Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

Topic: Accidente / incidente

5702 posts, 1879942 views

Go to page:  1  ... 363 364 365 366 367 368 369  ... 408

📖 Pagination options
Re: Accidente / incidente WT_fan06

Șoferii interpretează dinamic ce este pe șosea și anticipează dinamic ce fac ceilalți participanți, astfel încât să conducă în siguranță și să adopte o conduită preventivă. Asta face orice șofer cu simț de răspundere în orice moment când conduce, nu vorbim de nave spațiale. Dacă s-a ajuns la o situație de 3 pe 2 benzi, cineva a analizat greșit situația și nu s-a încadrat cum trebuie.

Care era problema dacă exista o mașină pe banda 2? Autobuzul are frâne și volan care se acționează în funcție de nevoi. Se putea și fără să înghesuie și biciclistul și mașina.

Re: Accidente / incidente Valentin

Vad ca nimeni n a remarcat ca soferul nu doar ca a trecut cu viteza (desi daca n avea loc pe cealaltă banda macar putea sa depaseasca cu viteza mai mica, nu asa), dar a si claxonat biciclistul lung nu scurt tip atentionare. As vrea sa va vad pe voi in situatia aia sa treaca un autobuz cu viteza claxonand. Eu am patit o cu un tir si nu e DELOC PLACUT nu mai zic de sigur.

Revenind putin, eu vad defapt ca vina e a autoritatilor pentru lipsa de benzi unice de transport si pista de biciclete pe ceva ce ar trebui sa fie transformat in bulevard de oras nu lasat drum expres, parerea mea.

Re: Accidente / incidente ByOnu

Aici ai perfecta dreptate. Odata cu inaugurarea A3 in Bucuresti, retin ca planul initial era de calmare a traficului pe DN1: radare, treceri de pietoni, banda bus(?), etc. Dar zvonurile spun ca s-a renuntat pentru a nu-i deranja pe unii grei care locuiesc in nord si ar fi direct afectati de astfel de modificari.

Sa nu uitam ca la Miorita era prevazuta o pasarela supraterana pietonala si se voia un pasaj rutier si la Arcul de Triumf.

Oricum, repet ce am spus mai devreme:

ByOnu wrote here:
Inteleg ca avem prieteni soferi (avem chiar si useri aici), dar asta nu este motiv sa le luam apararea celor care nu le fac cinste.

Trebuie sa privim pe cat posibil cu obiectivitate ce se intampla, nu "eu sunt prieten cu soferi, deci trebuie sa le iau apararea in orice situatie".

Avem colegi soferi pe acest forum care nu cred ca ar face vreodata astfel de actiuni iresponsabile precum cazul discutat aici.

Imi aminteste de situatia in care am atras atentia asupra impopotonarii la ridicol a unor autobuze si tot asa mi s-a sarit in cap ca ce am cu soferii. N-am nimic cu soferii, ba dimpotriva, am tot respectul pentru aceasta meserie si cu siguranta este una dificila pe care eu n-as face-o, dar asta nu e motiv sa fim de acord cu decorarea autobuzelor in stil Pakistan.

Re: Accidente / incidente shoppy

Azi un ametit care traversa neregulamentar pe Marasti a fost accidentat mortal de un 41, watmanul nu a consumat alcol, s-a infiintat 641, 41 a fost blocata 130  de minute. Nu scrie nimic in plus in articol.
https://hotnews.ro/accident-mortal-pe-li ... -1803743

Re: Accidente / incidente mirceade

Și totuși ai ales să jignești un om decedat în loc să te întrebi de ce nu avem sisteme de frânare automată de urgență pe tramvaie. Că despre airbag-uri exterioare pentru victime nici nu mai întrebăm.

Re: Accidente / incidente cris_m

Acele sisteme sunt non-solutii, solutia corecta este educatia rutiera care lipseste cu desavarsire...

Re: Accidente / incidente WT_fan06

@mirceade, întrebarea pe care o pui tu nu are sens dpdv tehnic. Ce diferență ar fi făcut un sistem automat? Tramvaiul va avea aceleași performanțe de frânare și nu va frâna în 5 metri nici dacă are sisteme automate. Câte secunde se câștigă între un sistem automat și un sistem "manual", adică timpul în care vatmanul se alertează și răspunde în consecință? 1-2 secunde? Nu fac diferența.

Nu lipsa gadget-urilor e de vină, iar gadget-urile nu sunt răspunsul la orice, așa cum bine a sugerat și colegul @cris_m.

Re: Accidente / incidente Stefan_79

mirceade wrote here:
Și totuși ai ales să jignești un om decedat în loc să te întrebi de ce nu avem sisteme de frânare automată de urgență pe tramvaie. Că despre airbag-uri exterioare pentru victime nici nu mai întrebăm.

Ceea ce spui tu e la fel dacă ai spune „hai să ne punem centurile de siguranță și să gonim cu mașina la 200 km/h, că în caz de accident frontal ne salvează centura.”
Totuși, cu minimul de educație rutieră, și cu un minim de instinct de anticipare, poți preveni foarte multe accidente. Dacă ținea morțiș să traverseze ilegal, măcar să fi avut instinctul de anticipare.

Re: Accidente / incidente shoppy

La vinovatii accidentelor auto nu se aplica "despre morti numai de bine", si asa poate se mai trezesc din ameteala si altii.

Re: Accidente / incidente aztec

Sisteme automate de franare...si vor fi mai multi accidentati in interiorul mijloacelor de comun, nu in afara lor.

Va reamintesc Târgoviște....a franat, a evitat, 1 mort si 2 raniti in interior.
Nu sunt mijloace de transport marfa, nu sunt autoturisme sa se poarte centura...
La maxim 30 la ora nu reusesti sa te ti de bara la o franare brusca.

Imaginile de la Targoviste in linkul de mai jos...si va atentionez ca filmarea este accelerata, nu la viteza reala.
https://jurnaldb.ro/imagini-video-cu-acc ... goviste/

Re: Accidente / incidente essco

Victor92 wrote here:
Cel cu bicicleta nu are ce cauta acolo.

Punct.

Soferul STB nu e de vina.

Chiar si asa, cum adica, nu e de vina? Daca ala circula pe mijocul benzii, ce facea? Trecea peste el?

Re: Accidente / incidente Andrei98

Mesajul se poate traduce foarte simplu: șoferii își pot face singuri dreptate, mai ales dacă lucrează la STB. Doar că în cazul ăsta nu avea deloc dreptate.

Re: Accidente / incidente mirceade

aztec wrote here:
Sisteme automate de franare...si vor fi mai multi accidentati in interiorul mijloacelor de comun, nu in afara lor.

Va reamintesc Târgoviște....a franat, a evitat, 1 mort si 2 raniti in interior.
Nu sunt mijloace de transport marfa, nu sunt autoturisme sa se poarte centura...
La maxim 30 la ora nu reusesti sa te ti de bara la o franare brusca.

Imaginile de la Targoviste in linkul de mai jos...si va atentionez ca filmarea este accelerata, nu la viteza reala.
https://jurnaldb.ro/imagini-video-cu-acc ... goviste/

La cât de mult stau pe tiktok vatmanii și ce comportament reprobabil au în trafic sunt sigur că un astfel de sistem ar fi făcut foarte mare diferență. Vatmanii pe care-i văd conducând de când sunt mic nu sunt tocmai cei mai agili șoferi. Au un timp de reacție care uneori depășește și 2 secunde. Și să fim serioși, un tramvai care frânează de la viteza fabuloasă de 35km/h alunecând pe șine nu e tocmai un pericol letal pentru pasageri.

Re: Accidente / incidente cris_m

Pentru cei care nu credeti ca viteza redusa poate fi periculoasa/mortala pentru pasageri: la un impact la viteza de 50 km/h ficatul se mareste de 3 ori din cauza fortei de inertie...

Go to page:  1  ... 363 364 365 366 367 368 369  ... 408

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463815 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”