Totul despre transporturi şi infrastructura adiacentăAspecte diverse din transporturi şi infrastructură

Topic: Despre biciclete și infrastructura velo

551 posts, 170472 views

Go to page:  1  ... 25 26 27 28 29 30 31  ... 40

📖 Pagination options
Re: Despre biciclete adila

8:30 eu stiu ca e doar dimineata.
Cand ies cu bicla fac si un plan inainte. De exemplu nu ma duc la ora de varf si nici daca este prea cald, ca m-as duce de poamana. Eu nu ies la promenada sa fac slalom printre oameni. Si dupa cum spuneam, pe 1 Mai dimineata era pustiu parcul Tineretului. Lumea mai iese si din Bucuresti de sarbatori mai ales daca este frumos afara. :bere:

Re: Despre biciclete TibiV

adila,

La 8.30 AM, in week-end/sarbatoare legala, doar bikerii pasionati (si tineri) vor iesi in parc... Lumea normala abia se bucura ca a dormit o ora sau doua in plus...

Incearca aceeasi experienta, in aceeasi zi libera cu vreme superba, dar la 8.30 PM...  ;)

:lol:  Nici nu ma gandesc.

Re: Despre biciclete Puss in Boots

Cat timp nu precizezi 8:30 poate fi si am si pm. Nu e interzis. Si dupa cum ziceam seara e omor la ora aia. Dimineata poate unii sa isi plimbe cainii si razlet unul si altul. Cu cat e mai mare parcul cu atat impresia de parasit e mai mare.

Re: Despre biciclete misterr

Începînd de ieri parcarea pentru biciclete de la Apărătorii Patriei (pe asta o văd zilnic, probabil mai sînt și altele) e plină cu biciclete Pegas BCR:

http://www.bankingnews.ro/bcr-biciclete-pegas-ape-rider.html

https://www.csrmedia.ro/bcr-sustine-ape-rider-cel-mai-inovator-sistem-de-bike-sharing-fara-statii-de-parcare-fizice/

Nu e rau, dar mai sunt locuri si pentru oamenii de rand si bicicletele lor? Probabil nu prea se da lumea in barci sa foloseasca bicicleta pe la statia respectiva (spre deosebire de Leonida unde e plin mai tot timpul), dar nici sa vii si sa nu ai unde sa o lasi nu e foarte incurajator.

Nu mai sînt locuri, parcarea e supraplină (mai sînt destule biciclete care nu au avut loc și sînt puse pur și simplu pe lîngă). Majoritatea sînt Pegas BCR și cîteva ale „oamenilor de rînd”.

Foarte tare acest sistem. Eu am vazut astazi cateva biciclete Pegas BCR la intrarea in pasajul pietonal de la Sudului, intrarea MegaImage. Practic le poti lasa oriunde, bicicletele sunt monitorizate prin GPS.

Da, și pe aplicație vezi care e cea mai apropiată bicicletă liberă și o poți lua.

Este o idee extraordinara. Am gasit biciclete si pe trotuar vis-a-vis de ambasada SUA. Desi nu am nevoie in mod curent de bicla in Bucuresti, o sa-mi fac cont la ApeRiders sa vad cum merge dracia de idee.

Alea puse de Primarie nu mergeau teoretic pe aceeasi idee? Apropo de alea, am vazut multe locuri libere la Romana si la Victoriei in zona respectiva de biciclete. De fapt destul de multe lipseau, s-au "pierdut" sau .... ?  :)

Cele de la Primarie folosesc statii dedicate pentru depozitare si nu au dispozitiv de urmarire pe ele. Practic nu pot fi localizate. Bicicletele lipsa denota mutatea lor in alt rastel. Rastelele nu trebuie sa fie pline niciodata teoretic, iar pe timpul noptii se face redistribuirea bicicletelor, astfel incat sa poti gasi bicicleta in oricare din rastele.
Sistemul ApeRider, este un sistem de bike sharing, care permite localizarea bicicletei non-stop, si nu foloseste statii dedicate pentru depozitare.

Am incercat si eu sa deblochez trei biciclete aflate in statia Dimitrie Leonida dar nu am reusit. Softul este la versiunea beta si are inca bug-uri se pare. A mai incercat cineva si nici lui nu ia mers. N-as trage inca o concluzie  negativa deoarece am vazut deja foarte multe biciclete ApeRider pe strada in ultimile zile.

Re: Despre biciclete ByOnu

Care biciclete ale primariei? Eu stiu de I'Velo (Raiffeisen & Kaufland), Ape Rider (Pegas & BCR) si un sistem in Centrul Vechi la BNR. Cam toate initiative private.

Nu sunt ale Primariei, ai dreptate.

Go to page:  1  ... 25 26 27 28 29 30 31  ... 40

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Aspecte diverse din transporturi şi infrastructură  • 
Choose destination

Since our 2465 forum members have written 438261 posts in 5487 topics and 524 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”