Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului
8571 posts, 1721442 views
📖 Pagination options
- 133 313
-
Posted:
-
Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului
133 313
Vesti de vesti. Aproximativ in dreptul statiei de autobuz-troleibuz de la RD a aparut tzarcul si sapaturile pentru caminul de sosire in colectorul vechi! Caminul de plecare dupa cum (sper ca se stie) este undeva pe la DT102.
Deci sa vedem ce s-a executat pana acum din canalizare... si ce mai este teoretic de executat.
Am sa ma bazez pe bunul simt tehnic al dumneavoastra sa va prindeti care sunt accesele statiei, care sunt caminele de pe colectorul vechi si care este traseul nou al canalizarii, partea executata si partea ce urmeaza sa se mai execute. Partea neexecutata este momentan la ghici, cu 3 variante, una mai probabil ca celelalte doua.
P.S. Daca bunul simt tehnic este la locul lui puteti sa va prindeti ca pana in vara lui 2017, daca se mentine ritmul, nu-s sanse sa se dezafecteze canalizarea veche si sa se mai sape pereti mulati lipsa in zona bulevardului, unde este acum poteca pietonala prin santier de la DT106 spre statia de troleu.
Vesti de vesti. Aproximativ in dreptul statiei de autobuz-troleibuz de la RD a aparut tzarcul si sapaturile pentru caminul de sosire in colectorul vechi! Caminul de plecare dupa cum (sper ca se stie) este undeva pe la DT102.
Deci sa vedem ce s-a executat pana acum din canalizare... si ce mai este teoretic de executat.
Am sa ma bazez pe bunul simt tehnic al dumneavoastra sa va prindeti care sunt accesele statiei, care sunt caminele de pe colectorul vechi si care este traseul nou al canalizarii, partea executata si partea ce urmeaza sa se mai execute. Partea neexecutata este momentan la ghici, cu 3 variante, una mai probabil ca celelalte doua.
P.S. Daca bunul simt tehnic este la locul lui puteti sa va prindeti ca pana in vara lui 2017, daca se mentine ritmul, nu-s sanse sa se dezafecteze canalizarea veche si sa se mai sape pereti mulati lipsa in zona bulevardului, unde este acum poteca pietonala prin santier de la DT106 spre statia de troleu.
snapshot220.jpeg (120.05 KB; downloaded 3232 times)
- 133 313
-
Posted:
-
Re: Stiri despre proiect
133 313
Poi io ce v-am zis aseara in topicul Favorit? Ca au gasit termoficarea de sub Sibiu in dreptul DT21 si ca se fabrica coturi in vederea racordarii. Suntem inaintea Metrorex+Primarie+Radet+Luxten (si poate si serei).
sab wrote:
Asta da coordonare reusita in prag de iarna...![]()
Apa calda si caldura se intrerupe in cartierul Drumul Taberei incepand de luni, 21 noiembrie, ora 00.00, pentru o perioada de maxim 24 de ore, din cauza lucrarilor la metrou, potrivit unui comunicat de presa emis vineri de RADET. Reprezentantii regiei spun ca vor fi afectati locatarii unui numar de 111 blocuri situate in perimetrul strazilor Sibiu, 1 Mai si Drumul Taberei (intre intersectia cu strada Brasov si intersectia cu strada Sibiu)
http://www.hotnews.ro/stiri-administrat...-radet.htm
Poi io ce v-am zis aseara in topicul Favorit? Ca au gasit termoficarea de sub Sibiu in dreptul DT21 si ca se fabrica coturi in vederea racordarii. Suntem inaintea Metrorex+Primarie+Radet+Luxten (si poate si serei).
-
- t530
-
Posted:
-
t530
Atunci Acces C si D se vor finaliza in Vara 2017
abc_XC wrote:PMB: RADET anunță că nu va opri furnizarea agentului termic în cartierul Drumul Taberei
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dispus ca RADET București să nu întrerupă furnizarea agentului termic în cartierul Drumul Taberei, așa cum a cerut Metrorex, se arată într-un comunicat al municipalității transmis sâmbătă.
"RADET anunță că nu va opri furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură în cartierul Drumul Taberei (pentru imobilele din perimetrul străzilor Sibiu, 1 Mai și Drumul Taberei), la cererea Metrorex, așa cum se anunțase ieri", relevă sursa citată.
Firea a dispus efectuarea unei investigații de către Corpul de control al Primarului în legătură cu solicitarea inițială a Metrorex către RADET de a sista trei zile agentul termic pe timpul iernii, pentru lucrări care trenează de peste trei ani de zile, se arată în comunicat.
În cadrul controlului s-au verificat toate documentele prin care s-a cerut de către Metrorex întreruperea temporară a furnizării apei calde și a agentului termic pentru încălzire pentru executarea unor lucrări.
"Ca Primar General al Capitalei am considerat că ar fi fost normal ca aceste lucrări să fie executate în lunile de vară, deoarece alimentarea cu agent termic pentru încălzire și apă caldă nu poate fi întreruptă în sezonul rece, fiind o componentă importantă a infrastructurii strategice naționale. Am obligația să mă asigur că fiecare acțiune care ar putea aduce atingere drepturilor locuitorilor Capitalei este bine argumentată și susținută de documentele necesare. Nu ne putem juca cu drepturile locuitorilor Bucureștiului. De aceea, am decis că RADET nu va întrerupe furnizarea agentului termic", a spus Gabriela Firea.
Edilul general a informat că va iniția întâlniri periodice cu reprezentații Metrorex, ai Ministerului Transporturilor sau cu cei ai altor instituții care desfășoară investiții similare pentru a veni în sprijinul activităților, astfel încât să nu fie afectată nici continuitatea serviciilor publice, se mai arată în comunicatul Primăriei Municipiului București.
Sursa informatiei este AGERPRES: https://www.agerpres.ro/social/2016/11/19/pmb-radet-anunta-ca-nu-va-opri-furnizarea-agentului-termic-in-cartierul-drumul-taberei-18-32-57
Atunci Acces C si D se vor finaliza in Vara 2017
- 133 313
-
Posted:
-
133 313
Las' ca tot se face si asa teava de apa calda menajera este fisurata acolo la groapa de la Sibiu-DT21, iese abur permanent printr-un camin descapacit. La complex langa aleea Poiana Sibiului au spart si asfaltul ca sa scoata lespezile de peste un camin cu vane.
Nu sta accesul in asta pre mult. Materiale si oameni sa fie.
Las' ca tot se face si asa teava de apa calda menajera este fisurata acolo la groapa de la Sibiu-DT21, iese abur permanent printr-un camin descapacit. La complex langa aleea Poiana Sibiului au spart si asfaltul ca sa scoata lespezile de peste un camin cu vane.
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Spre marea mea uluire o data in viata sunt de acord cu 'madam...
De acord nu in sensul sa nu se faca, ci in sensul ca 3 zile este enorm !
Sa ne amintim de "groapa" / "surpatura" din Japonia. Era cat o statie de metrou, si au rezolvat-o in 2 zile - lucrarile efective, nu vorbesc de celelate 5 in care au facut proiectul tehnic si programarea la minut - nu a existat post de lucru care "sa astepte CIF-a de beton ratacita in oras", nici CIF-a care sa stea mai mult de 5 minute...
Asa ca parerea mea sincera: daca "facem un pic ochii oblici" si ne concentram (oamenii si utilajele), aia ar trebui sa fie rezolvata in 12 ore, nu in 72...
Pentru Dumnezeu, nu trimitem un om pe luna !
Doar schimbam cateva zeci de metri de conducte de termoficare...
Nu spun ca este simplu sau ca ca eu as face singur treaba asta in 3 zile...
Dar nu este nici "brain surgery" !...
In 6 iunie '44 parasutistii au avut cam 6 ore sa "securizeze" o inteaga plaja de vreo 20 km in Normandia. Si se tragea in ei.
O fi mai greu sa "securizezi" o teava RADET de 20 de metri cand nimeni nu vrea sa te opreasca, dimpotriva ?!...
Spre marea mea uluire o data in viata sunt de acord cu 'madam...
De acord nu in sensul sa nu se faca, ci in sensul ca 3 zile este enorm !
Sa ne amintim de "groapa" / "surpatura" din Japonia. Era cat o statie de metrou, si au rezolvat-o in 2 zile - lucrarile efective, nu vorbesc de celelate 5 in care au facut proiectul tehnic si programarea la minut - nu a existat post de lucru care "sa astepte CIF-a de beton ratacita in oras", nici CIF-a care sa stea mai mult de 5 minute...
Asa ca parerea mea sincera: daca "facem un pic ochii oblici" si ne concentram (oamenii si utilajele), aia ar trebui sa fie rezolvata in 12 ore, nu in 72...
Pentru Dumnezeu, nu trimitem un om pe luna !
Doar schimbam cateva zeci de metri de conducte de termoficare...
Nu spun ca este simplu sau ca ca eu as face singur treaba asta in 3 zile...
Dar nu este nici "brain surgery" !...
In 6 iunie '44 parasutistii au avut cam 6 ore sa "securizeze" o inteaga plaja de vreo 20 km in Normandia. Si se tragea in ei.
O fi mai greu sa "securizezi" o teava RADET de 20 de metri cand nimeni nu vrea sa te opreasca, dimpotriva ?!...
- 133 313
-
Posted:
-
133 313
Nici pe mine nu ma incanta perspectiva cu 3 zile fara caldura, se putea face prea bine asta vara, daca nu se tragea tare la lipit piatra pentru ziua "portilor deschise".
Lipit piatra ca si cum ar circula metroul maine fara 3 centrale de ventilare pe interstatie.
Chestia este ca tevile astea nu se sudeaza decat pe uscat iar ca sa fie uscate trebuie sa golesti apa din ele.Gravitational!
Dupa care trebuie sa le reumpli.
Si nu se pune problema ca e groapa cat toata latimea strazii deci pe acolo nu vor mai ajunge decat utilajele. Stai sa vezi si la japanezi daca o sa ramana strada frumoasa si nu se mai taseaza.
Si asta la Sibiu-DT21 e una, ca mai e de lucru si la Medlife, alea de sunt acoase la vedere.
Nu vad unde-i graba, ca si daca se finalizeaza canalul si termoficarea in dreptul DT21 tot mai trebuie traversata strada cu coloane forate, nu este ca si cum s-ar relua circulatia dupa termoficare. Pare mai repede un sadism.
Nici pe mine nu ma incanta perspectiva cu 3 zile fara caldura, se putea face prea bine asta vara, daca nu se tragea tare la lipit piatra pentru ziua "portilor deschise".
Chestia este ca tevile astea nu se sudeaza decat pe uscat iar ca sa fie uscate trebuie sa golesti apa din ele.Gravitational!
Si nu se pune problema ca e groapa cat toata latimea strazii deci pe acolo nu vor mai ajunge decat utilajele. Stai sa vezi si la japanezi daca o sa ramana strada frumoasa si nu se mai taseaza.
Si asta la Sibiu-DT21 e una, ca mai e de lucru si la Medlife, alea de sunt acoase la vedere.
Nu vad unde-i graba, ca si daca se finalizeaza canalul si termoficarea in dreptul DT21 tot mai trebuie traversata strada cu coloane forate, nu este ca si cum s-ar relua circulatia dupa termoficare. Pare mai repede un sadism.
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Stiu si eu asta...
De aia am vorbit de planificarea japonezilor...
O fi greu sa aduci niste pompe care sa absoarba apa din ele ?...
Planifici asta din timp, si in momentul in care se opresc pompele din punctele RADET si se inchid vanele, ponesti (moto)pompele de golire.
Chit ca asta va manca probabil 1-2 ore din cele 12 propuse de mine...
Ca daca stai dupa "golirea gravitationala" atunci da, s-ar putea sa nu iti ajunga nici 3 zile.
Sunt multe amanunte tehnice pe care nu le-am amintit (desi cam stiu despre ce este vorba) dar pentru orice problema exista solutii.
Dupa cum vezi, nu am zis sa rezolve in 6 ore, dar cred ca 12 (maxim 16) ar fi perfect realizabil.
Cu incalzirea este relativ simplu: le "incingi" caloriferele cetatentilor cu 3-4 ore inainte de intreruperea alimentarii, sa simta aia nevoia sa deschida ferestrele...
Adica "le acumuluzei niste caldura in case pentru urmatoarele 12 ore...
Cu ACM din păcate nu ai ce face altceva decat se termini
mai repede...
Dar asta cu o conditie: sa o faci saptamana asta, pana coboara temperatura la -10 grade in timpul noptii...
133 313 wrote:
tevile astea nu se sudeaza decat pe uscat iar ca sa fie uscate trebuie sa golesti apa din ele.Gravitational!
Stiu si eu asta...
De aia am vorbit de planificarea japonezilor...
O fi greu sa aduci niste pompe care sa absoarba apa din ele ?...
Planifici asta din timp, si in momentul in care se opresc pompele din punctele RADET si se inchid vanele, ponesti (moto)pompele de golire.
Chit ca asta va manca probabil 1-2 ore din cele 12 propuse de mine...
Ca daca stai dupa "golirea gravitationala" atunci da, s-ar putea sa nu iti ajunga nici 3 zile.
Sunt multe amanunte tehnice pe care nu le-am amintit (desi cam stiu despre ce este vorba) dar pentru orice problema exista solutii.
Dupa cum vezi, nu am zis sa rezolve in 6 ore, dar cred ca 12 (maxim 16) ar fi perfect realizabil.
Cu incalzirea este relativ simplu: le "incingi" caloriferele cetatentilor cu 3-4 ore inainte de intreruperea alimentarii, sa simta aia nevoia sa deschida ferestrele...
Adica "le acumuluzei niste caldura in case pentru urmatoarele 12 ore...
Cu ACM din păcate nu ai ce face altceva decat se termini
Dar asta cu o conditie: sa o faci saptamana asta, pana coboara temperatura la -10 grade in timpul noptii...
- 133 313
-
Posted:
-
133 313
Radetu' e in insolventa. Abia au apucat sa mai sape cate ceva prin oras de cand li s-a deblocat conturile, sunt avarii fara numar, Pantelimon in x puncte, Baba Novac in x puncte, Cotroceni, numai de Sibiu nu le arde acum si asa au tot sapat prin primavara-vara de la DT34 spre Moghioros.
Radetu' e in insolventa. Abia au apucat sa mai sape cate ceva prin oras de cand li s-a deblocat conturile, sunt avarii fara numar, Pantelimon in x puncte, Baba Novac in x puncte, Cotroceni, numai de Sibiu nu le arde acum si asa au tot sapat prin primavara-vara de la DT34 spre Moghioros.
-
- orex
-
Posted:
-
orex
Cum Dumezeu sa fie gata o magistrala de doar 15km, de cale dubla, in 16 ani, in zilele noastre? Numai la noi, in Romania, se poate crea un astfel de precedent...negativ! E impardonabil! Cum o sa muscam la "chifea" ca se vor finaliza lucrarile la M6 si eventual M7, inr-un interval rezonabil?
Cum Dumezeu sa fie gata o magistrala de doar 15km, de cale dubla, in 16 ani, in zilele noastre? Numai la noi, in Romania, se poate crea un astfel de precedent...negativ! E impardonabil! Cum o sa muscam la "chifea" ca se vor finaliza lucrarile la M6 si eventual M7, inr-un interval rezonabil?
- 133 313
-
Posted:
-
133 313
V-am zis io ca se rezolva cu termoficarea la Favorit si daca vrea primareasa si daca nu vrea? In dreptul Megaimage-Medlife... ghinion domne!
Tocmai s-a spart termoficartea! Si supureaza din asfalt si abureste si se scurge amenintator spre segmentul de acces deja executat de pe coltul asta de intersectie.
Deci tre' oprita pentru remediere. 
P.S. Luxtenii trag cablurile din stalp in stalp prin copexurile ingropate pe Valea Ialomitei. Si pe o parte si pe alta, sunt cam in dreptul statiei electrice. Cabluri trase si la pietonalele de la Garantibank.
P.S. Scarile rulante in accese la Favorit si Orizont au fost aduse de parada, campania de montari nu s-a prelungit. Se pot monta scari la DT15-17, la DT63, la CH, la DT77B si TgN, plus 3 la Valea Ialomitei. Vin tare din urma accesele de la DT34. Acces A Megaimage a inceput sa scoata mustatile de armatura peste cota zero, acces Pravat este si el la cativa parapeti distanta de finalizare, la DT35 se armeaza de zor rampa, la DT33 se betoneaza panta in vederea inceperii armarii.
V-am zis io ca se rezolva cu termoficarea la Favorit si daca vrea primareasa si daca nu vrea? In dreptul Megaimage-Medlife... ghinion domne!
P.S. Luxtenii trag cablurile din stalp in stalp prin copexurile ingropate pe Valea Ialomitei. Si pe o parte si pe alta, sunt cam in dreptul statiei electrice. Cabluri trase si la pietonalele de la Garantibank.
P.S. Scarile rulante in accese la Favorit si Orizont au fost aduse de parada, campania de montari nu s-a prelungit. Se pot monta scari la DT15-17, la DT63, la CH, la DT77B si TgN, plus 3 la Valea Ialomitei. Vin tare din urma accesele de la DT34. Acces A Megaimage a inceput sa scoata mustatile de armatura peste cota zero, acces Pravat este si el la cativa parapeti distanta de finalizare, la DT35 se armeaza de zor rampa, la DT33 se betoneaza panta in vederea inceperii armarii.
- Adrian Rosca
-
Posted:
-
- 133 313
-
Posted:
-
- Adrian Rosca
-
Posted:
-
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
N-avea grija, oricum o sa crape tzevalaul ala, vedem atunci cine 'repereaza' onoarea nereperata...
N-avea grija, oricum o sa crape tzevalaul ala, vedem atunci cine 'repereaza' onoarea nereperata...
📖 Pagination options