MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1723292 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 310 311 312 313 314 315 316  ... 613

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) sab

Trenurile albastre au fost experiment esuat. Daca erau functionale, ar fi circulat pana de curand cel putin pe M3. Din pacate nu au fost fiabile...Eu nu le-am vazut circuland...

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) t530

Ma refer la toate masinariile care sunt acum pe santiere si care or sa le aduca. Uitati un exemplu la parc sunt 2 excavatoare care au inceput sa rugineasca tinand cupa saltata. Daca nu mai au nevoie de ele sa le mute in alte santiere unde chiar este nevoie...
Ramele IVA au peste 30 ani si cateva milioane de km facuti in aceasta perioada..si-au cam facut treaba.

Re: Trenurile CAF subway guru

freyutz wrote:
Vad ca toata lumea isi face pe aici tot felul de scenarii fanteziste legat de trenurile pe magistrala care mai are mult pana va fi gata. Am mai zis-o si am sa o repet: Pt M5 vor fi necesare 12-13 trenuri, iar parcul circulant se va asigura cu IVA fara a fi nevoie de nici un alt giumbusluc cu trenurile. Nu se va scoate nimic de nicaieri ca sa aloce pt M5.

Ca sa fim si la subiect, cele 8 CAF-uri ce vor veni (la sfantu' asteapta) vor intra cel mai probabil pe M2, ir BM-urile care vor disparea de acolo vor intra probabil suplimentar pe M1/3

Cele 8 sunt necesare pentru a prelua fluxul de calatori din Drumul Taberei pe M1/3...

Re: Trenurile CAF oache81

mcosmin wrote:
Nu este necesara o cursa Crangasi-D2: daca avem 1 BM in plus pe M1 ar obtine acelasi efect. Problema noastra este ca nu avem acel 1 BM in plus. Oricum experimentul care l-au facut atunci cu o IVA stinghera a dat gres: o fi scazut timpul de asteptare pe D2-Crangasi dar a crescut pe restul magistralei.

Pentru M5 sunt intr-adevar suficiente 8 trenuri dar s-ar merge mult prea strans: daca iti crapa un tren ai pus-o, iar cum CAF-urile crapa intr-o veselie..

E mai buna naveta ca dupa aia da in nas cu M3 si se calca pe bataturi.Asa de la Crangasi o ia inapoi spre Dristor si tot asa.Practic sa ai in loc de 6 minute 3 minute pe M1 pe distanta Dristor 2-Crangasi.

Re: Trenurile CAF shoppy

La calculul meu am pus 2min/interstatie ca la celelalte magistrale, dar aici interstatiile sunt cam 1/3 fata de celelalte magistrale, deci daca economisim 30sec pe fiecare interstatie iti iese fix de un rebrusement, si apoi ai 5min pe traseul comun nu pe fiecare crac, pe fiecare crac o sa fie la 10min ceea ce e perfect pentru ca acolo traficul e mai mic(nu e ca la Pipera sau Republica unde 75% din pasageri merg pana la capat). Daca punem 5min in fiecare crac o sa avem 2.5min pe traseul comun, ceea ce nu cred ca se justifica.
Daca consideram 10min pe crac atunci se verifica si calculul cu regula de 3 simpla dupa ture si distanta, ca fiecare al 2-lea tren dispare de la capatul lui si merge pe celalalt crac(care e mai scurt cu o interstatie, deci aici se castiga nu se pierde pentru traseul comun).

Si eu cred ca o sa fie IVA, dar o sa fie doar 8.

Re: Trenurile CAF oache81

freyutz wrote:
Voi ati calculat numarul de ture si ati ajuns la cifra 8, nu numarul de trenuri necesar, care nu va fi niciodata egal cu numarul de ture. Mai mult decat atat, a luat cineva in calcul ca exista 3 rebrusmente si nu doua? In ambele calcule am vazut ca se ia in calcul lungimea magistralei si nr de statii, dar se uita faptul ca exista si un apendice.

Nu stiu exact numarul de trenuri, dar avem pentru M4 in jur de 10-11 trenuri toate, 4 rezerve pt M3 la Industriilor, inca 1-2 la PTM, 7 trenuri in conservare la Industriilor, vreo 2-3 la PTM. Am inclus aici doar trenurile care au fost retrase din M3 si cele rulate pe M4. Am sa dau dovada de proactivitate si am sa specific ca cele propuse la casat si cele albastre, nu fac parte din calcul. Asta ca sa nu existe sperante desarte cum ca poate...candva...posibil...probabil...NU  :) :)

Si ce daca are apendice.Circula 1 cu 2.E ca si cum ar fi Dristor 2 linia 1 si Dristor 2 linia 2
Oricum nu cred ca trebuie sa ne agitam asa de tare ca mai dureaza vreo 2-3 ani pana dau drumu la M5.Pana atunci se termina si ancheta DNA.

Re: Trenurile CAF mcosmin

Sa crezi tu ca se termina ancheta DNA peste 2 ani  :popa:  :popa:  :popa:  :popa:

Re: Trenurile CAF freyutz

Chiar daca se termina astazi ancheta, tot dureaza mult timp pana se va livra primul tren (17 luni parca??), asta in cazul in care se va finaliza favorabil CAF. In caz contrar, va dura mult mai mult :)

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile CAF 133 313

shoppy wrote:
Freyutz, poti sa si argumetnezi de ce 12-13 trenuri cand avem 2 motode de calcul diferite si necorectate de nimeni prin care iese 8? Ca fara argumentatie esti ca unu care sta langa o tabla pe care scrie 1 + 1 = 2 si el o tot repeta ca face 4.

Aoleu. Asa va laudati? Ia faceti dumneavoastra din astea doua niste animatii sa vedeti cam care ar fi conflictele in trafic.
A se nota ca am pus mai putine trenuri spre VI decat spre RD desi in mod normal VI va fi un mare park&ride neoficial pentru ce vine din Ghencea, ca e mai mult loc decat la RD.
N-am facut legenda dar am convingerea ca nici nu este nevoie.
8 trenuri (adica 4 pe sens) la 9 interstatii da un tren pe 2,25 interstatii iar 12 trenuri (adica 6 pe sens) la 9 interstatii da un tren pe 1,5 interstatii.
Tema pentru acasa... calculati daca am desenat bine.  :lol:
Luati viteza maxima admisa pe interstatie de la Metrorex. Lungimile interstatiilor sunt pe forum... Aveti intervalul de succedare. In oricare statie.  :bere:
M5-1.jpeg (22.67 KB; downloaded 1681 times)
M5-2.jpeg (24.15 KB; downloaded 1675 times)

Re: Trenurile CAF shoppy

133, trebuie sa recunosc ca nu prea inteleg nimic din ce ai afirmat/desenat tu acolo...
Sau mai rau, imi iese ca la mine, adica la 8 trenuri pe traseul comun daca distanta dintre trenuri este 2.25 interstatii, si calculam (din nou super permisiv) durata interstatiei ca 2min, reiese intervalul de succedere ca 2 * 2.25 = 4.5min(adica 4min 30sec), adica fix cum trebuie cu 30sec rezerva penrtu fiecare tren...
Simularea e mai greu de facut...

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile CAF 133 313

Acum e mai clar?
Legenda:
-punct portocaliu = tren Eroilor2 - Raul Doamnei
-punct turcoaz = tren Eroilor2 - Valea Ialomitei
-punct mare bleu = statie
-linie verde/portocalie/turcoaz = interstatie

Evident ca nu pot sa fac la momentul asta retragerile si rezervele de pe traseu, pana nu am un numar clar de trenuri. Sunt cele mai simple si banale situatii de trafic, fara detalii.
Da si mie imi iese cam 8 trenuri. Mai ales ca la 12 trenuri sansele sa tranziteze doua trenuri simultan curba spre VI (interstatia turcoaz), in sensuri opuse, este mare. Lucru de evitat.
M5-3.jpeg (16.86 KB; downloaded 1593 times)
M5-4.jpeg (16.04 KB; downloaded 1592 times)

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) Giordani

Sincer sa fiu  eu nu am vazut prin anii 90 trenurile albastre la traseu dar din ce stiu au circulat o perioada de timp pe relatia Militari-Eroilor ,stiu ca sunt 7 trenuri in total dar daca nu sunt functionale asta e.
Macar sa fie ei in stare sa asigure cateva trenuri IVA pentru noul tronson ,mie imi plac mult de tot aceste trenuri si este mare pacat ca au fost lasate in paragina si casate o gramada ,sincer abia astept sa circul cu ele ,m-am cam saturat de BM si CAF,or fi ele moderne si echipate cu cele mai bune echipamente dar tot IVA prefer chiar si acum dupa atatia ani.

In alta ordine de idei ,am citit un articol intr-o editie de-a ziarului Click cu referire la statia Eroilor2  care va fi o bujuterie arhitecturala din ceea ce se spune si va fi luminata natural fiind construita la o adancime de 17,5m...din ce am vazut in imaginile postate in articol va fi ceva unicat .
Nu ma pricep la tehnologii in ale metroului ,dar e adevarat ca va fi construita sub actuala statie Eroilor  ???
Probabil ca s-au mai discutat pe aici aceste aspecte,sunt nou pe site si nu am avut timp sa rasfoiesc topicele.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) 133 313

Aparent nici regulamentul nu ai avut timp sa-l rasfoiesti... Ma intreb pe ce se duce timpul...

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) Costin

Avertisment public pentru Giordani:

1. Regulamentul se citeste inainte de a scrie primul mesaj pe forum.
2. Topicele se citesc inainte de a formula intrebari la care exista deja raspuns.
3. Ortografia si punctuatia din mesajele tale sunt inacceptabile.

Daca punctul 1 era indeplinit, nu mai trebuia sa mentionez 2 si 3...

Go to page:  1  ... 310 311 312 313 314 315 316  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463914 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”