Infrastructura feroviară din RomâniaMocănițe - C.F.F. / C.F.I.

Topic: Mocănița Hârtibaciului (Sibiu - Agnita)

61 posts, 21266 views

Go to page:  1 2 3 4 5

📖 Pagination options
Re: Mocănița Hârtibaciului (Sibiu - Agnita) Tiberiu Shaolin

Mai multe poze de la transferul vagoanelor din gara Agnita la Cornatel

Ridicarea primului vagon.

Re: Mocănița Hârtibaciului (Sibiu - Agnita) Stefan_79

Care sunt planurile cu aceste vagoane?

Pentru restaurare cel mai probabil, eu momentan nu am ajuns la Sibiu, dar cand voi primi mai multe informatii le voi spune

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Mocănița Hârtibaciului (Sibiu - Agnita) GPS

Par a fi vagoane MEVA , probabil din cele salvate odată cu cele verzi, deja recondiționate. Din câte observ anumite elemente la cele asupra cărora s-a intervenit nu mai sunt întocmai originale, compar ramele geamurilor de exemplu. Poate următoarele reparații vor fi mai detaliate, știu că asta înseamnă și costuri mai ridicate.

Sunt costuri foarte ridicate pentru a le reface exact ca inainte, faza proasta este ca nici nu prea se mai gasesc piese originale, ceea ce inseamna ca trebuie modificate fortat, dar cand voi avea mai multe informatii despre ele voi reveni cu mesaj.

• GPS
  • Posted:
  •  

Am apreciat foarte mult că nu s-a folosit celebrul apelativ restaurare, când a fost vorba de celelalte vagoane deja reabilitate. Însă pentru a arăta exact ce a mers pe aici ar trebui făcute eforturi ca măcar unul să iasă ca înainte. Unele piese ce nu se găsesc pot fi reproduse, altele se pot găsi. Nu cred că din 4 vagoane nu se poate aduce măcar unul la stadiul inițial.

Astazi Asociatia Prietenii Mocanitei, au transferat vagoanele gasite la Agnita, abandonate de peste 19 ani, cu mare grija si precizie, locomotiva noastra, a manevrat cele 4 vagoane, ''MAV'', (doua deja modernizate, iar doua nemodernizate) in depoul de la Hosman. Noi cei din asociatie avem in plan restaurarea lor.Moi jos voi atasa o poza, de la oprirea, la jumatatea drumului pentru verificarea rulmentilor, sa nu avem vreo surpriza sa mergem cu ei ''taras''. Totul a decurs cum trebuie si vagoanele sunt pastrate la adpost, pentru a preveni degradarea lor accelerata. Nu o sa le vedem prea curand la traseu, deoarece ele au nevoide de investitii majore pentru a ajunge sa circule in conditii optime si de siguranta feroviara, dar noi speram ca in cel mai scurt timp posibil sa reusim sa le readucem la circulatie. Va multumesc pentru timpul acordat cititri acestui material.

Re: Mocănița Hârtibaciului (Sibiu - Agnita) shoppy

Intai sa circule mocanita si sa fei viabila financiar pentru viitor si apoi sa se investeasca mii de euro in niste piesulici irelevante pentru 99% din clienti.

Mocanita circula an de an, doar ca acum nu este sezon turistic, tocmai pentru a avea, mai mult timp de reparatii, revizii etc. Noi facem ce putem, dar trebuie si mult timp pentru ca nu avem niciun sprijin administrativ din partea primariei.

Re: Mocănița Hârtibaciului (Sibiu - Agnita) ByOnu

Felicitari pentru munca depusa, @Tiberiu Shaolin si colegilor tai! Multumim pentru ca ne tii la curent!

Aburoasa din UK mai este acolo?

• GPS
  • Posted:
  •  

Tiberiu Shaolin wrote here:
cele 4 vagoane, ''MAV''

MAV sau MEVA?

MEVA, gresala mea!

ByOnu wrote here:
Felicitari pentru munca depusa, @Tiberiu Shaolin si colegilor tai! Multumim pentru ca ne tii la curent!

Aburoasa din UK mai este acolo?

Aburoasa este defecta, dar da, este la Hosman in depou. Multumesc mult!

Go to page:  1 2 3 4 5

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Mocănițe - C.F.F. / C.F.I.  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463921 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”