De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Clubul "Flacăra roșiatică"

4482 posts, 1233807 views

Go to page:  1  ... 297 298 299 300 301 302 303  ... 321

📖 Pagination options
Re: Discuții generale despre trenurile Metrorex Dristorul Nr.3

Multumesc @WT_fan06  si @BogdanPetrini  pentru interventie si exemple....  :bere:

Re: Discuții generale despre trenurile Metrorex subway guru

Bun, bun dar care ar fi avantajul folosirii unei voci masculine?
E psihologic, da mai multa incredere pasagerilor?

Re: Discuții generale despre trenurile Metrorex WT_fan06

Nu am vrut să evidențiez un avantaj anume. Doar am etalat două exemple de anunțuri făcute ca la carte, atât de un bărbat, cât și de o femeie.

Dacă e ceva ce trebuie reținut este că importantă e calitatea mesajului - anunțul să ofere informații actualizate, clare, succinte, pe un ton plăcut urechii. Ca o părere personală, de departe cele mai reușite anunțuri ale Mrex sunt cele folosite actualmente pe BM2 (M1/3).

Noile încercări mi se par jenibile. Nu vreau să-mi aduc aminte de M4. Iar acum pe M5, de ce ai folosi voci robotizate când există atâtea persoane talentate?

Re: Discuții generale despre trenurile Metrorex andrei11

WT_fan06 wrote:
...de ce ai folosi voci robotizate când există atâtea persoane talentate?

E mai ieftin iar robotul nu te poate da în judecată pe motiv de drepturi de autor.

Iar acum pe M5, de ce ai folosi voci robotizate când există atâtea persoane talentate?

Parerea mea, este ca sa mai economiseasca din costuri. Iti dai seama ca o persoana care doreste sa vina la casting pentru asa ceva, ar mai dori si remuneratie pe munca prestata. In plus, Metrorex-ul are si cazul Isabellei Neamtu in istoricul sau, foarte controversat la acea vreme.
E mai usor sa cumperi o licenta pentru un program TTS, decat sa te mai complici atat cu casting-ul, remuneratia pe care o va primi persoana respectiva s.a.m.d.

De ce ar mai fi necesar casting dacă deja "avem" o actriță (cea care ne "vorbește" despre M1/3)? Din câte știu, cu ea nu există probleme de judecată, deci, de ce n-ar putea fi chemată din nou pentru actualizările necesare? Exemplu concret: cum de la STB se poate și la Mrex nu? La STB este o singură voce pentru toate stațiile.

Tot ar fi mai ieftină licența pentru robot? Întreb pentru că nu sunt din domeniu și nu știu în ce sferă se află prețurile pentru licențe, comparativ cu cele pentru înregistrări de voce.

Asta trebuia intrebat si in cazul vocii de pe M4, cu doamna obosita care aproape isi da duhul pronuntand statiile.   :lol:

Re: Discuții generale despre trenurile Metrorex cris_m

WT_fan06 wrote here:
La STB este o singură voce pentru toate stațiile.

La STB tocmai ca unele statii (mai noi) mie cel putin mi se pare ca au alte voci. Exemplu Bodesti pe linia 102.

Re: Discuții generale despre trenurile Metrorex BGP2597

Unele softuri de transformare text-to-speech sunt chiar și gratuite, deci tai complet costurile. Cât de problema cu actorii, nu văd o problemă în a semna un contract de colaborare "project-based", un fel de acord cadru dacă vreți să-l numim așa prin care vocea să se prezinte la înregistrări cu diverse ocazii când apar stații / magistrale noi.

@WT_fan06  La STB mie doamna îmi dă impresia că e roboată, nu actriță de voiceover.

Unele softuri de transformare text-to-speech sunt chiar și gratuite, deci tai complet costurile.

Depinde de soft. Daca e pentru uz personal/divertisment casnic (YouTube, parodii, etc) , poate ca e free. Dar unele softuri specifica faptul ca pentru uzul comercial trebuie platita o licenta.

Vocea de la STB sigur țin minte că NU este un robot. Au existat și interviuri cu doamna care a făcut voice-over. De altfel, la unele înregistrări de stații îți dai seama clar că au fost făcute în alte "runde", nefiind identice în tonalitate / mixaj cu restul.

Re: Discuții generale despre trenurile Metrorex AndreyCFR

Vocile pot fi si mixte; In Madrid si Barcelona, vocile sunt atât ale unei femei cat si ale unui bărbat. In Moscova, in funcție de destinație, vocea este ori feminina, ori masculina (Ex.: M1 spre Republica - voce masculina; M1 spre Dristor 2 - voce feminina), dar astea țin mai mult de preferințe.

Re: Discuții generale despre trenurile Metrorex sorin.niculescu_

@Dristorul Nr.3 Să știi că și eu mi-aș dori să dau probă, dar n-ai ce-i face. Totul e pe pile în domeniul ăsta…

andrei11 wrote here:
WT_fan06 wrote:
...de ce ai folosi voci robotizate când există atâtea persoane talentate?

E mai ieftin iar robotul nu te poate da în judecată pe motiv de drepturi de autor.

Faza cu drepturile de autor s-a întâmplat doar la Isabela Neamțu, nu și la următoarele :)))
Plus de asta, eu bănuiesc că Metrorex s-a învățat minte după procesul cu Neamțu, așa că e mult mai bine să auzi o voce de om decât vocea unui robot.

WT_fan06 wrote here:
De ce ar mai fi necesar casting dacă deja "avem" o actriță (cea care ne "vorbește" despre M1/3)? Din câte știu, cu ea nu există probleme de judecată, deci, de ce n-ar putea fi chemată din nou pentru actualizările necesare? Exemplu concret: cum de la STB se poate și la Mrex nu? La STB este o singură voce pentru toate stațiile.

Tot ar fi mai ieftină licența pentru robot? Întreb pentru că nu sunt din domeniu și nu știu în ce sferă se află prețurile pentru licențe, comparativ cu cele pentru înregistrări de voce.

Actrița Andreea Șofron, actuala voce de pe M1, M2 și M3 a primit, pentru toate anunțurile, în jur de 1.000-2.000 de lei, adică foarte puțin pentru cât timp a fost deja folosită…

Dristorul Nr.3 wrote here:
Asta trebuia intrebat si in cazul vocii de pe M4, cu doamna obosita care aproape isi da duhul pronuntand statiile.   :lol:

Femeia aia e un caz…rar.

BogdanPetrini wrote here:
Unele softuri de transformare text-to-speech sunt chiar și gratuite, deci tai complet costurile. Cât de problema cu actorii, nu văd o problemă în a semna un contract de colaborare "project-based", un fel de acord cadru dacă vreți să-l numim așa prin care vocea să se prezinte la înregistrări cu diverse ocazii când apar stații / magistrale noi.

@WT_fan06  La STB mie doamna îmi dă impresia că e roboată, nu actriță de voiceover.

Le-am trimis mail celor de la STB și mi-au confirmat că nu este o voce robotizată.

WT_fan06 wrote here:
Vocea de la STB sigur țin minte că NU este un robot. Au existat și interviuri cu doamna care a făcut voice-over. De altfel, la unele înregistrări de stații îți dai seama clar că au fost făcute în alte "runde", nefiind identice în tonalitate / mixaj cu restul.

Îmi poți trimite și mie un link cu aceste interviuri??

sorin.niculescu_ wrote here:
@Dristorul Nr.3 Să știi că și eu mi-aș dori să dau probă, dar n-ai ce-i face. Totul e pe pile în domeniul ăsta…

Eu am fost mai mult ironic cand am spus ca as vrea sa dau proba. Nu sunt actor de voice-over/muzician sau veteran pe partea audio, (lucrez mai mult pe arte vizuale/video) insa cateva persoane mi-au spus ca as avea talent la asa ceva.  Se pare totusi, ca postarea mea initiala a cauzat un oarecare discomfort colegului de forum , @subway guru , care a inceput sa insinueze ca in diferitele tari, inclusiv SUA (New York) unde exista *SI* voci masculine in transportul subteran, persoanele implicate sunt "proaste". Ma bucur totusi ca am putut continua discutia si le multumesc si celorlalti colegi de forum care au venit cu mai multe exemple de diversitate a anunturilor vocale din transportul in comun din diferite tari.  :bere:

Go to page:  1  ... 297 298 299 300 301 302 303  ... 321

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463970 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”