Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

Topic: Discuții diverse despre transportul în comun

2521 posts, 793831 views

Go to page:  1  ... 34 35 36 37 38 39 40  ... 181

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures cris_m

Eu unul nu l-am mai auzit, desi merg de 1 an si ceva zilnic cu RATB-ul. Poate nu oi fi observat, sau mai probabil nu l-am auzit pentru nu mergea anuntul vocal (situatie des intalnita la autobuzele de la Titan). Chiar cand vad un autobuz cu sonor mi se pare ceva anormal :lol:

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures ikarus13

Anuntul este cat de cat nou. L-am auzit si eu in mai multe autobuze in ultimul timp. Trebuie sa fie in fiecare autobuz asa cum a spus si Axel nu doar la 2,3.

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures Robert24

A fost un accident acum vreo 2 saptamani. La o frana puternica, au cazut calatorii si unii s-au accidentat grav. Drept urmare, anuntul respectiv...

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures Gabi23

Problema e că foarte multe autobuze, nu mai au funcționale sistemele audio, nu mai anunță corect stațiile/legăturile, nu el mai funcționează LCD-urile ș.a. La tramvaiele Bucur LF și CH-PPC aproape toate nu mai au anunțurile vocale funcționale, pentru că mulți vatmani se simțeau deranjați de zgomotul produs de anunțarea stațiilor... S-au tăiat fire, s-au furat cardurile de memorie, s-au furat difuzoarele și multe alte găinării  :evil: .

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures alchimistul

Pai, sa-si antifoneze corespunzator cabina. Ori sa dezactiveze doar difuzoarele apropiate de postul de conducere. Da, o fi deranjant sa auzi aceeasi "placa stricata" si sa ajungi sa visezi noaptea o doamna care spune "Urmeaza statia...", dar si casierele de la hypermarket au probabil cosmaruri cu "bipaitul" produselor scanate. Doar ca sunt platite cu doua treimi mai putin.

În ultimele săptămâni au început să fie montate în autobuze/troleibuze dispozitive Onyx Beacon, care să faciliteze nevăzătorilor circulația cu vehiculele RATB. Dispozitivele au fost testate cu succes în vara acestui an pe troleibuzele repartizate pe liniile 86 și 90. S-a trecut la montarea pe autobuze, deocamdată doar o parte din vehicule au montate aceste dispozitive, în cabina șoferilor. Momentan RATB n-a făcut nici un anunț oficial despre aceste dispozitive, inclusiv mulți din angajații lor habar nu au ce e ”drăcovenia” albă/neagră din cabină. Prostia și incompetența pot distruge un proiect care ar putea fi benefic...

Câteva detalii despre acest sistem, proiectat de români la Cluj, am găsit aici: http://www.startupcafe.ro/stiri-idei-20...lizare.htm

Beaconii de pe autobuzele din Bucuresti

In ciuda unei piete care abia acum isi descopera potentialul, clujenii au deja doua exemple de implementare cu succes a noii tehnlogii. “unicate si premiere la nivel mondial”. Primul este proiectul Smart Shopping, realizat pentru Carrefour Romania, iar al doilea, care s-a bucurat de expunere media mai ales pe site-urile de tehnologie straine, este Smart Public Transport, implementat pentru RATB.
In ceea ce priveste colaborarea cu RATB, scopul este acela de a-i ajuta pe cei 12.000 de nevazatori din capitala sa circule cu autobuzul.
“Beaconii sunt plaseaza, individual, pe fiecare autobuz, astfel ca fiecare beacon identifica un anumit vehicul. Ei sunt amplasati in exteriorul autobuzului, deasupra usii soferului. Nevazatorul care foloseste aplicatia Smart Public Transport instalata pe propriul telefon mobil isi selecteaza linia de autobuz de care este interesat, inainte de a ajunge in statie. Cand un autobuz de pe acea linie se apropie la 60-70 de metri de statie, telefonul mobil receptioneaza semnalul Bluetooth al beaconului si aplicatia foloseste capabilitatea de voice-over a telefonului, spunandu-i utilizatorului ca se apropie autobuzul”, explica Doru Supeala.
Cand vehicului ajunge in statie, beaconul emite un semnal audio – beep – ales de utilizator dintr-un set de 16 predefinite, astfel ca nevazatorul poate localiza precis autobuzul. Daca ajung mai multe autobuze in statie, soferul aude si el semnalul audio si stie ca are un pasager cu nevoi speciale. Dupa ce se urca in autobuz, aplicatia inceteaza sa mai trimita notificari pana cand utilizatorul ajunge intr-o alta statie, gata de alta calatorie, si alege o alta ruta pe care vrea sa o parcurga.
“Toata functionarea sistemului este gestionata de platforma noastra cloud, CMS care stie sa aloce fiecare pereche beacon-autobuz pe liniile si traseele pe care vehiculul este repartizat, stie sa gestioneze functionarea beaconilor si avertizeaza cand acesta are probleme de functionare sau se apropie de momentul inlocuirii bateriilor. Totodata, colecteaza simultan o serie de date analitice si statistice care pot fi foarte utile companiei de transport pentru a isi optimiza serviciile”, mai spune acesta.
Solutia Smart Public Transport poate fi deja replicata, spune Bogdan Oros, si poate fi implementata rapid oriunde in lume. Important este ca nevazatorii sa aiba un smartphone si traficul de date activat.
“La nivelul unui oras, investitia este minora, aproape nesemnificativa daca o raportam la bugetul anual al unei regii de transport, fiind vorba doar de achizitia dispozitivelor iBeacon (circa 25 de euro bucata) si de plata unui serviciu de suport al aplicatiei in cloud, foarte accesibil din punct de vedere al costului. Se mai adauga costurile minimale de mentenanta si cele de inlocuire a bateriilor din beaconi, o data la cativa ani. Putem spune ca, in cazul Bucurestiului, investitia in acest proiect nu depaseste cativa euro per beneficiar, daca tinem cont ca numarul beneficiarilor potentiali este de circa 12.000”, spune Oros.

Onyx Beacon - 2015.JPG (73.86 KB; downloaded 2971 times)

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures cris_m

Unde sunt montate mai exact? Ca mi se pare ca am vazut si eu unul intr-o cabina lipit de geam, dar cu spatele spre salon...

Imbecilii Pământului au început să fure cele 4 baterii din aceste dispozitive. La cel puțin 2 autobuze de la Autobaza Militari bateriile deja au dispărut... Cât de cleptomani pot fi oare unii oameni ?! :evil:

Onyx Beacon RATB - 11.11.2015 (1).jpg (103.04 KB; downloaded 2843 times)

Onyx Beacon RATB - 11.11.2015 (2).jpg (78.94 KB; downloaded 2842 times)

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures alchimistul

Oameni buni, intentia este laudabila dar nici in absenta hotilor de baterii nu vad Regia in stare sa intretina sistemul pe termen mediu si lung. Eu unul am pierdut speranta ca voi mai vedea un RATB "infloritor", cu care sa-ti fie drag sa calatoresti, fara privatizare :cry:
Nu sunt in stare sa intretina afisajele vehiculelor, sistemul de anuntare a statiilor, si, cel mai rau, vehiculele in sine. Cred ca sistemul acesta nu e altceva decat o "combinatie" a vreunui sus-pus din Regie; bonus, impresia ca Regia se preocupa de calatorii cu probleme. De curiozitate, camerele video din autobuze mai functioneaza?

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures ikarus13

La unele merg, la unele nu. La majoritatea nu merg.
Apropo, sunt multe autobuze care asteapta sa ia ITP-ul de saptamani intregi...

• Tom
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures Tom

7.12, ora 13:21.
Nu-mi place să fac treaba asta, dar nu mi se pare normal ca un nesimțit să treacă pe roșu, să blocheze traficul în intersecție și să stea departe de mașina din față ca să poată intra "colegu'" care oricum n'avea unde intra pentru că în față erau mașini oprite la semafor. Poza e făcută după ce câțiva fraieri și-au dat seama că decât să ne înjure pe noi că oprisem la colțul intersecției, puteau să se strecoare printre noi și troleibuz. Ca o paranteză pentru cei care se vor grăbi să comenteze, mașina în care mă aflam nu a trecut pe roșu, ci a ieșit de pe o stradă de după semafor, cu "Cedează trecerea" și "Obligatoriu la dreapta". Pentru cunoscători, Piața Rosetti.
Afb055.jpg (34.97 KB; downloaded 2600 times)

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures andrei11

Stiu perfect intersectia  dar nu pricep ce ai vrut sa spui...Mai explica odata mai pe intelesul meu. Oricum faptul ca "albul" l-a ajutat pe "verde" sa se integreze nu mi se pare ceva anormal. A, ca "albul" a oprit prea departe de "verde" ? N-a oprit acolo ca sa-l ajute pe "verde", pentru ca oricum il lasa...In concluzie, mai repeta odata ideea cu alte cuvinte ca nu ma prind.

• Tom
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures Tom

Troleibuzul alb a trecut pe roșu și s'a oprit în intersecție, blocând pe cei care virau la stânga. Deși avea spațiu să se bage mai în față după mașina din fața lui, a rămas acolo ca să-l lase pe ăla verde să intre, deși era roșu și în față și cel verde nu avea unde intra. De pe strada de pe care am ieșit se vedea clar semaforul amplasat pe partea cealaltă, ca în imaginea Google Maps de mai jos și acela era roșu:
https://www.google.co.uk/maps/@44.43647...312!8i6656
Deci, venind dinspre strada Speranței, am văzut clar semaforul roșu pentru bulevard și troleibuzul trecând pe roșu, iar apoi forțând trecerea mai departe unde a rămas blocat.

Go to page:  1  ... 34 35 36 37 38 39 40  ... 181

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463824 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”