Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului
8571 posts, 1724723 views
📖 Pagination options
-
- andrei11
-
Posted:
-
Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului
andrei11
Strada Ernest Juvara si blocurile de 10 etaje din zona strazii cu intersectia cu Splaiul si Cotroceniul au metrou "la greu" langa ele la cativa metri. Pacat ca nu au si statie.
Strada Ernest Juvara si blocurile de 10 etaje din zona strazii cu intersectia cu Splaiul si Cotroceniul au metrou "la greu" langa ele la cativa metri. Pacat ca nu au si statie.
-
- andrei11
-
Posted:
-
Re: Stiri despre proiect
andrei11
Am citit pe << repede inainte >> dar articolul mi se pare a fi scris iresponsabil cu multe neadevaruri. Recycle Bin.
t530 wrote:
http://www.dcnews.ro/lider-pnl-atac-la-primarul-capitalei-pnl-i-la-firma-astaldi_493931.htmlLider PNL, atac la primarul Capitalei (PNL) și firma Astaldi
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi protestează față de lejeritatea cu care primarul general interimar tratează dezastrul de pe Magistrala 5 de Metrou.
”La aproape o lună de la surpările de la Eroilor, constructorul şi-a respectat concediul de sărbători, scrie Raețchi. Zona pare calamitată pe termen lung. Dacă nu respectă termenul Primăriei Generale, constructorul trebuie dat în judecată”.
„În curând se împlineşte o lună de la surpările de teren de la lucrările de la magistrala Drumul Taberei şi situaţia este departe de a fi remediată. Observăm cum constructorul şi-a respectat fără probleme concediul de sărbători, lucrările de remediere au fost întârziate şi deşi Primăria a dat termen ca oamenii evacuaţi să se întoarcă la casele lor până pe 15 ianuarie, cel mai probabil acest lucru nu se va întâmpla nici măcar la primăvară. Din păcate, zona pare calamitată pe termen lung, e un dezastru pentru Metrorex. Zeci de bucureşteni din zona Eroilor şi-au petrecut sărbătorile departe de casă pentru că cei care trebuiau să le rezolve problema au stat degeaba. Acum, constructorul o să profite probabil de starea vremii şi o să o folosească drept pretext pentru a nu demara lucrările. În plus, lucrările la metroul din Drumul Taberei sunt întârziate şi aproximativ 100.000 de oameni sunt afectaţi din cauza traficului din zonă".
Raeţchi a subliniat că multe firme care efectuează lucrări publice în România se comportă cu o iresposabilitate similară:
„Constructorul trebuie să vină cu soluţii şi să înceteze să se comporte ca şi cum ar fi stat în stat. Aceasta este mentalitatea multor firme care efectuează lucrări publice în România şi acest mod de lucru trebuie să înceteze. Consider că penalităţile pentru întârzierea lucrărilor trebuie aplicate imediat când apar abateri şi este necesar ca administraţiile locale să recurgă mai des la judecători. Cu conditia, sigur, ca echipele de avocați privați și consilieri juridici ai statului să pregatească niste contracte oneste. Instanţa ar putea fi o soluţie şi pentru lucrările întârziate de la metroul din Drumul Taberei ".
Lucrările la Magistrala 5 sunt efectuate de un consorțiu condus de italienii de la Astaldi.
Am citit pe << repede inainte >> dar articolul mi se pare a fi scris iresponsabil cu multe neadevaruri. Recycle Bin.
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Altul care-si face campanie electorala???
S-a lucrat non-stop, inclusiv de Craciun si de revelion...asta pe unde s-a preumblat?...prin Bahamas???
Altul care-si face campanie electorala???
S-a lucrat non-stop, inclusiv de Craciun si de revelion...asta pe unde s-a preumblat?...prin Bahamas???
-
- aztec
-
Posted:
-
aztec
Partial are dreptate.
Numai ca la "eveniment" au lucrat, dovezi sunt si pe forum.
Nu au lucrat la statii, asta e adevarat, dar stim ca este concediul de sarbatori....intre Ignat si Sf. Ion.
Partea cu termenele....pacat ca are conotatie politica, ca doar a chemat ziaristii pe teren...
Partial are dreptate.
Numai ca la "eveniment" au lucrat, dovezi sunt si pe forum.
Nu au lucrat la statii, asta e adevarat, dar stim ca este concediul de sarbatori....intre Ignat si Sf. Ion.
Partea cu termenele....pacat ca are conotatie politica, ca doar a chemat ziaristii pe teren...
-
- andrei11
-
Posted:
-
- Cristian
-
Posted:
-
Cristian
Da, "istorie" cu apa are, cam toata lumea (sau in fine, multa lume) e constienta de asta. Si nu de ieri, de azi.
1850...eu am o poza cu o harta partiala a Cotroceniului de pe la 1900, facuta de niste nemti localizati in Leipzig, si doua poze facute din avion pe la 192..si ceva, cu Palatul Cotroceni. Le am pe un dvd, sunt luate tot de pe net, dar ceva mai vechi n-am gasit, desi am cautat la un moment dat plecand tot de la insulitele alea, cea de la Elefterie si aia de la Unirea.
aztec wrote:
@ Cristian.
Insa are o istoriein cea ce priveste "geologia", ca multe zone din Bucuresti, si trebuie sa stim asta.
O suprapunere in google earth a unui plan Borroczyn, aproximatin anii 1850 cu zona Cotroceniului.
Am luat ca reper biserica Elefterie vechi, ca dimensiuni si pozitionare pt a vedea cam unde se afla zona cu probleme...
Da, "istorie" cu apa are, cam toata lumea (sau in fine, multa lume) e constienta de asta. Si nu de ieri, de azi.
1850...eu am o poza cu o harta partiala a Cotroceniului de pe la 1900, facuta de niste nemti localizati in Leipzig, si doua poze facute din avion pe la 192..si ceva, cu Palatul Cotroceni. Le am pe un dvd, sunt luate tot de pe net, dar ceva mai vechi n-am gasit, desi am cautat la un moment dat plecand tot de la insulitele alea, cea de la Elefterie si aia de la Unirea.
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Roadjuli, un porumbel al pacii cu o ramura de maslin in cioc a trecut in zbor pe la balconul meu!
E adevarat?
Sa fie intr-un ceas bun!
Doamne ajuta!

P.S.
La nr.55 mai trebuie doar sa fie de acord si...PMB, in calitate de coproprietar!
Roadjuli, un porumbel al pacii cu o ramura de maslin in cioc a trecut in zbor pe la balconul meu!
E adevarat?
Sa fie intr-un ceas bun!
Doamne ajuta!
P.S.
La nr.55 mai trebuie doar sa fie de acord si...PMB, in calitate de coproprietar!
- Adrian Rosca
-
Posted:
-
Adrian Rosca
Harta Bucuresti la 1911, scara 1:5000
Harta Bucuresti la 1911, scara 1:5000
-
- aztec
-
Posted:
-
aztec
offtopic
@Cristian
viewtopic.php?f=24&t=3653
Parca mai...a si aici
viewtopic.php?f=155&t=2718&p=189220&hilit=gara+cotroceni#p189220
offtopic
@Cristian
viewtopic.php?f=24&t=3653
Parca mai...a si aici
viewtopic.php?f=155&t=2718&p=189220&hilit=gara+cotroceni#p189220
- Cristian
-
Posted:
-
Cristian
Multam, pe una dintre ele o am si eu.
Multam, pe una dintre ele o am si eu.
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Interesante sunt doar hartile de dinainte de prima regularizare a Dambovitei...
Interesante sunt doar hartile de dinainte de prima regularizare a Dambovitei...
-
- aztec
-
Posted:
-
aztec
Previziuni pt Universitate.
viewtopic.php?f=233&t=3655&p=189542&hilit=universitate#p189542
In functie de timpul disponibil si de materialul gasit pe net trecem si la restul viitoarelor ipotetice statii pana la Universitate.
Cel putin problemele prezise pt fostul poligon din Drumul Taberei si tunelele secrete din zona Razoare-Academie nu pare sa se fi infaptuit
133 313 wrote:
In 2000 de ani...
Dar sper ca nu ne agatam de descoperiri arheologice ca sa intarziem lucrurile...
Previziuni pt Universitate.
viewtopic.php?f=233&t=3655&p=189542&hilit=universitate#p189542
In functie de timpul disponibil si de materialul gasit pe net trecem si la restul viitoarelor ipotetice statii pana la Universitate.
Cel putin problemele prezise pt fostul poligon din Drumul Taberei si tunelele secrete din zona Razoare-Academie nu pare sa se fi infaptuit
- Cristian
-
Posted:
-
Cristian
Si dupa telefonul mobil vechi de 800 de ani si puscasul marin care a luptat 14 zile pe Marte cu alienii, primim si o "stire" adevarata.
"Așa-zisele tuneluri sunt practicabile cu mașina. Sunt asigurate și ecluze, din loc în loc, care pot să separe rețeaua” - See more at: http://www.dcnews.ro/guvernul-i-iohanni...RcqGJ.dpuf
Si dupa telefonul mobil vechi de 800 de ani si puscasul marin care a luptat 14 zile pe Marte cu alienii, primim si o "stire" adevarata.
"Așa-zisele tuneluri sunt practicabile cu mașina. Sunt asigurate și ecluze, din loc în loc, care pot să separe rețeaua” - See more at: http://www.dcnews.ro/guvernul-i-iohanni...RcqGJ.dpuf
📖 Pagination options