Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze

1253 posts, 355096 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 32 33 34 35 36 37 38  ... 90

📖 Pagination options
Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze si troleibuze punmeister

Șoferul care circulă pe banda rezervată autobuzelor, marcată ca atare, pe bulevardul Iuliu Maniu, din Capitală, riscă o amendă de cel puțin 870 de lei. Măsura a intrat în vigoare de joi, 19 decembrie 2019.

Banda unică pentru transportul în comun apăruse de câteva zile, numai că şoferilor puţin le păsa că este „unică”, circulau adesea pe ea. De amenzi nu putea fi vorba, pentru că poliţia locală nu avea atribuţii legale în acest sens, iar Brigada Rutieră aştepta deschiderea oficială. Ei bine, acest eveniment a avut loc joi.

Artera proaspăt refăcută cu 38 de milioane de lei a fost inaugurată joi dimineață, iar astfel, polițiștii Brigăzii Rutiere pot aplica sancțiuni pentru încălcarea legislației rutiere.

În lunile următoare, banda unică pentru autobuze și troleibuze, va fi extinsă în toate zonele care permit separarea mijloacelor de transport în comun de mașinile particulare.[/b:1mrh8386]

„Ușor, ușor, cu implicarea Poliției Locale, Poliției Rutiere la nivel național, lucrurile încep să intre în normal. Intenția este să implementăm această logică pe toate bulevardele din sector și din București, acolo unde avem mijloace de transport în comun, astfel încât să avem o fluiditate foarte mare pe mijloacele de transport în comun. Bucureștiul nu a fost conceput pentru ceea ce se întâmplă astăzi. Trebuie să recunoaștem și să acceptăm acest lucru”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.[/quote:1mrh8386]
https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/s ... ei-1234381

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze si troleibuze cris_m

Adica doar pe Maniu... O sa termine banda, o sa inceapa riveranii sa faca scandal ca nu mai au unde sa parcheze cazanele si ce sa vezi, desfiinteaza banda la loc. Pana aici nimic nou sub soare. Vin si cu o intrebare: bun, pe Maniu sa zicem ca rezolvam problema, ce facem cu Soseaua Cotroceni?

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze si troleibuze punmeister

Benzi BUS + sens unic alternativ, asta e singura solutie.

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze si troleibuze orex

Pana la statuia Leu merge banda unica, dupa...,pe Cotroceni, nu vad cum s-ar mai putea aplica ca tot traficul de pe 2(doua) benzi de circulatie auto trebuie restrans pe una singura (sa tineti cont ca-i si zona mediana ”verde” pe jumatate din portiune)! Totusi, n-ar fi lipsit de interes ca acest culoar sa inceapa inca de la V. Cascadelor, pe Militari, pana la bd. Geniului si tot ar fi bine!
PS
Aici nu suntem la Eforie Nord cu faimoasele benzi reversibile, singurul loc din Romania in care EU am vazut asa ceva si, chiar daca circul la volan de peste 25 de ani, am o oarecare teama in acea zona! ;)

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze si troleibuze andrei11

La Eforie Nord trebuie  să fi de-a dreptul inconștient să te folosești de reversibilitate.  :headbash:

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze si troleibuze Valentin

Cel putin pe sensul spre Facultatea de sport nu ar mai fi nevoie de banda unica, fiindca dupa semaforul de la Cotroceni (cel de sus) se circula suficient de bine chiar si la ore de varf. Singura problema ar fi pe sensul celalalt (spre Politehnica), unde din cauza timpilor de la semafor se formeaza coada (la urcare), dar nu stiu ce ai putea face avand in vedere ca sunt 2 benzi/ sens, iar cel mai probabil primaria nu s-ar "risca" sa fie injurata de soferi ca o banda din 2 e de bus (plus ca ma indoiesc ca s-ar respecta).. In orice caz, ar putea extinde banda de bus spre Gorjului si d.p.m.d.v. ar trebui pana in zona Auchan Militari.

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze si troleibuze aztec

Intre APACA si Lujerului era limitare la 60km/h.
Pana zilele trecute, ca odata cu "reabilitarea" a fost redusa la 50, cu zone de 30.
Curata reabilitare.
Dupa Lujerului spre Moinesti am vazut ca a ramas momentan tot 60.

Ce reabilitare e asta?
E noua zona de radare?

PS. Nu am vazut sensul invers...sunt curios, ca acolo au pus banda unica...

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze si troleibuze andrei11

Cât are Militariul ? Vreo 8 km ( pe Google ). Nici dacă ai fi singur pe stradă cu semafoarele blocate pe verde n-ai câștiga cine știe ce dacă ai merge cu 70 - pardon 69 - în loc de 60 - pardon, 59.
Eu prin Militari n-am reușit ''să prind '' niciodată 60, pardon, 59.

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze si troleibuze Valentin

Aztec- aici ai 3 treceri de pietoni nesemaforizate, dintre care 2 aproape de UPB (de aici si limitarea de 30 la trecerea de pietoni aproape de Politehnica). Limita generala de 50 vs 60 e totusi de neinteles, chiar daca nu castigi nimic in plus (ca timp) avand in vedere ca la ore de varf stai pe ambele sensuri si nu apuci sa-i dai tare (8:00 - 18:00).

Eu sunt o persoana anormala.
Si in ce priveste orele la care circul cu masian...adica nu la orele de trafic maxim. Si in general invers traficului aglomerat. Bine, in zilele mele libere, mai prind si trafic aglomerat daca am treaba prin oras la ore nefericite.
Dar nu conteaza cazul meu..
Aici in zona de blocuri cu piete si multe treceri ai 60...in zonele cu nimic...ai 50 si 30..

Una peste alta, hai sa vedem cand si pe Drumul Taberei se va institui banda unica, ca pe toata lungimea bulevardului ca sunt 3(trei) benzi pe sens! :yes:
PS
Probabil ca va fi o problema in zona Razoare, acolo unde, mai mereu, e ”abur”! :lol:  :lol:  :lol:

Pe DT e mai simplu...si mai liber. Cu putine exceptii...

Nu e, dar sa-i dam tema ”duamnei” de ”champagne”! :lol:  :lol:  :lol:

Go to page:  1  ... 32 33 34 35 36 37 38  ... 90

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2419 forum members have written 433192 posts in 5388 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”