Transportul feroviar în RomâniaPrezentări și discuții - material rulantRame electrice și automotoare

Topic: Automotor Diesel(DMU) construit de Electroputere VFU Pașcani

63 posts, 30429 views

Go to page:  1 2 3 4 5

📖 Pagination options
Re: Automotor Diesel(DMU) construit de Electroputere VFU Pașcani ikarusbus

Automotorul “Leon” pregătit de plecare către Pașcani după lansarea de produs de joi. Din câte am auzit, carcasa poate fi adaptată și pentru transformarea în EMU. Poate totuși sparg gheața cu un automotor hybrid.
IMG_1845.jpeg (520.39 KB; downloaded 2519 times)

Re: Automotor Diesel(DMU) construit de Electroputere VFU Pașcani Robert24

Sunt uimit si profund indignat sa asist la circoteca asta...
"Tren de mare viteza" (aka 120km/h), covor rosu, fanfara, si peste 12 ani sa fabrice si sa certifice un amarat de DMU, care probabil este mult inferior celor fabricate de "aia mari" acum vreo 50 ani...
Penibil...

PS: Uzbekistan are cale ferata de mare viteza (250km/h) inca de acum 14 ani...

Re: Automotor Diesel(DMU) construit de Electroputere VFU Pașcani shoppy

Clasica circoteca Astra, intai trenuri de mare viteza aruncate de altii la gunoi care din 50 circula 5 eviscerate si schimbat totul la viteza si confort de Desiro de acum 30 de ani, apoi trenul chinezesc de mare viteza care nici macar nu circula dar ar fi la confort si viteza de Softrans de acum 10 ani, acum alt tren de mare viteza vechi de 10 ani si la viteza si confort tot de Desiro de acum 30 de ani.
Eu nu inteleg cui foloseste tot acest circ, da trenurile lor sunt pline, dar lafel de pline sunt si cele Softrans si Regio Calatori, si astia nu fac nici un circ.

ASTRA nu are nicio treabă aici, este doar vehiculat că vor închiria automotorul, nimic clar și concis.

Re: Automotor Diesel(DMU) construit de Electroputere VFU Pașcani BodoMinea

ikarusbus wrote here:
Din câte am auzit, carcasa poate fi adaptată și pentru transformarea în EMU.
Nu vreau să râd de munca nimănui, sunt convins că la acest proiect au lucrat oameni pasionați și care se mândresc cu ce le-a ieșit, dar asta cu adaptarea la EMU e o glumă, deoarece acolo carcasa este ultima problemă - ce înseamnă că poate fi adaptată pentru transformare în EMU: încape un pantograf pe acoperiș? Încap motoare de tracțiune electrice în locul motorului diesel și al transmisiei?! Evident! Ca să faci un EMU trebuie în schimb re-gândit tot până la sistemul care oferă curent pentru accesorii la bord, îți trebuie un contract cu un furnizor de echipamente de tracțiune electrică, care n-o să fie niciodată interesat să livreze o singură bucată pentru un prototip fără cumpărători anunțați, trebuie refăcut sistemul de frânare și trebuie re-testat absolut tot pentru că este un vehicul nou și care va avea alte caracteristici la accelerare, frânare, altă încărcare pe osie, etc. Adică, după timeline-ul curent, încă vreo 10 ani de acum înainte.

Iar tot evenimentul mi s-a părut de prost gust. Ce anunțăm mai exact cu fanfară și prezența unor politicieni repugnanți, finalizarea asamblării manuale, individuale (eg. nu de serie) a unui automotor diesel cu transmisie hidraulică, adică tehnologia anilor 1990-2000 cu indulgență, cu subansamblele majore comandate din Germania?!

Și dacă mai spune vreun reporter că e "tren de mare viteză" sau "primul tren fabricat în România", o să am nevoie de niște pastile calmante probabil.

Apropo, mi-a apărut această postare pe Instagram și este amuzant cum absolut fiecare afirmație enunțată este falsă:
Screenshot_2025-06-20-19-56-58-12_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg (394.56 KB; downloaded 2273 times)
Nu este primul tren fabricat integral în România, nu a fost livrat nimănui, nu are vreo legătură cu Alstom, nu este de ultimă generație și viteza maximă este de 120 km/h, nu 160 km/h, iar acest aspect e marcat pe automotor chiar în pozele publicate. Nu pot să mă prind dacă este vorba de dezinformare plătită sau un articol scris cu inteligență artificială care a cam halucinat.

Re: Automotor Diesel(DMU) construit de Electroputere VFU Pașcani micutzu

Avand in vedere ca 60% din reteaua din Ro inca este neelectrificata, nu consider aceste DMU ca fiind un esec. Ok, inteleg ca toata lumea tinde catre EMU in ziua de azi, dar pe liniile neelectrificate ce punem ? Eu prefer la orice ora sa merg cu unu din asta decat cu un Desiro obosit si fara AC functional.

Astazi poti publica orice, cine o sa-i dea in judecata ca mint? Pe ce prejudiciu de imagine?
Ca sa-l faci electric este nevoie de un transformator care nu incape nici pe acoperis nici sub podea, asta cu "daca nu va place diesel imediat il facem electric si gata" este asa, nu suntem in stare sa vindem unul diesel care poate circula oriunde dar o sa vindem unul electric care nu poate circula decat sub catenara, Softronic nu a reusit acum 10 ani dar o sa reusim noi acum.

Pe liniile neelectrificate punem orice automotor sh care a facut cu succes serviciul intr-o tara civilizata pentru ca este superior pe partea de echipare pentru ca sunt solutii verificate din care s-au scos toate bubele si cel putin egal pe orice alt plan.

Re: Automotor Diesel(DMU) construit de Electroputere VFU Pașcani Robert

micutzu wrote here:
Avand in vedere ca 60% din reteaua din Ro inca este neelectrificata, nu consider aceste DMU ca fiind un esec. Ok, inteleg ca toata lumea tinde catre EMU in ziua de azi, dar pe liniile neelectrificate ce punem ? Eu prefer la orice ora sa merg cu unu din asta decat cu un Desiro obosit si fara AC functional.

Cum poti sa preferi sa calatoresti cu un automotor cu tehnologie de acum 20 de ani, a carui constructie a durat 13 ani vs. un automotor care a fost produs in sute de exemplare diesel si electric pentru toata Europa?

BodoMinea wrote here:
…dar asta cu adaptarea la EMU e o glumă, deoarece acolo carcasa este ultima problemă - ce înseamnă că poate fi adaptată pentru transformare în EMU: încape un pantograf pe acoperiș? Încap motoare de tracțiune electrice în locul motorului diesel și al transmisiei?! Evident! Ca să faci un EMU trebuie în schimb re-gândit tot până la sistemul care oferă curent pentru accesorii la bord, îți trebuie un contract cu un furnizor de echipamente de tracțiune electrică, care n-o să fie niciodată interesat să livreze o singură bucată pentru un prototip fără cumpărători anunțați, trebuie refăcut sistemul de frânare și trebuie re-testat absolut tot pentru că este un vehicul nou și care va avea alte caracteristici la accelerare, frânare, altă încărcare pe osie, etc. Adică, după timeline-ul curent, încă vreo 10 ani de acum înainte.

Perfect de acord cu cele spuse, dar așa a menționat unul din inginerii lor într- un interviu de acum ceva timp la DIGI24. Deci este declarația lor, asumată.

BodoMinea wrote here:
Iar tot evenimentul mi s-a părut de prost gust. Ce anunțăm mai exact cu fanfară și prezența unor politicieni repugnanți, finalizarea asamblării manuale, individuale (eg. nu de serie) a unui automotor diesel cu transmisie hidraulică, adică tehnologia anilor 1990-2000 cu indulgență, cu subansamblele majore comandate din Germania?!

Welcome to G.S.(ca să respectăm GDPR) empire, unde toți îl strigau domn’ președinte, o circotecă grosolană, încercând să facă din acest eveniment ce ar fi trebuit să pună în lumină oamenii din uzină, ce au lucrat la acest automotor, într-o adunare politică. Nu am auzit un inginer sau un om care a lucrat efectiv la acest DMU să ia cuvântul în Salonul Regal. Poate Cristi Brancu o fi muncit la AM, de l-au pus prezentator.
Orice întrebare tehnică primea un răspuns generalist,  despre OTF interesați au spus că “sunt mulți interesați”, dar nume nu au găsit; costurile? care sunt costurile?: “nu pot arunca acum un preț că nu e bine” și multe alte sărituri peste gard de zici că eram la Jocurile Olimpice.

BodoMinea wrote here:
Și dacă mai spune vreun reporter că e "tren de mare viteză" sau "primul tren fabricat în România", o să am nevoie de niște pastile calmante probabil.

Apropo, mi-a apărut această postare pe Instagram și este amuzant cum absolut fiecare afirmație enunțată este falsă. Nu este primul tren fabricat integral în România, nu a fost livrat nimănui, nu are vreo legătură cu Alstom, nu este de ultimă generație și viteza maximă este de 120 km/h, nu 160 km/h, iar acest aspect e marcat pe automotor chiar în pozele publicate. Nu pot să mă prind dacă este vorba de dezinformare plătită sau un articol scris cu inteligență artificială care a cam halucinat.

Pentru că jurnalismul își pierde esența, din ce în ce mai mulți așa-ziși reporteri folosesc surse necredibile, nu verifică și ba chiar mai mult, se și bat cu pumnii în piept că ei știu mai bine.
Să nu uităm cazul Transmontana Green Cargo, unde nenumărate site-uri de știri și chiar reporteri care au un background feroviar au spus ca Softronic va livra efectiv 100 de locomotive, nu că este un contract cadru.
Inclusiv reporterița A1 a spus că trenul a ajuns în Gara Basarab, nu Gara Băneasa.

shoppy wrote here:
Pe liniile neelectrificate punem orice automotor sh care a facut cu succes serviciul intr-o tara civilizata pentru ca este superior pe partea de echipare pentru ca sunt solutii verificate din care s-au scos toate bubele si cel putin egal pe orice alt plan.

Greșit, pe rutele de toate felurile, fie ele electrificate sau nu, în afară de Softrans, toți OTF privați de călători pun în circulație material rulant SH, cumpărat la prețuri mici, cu jonglerii la taxe iar banii investiți în flote fiind puțini spre deloc, pentru a maximiza profitul. De ce să reparăm unitățile HVAC la VT643 sau să revopsim total VT644(acum le revopsesc total, dar în februarie 025 avea doar capetele vopsite, vagonul intermediar canci), când pot merge și așa? De ce să investim în MR nou, ce ne poate aduce o reputație mai bună și să facem reclamă pozitivă când putem să mergem cu SHuri diesel din V pentru că tot ce au electric nu se vinde așa ușor, iar dacă se vinde ceva onorabil intră operatori mari pe fir(vezi tranzacția DB - QBB cu Stadler Kiss IC). Ne mulțumim cu RIO, CFL Class 2000, IC2(care mai nou încep să degaje fum), IC3 din Israel.

Dar avem și exemple pozitive, unde s-a luat ceva onorabil și investesc, VT628/928 pentru Regio Călători, iar cei de la MARUB le montează unități HVAC. Deci se poate să facem ceva decent.

Robert wrote here:
Cum poti sa preferi sa calatoresti cu un automotor cu tehnologie de acum 20 de ani, a carui constructie a durat 13 ani vs. un automotor care a fost produs in sute de exemplare diesel si electric pentru toata Europa?

Prin simplul fapt că, în afară de câteva excepții, parcul de Desiro este praf din orice punct de vedere, comfort, tehnic, curățenie. Sunt extrem de uzate iar mentenanța lor a fost precară, doar un RK la uzina fabricantă le-ar salva, și acela extrem de costisitor.

Scuzați polologhia, fiind relativ nou pe server am văzut că se folosește funcția de citează pentru mai multe mesaje, dacă există un maxim permis și eu l-am depășit, îmi cer scuze.

Re: Automotor Diesel(DMU) construit de Electroputere VFU Pașcani ByOnu

Reportaj cu extras din discursuri si interviuri cu invitatii.

Re: Automotor Diesel(DMU) construit de Electroputere VFU Pașcani BodoMinea

Mă tot gândeam că îmi aduce aminte de ceva design-ul frontal al acestui automotor. Poate e puțin inspirat după RegioPanter-urile construite de Škoda pentru České dráhy începând din 2011, chit că acelea sunt electrice.

Sursa: Wikimedia Commons

Oricum, design-ul e plăcut și în opinia mea îl prinde mai bine schema actuală de vopsire/colantare decât precedenta cu motivele tradiționale.

Aha deci scopul firmei aia detinuta de aialalta care-i detinuta de a 3-a sau cum o fi este defap sa scape Romania de evaziune fiscala si sa ii curete reputatia iar cand operatorii o sa cumpere MR romanesc automat o sa fie cuprinsi de patriotism si o sa-si taie din profit ca sa-i repare AC imediat ce se strica si sa-l vopseasca imediat ce se scorojeste, la ce televiziune se publica asta?

Re: Automotor Diesel(DMU) construit de Electroputere VFU Pașcani romanianrailfan

Va intra in circulatie vreodata? A facut probele si... atat.

Acesta și cel chinezesc, este foarte greu să ai un vehicul unicat, se strică și nu se mai potrivesc ce bilete cu loc ai vândut.

Go to page:  1 2 3 4 5

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Rame electrice și automotoare  • 
Choose destination

Since our 2717 forum members have written 466211 posts in 5822 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”