Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Termoficare

1135 posts, 286243 views
 
Go to page:  1  ... 38 39 40 41 42 43 44  ... 82
 
 

📖 Pagination options
Re: Termoficare aztec

Iarăși...aceleași lucrări de vara...
Și iarăși lipsa apa calda...
Actualizam graficul...

 


Re: Termoficare subway guru

:rofl:  :rofl:  :rofl:  :rofl:  :rofl:
Facem haz de necaz!

 


Re: Termoficare aztec

Daca până acum că scuza era un mesaj cu lucrările de vara...acum avem altul...

"Alimentare deficitară din cauza
lucrărilor de revizii si reparaţii
premergătoare sezonului de
incalzire"

 


Re: Termoficare orex

La ora asta si ”sarma” s-a descurcat mult mai bine!
Actualmente in DT, si nu cred ca gresesc flagrant, e apa de ”izvor” pe coloana de apa calda! :bleah:

 


Re: Termoficare subway guru

S-a actualizat dupa cum era si normal pentru sezonul de toamna-iarna!…doar nu vroiai sa-ti zica din nou ca a crapat conducta din cauza caniculei!!!
:rofl:  :rofl:  :rofl:
Dar stai linistit, pana in fe-martie se rezolva si se actualizeaza din nou pentru sezonul de primavara… ca oricum sunt doar lucrari premergatoare, sa vezi cum va fi daca se apuca de treaba! (in sezonul de incalzire de vara…) :o  :o  :o
Mai lasa naibii curiozitati din astea exagerate, sigileaza robinetul si ai sa constati ca cea mai ieftina gigacalorie e aia pe care nu o consumi.
:lol:
Eu astept sa ninga ca sa ma frec cu zapada pentru fortifierea organismului! Pana atunci doar baitza la copca in cada si dusuri suedeze…
8-)
Fii pozitiv!!! Si insanatosire cat mai rapida iti urez din tot sufletul, sincer!

 


Re: Termoficare orex

Sansa ca de azi putem face si dusuri scotiene in DT! :rofl:

 


Re: Termoficare subway guru

La mine a sosit o caldare de apa calda la robinetul inghetat, dar la voi?

 


Re: Termoficare andrei11

În  Piața Iancului nu sunt probleme. La noi apa caldă se dă două  săptămâni pe lună,  două pauză.

 


Re: Termoficare orex

Ce inseamna sa stai pe exteriorul inelului! :rofl:
In DT situatia a intrat pe trasa ”ideala”! :D

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

Eu nu inteleg cum e admisibil ca, dupa ce ca au intrat toata vara in revizie cite doua CET-uri simultan, cel din Progresu inca nu e in functiune:

Starea sitemului.jpg (40.51 KB; downloaded 2328 times)


Pina acum citeva zile era oprit si CET Vest iar noi in Militari am fost lasati fara apa calda.
Mie nu imi vine sa cred ca am ajuns in aceeasi situatie ca inainte si putin dupa '89:  spalaturi la lighean sau cu apa rece. Niste nevoi de baza pe care jegul asta de stat nu mai e in stare sa ni le asigure. Si nu numai ca nu le asigura dar nu te lasa nici sa iti rezolvi singur problema: e greu sa te debransezi si apoi, cu centrala te trezesti ca iti baga niste taxe de poluare de te cocoseaza. Asta pina nu le interzic de-a binelea.

Aparusera bancuri pe vremea lui nea Nicu: cica cele mai recente trei filme romanesti ce ruleaza la cinema sint:

1. Agentul termic e mort in conducta; (film de groaza)
2. Moartea vine prin teava de calorifer; (film de groaza)
3. Iubeste-ma dar nu ma dezbraca pina la vara. (film de dragoste)

Dupa revolutie aparuse in revista Infractorul o caricatura geniala, imi pare rau ca nu am pastrat-o sau macar sa o fi copiat pe hirtie de calc: moartea purta la git atirnat in chip de tambal un calorifer si batea cu ciocanelele in elemente. Aveam de gind sa o pun "anonim" la cutia de scrisori a unui unchi care avea de vreo 3 saptamini caldura oprita dar am renuntat gindindu-ma ca e cam de prost gust si o sa se supere daca afla de la cine e.

 


Re: Termoficare orex

Stii cum e...”pestele de la cap se impute”! :yes:

 


Re: Termoficare aztec

Înțeleg, căldură nu am....
Că nu este, că e oprită de la bloc, că nu sunt aerisite coloanele...mă rog...cine știe...nu mor încă de frig.

Dar apa calda ar trebui sa fie după tabelul defunctului Radet.
Dar nu e...că dacă e cu 3-4 grade mai caldă că cea rece nu se numește calda, ar trebui să aibă 47 grade dacă mă iau după aceleași tabele...și are până în 20...
Unde e?
A murit agentul termic?
Și  gândesc că de-abia intrăm în iarna...nu că până acum a fost prea caldă...da o sa fie apa rece și mai rece și cu greu o să mai  ajungă și la 20.

 


Re: Termoficare orex

Ca sa moara trebuie sa se nasca!  :rofl:
Potrivit site-ului cmteb.ro, la mine in zona figureaza  ”Parametrii insuficienti de furnizare a agentului termic”, iar termenul PIF e 16.10.2021 orele 22:00.
Chiar nu le este rusine sa fie intr-o asemenea situatie la jumatatea lunii octombrie, mai cu seama ca CET Vest a fost modernizata in anul curent, si durata sistemului de automatizare a centralei a crescut cu 10 ani? :bleah:
Unde pui ca presiunea apei reci, pe coloana de apa calda, e maxima, dar bietele contoare mecanice nu stiu decat sa inregistreze volumul de apa trecut prin ele! Nu sunt facute pentru Romania! :rofl:

 


Re: Termoficare Cristi N

Stirea e de acu o saptamana si nu cred ca s-a schimbat ceva. Link

60.000 de bucureșteni riscă să rămână fără apă caldă și căldură! Vest Energo, singurul CET privat din oraș, a oprit de două zile producția
Zeci de mii de bucureșteni din zonele Miliari – Preciziei primesc apă abia dezmorțită și au calorifere mai mult reci din cauză că singura centrală electrică de termoficare (CET) privată din oraș, adică Vest Energo – și-a oprit producția, începând de joi.

Centrala are mari probleme financiare și nu mai reușește să cumpere gazul de care are nevoie pentru a funcționa.

Problema este că - dacă centrala nu reușește să repornescă - circa 60.000 de oameni vor rămâne în frig și fără apă caldă.

Iată cum s-a ajuns aici și ce urmează.

Directorul CET Vest Energo, Constantin Bucur, a explicat pentru Spotmedia.ro că – în condițiile în care Primăria Capitalei nu și-a plătit la timp datoriile din termoficare – a rămas fără bani de gaz. Iar fără gaz, centrala nu mai poate produce.

„Nu mai am gaz. Am avut contracte încheiate ca să cumpăr. Dar din cauză că n-am primit banii la timp, n-am putut plăti. Am de primit 29.221.867 lei de la RADET (care a falimentat și încă nu și-a îndestulat furnizorii înscriși la masa credală – n.red.).

În plus, Termoenergetica SA n-a plătit facturile aferente lunilor martie, aprilie, mai, iunie, iulie și august și septembrie. La data de 8 octombrie (vineri – n.red.) aveam de primit de la Termoenergetica SA 22.570.928 lei”, a precizat Constantin Bucur.

Chiar dacă, pe hârtie, aceste datorii sunt ale Termoenergetica SA către CET Vest Energo, banii trebuie să vină, de fapt, de la Primăria Municipiului București (PMB).

Motivul: Peste 60% din prețul gigacalogiriei este achitat de PMB, prin subvenții. Iar primăria virează banii într-un cont escrow, de unde fiecare sumă se imparte între cei care contribuie la termoficare, după un algoritm dinainte stabilit.

Cu alte cuvinte, ELCEN (care are cele mai mari 4 CET-uri) primește un procent. Termoenergetica SA ia alt procent. Și parte din bani ajung și la Cet Vest Energo. Iar PMB a început abia de puțin timp să achite datoriile pe care le are către firmele din termoficare. Dar cum Vest Energo n-a încasat banii la timp, nici nu și-a putut plăti gazul.

„Eu sunt de 27 de ani în sistemul ăsta. Vă dați seama că m-am gândit și eu să îmi fac contract de gaze, nu? Am avut cu Engie. Dar la jumătatea lui 2019, ni l-au reziliat (Engie – n. red.) pentru că n-am plătit. Pe atunci aveam de recuperat peste 23 de milioane de lei de la RADET.

Am avut contract cu Premier Energy. Dar care a invocat aceleași motive, legate de neplată și a reziliat. Deși noi i-am cesionat toate creanțele de la Termoenergetica”, a mai spus Constantin Bucur.

În cele din urmă, omul de afaceri susține că a început să cumpere gaze de pe bursă. Dar pe bursă prețurile au crescut continuu.

„Am făcut un credit de 4 milioane de euro, pentru gaz. Dar s-au terminat banii. Gândiți-vă așa: Dacă nu primesc banii (de la Termoenergetica SA – n.red.) cu ce mai cumpăr gaz? O să mă întrebați: Păi CET Vest produce și curent? Nu câștigați din curent? Păi și pentru asta e nevoie de gaze.

Prețul curentului s-a dublat, în ultimul an. Deci te-ai gândi că acolo am câștig. Dar nu e așa. Da, am vândut curentul la preț dublu față de anul trecut. Dar prețul gazului de care avem nevoie – și care anul trecut era de circa 80 lei Mwh – a ajuns acum la peste 500 de lei Mwh, pe bursă. Cum să te mai descurci?”, a mai spus Constantin Bucur.

Acesta susține că a pregătit instalațiile, că le-a pus sub presiune și că e gata să producă, dacă va avea gaz.

„Dacă nu primesc gaz, golesc instalațiile și opresc. Am ajuns la pensie, am aproape 70 de ani. Dar când va vrea Termoenergetica SA să mă înlocuiască, țevile – la cât sunt de vechi – vor pocni. Și atunci, eu propun următoarea soluție.

ELCEN ia gaz la 151 lei Mwh de la Romgaz. Oricum cumpără acel gaz și oricum îl va consuma, dacă trebuie să furnizeze pe zona mea, aici, în parte din Militari. Și-atunci, îmi poate da mie gaz. Furnizez și nu mai este nevoie să golim instalațiile și să pocnească țevile...”, a mai spus Constantin Bucur.

Soluția propusă de Constantin Bucur nu este, însă, una prea ușor de aplicat.

Este adevărat că ELCEN a negociat cu Romgaz un preț de circa 150-151 lei/ Mwh pentru gazul pe care îl va cumpăra la iarnă (preț care e dublu față de anul tecut).

Dar ELCEN a putut negocia acel preț în condițiile în care va cumpăra o cantitate mult mai mare de gaz față de cât ar putea lua CET Vest Energo. În plus - ELCEN nu poate revinde gazul pe care îl primește de la Romgaz.

Rămâne să vedem dacă Guvernul, Primăria Capitalei și Vest Enego SA vor găsi o soluție pentru această criză.

De energia termică furnizată de CET Vest Energo depinde încălzirea a 200 de blocuri în care locuiesc circa 60.000 de bucureșteni. De asemenea, sunt grădinițe și școli pe care le încălzește Vest Energo.

Directorul Termoenergetica SA, Claudiu Crețu: Nu trecem iarna în condiții bune, fără Vest Energo!
La solicitarea Spotmedia.ro, directorul executiv al Termoenergetica SA, Claudiu Crețu, a precizat că într-adevăr, lipsa producției de la CET Vest Enero se simte.

„Sunt probleme de furnizare în zona respectivă. Și problemele vor crește, pe măsură ce temperaturile scad, dacă CET Veste Energo nu pornește. Acum, acel CET furnizează apă de adaos (rece, dar care se injectează în sistem pentru a compensa cantitățile de apă fierbinte care se scuge prin găurile din conducte – n.red.). Dacă nu va mai furniza apă de adaos, va fi și mai rău.

Tehnic, nu e posibil să alimentăm zona deservită acum de CET Vest Energo din alte surse. Și oricum, faptul că unele CET-uri nu funcționează nu afectează doar o zonă, ci întregul București. Practic, atunci când se oprește un CET, scade producția de energie termică. Și cu producția rămasă trebuie deservit întregul oraș”, a precizat Claudiu Crețu.

Nici CET Grivița din Sectorul 1 n-a pornit
Deși trebuia să înceapă producția la 1 septembrie, CET Grivița – deținut de Sectorul 1 – nu a pornit. Și zeci de mii de oameni au de suferit, din această cauză.

„În cazul în care CET Grivița nu va relua furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură, vor fi afectați consumatorii arondați cartierului Crângași și afectați parțial cei care locuiesc în cartierul Giulești, adică circa 15.000 de apartamente, în care locuiesc 35.000 de persoane” se arată într-un răspuns formulat de Termoenergetica SA la solicitarea Spotmedia.ro.

CET Grivița nu pornește din cauză că – pe fondul scumpirii gazului și în condițiile în care ANRE nu a aprobat majorarea prețului la gigacalorie – societatea ar merge în pierdere.

Iar cei din conducerea societății – începând de la consilieri locali care fac parte din Adunarea generală a asociațior și până la membrii Consiliului de Administrație și directori – refuză să își asume potențialele pierderi.



La subsol in afara de contorul de volum trebuie sa fie si un termometru legat la un afisaj. Pe baza aluia se emita factura catre asociatie.

 


Go to page:  1  ... 38 39 40 41 42 43 44  ... 82
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2465 forum members have written 438225 posts in 5487 topics and 524 subforums.

 

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use