MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020

Topic: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (PLS)

1661 posts, 506261 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 25 26 27 28 29 30 31  ... 119

📖 Pagination options
Re: Discutii - Lucrari PLS Razoare si statia Academie subway guru

Schita usor corectata:
albastru = presiune apa
rosu = impingere pamant
galben = jet-grouting
Excav2.jpg (33.23 KB; downloaded 2203 times)

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari PLS Razoare si statia Academie 133 313

Am inteles. Se procedeaza la fel la toate statiile?

133 313 wrote:

Nu.

Una din instalatiile de PM e in curs de mutare la Romancierilor...

andrei11 wrote:
subway guru wrote:
Scula de jet-grouting...

Spune-ne si noua la ce foloseste, daca se poate...

Daca sub cota de sapatura nu ai un strat impermeabil de argila e ca si cum ai avea un pahar de sticla plin cu pamant, scufundat in apa, dar 'fara fund'...deindata ce incepi sa scoti pamantul, navaleste apa pe dedesubt si incepe sa 'fiarba fundul'...Nashpa!
In situatia asta ai doua posibilitati, fie pompezi apa la exteriorul 'paharului' fie-i pui un 'dop de fund' (adica jet-grouting)...
Sper ca explicatia e suficient de 'intuitiva' pentru toata lumea...

• 133 313
  • Posted:
  •  

subway guru wrote:
Una din instalatiile de PM e in curs de mutare la Romancierilor...

Veste buna. Abia astept sa cobobare cartitza 1 in gropa.
Despre Enel... numai de bine, ca oricum pe la spate toti ii injura. Ei zic ca nu au resurse nici pentru interventii urgente si pentru probleme vechi de zeci de ani. Da' cum asta este tzara in care pana si juristii fura curent cu protectia electrica (aka impamantare) in lipsa diferentialului...
E timpul sa se mai (re)liciteze si concesionarile astea de utilitati ca ce fac Enel si GDF in Bucuresti este strigator la cer.

subway guru wrote:
133 313 wrote:

Nu.

Asta inseamna epuismente. Ca de apa nu scapi nicaieri complet.

Reciteste te rog cu maxima atentie 'povestioara' mea cu paharul, dar cu maxima atentie ca sa nu tragi concluzii pripite...(de fapt nu e povestioara mea, apartine regretatului prof univ ing Ion Stanculescu, cel mai mare geotehnician al Romaniei, presedinte onorific pe viata si post-mortem al Asociatiei Romane de Tunele si Constructii Subterane, 'venerat' de generatii intregi de ingineri constructori romani...si am auzit-o cu urechile mele cand le-a 'trantit-o' expertilor de la Soletanche - firma frantzuzeasca de a inventat peretii mulati - a propos de peretii mulati de la Bancorex...Magistrii...'semper sint in flores' si au avut intotdeauna dreptate!)

• 133 313
  • Posted:
  •  

"Paharul fara fund" se umple cu apa in mod natural, fara injectarea de impermeabilizatoare. Tot ce trebuie daca nu vrei/nu poti/nu este strict necesar sa injectezi este sa il golesti mai repede decat se umple. Nu trebuie sa fii profesor sa realizezi asta. Oricum tot respectul celor care se incumeta sa lucreze in INFRAstructura, unde este greu sa "vezi" exact ce faci.

In ce am scris eu era un 'cuvant cheie' - argila - daca ti-a daruit Terra un 'fund' natural...te-ai 'scos' pe gratis! ;)

133 313 wrote:
"Paharul fara fund" se umple cu apa in mod natural, fara injectarea de impermeabilizatoare. Tot ce trebuie daca nu vrei/nu poti/nu este strict necesar sa injectezi este sa il golesti mai repede decat se umple. Nu trebuie sa fii profesor sa realizezi asta. Oricum tot respectul celor care se incumeta sa lucreze in INFRAstructura, unde este greu sa "vezi" exact ce faci.

Sa-l golesti mai repede decat se umple e...cea mai mare prostie!!! :mrgreen:
Ajungi la 'gradientul critic' si golesti nu doar apa ci nisip+apa (ti-am spus ca incepe sa 'fiarba' fundul), faci un gropan ce 'n-a vazut Parisul' :o  :o  :o
'Stiintific' fenomenul se numeste 'sufozie'... :ugeek:
Am sa incerc sa explic pe schita ta ce se intampla...dar nu azi...
Toate bune!

P.S.
In Bucuresti au fost doua cazuri 'celebre' de 'sufozie', Sf. Spiridon si Armeneasca (culmea 'coincidentei', ambele au afectat 'lacasuri de cult') :?:  :?:  :?:  :idea:  :idea:  :idea:  :o
De unde bag eu seama ca e o chestie tare 'draceasca'... :lol:  :lol:  :lol:

• 133 313
  • Posted:
  •  

Pai asta doream sa stiu. S-a gasit argila in zona  uneia/mai multor statii? Orientativ... Ca Bucurestiul asta... baga apa si intr-o groapa de un metru adancime unde s-a construit anapoda...
De golit s-a mai golit si cu alte ocazii. Cine folosea pe vremuri jet-grouting...
La fel, cine astepta ca in ziua de azi sa se mai sape deschis o galerie cum zici ca se va intampla intre Romancieri si Vale. Tot nu imi vine sa cred, ma gandesc la un scut ceva... Mai uit ce s-a intamplat jos la Mitropolie in capatul lui 32 dupa excavatie si remplere si am ganduri negre.

Stratigrafia subsolului bucurestean e foarte 'variabila' si difera destul de mult de la un amplasament la altul...
Cel mai bine e caracterizata de comparatia cu o specialitate culinara ungureasca...e 'Dobosh-tort'...straturi-straturi de nisipuri si argile cu proprietati diferite... :mrgreen:

• 133 313
  • Posted:
  •  

Dambovita e de vina. Bad, bad Dambovita!  :lol:

133 313 wrote:
Mai uit ce s-a intamplat jos la Mitropolie in capatul lui 32 dupa excavatie si remplere si am ganduri negre.

Confunzi 'marfa' cu 'ambalajul'! :lol:  :lol:  :lol:
Ce mare scofala de szgarmanatura era acolo???
Ca sa folosesc expresia unui coleg mai 'porcos' la gura, acolo era doar o mica 'latrina', un fel de buda-n fundul curtzii... :lol:  :lol:  :lol: ...spanac pe varza... :mrgreen:

Go to page:  1  ... 25 26 27 28 29 30 31  ... 119

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463873 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”