Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Discuții despre transportul local din București (partea I)

6215 posts, 1817242 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 294 295 296 297 298 299 300  ... 444

📖 Pagination options
Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) Valentin

De 41 ce mai zici? Că ar fi putut duce la Victoriei/Bucureștii Noi înainte să fie separata sau de ce nu spre Preciziei/Gara Basarab / Victoriei via Pasaj Basarab...și totuși e o linie de succes așa separata și vine la 2,3 minute. Intersecția lui 41 cu 8,25,35 e foarte aglomerata pentru că oamenii transbordeaza.. și lor le ar fi plăcut să nu schimbe de la Valea Cascadelor și să ajungă în Ghencea/ intersecția cu Mihalache.

Ce vreau sa zic este sa fim obiectivi nu comozi iar ca idee s-ar putea pastra  35 pentru că duce la Basarab și concomitent cu mutarea la Vasile Pârvan ar avea sens sa nu se desființeze pentru că de la AFI n -ai tramvai care sa ducă la Vasile Pârvan insa ai 11 care duce aproape de Gara Basarab.

Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) andrei11

De la moderator citire
Stimate coleg Valentin, văd că  stăpâniți regulile gramaticale  fundamentale, dar vă rog eu în loc de blanc ( S au adăpostit de ploaie ) folosiți ori cratima ori apostroful ( S-au / s'au). Mii de mulțumiri!

Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) pantograful

De 41 nu zic nimic, e perfect asa cum e. Nu degeaba nu l-am mentionat  :lol:

• V2A
  • Posted:
  •  

Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) V2A

Am făcut un calcul rapid al tramvaielor care ar rămâne în plus după reorganizarea propusă, luând în calcul posibilitatea retragerii integrale din circulație a tramvaielor Tatra.

La ora actuală, liniile propuse pentru desființare sunt deservite de următoarele depouri:

Linia 8 - 9 ture: 6 Militari, 3 Alexandria
Linia 34 - 10 ture: 6 Victoria, 2 Dudești, 2 Giurgiului
Linia 35 - 5 ture Militari
Linia 42 - 1 tur Bucureștii-Noi
Linia 56 - 3 ture Titan.

Total: 28 de tramvaie

Din redirecționarea liniei 11 la Ghencea ar putea fi scoase 4-5 tramvaie iar, din scurtarea liniei 16 la Obor, alte 2-3 tramvaie. În total se obțin cam 35 de tramvaie disponibile. Dacă scădem cele aproximativ 20-22 de Tatre, rămân disponibile cam 14-15 tramvaie pentru suplimentarea liniilor 1, 10, 25, 40 și pentru înființarea liniei 3. Sunt total insuficiente, numai pentru 25 ar trebui încă 8-10 tramvaie, dat fiind că rămâne singura linie pe Bd. Timișoara și principala linie de pe Șos. Giurgiului.

În situația actuală nu pot fi retrase complet Tatrele odată cu eventuala implementare a planului de reorganizare a traseelor.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) Utilizator anonim

Ma gândesc ca linia 44 ar ramane numai cu Tatra in scenariul de mai sus, iar albastrele sa mearga pe 47 iar pe 25 sa mai fie bagate V3A aduse de la alte depouri. Dar se gasesc solutii, mai ales daca toata miscarea cu inchis linii este dedicata retragerii tramvaielor Tatra din circulatie. Totusi cu siguranta vor mai ramane din cele iesite mai recent din RK, care pentru 1-2 ani sunt inca decente pentru linii secundare.

Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) 1689

aztec wrote:
Nu mai au tramvaie suficiente sa acopere toate traseele.
Asta e adevarul.
In rest....poezie..

Corect este "Nu mai au tramvaie functionale suficiente sa acopere toate traseele."

De ce ?

Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) Andrei4509

O mentenanță proastă? Eu asta deduc...

Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) WAYNEN

Am văzut pe site-ul STB că linia 131 ocolește pe la ambasada SUA înainte să ajungă la capătul de la ,,Complex Comercial Băneasa".Bănuiesc că autobuzele  acestei linii trec prin fața magazinului ,,Metro" sa ajungă în terminal.

Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) Albert

Așa este.S-a modificat traseul lui 131, dar s-a mai discutat treaba asta. Mi se pare inutila modificarea, stațiile acela oricum le efectua 301...Ce nu înțeleg e de ce nu oprește și in fata la Metro dacă tot ocolește atât...

Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) koala1712

Singura explicatie logica ar fi sa mai ia din calatorii lui 301, dar oricum e degeaba ca nu coboara tot puhoiul de oameni la Ambasada SUA.

• Tom
  • Posted:
  •  

Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) Tom

Referitor la propunerile acelea de desființare a unor trasee de tramvai, mare ușurință au în a dseființa linii de tramvai și a pune autobuze în locul lor, acum că au la dispoziție mai multe şîkîdîmuri și încă vor mai veni și altele. Până vin 100 de tramvaie, oricum dispar din Tatre și sigur se înfing și în câteva V3A-uri, așa că înființări de noi trasee de tramvai sunt puțin probabile. Dar desființarea lui 8 și 35 e cam dubioasă. Cel puțin 8-ul era destul de plin din câte știu. Iar linia 42 dacă o duceau la Vasile Pârvan era aproape 3-ul din anii '90. Mai bine duc 42 la Vasile Pârvan și 24 la Depoul Militari via Titulescu - Pasajul Videan - Grozăvești, că în Pantelimon sunt slabe șanse să mai ajungă.

Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) Trole

Tom, ai dreptate cu 42. Dar am avut treabă recent pe Mihalache. 300 cară în disperare, în timp ce tramvaiele se bălăbăne alene pe o cale de rulare proastă, având abia ocupate scaunele. Da, contează și frecvența de succedare, dar starea liniei nu poate fi ignorată.
Și mai e o problemă urâtă cu terminalul de la Pârvan. Încă e o fundătură. Nu are o legătură esențială: și anume cea către Piața Coșbuc. Eu sper să o propunem din partea Asociației în curând. Mai ales că avem Șâgâdâm...

Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) Nicu24

Nu mai sunt tramvaie suficiente pentru acoperirea tuturor liniilor ,sincer și eu as desființa porcăria aia de 42 care este inutila ,vagonul poate fi pus pe alte trasee unde este nevoie ,mă întristează sincer situația în care a ajuns transportul electric și cred că și de aceea se tot bate moneda pe transportul cu autobuzul care poluează maxim .
Mâine -poimaine se mai apuca sa mai desființeze niste linii de tramvai pe principiul nerentabilității .

Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) cosminduru

Nu s-a gândit nimeni la linia 46? Cred că are cel mai absurd traseu în zona Victoriei. Ar putea întoarce la Banu Manta.

Go to page:  1  ... 294 295 296 297 298 299 300  ... 444

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464153 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”