Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului
8571 posts, 1726084 views
📖 Pagination options
-
- subway guru
-
Posted:
-
Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului
subway guru
Stie Andrei despre M5 cat stiu eu despre 'Gloriile' lui expirate...
Statiile vor fi tot la interval de cca 600m pe toata lungimea M5 pentru ca pe aceasta axa de transport nu se poate sustine transport public de suprafata corespunzator si nici nu ai culoare alternative...
Cismigiu e arie protejata, nu se atinge nimeni de el...Mai ai multe idei 'stralucite'?
Florinds wrote:
Andrei, daca vor fi atat de rare statiile, atunci trebuie sa ramana toate liniile RATB (poate cu exceptia tramvaiului de pe Pache, dar si ala leaga puncte indepartate si doar partial are traseu comun cu M5). Distanta este prea mare intre Hasdeu si Universitate si intre Mosilor si Iancului... Ar fi nevoie de Cismigiu si Scoala Iancului/Traian pentru a mai elibera traficul de la suprafata...
Stie Andrei despre M5 cat stiu eu despre 'Gloriile' lui expirate...
Statiile vor fi tot la interval de cca 600m pe toata lungimea M5 pentru ca pe aceasta axa de transport nu se poate sustine transport public de suprafata corespunzator si nici nu ai culoare alternative...
andrei11 wrote:
Am precizat ceva mai sus, colcăie in Cismigiu cu arbori uscati, sa inlocuiasca 7 din ei cu cei 7 care trebuie sa- i taie cand vor face accesul propus. Era doar o idee, o varianta.
Cismigiu e arie protejata, nu se atinge nimeni de el...Mai ai multe idei 'stralucite'?
- Adrian Rosca
-
Posted:
-
Adrian Rosca
Mie imi place @guru: toti sunt vinovati sau prosti, numai ai lui sunt deshtepti si curati ca lacrima
Curata atitudine
Mie imi place @guru: toti sunt vinovati sau prosti, numai ai lui sunt deshtepti si curati ca lacrima
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Nu e vorba de asta, e vorba ca puneti in carca unora lucruri ce nu le apartin, doar pentru ca asa presupuneti voi ca se petrec lucrurile in Tara Romaneasca...de ce ar fi de vina altii pentru visele voastre umede si banuielile voastre nefundamentate???
Vreti sa discutam despre realitati sau despre fantasmagorii???
Iar daca vi se raspunde in acelasi stil, va shifonati subit si incepe sa nu va mai convina 'stilul' pe care tot voi l-ati promovat...rushinica!

Bleah, alta prostioara pe post de axioma...
Ai auzit vorba aia inteleapta ca cine nu munceste nu greseste?
Cam asta...ai fi matale!...sau cel putin pe acolo te pozitionezi...
Nu e vorba de asta, e vorba ca puneti in carca unora lucruri ce nu le apartin, doar pentru ca asa presupuneti voi ca se petrec lucrurile in Tara Romaneasca...de ce ar fi de vina altii pentru visele voastre umede si banuielile voastre nefundamentate???
Vreti sa discutam despre realitati sau despre fantasmagorii???
Iar daca vi se raspunde in acelasi stil, va shifonati subit si incepe sa nu va mai convina 'stilul' pe care tot voi l-ati promovat...rushinica!

Adrian Rosca wrote:
Mie imi place @guru: toti sunt vinovati sau prosti, numai ai lui sunt deshtepti si curati ca lacrimaCurata atitudine
Bleah, alta prostioara pe post de axioma...
Ai auzit vorba aia inteleapta ca cine nu munceste nu greseste?
Cam asta...ai fi matale!...sau cel putin pe acolo te pozitionezi...
- Adrian Rosca
-
Posted:
-
Adrian Rosca
Exact ce ziceam sau Q.E.D.
Hai nu o mai aburi atata, mai bine spune cum e cu iluminatul ala stradal uitat, care intamplator a avut un impact "minor" asupra desfasurarii proiectului. Ai?
Exact ce ziceam sau Q.E.D.
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
La data intocmirii proiectului si a licitatiei altele erau 'regulile' PMB privind iluminatul public...suficient sau necesiti mai multa 'iluminare'?

Q.E.D.
Nu avem 'habar'...dar ne dam 'mari atoatestiutori'...
La data intocmirii proiectului si a licitatiei altele erau 'regulile' PMB privind iluminatul public...suficient sau necesiti mai multa 'iluminare'?
Q.E.D.
Nu avem 'habar'...dar ne dam 'mari atoatestiutori'...
- Adrian Rosca
-
Posted:
-
Adrian Rosca
Da, atunci era cu felinare cu gaz
Iar dai vina pe altii, ba primaria, ba guvernul, luxtenul, apa nova, enelul, distrigazul, net city, lista e lunga. Pe scurt ca m-am plictisit: daca consultanta mergea bine, proiectul era finalizat pana azi. Sau o fi si nu m-am prins eu
Da, atunci era cu felinare cu gaz
-
- Robert24
-
Posted:
-
Robert24
Pana nu va calmati si va cereti scuze, topicul va avea un mare lacatel!
Pana nu va calmati si va cereti scuze, topicul va avea un mare lacatel!
-
- subway guru
-
Posted:
-
Re: Discutii - PSS Opera
subway guru
Iar vorbesti mult si 'pe langa' domnule atoatestiutor...
Tu ai auzit de licitatie deschisa internationala...am promis ca nu mai tac si nici nu mai inghit orice si nici nu mai am de ce sa intorc al n-shpelea obraz.
Corect...aici ai nimerit-o, ce treaba are metroul cu luptele lor intestine si cu nicusorul lui dan?
Oricum...istoria se repeta...
Ce trebuia sa obtina Metrorex a obtinut, acum conform contract se lupta cu morile de vant constructorul...
"Incompetenti' sunt cei ce se straduiesc din rasputeri sa rezolve problemele, nu cei ce le incurca inutil...halal gandire 'inversa'...

Daca ar fi sa judec 'la rece' ati fi chiar amuzanti si ar fi si de 'spectacol' corul asta antic al vostru al bocitoarelor...care-si plang singure de mila...

Dati senzatia hilara ca atat de mult v-ati obisnuit cu junghiul incat tusea vi se pare 'mana cereasca'...
P.S.
Intr-un final, mai e loc si de discutat problemele reale sau vecinatatea cu Opera ne indeamna doar la 'spectacole' la care intrarea e libera si iesirea e pe branci???
Si ca sa inchei, ca nu vreau sa mai revin pe aceleasi si aceleasi carari rasbatute si rasbatatorite...nu v-ati lamurit ca autoritatile nu vor recunoaste si nu vor admite vreodata ca au fo hiba?
Si atunci scenariul e unul si acelasi, constructorul e hot si lenes, proiectantul e habarnist si neglijent, consultantul e corupt si incompetent, ei sunt impecabili si frumosi...iar,voi sunteti gugustiucii prosti ce inghit pe nemestecate orice aberatie...si punct!
Hai, ca m-ati enervat destul si in seara asta si maine am de treaba...
Adrian Rosca wrote:
Nu stiu de ce in cazul asta dati vina pe constructor. Obtinerea avizelor este treaba beneficiarului, cu exceptia cazurilor (putine la numar) cand prin contract se transfera sarcina asta catre antreprenor.
Deci in acest caz mingea e in terenul Metrorex si/sau consultantului (ghici ciuperca cine?). Ca o paranteza, am vorbit acum cativa ani cu un subantreprenor care a lucrat la izolatii pe M5 si zicea ca virgula consultanta pe proiect este praf. Ca dovada, acelasi consultant a gresit-o grav cand a uitat sa introduca in documentatia contractuala refacerea iluminatului stradal.
Si ati ghicit, acelasi consultant se ocupa si de continuarea spre "Iancului".![]()
![]()
Iar vorbesti mult si 'pe langa' domnule atoatestiutor...
sab wrote:
Si noi, ca niste ""afoni" ne dam seama cat de praf este consultanta si ca de aici se trag multe din probleme. Si totusi se platesc atatia bani pe ea...
Eu inteleg ca sunt clientii Metrorex de ani buni (as spune chiar ca sunt "frati de cruce"), dar ..errare humanum est, perseverare diabolicum.
Tu ai auzit de licitatie deschisa internationala...am promis ca nu mai tac si nici nu mai inghit orice si nici nu mai am de ce sa intorc al n-shpelea obraz.
andrei11 wrote:
Mi se pare de porc, deci eu iti cer ca sa fii de acord in principiu cu defrisarea tu iti dai acordul si cand efectiv e vorba de taiat copacii o dai la intors ? Eu cam asa traduc...
Corect...aici ai nimerit-o, ce treaba are metroul cu luptele lor intestine si cu nicusorul lui dan?
Oricum...istoria se repeta...
Ce trebuia sa obtina Metrorex a obtinut, acum conform contract se lupta cu morile de vant constructorul...
Florinds wrote:
Eu n-am nimic personal cu nimeni. Pur si simplu nu mi se pare normal ca pentru niste incompetenti care au ramas cu o gramada de bani sa suferim atatia si sa nu se vada nici luminita de la capat. Poate si primaria e vinovata ca nu a avizat, dar chiar nu e OK sa nu te agiti din timp ca nu sunt.
"Incompetenti' sunt cei ce se straduiesc din rasputeri sa rezolve problemele, nu cei ce le incurca inutil...halal gandire 'inversa'...

Daca ar fi sa judec 'la rece' ati fi chiar amuzanti si ar fi si de 'spectacol' corul asta antic al vostru al bocitoarelor...care-si plang singure de mila...

Dati senzatia hilara ca atat de mult v-ati obisnuit cu junghiul incat tusea vi se pare 'mana cereasca'...
P.S.
Intr-un final, mai e loc si de discutat problemele reale sau vecinatatea cu Opera ne indeamna doar la 'spectacole' la care intrarea e libera si iesirea e pe branci???
Si ca sa inchei, ca nu vreau sa mai revin pe aceleasi si aceleasi carari rasbatute si rasbatatorite...nu v-ati lamurit ca autoritatile nu vor recunoaste si nu vor admite vreodata ca au fo hiba?
Si atunci scenariul e unul si acelasi, constructorul e hot si lenes, proiectantul e habarnist si neglijent, consultantul e corupt si incompetent, ei sunt impecabili si frumosi...iar,voi sunteti gugustiucii prosti ce inghit pe nemestecate orice aberatie...si punct!
Hai, ca m-ati enervat destul si in seara asta si maine am de treaba...
- Adrian Rosca
-
Posted:
-
Adrian Rosca
Mai tai vreo factura la Metrorex? Nu de alta, dar doar luna asta ati papat aproape un milion de lei din banii publici pentru consultanta, uite cilea: http://www.metrorex.ro/Resurse/Transpar...202016.pdf
La cum merg proiectele, sunteti total ineficienti, bani aruncati. Doar performanta se masoara dupa rezultate
Btw, vinerea tot la 2 jumate aruncati pixurile jos?
Mai tai vreo factura la Metrorex? Nu de alta, dar doar luna asta ati papat aproape un milion de lei din banii publici pentru consultanta, uite cilea: http://www.metrorex.ro/Resurse/Transpar...202016.pdf
La cum merg proiectele, sunteti total ineficienti, bani aruncati. Doar performanta se masoara dupa rezultate
Btw, vinerea tot la 2 jumate aruncati pixurile jos?
- sab
-
Posted:
-
sab
Normal Adrian, trebuie sa aiba timp sa cheltuiasca banii...
Dap, licitatii "internationale" pe care le castiga mereu si mereu aceiasi..
Normal Adrian, trebuie sa aiba timp sa cheltuiasca banii...
subway guru wrote:
Ai auzit de licitatie deschisa internationala......
- Adrian Rosca
-
Posted:
-
Adrian Rosca
Cinstit este sa spun ca sunt multi oameni faini care lucreaza la Metroul SA, am cunoscut si eu cativa proiectanti. Ma rog, mai sunt si altii cu "atitudine", stiti la cine ma refer
Dar noi discutam aici de altceva si anume de contracte cu statul castigate mereu si mereu de acelasi grup de firme. Iar dupa aceea, proiectele se desfasoara invariabil in mod defectuos. O fi oare vreo legatura?
Cinstit este sa spun ca sunt multi oameni faini care lucreaza la Metroul SA, am cunoscut si eu cativa proiectanti. Ma rog, mai sunt si altii cu "atitudine", stiti la cine ma refer
-
- Robert24
-
Posted:
-
Robert24
Am deschis topicul. Va rog sa cugetati bine inainte de a publica un mesaj. Intr-o lume plina de prosti nu e cazul sa ne comporatam astfel!
Am deschis topicul. Va rog sa cugetati bine inainte de a publica un mesaj. Intr-o lume plina de prosti nu e cazul sa ne comporatam astfel!
- Florinds
-
Posted:
-
Florinds
Tocmai ce am zis ca n-am nimic cu nimeni, de ce te-ai simtit tocmai tu atacat ??
subway guru wrote:
Tocmai ce am zis ca n-am nimic cu nimeni, de ce te-ai simtit tocmai tu atacat ??
- Adrian Rosca
-
Posted:
-
Adrian Rosca
Cu largul concurs al statului, intrucat au uitat sa abroge HG 294/1991, vezi aici: http://gov.ro/fisiere/stiri_fisiere/not...oul-sa.pdf
Cand vezi ce contracte grase au incasat de la stat, iti dai seama ca vorbim de niste baieti foarte destepti.
Dar ca sa fiu fair, mi se pare totusi normal ca au dus la bun sfarsit proiectele incepute inainte de '89. Si va dati seama ca @guru "lupta" aici pe bani si inca nu putini. Restul prestam pe gratis
sab wrote:
Cu largul concurs al statului, intrucat au uitat sa abroge HG 294/1991, vezi aici: http://gov.ro/fisiere/stiri_fisiere/not...oul-sa.pdf
Cand vezi ce contracte grase au incasat de la stat, iti dai seama ca vorbim de niste baieti foarte destepti.
📖 Pagination options