Topic: Titluri de călătorie și sisteme de acces
1877 posts, 543700 views
📖 Pagination options
-
- ZOLI
-
Posted:
-
Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing
ZOLI
Atunci, ne multumim cu ce avem si la naiba cu frauda...
Teoretic, da. Practic... practica ne omoara
ByOnu wrote:
Mda, tot ce lipsea, inca niste posturi caldute la metrou: controlori. Hai sa fim seriosi. Spre deosebire de altii, noi avem paza la intrare. Un filtru este suficient iar frauda este minimala (zic eu din burta sub 1%, zilnic). Si statistic ce sansa ai sa ii prinzi fara cartela pe peron sau in tren fix pe fraudulosi. Bani aruncati.
Atunci, ne multumim cu ce avem si la naiba cu frauda...
Daca ai facut o investitie noua in automatizare pe care trebuie sa o suplimentezi cu forta de munca, clar ceva este gresit.
Teoretic, da. Practic... practica ne omoara
-
- cris_m
-
Posted:
-
cris_m
Cel mai simplu ar fi niste paznici care chiar sa-si faca treaba... in alte statii n-am vazut situatia asta
Cel mai simplu ar fi niste paznici care chiar sa-si faca treaba... in alte statii n-am vazut situatia asta
-
- ZOLI
-
Posted:
-
ZOLI
Ummm... Paza de la metrou e totusi necesara. Traim in Romania!
Eu personal am vazut ca cei de la paza chiar isi fac treaba.
-> Nu se mai poate.
Ultima versiune de soft a corectat acea "scapare". Mai ramine sa instalam versiunea noua in toate statiile.
... Cat despre paza din statie sau trenuri, hai sa fim seriosi.
Ummm... Paza de la metrou e totusi necesara. Traim in Romania!
Eu personal am vazut ca cei de la paza chiar isi fac treaba.
andrei11 wrote:
... Tot de la paza am invatat cum se poate intra pe la iesiri. Banal de simplu.
-> Nu se mai poate.
Ultima versiune de soft a corectat acea "scapare". Mai ramine sa instalam versiunea noua in toate statiile.
- Celestin Draganescu
-
Posted:
-
Celestin Draganescu
Cum se realizeaza aceste actualizari software? Se fac OTA (Over-The-Air), local pe statie, local pe grup de porti sau pe fiecare poarta in parte?
Cum se realizeaza aceste actualizari software? Se fac OTA (Over-The-Air), local pe statie, local pe grup de porti sau pe fiecare poarta in parte?
-
- ZOLI
-
Posted:
-
ZOLI
In mod normal, actualizarile de soft se fac automat pe statie.
Dar se poate actualiza softul pe un grup de porti sau pe o singura poarta.
Nu necesita prezenta unui operator/tehnician la fata locului.
In mod normal, actualizarile de soft se fac automat pe statie.
Dar se poate actualiza softul pe un grup de porti sau pe o singura poarta.
Nu necesita prezenta unui operator/tehnician la fata locului.
-
- Celestin Draganescu
-
Posted:
-
Celestin Draganescu
Daca statiile ar fi interconectate, s-ar putea actualiza de la distanta?
Daca statiile ar fi interconectate, s-ar putea actualiza de la distanta?
-
- ZOLI
-
Posted:
-
ZOLI
Pai da, am precizat "Nu necesita prezenta unui operator la fata locului."
Deci, update-ul se face remote. La urma urmei, sint ca niste computere in retea.
Dar nu are nici o legatura cu (inter-)conectivitatea statiilor per se.
Sau poate nu am inteles eu bine intrebarea? (nu sint expert in limba romana).
Pai da, am precizat "Nu necesita prezenta unui operator la fata locului."
Deci, update-ul se face remote. La urma urmei, sint ca niste computere in retea.
Dar nu are nici o legatura cu (inter-)conectivitatea statiilor per se.
Sau poate nu am inteles eu bine intrebarea? (nu sint expert in limba romana).
-
- ZOLI
-
Posted:
-
ZOLI
Cu tot respectul, dar eu personal am alta parere:
1% frauda inseamna pt Metrorex cam 375.000 Lei / luna... PAGUBA !
Eu as plati 300.000 Lei/luna pt o echipa de controlori (eu nu consider job-ul de controlor un "post caldut").
Si daca controlorii prind 10% din fraudulosi, la 100 Lei amenda, atunci Metorex tot iese pe super plus:
1.500.000 - 300.000 = 1.200.000 Lei.
(Am folosit datele oficiale - publicate pe site-ul Metrorex).
PS: Din cite am auzit, exista si posibilitatea ca Metrorex sa aiba controlori.
ByOnu wrote:
Mda, tot ce lipsea, inca niste posturi caldute la metrou: controlori. Hai sa fim seriosi. Spre deosebire de altii, noi avem paza la intrare. Un filtru este suficient iar frauda este minimala (zic eu din burta sub 1%, zilnic). Si statistic ce sansa ai sa ii prinzi fara cartela pe peron sau in tren fix pe fraudulosi. Bani aruncati.
Cu tot respectul, dar eu personal am alta parere:
1% frauda inseamna pt Metrorex cam 375.000 Lei / luna... PAGUBA !
Eu as plati 300.000 Lei/luna pt o echipa de controlori (eu nu consider job-ul de controlor un "post caldut").
Si daca controlorii prind 10% din fraudulosi, la 100 Lei amenda, atunci Metorex tot iese pe super plus:
1.500.000 - 300.000 = 1.200.000 Lei.
(Am folosit datele oficiale - publicate pe site-ul Metrorex).
PS: Din cite am auzit, exista si posibilitatea ca Metrorex sa aiba controlori.
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Noi observatii din teren din ziua de azi 23 Iulie 2017.
Zoli, se extinde practica "2 în 1" la Gara de Nord. E la liber. Evident ca nu e treaba ta, dar se poate face ceva ?
Oricum la cabină e o singură tanticare urmărea un film pe telefon. Si oricum o tanti la cele 2 accesuri e total insuficient. Băiatul cu paza indruma calatorii sa pozitioneze corect cartela. In rest, intra care cu cine vrea prin noile porti. Sunt convins ca si in alte locuri aglomerate se manifesta acelasi fenomen.
Noi observatii din teren din ziua de azi 23 Iulie 2017.
Zoli, se extinde practica "2 în 1" la Gara de Nord. E la liber. Evident ca nu e treaba ta, dar se poate face ceva ?
Oricum la cabină e o singură tanticare urmărea un film pe telefon. Si oricum o tanti la cele 2 accesuri e total insuficient. Băiatul cu paza indruma calatorii sa pozitioneze corect cartela. In rest, intra care cu cine vrea prin noile porti. Sunt convins ca si in alte locuri aglomerate se manifesta acelasi fenomen.
-
- ZOLI
-
Posted:
-
ZOLI
Da stiu, asa se intimpla nu numai in Gara de Nord... Acest "2 in 1" se practica in toate statiile aglomerate.
Eu stiu ca se practica si inainte, cind erau turnicheti: unul platea, apoi treceau 2 calatori lipiti unul de altul, metoda "la sudura".
Ce sa zic... in afara de ideea cu controlul, nu vad alta solutie - cel putin nu in momentul asta, din pacate...
[ UPDATE ]
Gata, avem up&running 35 de porti noi in Piata Unirii 1.
http://www.metrorex.ro/_read496-1
andrei11 wrote:
Zoli, se extinde practica "2 în 1" la Gara de Nord. E la liber. Evident ca nu e treaba ta, dar se poate face ceva?
Da stiu, asa se intimpla nu numai in Gara de Nord... Acest "2 in 1" se practica in toate statiile aglomerate.
Eu stiu ca se practica si inainte, cind erau turnicheti: unul platea, apoi treceau 2 calatori lipiti unul de altul, metoda "la sudura".
Ce sa zic... in afara de ideea cu controlul, nu vad alta solutie - cel putin nu in momentul asta, din pacate...
[ UPDATE ]
Gata, avem up&running 35 de porti noi in Piata Unirii 1.
http://www.metrorex.ro/_read496-1
-
- Celestin Draganescu
-
Posted:
-
Celestin Draganescu
Ai spus ca update-ul se face "automat pe statie", am dedus ca se poate actualiza o singura statie la un moment dat. Dar acum cred ca mi-e clar, orice poarta/grup de porti se poate actualiza de la distanta. Sper ca e corect
Ai spus ca update-ul se face "automat pe statie", am dedus ca se poate actualiza o singura statie la un moment dat. Dar acum cred ca mi-e clar, orice poarta/grup de porti se poate actualiza de la distanta. Sper ca e corect
-
- ZOLI
-
Posted:
-
- oache81
-
Posted:
-
oache81
Eu tin minte ca la Pipera se uita atent nenea ala de la paza cand intrau 2 insi lipiti pe la turnichet si le cerea cartela la amandoi.
Dar acum evident ca nu are cum sa stea la toate portile, si oricum, pentru ca sistemul este prost conceput oamenii intra cate 2 si de nevoie, nu ca n-ar avea cartela dar pur si simplu nu mai vor sa stea la coada.
Am coborat acum de curiozaitate la Petrache Poenaru si sunt mai putine porti decat erau inainte cu turnicheti.
Acum sunt doar 3 pe sens inainte erau 4.
E si normal ca daca scazi capacitatea de "absorbtie" sa nu mai aiba lumea timp si loc sa mai stea la coada.
Nu inteleg de ce au trebuit sa fie atat de mari portile alea batante, era de ajuns o poarta pentru scaune cu rotile.
Inainte si in statiile cu trafic mediu (gen Piata Iancului), la ore de varf se formau cozi de cateva persoane la turnicheti, acum o sa fie din ce in ce mai rau.
In plus portile noi imi par mai joase si mult mai usor de sarit peste ele, parca te invita sa faci un pas de urias.
Singura salvare ar fi sa se faca contactless si chiar la ore de varf sa se dea drumu la liber cu conditia de a valida calatoria, adica sa se blocheze portile pe deschis dar calatorii sa valideze totusi cartela si cineva sa stea sa urmareasca treaba asta.
Eu tin minte ca la Pipera se uita atent nenea ala de la paza cand intrau 2 insi lipiti pe la turnichet si le cerea cartela la amandoi.
Dar acum evident ca nu are cum sa stea la toate portile, si oricum, pentru ca sistemul este prost conceput oamenii intra cate 2 si de nevoie, nu ca n-ar avea cartela dar pur si simplu nu mai vor sa stea la coada.
Am coborat acum de curiozaitate la Petrache Poenaru si sunt mai putine porti decat erau inainte cu turnicheti.
Acum sunt doar 3 pe sens inainte erau 4.
E si normal ca daca scazi capacitatea de "absorbtie" sa nu mai aiba lumea timp si loc sa mai stea la coada.
Nu inteleg de ce au trebuit sa fie atat de mari portile alea batante, era de ajuns o poarta pentru scaune cu rotile.
Inainte si in statiile cu trafic mediu (gen Piata Iancului), la ore de varf se formau cozi de cateva persoane la turnicheti, acum o sa fie din ce in ce mai rau.
In plus portile noi imi par mai joase si mult mai usor de sarit peste ele, parca te invita sa faci un pas de urias.
Singura salvare ar fi sa se faca contactless si chiar la ore de varf sa se dea drumu la liber cu conditia de a valida calatoria, adica sa se blocheze portile pe deschis dar calatorii sa valideze totusi cartela si cineva sa stea sa urmareasca treaba asta.
- BIGRED1984
-
Posted:
-
BIGRED1984
Salut, am si eu o intrebare.
Cine decide cand se schimba portile din intrare in iesire (si invers) ?
Azi dimineata la Pipera s-au 'uitat'/lasat multe porti pe intrare si iesire erau vreo 4-5.
I-am zis lu' nenea paznicu' si mi-a zis ca el nu stie, ca ce sa faca el.
I-am zis s-o informeze pe tanti de la ghereta ca abia se iese din statie.
N-am stat sa vad ce face mai departe, probabil nimic.
Salut, am si eu o intrebare.
Cine decide cand se schimba portile din intrare in iesire (si invers) ?
Azi dimineata la Pipera s-au 'uitat'/lasat multe porti pe intrare si iesire erau vreo 4-5.
I-am zis lu' nenea paznicu' si mi-a zis ca el nu stie, ca ce sa faca el.
I-am zis s-o informeze pe tanti de la ghereta ca abia se iese din statie.
N-am stat sa vad ce face mai departe, probabil nimic.
📖 Pagination options