Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

Topic: Termoficare

1135 posts, 285956 views

Go to page:  1  ... 36 37 38 39 40 41 42  ... 82

📖 Pagination options
Re: Termoficare andrei11

Cu  bunul simț am cunoștință că nu se pot înlocui țevile...

Re: Termoficare subway guru

Ba se pot dar nu peste noapte…
Peste noapte doar bati dopuri de lemn daca mai ai in ce!

Re: Termoficare cris_m

Plus ca mai e o chestie, problema va reveni periodic... Eu as cauta alternative mai verzi si mai locale, un fel de centrale pentru o scara intreaga/bloc intreg.

Re: Termoficare orex

N-ai cum sa diminuezi emisiile de gaze cu efect de seră, prin multiplicarea CET-urilor, fiind ele si-n minatura, intr-o aglomerare urbana ca Bucurestiul. N-ai loc in cartierele dormitor sa faci cateva parcari, daramite centrale pentru cate un microraion de cartier!
Solutii exista. Nu tre sa inventam apa calda, ca nu-i cazul!  :yes:

N-ai inteles, eu nu ziceam de mini CET-uri in exteriorul cladirii, ci banale centrale de capacitate mai mare in interiorul ei. Spatiu exista in majoritatea subsolurilor. Cunosc cateva blocuri noi in cartier care au mers pe acest principiu. Unde mai pui ca altii (a se vedea Brasov, Ghimbav, Codlea...) se folosesc fara probleme de centrale individuale. In Brasov, de exemplu, nou construitul Avantgarden are una bucata centrala per apartament, ori complexul are cel putin 50 de blocuri cu cate 70 de apartamente... Acolo n-a urlat nimeni de poluare, desi exista destula in orasul de sub Tampa.

Oricum nu stiu cine a venit cu aberatia colosala ca centralele sunt problema poluarii Bucurestiului, dar cu siguranta este un utilizator frecvent al unui automobil Diesel. Ca sa vezi ipocrizie. Masinile sunt in primul rand problema majora in toate ecuatia, cand orice harb diesel cu 10 norme in urma trece ITP-ul, e absolut normal si firesc sa ai poluare cat casa... Apropo de alte capitale si orase europene, ei nu inlocuiesc periodic reteaua centralizata? Nu sunt intr-un permanent santier? Intreb si eu asa de amorul artei ca vad ca nimeni nu se leaga de acest major dezavantaj al unei retele...

Si daca-i avea centrala langa/in bloc, o aprovizionezi cu apa de ploaie, din butoaie?  ;)  :rofl:
PS
Se pot monta, pe marea majoritate a blocurilor, panouri fotovoltaice, dar e vreun program national in sensul asta si-mi scapa ceva?! :yes:

Re: Termoficare subway guru

Eu cand am spus treaba asta cu panourile dand exemplu Japonia mi-au sarit toti in cap…

O aberatie, din partea lor!
PS
Sa ia ”notite inteligente”, si sa urmeze exemplul unora care s-au trezit cu mult mai devreme la realitate!

Re: Termoficare andrei11

O aberație din partea cui ? A japonezilor sau a celor care i-au sărit în cap lui guru ?

subway guru wrote here:
Eu cand am spus treaba asta cu panourile dand exemplu Japonia mi-au sarit toti in cap…

Da, la asta ma gandesc si eu, dar am ceva rezerve in zilele innorate sau geroase cum s-ar descurca aceste panouri. In Grecia, de exemplu, nu exista locuinta care sa nu aiba panouri (eu cel putin n-am vazut), dar acolo e  soare mai tot timpul anului si mult mai cald, practic panourile fiind pentru apa calda.

Re: Termoficare aztec

Știe cineva unde a dispărut apa calda din cartierul Drumul Taberei?
Adică....știu...la un moment dat a fost dispărută cu totul...zero apa pe țeavă.
Apoi a revenit...sporadic , când calda(foarte rar) când cu 2-3 grade mai sus de apa rece.
Dar nici măcar nu are program...e aleatoriu...
Și sunt zile când...nu apare, se ascunde bine...

Re: Termoficare FabiM

Cel puțin in zona mea, căutând pe site-ul Termoenergetica, e vorba de revizii și/sau reparatii de vara.

aztec wrote here:
Știe cineva unde a dispărut apa calda din cartierul Drumul Taberei?
Adică....știu...la un moment dat a fost dispărută cu totul...zero apa pe țeavă.
Apoi a revenit...sporadic , când calda(foarte rar) când cu 2-3 grade mai sus de apa rece.
Dar nici măcar nu are program...e aleatoriu...
Și sunt zile când...nu apare, se ascunde bine...

Cica, dupa orele 24.00, furnizarea apei calde va reveni la normal! Iti voi da de stire maine pe la 05:30 daca s-au tinut de cuvant, au ba!  :lol:

Re: Termoficare aztec

Apa rece...19 grade.
Apa calda....20 grade
Deci...e mai caldă ca apa rece.

Eu adevărat, azi pe zi am apucat sa fac un dus cu apa calda reală....
Acum...văd că mâine după 14 o sa fie
Apoi ...apare alt anunț probabil.

Că termenele de finalizare de la metrou. "Lucrările sunt in grafic"...și se schimba graficul zilnic.

Go to page:  1  ... 36 37 38 39 40 41 42  ... 82

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2463 forum members have written 438116 posts in 5485 topics and 524 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”