
Serban wrote:
"SOC SI GROAZA!! IMAGINI CU UN PUTERNIC IMPACT EMOTIONAL! Uitati cum sistemul opresiv, Militia, Noua Securitate instiinteaza un cetatean DOAR pentru ca a parcat neregulamentar.  Da' ce-a facut, domne, a dat in cap?! A omorat pe cineva?!"

Domnule, daca esti impiedicat sa urmezi calea legala... ce poti face? As vrea sa va vad intr-o situatie similara. Va invit la un exercitiu: veniti pe Soseaua Pantelimon si gasiti un loc de parcare legal. Dupa aia mai stam de vorba. Asa, din gura, toti stim sa dam.
Nu incalc niciodata regulie de bun simt - nu parchez pe treceri de pieton, nu parchez pe rutele de biciclisti, nu pe spatii verzi... Dar mai mult, ce sa fac? Sa-mi vand masina sau sa ma mut? Pe bune, sunt un cetatean, cum ziceti dumneavoastra, care ar vrea sa parcheze legal dar nu are unde.

Nu mai am nimic  de adaugat fata de ce au spus ceilalti mai sus.

• ClaudiuL
  • Posted:
  •  

Re: Constructia de parcari in Bucuresti ClaudiuL

Pina la urma toti platesc impozite pe masini la primarii. Sa zicem ca primariile nu au nicio responsabilitate pentru constructia de parcari mi se pare cam mult. Sper ca nu avem pe aici functionari publici din primarii  :lol: .

Sa zicem ca adevarul e la mijloc. Primaria nu poate construi parcari pentru toate masinile pentru ca este fizic imposibil. Sau hai sa zicem ca fizic ar fi (sunt campuri pe langa Bucuresti si in anumite zone din oras unde ohoooo intra parcari duium) dar ar insemna poate sa ai masina si la 10-15 km de casa si nu cred ca iti convine. Primaria nu te poate obliga sa nu-ti iei masina dar poate, in conditiile in care e o Primarie normala nu cretina ca astea de pe la noi, sa asigure parcari decente (ca numar si locatii) proportional cu nr de locatari din anumite zone. Si sub nicio forma sa nu accepte noi constructii fara locuri de parcare suficiente (subteran si suprateran). Lucru care si in oras si in preajma lui nu se respecta absolut deloc. Si sa interzica parcarile pe trotuare si-n alte locuri unde NU e voie (banda 1 de exemplu cand e interzis). Daca tu ca si cetatean stii toate astea (adica exista niste reguli CLARE si pe care TOATA LUMEA le aplica si le respecta -sau macar ar trebui), atunci nu iti iei de exemplu 4 masini ca sa aiba toti din familie una cand tu nu ai alocat decat un loc de parcare langa casa si poate posibilitatea de a cumpara inca vreo doua la vreo 3-4km. Daca iti convine, go ahead. Daca nu, atunci stai jos si mergi si cu RATB-ul. Problema sunt parcarile de resedinta mai ales. Adica unde lasi masina cand mergi acasa sa te culci. Restul parcarilor cand ai treaba in oras sunt cu totul alta mancare de peste. Si ele pot fi asigurate intr-un anumit numar si daca nu apuci loc atunci te duci cu transportul in comun. Sau o parchezi mai departe de unde ai nevoie. In strainatate cum e? Au toti loc acolo unde vor si cand vor? Nicidecum.

• ClaudiuL
  • Posted:
  •  

Cand spui strainatate probabil spui in vest. Acolo problema asta a fost prin '60 in expansiune economica si au avut posibilitatea sa o rezolve.
Cea mai mare problema la noi sunt parcarile de resedinta care nu fac fata nici la o masina la un apartament. Atentie, inca mai sunt apartamente fara nicio masina (batrani). La noi dupa ce au mai taiat din trotuare si au mai facut niste alveole primariile au intrat in criza de inspiratie. Acum, sa ai 25 de ani poate si copii si sa nu-ti iei masina ca nu ai unde sa parchezi este un pic exagerat. Dar edilii pot sa zica, ca aplica legea, bla, bla, bla.

Spun vest pentru ca suntem parte din UE si e logic sa tindem spre vest nu spre est. Si sa ne comparam cu ei daca tot (vremelnic zic eu) suntem parte din uniunea asta. Eu in continuare vreau sa il apuc pe primarul care nu va mai avea ce spatii verzi sa taie (in afara de marile parcuri) sau ce trotuare sa ingusteze ca sa mai creeze locuri de parcare. Eh pe ala vreau sa-l vad de amuzament ce mai promite si unde o sa bage masinile  :lol:

Da, ei s-au gandit in anii 60, noi oricum suntem cam cu 30-40 de ani in urma. Deci pentru noi ar fi cam anii 60 doar ca avem deja sute de mii de masini la care sa ne gandim. Nu face nimeni nimic, o sa incerc sa nu ma mai inflamez atat. Probabil se va merge asa pana nu se va mai merge. Home schooling, work from home....

Re: Constructia de parcari in Bucuresti essco

andrei11 wrote:
# essco eu stau în Piața Iancului și pot lăsa mașina și la 1,5 - 2 km depărtare. Am noroc că în cazuri extreme am o curte la aprox 2,5 km unde pot să parchez. Folosesc mașina foarte des. Puțină mișcare nu strică. Perpedes am viteza de aprox 5 km /h. Pe zăpadă / ghiață e mai dificil.

Eu stau in fata spitalului.
ByOnu wrote:
Nu stiu, poate sa mai mergeti si cu RATB cand nu este neaparat nevoie de masina personala. Poate sa parcati mai departe, de exemplu daca gasiti un loc cu doua blocuri inainte, parcati acolo si aia este.
essco, in ce zona mergi cu masina din Pantelimon de obicei?

La serviciu nu  merg cu masina; ma duc pe jos 10 minute prin parc, pana la Georgian si de acolo iau metroul. Ajung mai repede decat cu masina.
Masina o folosesc ocazional, nu merg in fiecare zi cu ea. Si, normal, la iesiri din Bucuresti.

• ClaudiuL
  • Posted:
  •  

Cand am spus anii 60 am spus si ani de expansiune economica. Atunci s-au facut si majoritatea autostrazilor din vest. Sigur nu este cazul la noi.  :popa:

Re: Constructia de parcari in Bucuresti essco

Puss in Boots wrote:
... Primaria nu poate construi parcari pentru toate masinile pentru ca este fizic imposibil..........

Nooo, pai, stai asa!  N-a zis nimeni ca trebuie pentru toate. Dar problema parcarilor e recunoscuta de absolut toate partile implicate - soferi, municipalitate, politie... Toata lumea este de acord ca numarul de parcari este incredibil de mic, dar Primaria nu face NIMIC! Stie cineva vreo parcare construita in astia 27 de ani de la revolutie?
Puss in Boots wrote:
......Daca tu ca si cetatean stii toate astea (adica exista niste reguli CLARE si pe care TOATA LUMEA le aplica si le respecta -sau macar ar trebui), atunci nu iti iei de exemplu 4 masini ca sa aiba toti din familie una cand tu nu ai alocat decat un loc de parcare langa casa .......

Nu e caul meu; n-am decat una.
In rest, de acord cu tot ce ai spus.
Precizez ca vorbesc, fireste, doar de parcarea de resedinta. Spunea cineva de taieri de copaci, spatii verzi care vor dispare... Nuc red ca e cazul. Nu pot sa cred ca nu se gasesc locuri pentru constructia de parcari sub- sau supraterane, macar in apropierea blocurilor mari. Uite, sunt foarte curios al cui e locul asta viran, plin de gunoaie. Situat langa intrarea pe Vergului, intre Mega Image si benzinaria Socar.

Doar ca aia cu mai multe sunt mai multi. Si ocupa poate locuri incat altii cu o masina nu mai au ce lua. Asta si daca sunt locuri in the first place.

Re: Constructia de parcari in Bucuresti andrei11

Terenul acela e sigur al cuiva.
N-am înțeles  și nu o să înțeleg de ce nu conlucrează Primăria ( ca instituție ) și Ministerul Transporturilor. Peste toate noile stații de metrou ( cel puțin alea din Pantelimon ) eu aș fi făcut parcări pe două / trei nivele. Probabil nu se dorește.
Pericol de incendiu ? Aiurea, se pot proiecta / realiza porți antifoc, nici bomba nucleară să nu treacă prin ele. ( Asta în caz că un întreg nivel al parcării ar fi cuprins de flăcări, se  poate întâmpla  viewtopic.php?f=97&t=4002#p263380 ).

Subscriu. Nu s-ar putea chiar si la Aurel Vlaicu, Pipera, Leonida.... dar rezista structura? Parca din ratiuni de metrou nu puteau sa o faca pe cea de la Sudului mai inalta (desi nu se suprapunea parca deloc cu statia in sine). Nu stiu, intreb. E tarziu pt statiile noi cele in lucru si nici la M6 nu cred ca s-a gandit cineva la asa ceva. Unele probabil s-ar preta.

Re: Constructia de parcari in Bucuresti ByOnu

Foarte bine zis, Andrei. Sapi in acelasi timp pentru ambele, tragi utilitatile o singura data, proiectezi o singura data, etc. :bere:

Re: Constructia de parcari in Bucuresti andrei11

La Aurel Vlaicu / Pipera / Leonida imposibil, nu ai unde. Și dacă Aurel Vlaicu mai e cum e ( ca și NSS ), Pipera / Leonida sunt foarte la suprafață.
ByOnu, exact. Costurile ? Și le împart Ministerul și Primăria proporțional cu lucrarea fiecăreia.
Lăsând faptul la o parte că banii necesari sunt tot din impozite...Numai că în cazul metroului săracul nea Gheorghe din Sighetul Marmației contribuie  și el fără să fi călcat  în viața lui în București...

Go to page:  1  ... 39 40 41 42 43 44 45  ... 63

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii  • 
Choose destination

Since our 2421 forum members have written 433599 posts in 5399 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”