MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Accidente / incidente

2629 posts, 789811 views

Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 188

📖 Pagination options
Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilor subway guru

@Grigore:
'Dezaster guru' sunt baietii de la AFER, e sunt pe alte 'subiecte'...
Atunci cand lucrurile erau inca 'la cald' n-a reusit nimeni sa-mi 'furnizeze' o explicatie cat de cat 'plauzibila', de aceea m-a mirat foarte tare 'tonul tau categoric' dar care nu se baza pe nimic 'concret' (care defect, cum defect, unde defect, cand defect, etc). Te-am intrebat foarte direct 'pe ce te bazezi' si in loc de raspuns vi cu propuneri de pariuri...pai ce, aici suntem la pronosport? Decat sa pariem pe chestii d'astea mai bine jucam la loto...
La un 'scenariu fantezist' cum ca de vina sunt trenurile BM (in situatia asta ar fi trebuit ca deraierea sa se produca pe M2 ca acolo sunt BM-uri care circula de mult mai mult timp si linia ar trebui sa fie mult mai 'varza'...) ti-am propus 'la misto' un contra-scenariu 'la fel de fantezist' (dar nu lipsit de 'miez').
La 'valoarea mea' cred ca e un scenariu cu care putem merge si la Oscar pentru filme 'horror'...
Dat fiind ca n-a fost cu 'sange' si ca am fost absorbit de alte probleme la care intr-adevar trebuie sa fiu 'guru', nu m-a preocupat prea mult problema...ceea ce nu inseamna ca nu astept cu oarece curiozitate sa aflu care sunt 'concluziile finale'...
@shoppy:
Recunosc, am o mare lipsa privitor la atelierele CFR Grivita, nu le-am 'inspectat' standul dar mi-amintesc de cand eram elev ca am vazut acolo sirena lu' Vasile Roaita, mult mai interesant de altfel (tu probabil n-ai avut sansa sa o vezi ca intre timp 'au ascuns-o'). Pot sa te intreb si eu la fel de 'glumetz' daca tu ai idee de cum arata standul de presare de la metroul din Madrid (ca sa nu trebuiasca sa alergam sa zicem pana la Tokyo sau Seoul?...)
Treaba cu presarea incorecta nu e nici o fantezie, S-A MAI INTAMPLAT! (ceea ce nu inseamna ca a fost si acum, dar este si aceasta o posibilitate).
Aia cu sina a treia e parerea personala a celor ce au fost la fata locului atunci, imediat, si inclin sa le dau dreptate, altfel se repeta scena de la Eroilor cand efectiv trenul s-a suit pe pereti...
Toate cele bune tuturor, si daca stiti ceva mai mult spuneti clar ce si de unde, nu le 'aruncati' asa hodoronc-tronc ca nuca-n perete, pe post de 'axiome'...

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilor Grigore

Gurule, n-am inteles nimic. Poti sa mai repeti?!

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilor shoppy

Lasa sirena, diagrama de presare se face pe desfasurator cu hartie milimetrica lafel ca automatizarile comuniste din anii 80, intre "sarje" acul marcator e impins inapoi la 0 cu degetul si hartia se "deruleaza" manual, tot mecanismul fiind expus la conditiile atmosferice din hala, adica cald vara si frig iarna pentru cine nu a avut "placerea" de a sta prin hala, logic ca toate diagramele de presare arata lafel si daca e una mai aiurea atunci se corecteaza mutand acul marcator cu degetul si deruland hartia manual.
Apoi a mai fost Eacs-ul ala de la Servtrans parca la care s-a rupt o osie, au cautat Afer diagrama de presare si s-a ajuns la concluzia ca osia a fost montata pe vagon prin anii 80, negasindu-se niciun alt document care sa mai zica ceva despre osie(deci nu se stie nici macar producatorul si data fabricatiei, dapai alte fineturi).
De aia zic ca sa vorbim in Romania de diagrame de presare sunt sf-uri, diagrama aia ori arata impecabil ori nu o sa se gaseasca.

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo ionescu63

Metrou blocat la intrarea în staţia Aurel Vlaicu, călătorii au fost evacuaţi.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/metrou-...262-1.html

• freyutz
  • Posted:
  •  

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilor freyutz

Inca un BM picat.  :twisted:  :twisted:

Totusi ceea ce eu nu inteleg niciodata este de ce can se intampla ceva cu un BM, se refuza orice declaratii, iar cand se incinge un feder sau vreun cablu la IVA, gata e toata presa cu gura in sus, metrorexu bate sus si tare, mai apar vreo 2-3 intoxicati cu fum si ma intreb cum dracu? La cum prezinta ei situatia ca s-au intoxicat random calatori prin metrou rezulta ca era un fum de incendiu deja, si s-ar fi intoxicat si mai multi..

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilor Metamorph

Astazi,in jurul orei 10:45,a avut loc un incident pe M3,intre statiile Politehnica si Eroilor.La jumatatea distantei dintre cele 2 statii,vagonul unei IVA(in care ma aflam si eu) a inceput sa fumege puternic.Fumul era vizibil si se degaja pe ambele parti ale trenului,in special de ambele parti ale boghiului din fata.Predomina un miros f puternic de ars care a indus panica in randul calatorilor.Ajuns la Eroilor,trenul a fost retras din circulatie in 'urarile' celor din vagon care se rasteau la mecanic.'ce faceti ba,ne omorati ca pe sobolani,cu metrourile voastre de 50 de ani?'.bine ca s-a intamplat la Eroilor si a putut veni repede un alt tren pe linia vecina pt continuarea calatoriei spre Anghel Saligny.

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo Dr2005

Aia e o frână de staţionare defectă.  :lol: Garnitura de frână e din material compozit, aşa că dacă freacă pe disc şi trenul tot trage, se dezintegrează garnitura, producând fum. Problema e că nu e prea indicat să se inhaleze fumul ăla...

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilor ByOnu

A observat cineva ca de fiecare data cand un tren "fumega" presa spune ca "a luat foc"? :evil: Ziaristii astia chiar nu stiu ca fumul nu vine numai de la "foc"? :lol: Chiar daca in articol spune "Dirctorul general ne-a comunicat ca problema este o frana pusa in timpul mersului" (exemplu), titlul articolului tot "Un metrou a luat foc!" va fi. :geek:

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilor Dominatrix

Si ce e de mirare? Asa se fac vanzarile in economia capitalista, iar poporul e avid de senzational...

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilor doctoru

astazi intre  orele 13.30-14.10 trenurile  de  pe  magistrala 4 nu au  circulat  din  cauza unui tren care  sa  defectat  in  tunel sensul  spre  1 mai . La ora  13.50 a  sosit trenul  defect 039-117 impins de 086 in  statia 1 mai . Acolo sau  chinuit 10-15  minute sa  decupleze trenurile si nu  reuseau ca  sau  blocat  cuplele . Cu o statie radio in  mana  unul  din  mecanici  a  vorbit  sa  se  intrerupa  tensiunea  in retea ,apoi  doi  mecanici  au  coborat  intre  trenuri de-o parte si de  alta a tamponului si au   tras cu forta  de manerele  de  la  cuple,dar nu  au  reusit. Au dat  trenul  inapoi spre tunel asfel  incat  garnitura  care  il  impingea  sa  fie  alimentat  din  alt  punct ,au  coborat  inapoi intre  vagoane  doi  mecanici si  au  tras  cu  putere   de  manerele  de  la  cuple in  timp  ce  un  mecanic misca  trenul  inainte  si  inapoi[presa si  depresa  cupla] si  asa  au  reusit  sa  decupleze  trenul .  Trenul  defect a ramas la   linia 1 asteptand  locomotiva sa-l  tracteze la  depou.

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo andrei11

In lipsa de articole de interes, B 365 se ocupa de nimicuri :
Un tren a fost oprit preţ de câteva minute în staţia Victoriei.
Gheorghe Udrişte a declarat că este vorba despre un incident tehnic şi că întreaga circulaţie se desfăşoară normal.
Un tren de pe magistrala 3 a fost oprit câteva minute în staţia de metrou de la Piaţa Victoriei din cauza unei probleme tehnice care a fost remediată.
"A fost un incident tehnic care nu a pus niciun fel de probleme în circulaţia trenurilor. S-a conturnat un izolator de la linia a treia. Nu s-a întâmplat nimic. Nu au coborât călătorii din tren. E un incident tehnic în calea de rulare. A  stat trenul până a trecut de zona respectivă. A stat trei minute", a declarat Gheorghe Udrişte, directorul Metrorex.
.
Cine vrea si o poza care nu are nimic cu cele relatate, pusa ca sa fie, poate sa se joace cu mausul.€

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo flobir

"A stat trenul până a trecut de zona respectivă"

Cum vine asta ??  :roll:

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilor sab

Paradoxul fizicii...A stat cand era in miscare.. :lol:
P.S. Iar a ajuns Pta Victoriei pe M3 ?

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo andrei11

Acum nu stiu cat timp, la nu stiu ce ora , sigur intre Piata Unirii 1 si Timpuri Noi, nu stiu ce tip de tren, ca nu-mi incarc memoria cu banalitati a gasit o a treia cale sa ajunga spre Timpuri Noi - in afara celor 2 perechi de linii.
Mai stie cineva de ce a deraiat trenul in cauza ? Sau am lasat-o balta ca in Piata Obor la mici la nea Mitica Carciumarul - a nu se confunda cu Matache Macelarul din Piata Ilie Pintilie de langa Gara de Nord.

Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 188

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463884 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”