Zona metropolitană BucureștiIstoria transportului în comun din București şi Ilfov

Topic: Vederi vechi din istoria transportului în București

475 posts, 224271 views

Go to page:  1  ... 28 29 30 31 32 33 34

📖 Pagination options
Re: Vederi vechi din istoria transportului în București rosetti61

De pe FB Tramclub 2.0

Anul 1985
3xxx pe linia 3 si 308 Scoala (luat de pe linia 5) - Piata Scanteii (Presei) in capatul vechi (1964-2001)
623788286_811644978611702_1906029765329438684_n.jpg (139.21 KB; downloaded 1511 times)

Re: Vederi vechi din istoria transportului în București rosetti61

... (aceeasi sursa)

La Piata Scanteii - 116, 4043
116+4043
623156065_811733285269538_7482327618552842746_n.jpg (421.27 KB; downloaded 1484 times)

116+4043+308 (scoala)
622401152_811733335269533_3927983096110052989_n.jpg (588.57 KB; downloaded 1491 times)

4043
621573222_811733125269554_7334437591609649184_n.jpg (382.92 KB; downloaded 1480 times)

4043 in statia de urcare
624148133_811733248602875_2400894594402753105_n.jpg (607.73 KB; downloaded 1491 times)

621535264_811733258602874_876250810026770832_n.jpg (460.17 KB; downloaded 1491 times)

Re: Vederi vechi din istoria transportului în București ByOnu

Cristian M Ioan
6 martie

Coada de tramvaie in calea Calarasi, martie 1974

A fost un viscol. Am iesit la Hala Trian sa iau tramvaiul spre liceu, dar nu circulau, cum se vede in imagine.
Asa ca am mers pe jos prin zapada, ajungand tarziu!

https://fb.com/photo/?fbid=2611321578496 ... 80266411
Coada de tramvaie in calea Calarasi martie 1974.jpg (917.04 KB; downloaded 946 times)

Re: URAC - Uzina de Reparații Atelierele Centrale stelianpopa

Sursa https://stb-sindicat.ro/asa-se-sudau-sinele-de-tramvai-in-bucuresti-in-anul-1925/
URAC
URAC1_colorizedbystelianpopa.jpg (1.95 MB; downloaded 788 times)
URAC
URAC2_colorizedbystelianpopa.jpg (1.84 MB; downloaded 788 times)
URAC
URAC3_Colorizedbystelianpopa.jpg (1.86 MB; downloaded 788 times)
URAC
URAC4_colorizedbystelianpopa.jpg (1.78 MB; downloaded 788 times)
URAC
URAC5_colorizedbystelianpopa.jpg (1.8 MB; downloaded 788 times)
Depou Bonaparte
DepouBonaparte_colorizedbystelianpopa.jpg (1.87 MB; downloaded 789 times)
Depou Cotroceni
DepouCotroceni_colorizedbystelianpopa.jpg (1.77 MB; downloaded 788 times)

Re: Vederi vechi din istoria transportului în București shoppy

Oameni care baga poze in AI fara macar sa verifice rezultatul, sa se hotareasca odata AI-u daca sinele podului rulant si structura de sustinere a acoperisului sunt ori albastre ori maro iar peretii daca sunt ori albi ori crem.

Re: Vederi vechi din istoria transportului în București Costin

Ar fi fost interesant de vazut si originalele, pentru a intelege cat de mult a halucinat AI-ul. Cel putin poza "URAC5" imi este foarte greu de descifrat - la ce ma uit? Niste oameni aplecati asupra unor utilaje care in mare parte nu au sens, cu niste manete si butoane luate la copy-paste pe pereti si o scara care leviteaza in dreapta.

Basca semnul de "NU ATINGETI! MARE PERICOL" este si el putin plauzibil, de obicei semnele respective zic ce fel de pericol e ala, nu ca e mare. Dar cine stie, exprimarea vremii poate era altfel. Din nou, originalul ar fi ajutat.

Re: Vederi vechi din istoria transportului în București aztec

Din cate stiu, pozele sunt doar colorizate, corectate si upscalate, nu se intervine asura lor adaugand sau scoțând.
Nu sunt "AI", poate doar la partea de colorizare si corectare.
La baza sunt poze reale, alb-negru, cu diverse scale de rezolutie.

Pozele alb-negru le gasiti in linkul de la incepotul pozelor.(Cel cu stb-sindicat)

Munca tipului o gasiti si pe Facebook, foarte interesanta, multa munca de informare si rezultate pe masura.

Re: Vederi vechi din istoria transportului în București Costin

Gresit, AI-ul nu coloreaza precum un om, aplicand culoare peste ceva existent, ci coloreaza prin inlocuirea fiecarui pixel alb-negru cu ceea ce interpreteaza el ca ar fi pixelul corect color. De aceea si apar aberatiile din imagini, pentru ca, precum orice LLM, aceasta unealta nu este nici determinista, nici idempotenta. Drept urmare, fiecare pixel produs are o anumita sansa (mica) de a nu fi ceea ce promite sa fie, adica o "simpla colorizare" a pixelului echivalent alb-negru.

Intr-adevar per total rata de erori in aceste imagini este mica, dar nu zero. Multumesc pentru indicarea originalelor, se vede, intr-adevar, ca scara, semnul si manetele sunt cele originale, insa utilajele color au mai multe "aberatii" care le fac neinteligibile, pentru mine cel putin, in versiunea color (nici o problema in cea alb-negru). Dar recunosc ca aceste imagini sunt, probabil, cele mai bune "colorizari" pe care le-am vazut pana acum.

Eu vazusem postarea asta a lui...

Acum nu sunt expert nici in AI nici nu am tangenta cu Photoshop...
Oricum merita vazuta munca lui, chiar și "cu ajutorul AI-ului"....ramane inedita. O multitudine de poze necunoscute mie,  unele cunoscute dar mult mai clare si....color

https://www.facebook.com/share/v/1Em29Z6nZK/

Pozele alb-negru le stiam, nu sunt noi, si multe dintre ele sunt si regizate si apoi si modificate in redactie propagandistic inainte de publicare, evident ca nu are sens un banc de lucru langa un generator in functie.
In ce anume consta "munca foarte interesanta, de informare si rezultate pe masura"? Ce a muncit si ce s-a informat?
Adica daca scopul a fost ca habarnistii sa vada o singura poza si sa ramana Uau! ca la pozele cu HDR de acum cativa ani care intre timp au devenit banale, da, asta reuseste, dar mie mi se pare ca munca si informarea sunt absolut zero, doar a ales pozele usor de modificat si a apasat Run, nici macar nu si-a dat seama ca fix primele doua poze sunt consecutive si prezinta fix aceeasi hala iar in una are peretii galbeni si structura metalica albastra iar in cealalta are peretii albi si structura metalica maro, iar macaraua, care stim din experienta noastra ca este in general galbena dar mereu aceeasi culoare, si se vede din pozele originale ca are aceeasi culoare, in poza 2 este trei sferturi gri si un sfert galbena iar in poza 4 este jumatate galbena si jumatate albastra.
Eu unul recomand sa nu va mai bagati avocati gratuit la straini si chestii pe care nu le intelegeti deplin.

Scuze, posibil ca in pozele de mai sus ai dreptate, eu ma refeream la alte poze unde am vazut ca cerceta ca rezultatul final sa fie cat mai aproape de adevar. La texte si lucruri ilizibile..

Re: Vederi vechi din istoria transportului în București PaulIP

Cu tot respectul, dar ești cam caustic și nu prea înțeleg de ce. Încearcă să faci același proces cu editările de rigoare post-producție și să vedem ce îți iese. Îți zic din experiență că a scrie un prompt pentru un AI așa încât să o ia cât mai puțin (spre deloc) pe arătură e o artă pe care nu oricine o stăpânește. Mai mult, AI-ul nu prea „învață” din experiența altora (adică din „dialogul” pe care alți utilizatori îl au cu LLM-ul pe același subiect), deci dacă m-aș apuca să colorizez aceleași poze aș obține rezultate diferite.
Față de atâtea abominații de duzină care au împânzit netul și pentru care se consumă în draci resursele de apă ale planetei, astea și „Istorie în Culori” sunt chiar cele mai reușite, vorba lui Costin...

Am mai vazut si eu altele colorate cu AI si aici si pe internet, toate au greseli, si pana la urma trebuie sa te gandesti ca lucrurile scumpe sau greu de facut nu se dau gratis si in cantitate mare pe internet.
Asta cu "trebuie sa laudam si sa acceptam greseli grosolane ca munca este foarte grea, concurenta face si mai prost, nici tu nu esti in stare sau nu ai timp sa faci mai bine, este oferit gratis", daca omul de rand de pe internet este de acord cu asta treaba lui, dar noi suntem pasionati pe forum de pasionati unde nu acceptam munca sub standard ca autorului ii este greu sau mai mult nu poate.
Daca omul vine la noi sau in alta parte, se documenteaza cu adevarat si vine cu versiuni intermediare pana cand pasionatii sunt de acord ca este corect si doar la sfarsit isi pune numele si o publica ca finala, de acord, este pasionat si acord tot respectul, altfel el doar arunca munca usor si ieftin de obtinut sperand sa faca bani din moda asta inainte sa devina ceva banal.

Go to page:  1  ... 28 29 30 31 32 33 34

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Istoria transportului în comun din București şi Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463838 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”