MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020

Topic: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (PLS)

1661 posts, 506320 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 34 35 36 37 38 39 40  ... 119

📖 Pagination options
Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) subway guru

133 313 wrote:
Cu siguranta nu. Mai cu seama ca RM ajunge la multi (din ce in ce mai multi) restanta pe toamna... Seismica mai incolo. La "stiinte avansate".

OK... 8-)
Fizica, chimia, rezistenta materialelor, statica, dinamica, teoria elasticitatii, hidraulica, stiinta materialelor (beton, metal, lemn, etc), geotehnica, etc, astea sunt adevaratele stiinte ale naturii, daca nu le intelegi si nu le indragesti esti NUL in inginerie, mai bine scrii versuri...
Daca raman doar pe toamna este inca bine...am avut destui colegi care au intrat cu rezistenta la "studii aprofundate", sapte ani pana au ajuns in anul trei... :lol:  :lol:  :lol:
"Magisterul" meu, prof Marius Petrescu avea o vorba, ca nu e inginer adevarat acela care nu 'simte' cum se deformeaza podul cand se aseaza o musca pe el... :o
La structurile subterane e si mai incurcata treaba, ca lucreaza impreuna cu terenul inconjurator...a naibi musculita, ce 'simt' iti trebuie ca sa 'vezi' tot ce e de vazut... :ugeek:

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) 133 313

Perfect de acord. Atat timp cat nu se bugeteaza toti anii de studiu pentru numarul de admisi. Mai nou trecerea anului cica a devenit totusi conditionata de anumite discipline. Si anii in plus se platesc.

Ma depaseste problema... ;)
Pe vremea mea era un numar fix de locuri la admitere, niciunul in plus, niciunul in minus, intrau cati treceau examenul de admitere, terminau 'la timp' cam jumate, restul la 'studii aprofundate' daca-i tineau curelele, picau de doua ori la rand la rezistenta la Marius Petrescu, o luau de la inceput cu admiterea, era cea mai grea facultate, intra aproape oricine dorea (am avut o colega ce nu a reusit la conservatorul de muzica si a venit la constructii si te asigur ca a fost una din cele mai bune...ingineritze), termina doar cine putea, dar...la sfarsit aveau toti un loc de munca asigurat si relativ bine platit, munca din greu, zi lumina, vara/iarna, soare/zloata nu conta...efort sustinut/satisfactii maxime...doar sa-ti placa munca asta de semi-zeu/demiurg fauritor de lucrari perene indestructibile si lumea intreaga era a ta...
De fapt, cred ca asa a fost din vecii-vecilor si asa va fi pururea...
Nu exista lucru mai minunat pe lumea asta decat sa poti pune caramida peste caramida si piatra peste piatra...pentru generatiile vor fi sa vina...
Dixit!
Si un mesaj de incurajare pentru cei neincrezatori in viitor:
http://www.youtube.com/watch?v=hvDhlSpf ... r_embedded
'Cartitele' lucreaza...si vor lucra mereu, pentru ca asta e menirea lor pe pamant... :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Suntem multi...si totusi asa de putini...in aceasta lume larga si totusi...asa de mica...

P.S.
Scuze de off-topic, dar as putea continua 'for ever'...poate altadata, cu alt prilej...
si baga de seama ce zice prietenul si colegul Ow Chun Nam, si el face acolo la el la Singapore cam acelasi lucru ca mine aici la noi in Bucuresti...
Viitorul e 'cu noi' si nu in alta parte...
Pentru mai multe informatii vezi http://www.ita-aites.org

Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) Nightwolf

subway guru wrote:
@Mircea G:
O firma de rasini, nu de rotopercutante... :?:

Hahaha /// asta da cea mai tare :)

Hai, nu lua in bascalie, ca eu am scris cu drag... :mrgreen:

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) Utilizator anonim

Zona unde incepe betonarea maine este marcata cu galben...

• 133 313
  • Posted:
  •  

Am trecut in viteza pe la santier, jetgrouting-ul vad ca s-a concentrat la granita dinspre Academie. Hala metalica are si doua poduri rulante in ea...

Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) Nightwolf

Guru... avem o problema la intersectia Bagdasar/Panduri ... suna lumea la 112 ca s-a surpat asfaltu din cauza lucrarilor... ce stii de treaba asta??

• 133 313
  • Posted:
  •  

What? Eu pe Bagsasar am urcat mai devreme... Si nu am vazut nimic suspect. Asta daca nu pui la socoteala niste pietris de pe carosabilul Pandurilor care antrenat de masini bombardeaza ba un pieton, ba un alt participant la trafic...

Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) survola

Aseară (vineri) la orele 21.45, excavatorul cel harnic încă scotea pământ şi îl punea intr-o basculanta..
Ce e cu hala aceea?

• 133 313
  • Posted:
  •  

Doar o presupunere, daca gresesc imi aplica Sub o "corectie". In hala se vor descarca boltari pentru tunele.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) Utilizator anonim

Se excaveaza aproape fara oprire, hala aia este pentru depozitat materiale, in special piesele ce vor compune tunelurile, are si o macara interioara.

DSC_7236.JPG (340.06 KB; downloaded 2825 times)

DSC_7238.JPG (384.66 KB; downloaded 2828 times)

In cinstea 'marii sarbatori' (stiti voi care... ;) ), raportam cu mandrie proletara:
Jet-grouting DONE 100%
episodul 2 fiind incheiat, continuam cu episodul 3, turnarea planseelor intermediare... :mrgreen:

Go to page:  1  ... 34 35 36 37 38 39 40  ... 119

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463874 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”