MetrouTrenurile de metrou din București

Topic: Trenurile CAF Inneo (BM3)

3267 posts, 1097197 views

Go to page:  1  ... 27 28 29 30 31 32 33  ... 234

📖 Pagination options
Re: Trenurile CAF puidemorosan

Poate asa o sa fie mai usor pentru METROREX sa ceara niste bani de investitii in reconditionarea de peroane.
Zic si eu...

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile CAF sab

Tare imi este teama ca ai dreptate si vom avea parte de o licitatie de "modernizare" a peroanelor. Exact ce spuneam, daca vreau o toleranta mai mica, trebuie sa stiu inainte sa o cer daca pot sa o aplic sau nu.
Ok, s-au schimbat standardele si trebuie sa ma conformez ... Organizez o licitatie transparenta de "indreptare" a peroanelor. Din timp, cu caiet de sarcini, etc, etc ...Dupa aceea, cand am peroanele OK, pun si in caietul de sarcini ca vreau trenuri care sa respecte standardele X.
Nu pot sa spun ca este ca intr-un proiect, cand apar chestii neprevazute si trebuie sa gasesc o solutie...Aici eu am cerut deliberat sa fie asa.
Daca, prin absurd, este nevoie de o investitie majora ? Cine plateste ? Daca nu avem bani ? Acum trebuie sa o facem repede, "pe genunchi", ca vin trenurile si nu pot circula....In fine, alta discutie, dar tipic pentru noi...

Re: Trenurile CAF subway guru

Buuun...hai ca incepem sa discutam mai pe concret...
Ne-am lamurit ca nu poti aplica standarde expirate...
Standardele vechi erau fix chitite pe materialul rulant romanesc...astea mai noi sunt mai putin dependente de o anumita 'marca'.
Abaterile de la standardele de gabarit pot veni pe de-o parte din specificatiile pentru materialul rulant iar pe de alta parte dinspre partea de infrastructura fixa...in cazul nostru, fie buza peronului, fie tolerantele axului caii de rulare (ca si acolo pot sa fie deripari, mai ales in cazul caii pe piatra sparta).
Unde punem flexul?
Evident pe partea ce iese din tolerante...
Cine pune flexul?
Evident cel ce are in responsabilitate mentinerea in tolerante ale acelei parti neconforme!
Cine are in responsabilitate mentinerea sau repunerea in tolerante a infrastructurii?
Evident nu CAF, ci echipele de intretinere Metrorex, si pentru asta nu trebuie apelat la nimeni si nici nu e necesara o licitatie...
Deci concluzia e...Metro-flex!
:)
Vivat!
Si apoi nici macar nu e ceva ce s-a aflat abia acum...s-a mai facut o operatiune similara cu 'polistirene' pe intreaga linie, doar ca operatiunea polistirenul nou s-a efectuat de data asta pe concret, cu rama CAF si nu cu alta rama ori vagon de gabarit!...adica proba 'pe viu'...
Acum, si niste comentarii privind 'gap-ul'...
Standardele europene actuale au in vedere siguranta calatorului, prin restrangerea gap-ului...ca sa nu intre tocul cui al consoartei spre exemplu in gap si sa-si rupa gatul frumusete de calatoare 'top model'...Miss Romania!
Anumite lucruri proiectate la standardele vechi nu sunt insa 'corectabile'...de exemplu peroanele in curba...acolo ramanem cu 'derogari'...
Avem insa avantajul ca noul material rulant are specificatii mai stranse, macar una din constrangeri se reduce.
Acum sper ca aveti o imagine mai exacta atat a 'problemei' cat si o intelegere mai exacta asupra implicatiilor si costurilor/efectelor implicite...si a rezolvarilor posibile si necesare...
Cum am mai spus, nu e niciun capat de tara si are rezolvari simple si...direct efective, cu mijloace minime!
Hai sa nu inventam probleme acolo unde...nu-s!

Re: Trenurile CAF andrei11

Guru, ti-am pus o intrebare serioasa aici.

Raspunsul e simplu...mai intai analizam si apoi gasim solutiile adecvate...desi e putin probabil sa se schimbe ceva la standardele de scari, ca scari se construiesc de 6000 de ani...

Re: Trenurile CAF andrei11

Si metrouri de vreo suta si... :shock:

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile CAF 133 313

Si in 6000 de ani nu s-a descoperit ca pe scarile neacoperite se face polei sau ca apa de infiltratie se dilata la inghet si sub pavaje si placari.
Sper sa apara un standard care sa impuna modificarea accesului de pe coltul cu Universitatea astfel incat baltile adunate din ploaie pe carosabil in giratoriu sa nu mai fie dispersate pe scarile accesului. Sau eventual modificare a carosabilului.
Si mai este nevoie de un standard nou de turnicheti, ca astia ma forfecheaza din ce in ce mai des. Problema cu mecanismele. Trebuie intai sa tragi de el ca se se deblocheze si abia apoi sa impingi.
N-ar strica un standard de curatenie, ca scaunele din statii bag seama se sterg cu somoiogul sau cu mopul de pardoseala. Si prin Ive la fel.

As avea si eu nevoie de STAS-ul ala care obliga apa sa urce singura la deal 'gravitational'...dar am impresia ca inca nu a iesit de la tipar!
:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

• 133 313
  • Posted:
  •  

Iese fara gres. Ca altfel nu rezolvam la Unirii.  :D

Re: Trenurile CAF Goldmund

Parerea mea este ca intr-adevar exista standarde care nu se mai pot modifica decat daca vine o noua civilizatie de pe Marte. Am observat si eu ca la noile rame de S-Bahn pentru regiunea Stuttgart distanta intre peron si tren e mai mica! - cu putin mai mica, tot a ramas o distanta oarecare intre peron si tren. Si mai este un aspect:
  germanii intretin totul foarte bine, schimba si dalele de peron chiar daca au o mica-mica fisura, sau o lipsa de material. Nu doar constructia in sine e importanta, tot atat de importanta e si mentenanta lucrurilor. Asa trebuie facut si in Bucuresti si deja dispar multe probleme(care mai tarziu costa mai mult!)
Eu astept poze noi cu noile rame prin tunel si statii....

Re: Trenurile CAF puidemorosan

Cred ca reducerea gap-urilor se datorează adaptării trenului pentru persoanele cu dizabilitati motorii.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Care la Tineretului coboara doua seturi de scari perpedes si raman fara energie la gap.  :|
Tineretul poate!  :lol:

Re: Trenurile CAF aztec

Intodeauna va ramane o distanta rezonabila intre peron si rama necesara balansului creat la urcarea calatorilor in statie, la miscarile laterale cand trece pein statie fara calatori fara sa opreasca...etc.
Micsorarea "gap"-ului este implementata din aceleasi motive din care au fost necesare la fel ca inscriptionarea pungilor cu "nu bagati copii si animale vii" sau nu uscati. pisica in cuptorul cu microunde.

Gap-ul e reglementat mai nou de UE...

Go to page:  1  ... 27 28 29 30 31 32 33  ... 234

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Trenurile de metrou din București  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464104 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”