Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

Topic: Sectorul 1

446 posts, 174212 views

Go to page:  1  ... 26 27 28 29 30 31 32

📖 Pagination options
Re: Sectorul 1 cris_m

Nimic nou sub soare, in sectorul 3 e asa de niste ani buni :)

Re: Sectorul 1 Serban

Fara ironie, cum ai amenaja acea strada? Am sesizat si eu inghesuiala din poza, insa toate aceste ulite sunt foarte inguste. Poate ca o solutie ar fi fost ca zona sa fie shared space? Nu cunosc strada, nu stiu daca s-ar fi potrivit.

Re: Sectorul 1 Albert

Și firele rămân tot pe stâlpi, văd ca nu vor sa îngroape nimic. Doar asfalt și borduri.

Re: Sectorul 1 Costin

Solutia civilizata ar fi fost limita de 30 km/h cu limitatoare fizice si fara trotuar.

Re: Sectorul 1 ByOnu

@Serban l, solutia corecta cred ca este cea propusa de Costin. Ce au facut acum e degeaba pentru pietoni.

• Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 1 Utilizator anonim 2

Serban wrote here:
Fara ironie, cum ai amenaja acea strada? Am sesizat si eu inghesuiala din poza, insa toate aceste ulite sunt foarte inguste. Poate ca o solutie ar fi fost ca zona sa fie shared space? Nu cunosc strada, nu stiu daca s-ar fi potrivit.

Fara trotuar, doar niste borduri ridicate din loc in loc in asa fel incit sa fie impiedicata parcarea pe spatiul verde dintre copaci. Nu e nevoie de trotuar acolo, e doar o fundatura iar singura masina ce trece o fi a proprietarului de la ultima curte. Sau cea de la salubritate.

Re: Sectorul 1 Serban

Deci shared space, asa ma gandeam si eu.

Re: Sectorul 1 shoppy

Daca oamenii insista sa se mute pe alei unde nu incape masina de pompieri atunci nu ai ce sa le faci, nu se poate si copaci si trotuar, la ceva trebuie sa renunti.

Re: Sectorul 1 neoman

Dar exista si o legislatie care sa reglementeze shared space? Dau un exemplu poate exagerat dar cred eu pertinent: vine masina si acroseaza un pieton care nu are alta cale de acces la proprietate. Neavand trotuar, pietonul ar fi si el scos vinovat nu?

Re: Sectorul 1 Cristi N

Reguli pentru circulaţia vehiculelor - Zona rezidenţială şi pietonală -
Art. 158.

(1) În zona rezidenţială, semnalizată ca atare, pietonii pot folosi toată lăţimea părţii carosabile, iar jocul copiilor este permis.

(2) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să circule cu o viteză de cel mult 20 km/h, să nu staţioneze sau să parcheze vehiculul în afara spaţiilor anume destinate şi semnalizate ca atare, să nu stânjenească sau să împiedice circulaţia pietonilor chiar dacă, în acest scop, trebuie să oprească.

Cum se marcheaza zona rezidentiala sau pietonala?
In sector exista multe zone de alei fara trutuare:
https://www.google.com/maps/@44.4692048, ... ntry=ttu
https://www.google.com/maps/@44.4683968, ... ntry=ttu

Re: Sectorul 1 andreiiul

Acesta este indicator pt zona rezidentiala. Prin Bucuresti nu prea l-am intalnit.
678.0x460.webp (8.21 KB; downloaded 1927 times)

Sunt indicatoare cu Zona 30 prin unele zone de blocuri, dar nu delimiteaza clar zona de actiune ca zona rezidentiala. Nici macar zonele rezidentiale noi nu au aceste indicatoare.

Eu il vad acum pentru prima data, la noi sunt semne cu limita la 30 si atentie denivelari la fiecare limitator de viteza dar asta nu inseamna zona pietonala, tot masina are prioritate si este vina pietonului daca il loveste masina pe strada.

• TPB
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 1 TPB

Azi-noapte, în dreptul stațiilor ,,Șoseaua Ștefan cel Mare" aferente liniilor 331, 335, 331B, 461, 301, au fost montați stâlpișori galbeni, pentru a nu se mai parca în dreptul stațiilor respective. Totodată, șoferii STB sunt ,,forțați" să oprească lângă bordură, așa cum unii dintre ei ar fi trebuit să facă înainte.
Ar fi bine dacă și trotuarele ar fi refăcute, în momentul de față fiind pline de gropi și de resturi de gunoaie, fiind un semn că mai nimeni nu s-a mai ocupat de curățenie de mult timp...
20230915_183146.jpg (1.65 MB; downloaded 1744 times)

Go to page:  1  ... 26 27 28 29 30 31 32

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2460 forum members have written 437344 posts in 5461 topics and 520 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”