Zona metropolitană BucureștiIstoria transportului în comun din București şi IlfovIstoria rețelei de tramvai din București

Topic: Linia de tramvai de pe Strada General H.M. Berthelot

44 posts, 9184 views

Go to page:  1 2 3 4

📖 Pagination options
Re: Linia de tramvai de pe Strada General H.M. Berthelot Nenea_titi

46 a mers și pe IMGB - Berthelot. Parcă să zic că era 46 la Berthelot mai demult.
Octombrie 1997 știu că a fost ultima zi de circulație pe linia la Berthelot. De rămas, a mai rămas ceva vreme acolo. Deoarece foloseam des linia. Posibil să fi fost suspendată în Octombrie 1997 și reactivată scurt timp până în 1998, deși nu văd sensul.
6 și 31 erau aceeași linie, Laromet - 1 mai - Gara de Nord.
6 : Intra pe Dr Felix, și revenea pe Grivița Buzești.
31 : Intra pe Cuza și revenea pe Dr Felix via I.G.Duca.

Asta până prin 1997 când 6 a fost deviat pe Mărăști și întorcea la terminalul Parcului unde era și vechiul 42. 31 a fost lăsat la Laromet. Atât 6 cât și 31 erau linii fantomă. Ambele scoase în iunie 1999.

24 și 45 au mers o perioadă la Pârvan, iar 31 și 6 mergeau ambele pe Duca. Așa este, între 1997 și 1999 erau des lucrări în zonă. Cred că 24 și 45 au fost la Pârvan când s-au scos 6 și 31, datorită lucrărilor la Gară.

Am mai spus, și 34 a ajuns acolo. Linia aia a avut mai mult rol de întoarcere decât vreun rol efectiv comercial. Deși păstrarea ei putea menține un acces decent la centru, însă nu e departe de Pârvan, ambele au obiective importante ( Liceul Cervantes, respectiv Sava, Facultatea de Drept, Utilaj Tehnologic, Stomatologie).

M-a lămurit @rosetti61 , eu credeam că linia mergea la Piața Palatului via Th. AMAN - Berthelot- Luterana, dar mergea în dublu sens pe Budisteanu.

Și azi pe Budisteanu mai sunt stâlpi vechi .

Linia pe Berthelot începea să se deterioreze, călători nu prea avea (deoarece nu mai era linia pe calea Griviței care era principala ei destinație), făcea zgomot.

Re: Linia de tramvai de pe Strada General H.M. Berthelot shoppy

Mai ales ca Grivitei intre Berzei si Dacia era piatra cubica cu sina incastrata, dupa anul '95 era un dezastru, daca vroiau sa pastreze tramvaiul trebuia linie noua, o investitie greu de justificat(in comunism o foloseau bunicii ca sa ma duca in Cismigiu, dupa Berzei eram singurii din tramvai.)

Go to page:  1 2 3 4

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Istoria rețelei de tramvai din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463876 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”