MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou

Topic: Montarea lifturilor de acces in statiile de metrou

688 posts, 275556 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 31 32 33 34 35 36 37  ... 50

📖 Pagination options
Re: Montarea lifturilor de acces in statiile de metrou aztec

De fapt vad ca formularea corecta ar fi platforme elevatoare.
Oricum nu sunt functionale...

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Montarea lifturilor de acces in statiile de metrou sab

"Dezmat" pe bani publici daca la cateva trepte au instalat asa ceva. :evil:  
Metrorex nu si-a permis (inca) asa ceva. Pe tronsonul NG-AS astfel de "obstacole" sunt rezolvate firesc, cu rampe normale.
La lifturile noi au rezolvat-o mai "romaneste", adica au facut totul astfel incat sa se evite astfel de obtacole, chiar cu riscul de a scoate lifturile pe partile mai putin folosite ale intesectiilor/statiilor sau in parcuri, departe de "lumea dezlantuita".

Re: Montarea lifturilor de acces in statiile de metrou subway guru

sab wrote:
1.Nu am spus niciodata ca lifturile nu ar fi necesare, doar ca existau alte prioritati, mult mai urgente. O femeie cu copil in landou (daca vrei sa spui carut este cu totul altceva, dar landoul este ca un cosulet pe care il tii in mana...), un batran , toate exemplele tale puteau calatori si cu scara rulanta, nu era neaparat necesar un lift. (de coborare, apropo, de ce noi montam numai scari rulante de urcare ? :roll: ).
Si, asa cum am mai spus, scarile rulante transporta mult mai multi pasageri ca lifturile astea "marete".
Apropo, cum ""ii rezolvati" pe acesti oameni daca scari rulante nu ati instalat si lifturile nu prea merg ? Nu tot gafaie in pragul infarctului, ca rulante nu au ? Nu tot cara bebelusii pe scarile fixe ? De ex duminica seara la Lujerului nu mergea nici liftul si nici rulanta la iesirea spre pasaj. :evil:
Ce face batranul/mama daca ajunge la Unirii2 si vrea sa schimbe magistrala ? O ia tot pe scarile fixe... Sau daca are norocul sa ajunga intr-o statie dotata cu lifturi se trezeste ca din 3-4 lifturi cate trebuie sa ia, cel putin unul nu functioneaza...Contracte de mentenanta exista ? SLA exista sa se repare si lifturile astea intr-un termen "rezon" ?

Oricum nu o sa mai intervin pe tema asta..Am "obosit" sa repet aceste intrebari (si nu numai eu...) la care nimeni nu da vreun raspuns.  Daca vrei sa intelegi, daca nu, iarasi bine. Este vorba doar de alte lucruri pe care noi le consideram urgente si foarte necesare, nu lifturile. Se faceau si lifturile, dar dupa ce rezolvam problemele urgente pentru milioane de calatori...Noi ceilalti, cand ? Vreo speranta, vreun orizont de timp, ceva ?

Ai vreo statistica despre cate pesoane in carucior folosesc metroul ? Asta era intrebarea lui andrei11..

LANDÓU, landouri, s. n. 1. Trăsură luxoasă cu patru locuri așezate față în față și cu capota formată din două părți mobile. 2. Cărucior pentru copiii mici, mare și acoperit. – Din fr. landau.
Sursa: DEX '98 (1998)
landóu (landóuri), s. n. – Cărucior de copil. Fr. landau; finala ca în carou, erou etc.
Sursa: DER (1958-1966)
*landóŭ n., pl. urĭ (fr. landau, d. Landau, un oraș din Germania, unde acest fel de trăsurĭ aŭ fost [!] fabricate mai întîĭ). Un fel de trăsură boĭerească cu doŭă canapele, ca și berlina, și care, după voință poate fi acoperită, ca cupeurile, saŭ descoperită (rădvan).
Sursa: Scriban (1939)

Clar?
Notiunea de landou=cosuletz pt copii e de new age...
Montam escalatoare in special pt urcare pt ca la urcare isi pierd cei in etate suflul si ajung in prag de infarct...
Faptul ca inca nu functioneaza lifturile si escalatoarele asa cum e prevazut nu inseamna deloc ca nu sunt necesare lifturile si escalatoarele...
Multe nu functioneaza asa cum trebuie in Romania, dar asta nu inseamna cu nu sunt necesare... :x
Daca ai reusit sa intelegi, bine, daca nu, am sa-ti repet la infinit pana bagi bine la cap...rabdare si perseverenta am mai multa decat iti poti inchipui... :lol:
Ai vreo statistica despre cate pesoane in carucior folosesc metroul ? Asta era intrebarea lui andrei11..
Am o statistica extrem de exacta...ZERO persoane pt ca nu le asiguram minimul drept de acces la metrou!!!
Si situatia asta nu mai poate continua, daca ne consideram o tara minimal civilizata! :geek:
Daca tot esti asa de critic si de grijuliu, ti-ai pus vre-o data intrebarea cate persoane in carucior pot folosi mijloacele de transport de supafata??? ca acolo, solutiiile sunt mai la indemana, mult mai putin costisitoare si demult 'expirate' ca termene de rezolvare legal angajate...
Dar nu, noi preferam sa dam din 'clantza' si sa-i criticam pe cei ce incearca sa rezolve problemele (aka Metrorex) in loc sa-i injuram pe cei pe care-i doare-n basca (aka RATB-PMB...)...puah...halal, haram, bairam...ca la noi ca la nimeni, totul trebuie sa fie pe dos... :twisted:  :twisted:  :twisted:
Singurul 'dezmatz' pe care-l constat e in dezmatzul de aberatii pe cm patrat, ne-taxat la justa valoare de imbecilitate tipica de retardati vis-a vis de mersul istoriei si progresului, pe care-l propovaduiesc din inconstienta unii dintre noi...

Re: Montarea lifturilor de acces in statiile de metrou andrei11

Nu am inteles ce ai cu RATB - ul, daca nu ma insel ei au rezolvat de mult problema transportului persoanelor cu dizabilitati.
O sa-ti dau doar trei  exemple de dezmat din partea Metrorexului pe bani publici, daca ma muncesc mai gasesc ceva exemple.
La Unirii / Gara si la Universitate s-au montat un fel de platforme pentru astfel de carucioare pentru oamenii cu probleme. Platformele s-au montatin bascalie, iti spun de acum, pentru ca pe langa faptul ca nu au functionat niciodata imediat dupa aceea, cam la jumatate de an a inceput nebunia montarii lifturilor.
Nefunctionarea lifturilor deabia montate ( nu ma intereseaza cauzele ) e o a doua mare bascalie din partea metrorexului, practic omul in carucior ia teapa, si o teapa mare cat obrazul gros a unora dintre cei de la Metrorex.
Notiunea de "discriminare pozitiva" are neajunsurile ei. Adica trebuie sa ajung handicapat locomotor ca sa pot beneficia de anumite facilitati din partea metrorexului ? Adica ce vina am eu ca la ora actuala nu am probleme ( mari ) locomotorii ?
Dublarea capacitatii culoarului de legatura intre Unirii 1 & 2 este o mare prioritate pentru cei multi normali la picioare.
Daca Metrorexul merge pe ideea "da-i in masa, ca se descurca si asa", atunci da-mi voie sa merg si eu pe aceeasi idee pentru cei in carucior, "da-i in masa, ca se descurca si asa".
Cat priveste pe cei care folosesc metroul si au probleme, nu stiu cum ti-a dat tie ZERO persoane, eu am vazut una care a coborat la statia Unirii 1.
Platformele acelea schizofrenice erau montate de ceva timp, dar evident nu functionau ( am impresia ca acolo pe langa sifonarea Dambovitei au pus baietii si de ceva sifonari de EUROI din sudoarea poporului ).
Persoana respectiva a ajuns sus la Horoscop prin bunavointa a doi baieti musculosi de la firma de paza care "au luat pe sus" atat caruciorul cat si persoana de pe peron pana afara. Problema rezolvata. Si atentie, cica platformele acelea erau functionale !
Hai sa recapitulam :
Daca s-au montat lifturi care ( din diverse motive nu functioneaza ) egal ( = ) bataie de joc pentru persoanele care chiar au nevoie de lift si nu-l pot folosi ( nu ma intereseaza cauzele ).
Stii reclama aceea de la geamurile termopan ? Ele rezista, rezista, rezista, tu poti sa-i rezisti ?
Sa "traduc" reclama. Asadar un lift este facut sa functioneze non stop sus, jos, sus, jos, asa, la infinit, de aceea e lift, sa functioneze sus, jos, sus, jos, tot timpul. Daca am montat lifturi si nu le utilizam pe motiv ca se defecteaza...
Repet, acele lifturi sunt lifturi publice, in locuri aglomerate, deci ele trebuie sa functioneze non stop, sus, jos, sus, jos, pana innebunesc ( eu ) de cap.
Asa cum e si in  reclama de la termopane.

Re: Montarea lifturilor de acces in statiile de metrou Adrian Rosca

Ar fi foarte interesant de aflat daca in contractul semnat de Metrorex cu Somet&Schindler scrie ceva despre mentenanta, deoarece din cate stiu baietii cu lifturile si scarile rulante practic te obliga sa semnezi cu ei asigurarea mentenantei echipamentelor altfel te lasa cu fundul in balta. Cumva e o problema contractuala de fond aici?

Re: Montarea lifturilor de acces in statiile de metrou Dragos Tanase

Adrian Rosca wrote:
Ar fi foarte interesant de aflat daca in contractul semnat de Metrorex cu Somet&Schindler scrie ceva despre mentenanta, deoarece din cate stiu baietii cu lifturile si scarile rulante practic te obliga sa semnezi cu ei asigurarea mentenantei echipamentelor altfel te lasa cu fundul in balta. Cumva e o problema contractuala de fond aici?

Eu am vb cu o angajata metrorex de la piata sudului, pe tema liftului stricat de la peron, si mi-a confirmat ca exista un contract de mentenanta. chiar imi spunea ca electricienii statiei au vrut sa repare liftul, dar nu au voie, pt ca nu ii lasa cei de la Somet&Schindler. angajatii statiei suna zilnic la ei, dar ei nu isi onoreaza contractul si de aici acest blocaj si acele lifturi defecte, care stau asa saptamani intregi...

Mentenanță... n-ai vacanță... misterr

Fotografie0769.jpg (83.95 KB; downloaded 3261 times)

Re: Montarea lifturilor de acces in statiile de metrou survola

Marti se lucra la Aparatorii Patriei la lifturi.
Se pare ca se reparasera (cel putin) lifturile spre peron, dar nu am avut curajul sa le probez  :D

O poza buna face o cat o mie de cuvinte. Pai oameni buni, cum sa functionze lifturile daca nu au iscirizarea facuta? Nu uitati ca legea 64/2008 zice asa:

"Art. 15. – (1) Persoana fizică sau juridică ce deţine/utilizează instalaţii/echipamente prevăzute în anexa nr. 2 pct. 1–4 şi în anexa nr. 3 pct. 1–3 şi 8 are obligaţia să le înregistreze la ISCIR, să ţină evidenţa centralizată a acestora şi să comunice la ISCIR orice modificare intervenită în situaţia tehnică sau juridică a acestora, în conformitate cu prevederile prescripţiilor tehnice.
...
Art. 25 d) nerespectarea prevederilor art. 15, cu amendă de la 30.000 lei la 40.000 lei."

Iarasi, ar fi interesant de aflat daca conform contractului de antrepriza Somet&Schindler sunt responsabili de isicrizare sau nu, deoarece practica curenta este ca antreprenorul sa se ocupe de acest lucru. Daca insa Metrorex a uitat insa sa bage chestia asta in clauzele contractuale atunci constructorul poate sa zica pe buna dreptate ca din dpdv legal beneficiarul trebuie sa se ocupe...

Adica cum ? Ce are chestia aia cu prefectura ? Ma intelegi care.
Din ceea ce cunosc eu, ca sa functioneze, asa, de amorul artei, un lift nu are nevoie de iscirizare. Nu iscirizarea asigura buna functionare a liftului.

andrei11 wrote:
Adica cum ? Ce are chestia aia cu prefectura ? Ma intelegi care.
Din ceea ce cunosc eu, ca sa functioneze, asa, de amorul artei, un lift nu are nevoie de iscirizare. Nu iscirizarea asigura buna functionare a liftului.

Pai e simplu, la instalatiile de ridicat si la cele cu recipiente sub presiune (cazane, vase expansiune, etc) iscirizarea = autorizatia de functionare. Asa zice legea.

Stai ca n-ai intreles.
Stiu cum e legea, m-am izbit de ea vreo 20 de ani, de pe vremea "impuscatului".
Am vrut sa spun ca un lift "iscirizat" nu inseamna ca nu se strica. Iscirizarea unei instalatii de ridicat nu inseamna un certificat semnat in alb precum ca respectiva instalatie va functiona pana la urmatoarea verificare.
Este exact ca in cazul ITP - ului la masini, daca ti-ai facut ITP - ul asta nu garanteaza ca pana la urmatoarea  inspectie nu o sa mai ai nici o defectiune.
Apropo, fantanile de pe ulite, din institutii, etc, se iscirizeaza ?  :mrgreen:
Si tot apropo, stii ca daca ti se arde un bec in casa trebuie sa apelezi la un electrician autorizat ca sa ti-l schimbe ? Nu e banc si vreu un raspuns logic  la aceasta intrebare. Si ca sa nu las loc la interpretari, m-am ocupat de Protectia Muncii incepand cu anul 1985 si am toate cursurile "la zi", inclusiv postuniversitare.
Sa va ajut putin.
OK, ti se arde becul, scoti sigurantele din tablou, schimbi becul, pui sigurantele inapoi, gata cu problema
Se presupune ca stii sa infiletezi un bec, sa scoti / pui o siguranta, sa te urci pe scaun fara sa cazi,  treburi de genul acesta.
Si cu toate acestea de ce trebuie sa apelezi la un electrician autorizat ?
Repet, nu e banc.

Vorbim limbi diferite. Ideea mea e foarte simpla: daca un montajul unui lift este finalizat si se fac chiar si niste teste de punere in functiune care dovedesc ca merge bine mersi, daca liftul nu are iscirul se scoate pur si simplu din functiune si se asteapta vremuri mai bune pana se obtine autorizatia. Asa ca in situatia de fata defectiunile la lifturile care nu au iscirul facut ar putea sa fie de fapt false.

OK, e ca tine, dar cu becul cum ramane ?

Go to page:  1  ... 31 32 33 34 35 36 37  ... 50

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464314 posts in 5795 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”