Zona metropolitană BucureștiIstoria transportului în comun din București şi Ilfov

Topic: Întrebari și răspunsuri

1106 posts, 424072 views

Go to page:  1  ... 31 32 33 34 35 36 37  ... 79

📖 Pagination options
Re: Intrebari si raspunsuri Dominatrix

nokia2110 wrote:
1) Reţeaua de pe Luminei a rămas şi după desfiinţarea troleibuzelor din Floreasca şi Lacul Tei?
2) Nu exista vreo linie de acces troleibuze între Bd. Dacia şi Str. Tunarilor, pe lângă centrala telefonică Dacia 1?
3) Cu 74 făceai mai mult între Pantelimon şi Militari decât cu 89?

4) Pe ce linii au circulat  tramvaue de mare capacitate (V-951 <<Festival>> şi "E.P.") între 1951 şi 1971? Cred că în anii '50 au fost pe 13, 14, 15, dar după desfiinţarea tramvaielor între P-ţa Unirii şi Str. Sevastopol?
5) Care au fost primele linii cu tramvaie V3A şi Č.K.D. "Tatra" T.4.R.?;
6) Cum făceau faţă liniile 9 şi 22 ieşrii schimburilor de la I.M.G.B., ţinând cont că până în anii '70 foloseau tramvaie de mică capacitate.

1)Nu.
2)Nu.
4)Cel putin dupa 1965, erau impartite intre Bucurestii Noi, Alexandria, Colentina si Victoria. Cam toate traseele deservite de aceste depouri.
5) V3A'urile au venit initial la depoul Dudesti. Cu calatori, la inceput au mers pe 17, 19 si 27. La fel si LHB'ul, desi in primii ani a circulat aproape numai pe linia 19.
6) T4R inital impartite intre Bucurestii Noi, Panduri si Dudesti. De la Dudesti, au circulat initial pe liniile 26 si 27, initial doar vagoane solo. De la Panduri, pe 25 si 26. De la Bucurestii Noi, pe 4, 6 si 10, tot vagoane solo.
Cand au fost introduse, initial substatii care alimentau portiuni de retea cu consumuri de maxim 600 - 700 A in anii '70 (echivalent cu consumul a 10 - 12 Thomson sau 4 - 5 EP'uri) s-au trezit brusc subdimensionate pentru vreo 2000 A, adica doar 3 cupluri Tatra T4R  Din aceasta cauza, initial vagoanele nici nu au putut fi cuplate in mod curent in exploatare decat dupa ce s-au facut modificari la reteaua de distributie. De fapt, Tatrele au venit "la pachet" cu noi substatii de tractiune, primele cu redresare pe siliciu, in afara de cele AEG.

Primele probe cu cupluri 2 X T4R s-au facut in vara anului 1974 pe linia 24 spre Damaroaia. Dupa 1975, toate vagoanele Tatra s-au mutat la depoul Militari care de la inceput a fost special adaptat pentru T4R.

Re: Intrebari si raspunsuri nokia2110

1) Ciudat, că parcă ţin minte că am trecut o dată cu tramvaiul 5 pe Alecu Russo şi am văzut fire de troleibuz pe acolo;
2) Pe Bd. Dacia, pe la P-ţa Spaniei şi vis-a-vis de fosta centrală telefonică sunt urme ale unor fire de comandă a macazului. Ce macaz de troleibuz era acolo?

În 1982 ce tipuri de autobuze circulau pe traseele 135 şi 176?
Pe Cal. Dorobanţi (lor), sensul spre Romană exista vreo staţie de autobuz între Perla/Şos. Ştefan cel Mare şi A.S.E.?

Re: Intrebari si raspunsuri rosetti61

La Piata Spaniei era macazul pentru linia 97, care urma bucla pe strada Luminei, macaz instalat dupa rectificarea strazii Orientului si redirectionarea lui 86 prin Piata Gemeni - vezi ca ai mai sus discutia.
Reteaua de troleibuz a mai ramas pe Alecu Russo, dupa instalarea tramvaiului, bucati, pana in Tunari - o buna bucata de timp a tronat o consola de troleibuz scurta, pe un stalp in coltul Icoanei/Dacia/Alecu Russo si ma miram la ce mai folosea.

Pe 135 cred ca erau Dac, dar pe 176 erau IK4.

Până când au circulat troleibuze articulate pe liniile 66, 69, 70, 85, 90, 92?

În ce an a fost desfiinţat tramvaiul 26 şi în ce an fost scurtat traseul tramvaiului 27? 26 a circulat şi pe la P-ţa Sudului?

Re: Intrebari si raspunsuri Robert24

• 26 din ce imi aduc aminte s-a desfiintat odata cu scoaterea liniilor de tramvai de pe Sevastopol, adica in 1989. In acel moment circula pe la Piata Sudului.
  •  

nokia2110 wrote:
    Până când au circulat troleibuze articulate pe liniile 66, 69, 70, 85, 90, 92?

In 2000 sigur mai erau pe 69 si 85. Am impresia ca prin 2001 au disparut din centru articulatele.

Tramvaiul de pe Sevastopol a fost scos în 1990 sau în 1991. :)
    Dar când a fost băgat 5 pe Tunari (lor)?

• Tom
    • Posted:
    •  

Re: Intrebari si raspunsuri Tom

Linia 26 inca mai exista in 1990.

Linia de pe Sevastopol a fost desfiintata in vara anului 1991, odata cu deschiderea liniei de tramvai din Pasajul Victoriei. Linia era folosita doar ca linie de acces/retragere la depoul Bonaparte, incepand din primavara anului 1991, cand au inceput lucrarile de modernizare a Bulevardului Stefan cel Mare si Bonaparte (fost Ilie Pintilie, actual Iancu de Hunedoara).

In 1989 exista tramvai pe str. Tunari. Conform datelor lui Andrzej Brzozowski, linia 5 a fost mutata pe Tunari in 1987.

Odata cu aducerea troleibuzelor Rocar 412 si 512, au fost mutate toate troleibuzele DAC/Rocar vechi, inclusiv cele articulate, la alte depouri. Pentru ca linia 69 tinea cel putin partial, iar 90 complet de Depoul Bujoreni, au fost probabil ultimele linii cu troleibuze articulate din centru, insa articulatele au disparut cand au venit urmatoarele 100 troleibuze Ikarus la Depoul Bujoreni.

nokia2110 wrote:
    În 1982 ce tipuri de autobuze circulau pe traseele 135 şi 176?
    Pe Cal. Dorobanţi (lor), sensul spre Romană exista vreo staţie de autobuz între Perla/Şos. Ştefan cel Mare şi A.S.E.?
    Pe linia 135, in perioada 1983-1986 am vazut si IK4 si DAC 117UD, dupa 1988 erau autobuze 112 UDM din seria 2176?-2200, apoi au venit cele din seria 1817-183x. In acea perioada, autobuzele erau distribuite tot in grupuri pe autobaza, dar fiecare grup mergea aproape exclusiv pe aceesi linie.
    Despre linia 176 nu stiu.

Cel putin dupa 1987 nu exista alta statie de la Perla pana la A.S.E. Exista insa o statie pe sensul spre Perla, situata in dreptul blocului de langa Ambasada Serbiei. Statia a fost infiitata in anul 1988, ulterior introducerii autobuzelor DAC 112UDM pe linia 131.

Re: Intrebari si raspunsuri andrei11

Tom wrote:

:?:  :?:  :!:
    Nu cred  ;)

De ce au desfiinţat staţia de autobuze de la Blocul Zodiac?  :?  Când a dispărut linia de autobuze 129?
    5 sigur nu a fost mutat pe Tunari (lor) în 1987 că mai ţin minte că într-o iarnă am aşteptat la Dinamo tramvaiul ca să mergem în direcţia Obor şi ne uitam să vedem dacă vine ceva dinspre Perla sau 50 dinspre Băneasa şi venea numai 5-ul; 50 a dispărut după mutarea lui 5 pe Tunari(lor); şi cum 5 a fost introdus pe Barbu Văcărescu în 1987. Mă plimba tatăl meu cu bicicleta în capătul dinspre Şos. Ştefan cel Mare a Str. Tunari (lor) când montau calea de rulare.

• Tom
    • Posted:
    •  

Re: Intrebari si raspunsuri Tom

andrei11 wrote:
    Tom wrote:

:?:  :?:  :!:
    Nu cred  ;)
    Scuze... :oops:
    Conform datelor lui Andrzej Brzozowski, a fost desfiintata la 1.11.1988.
    Totusi, imi amintesc ca am mers cu un tramvai pe aceasta linie, dar este posibil sa fi fost anterior acestei date, in septembrie sau octombrie.
    E posibil sa fi vazut in continuare sau sa fi mers cu vagoane pe care le-am vazut pe linia 26, dupa data desfiintarii sau sa fi existat alte linii care faceau legatura intre Afi Palace de astazi si Stefan cel Mare.
    E la fel de posibil ca traseul sa-l fi facut schimband mai multe tramvaie si am crezut ca era tot linia 26....

Linia de autobuze 129 a disparut la 1.12.1987, conform acelorasi date.

Ma indoiesc ca inca din 1988 s-a desfiintat...
    Eu am locuit pe Sevastopol pana in august 1989 si cel putin pana la sfarsitul lui iunie 1989 exista! Eu aveam abonament pe linia 26, cu asta mergeam la scoala de pe Sevastopol (statia dintre Cal. Victoriei si actualul Hotel Diplomat) pana la Piata Matache.

Re: Intrebari si raspunsuri andrei11

Tom wrote:
    Scuze... :oops:

No problems  ;)

Go to page:  1  ... 31 32 33 34 35 36 37  ... 79

📖 Pagination options
    Home page  • 
    Parent forum: Istoria transportului în comun din București şi Ilfov  • 
    Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463921 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”