MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5585 posts, 1237570 views

Go to page:  1  ... 268 269 270 271 272 273 274  ... 399

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

De proști / de fraieri / de incopetenți / de gură cască / de ce vreți voi. Un X la rebrusmentul de la Berceni ar ajuta mult.

Re: Discutii diverse despre Metrorex subway guru

Acel X a existat initial dar a fost desfiintat de Mrex si inlocuit cu o diagonala simpla...

Re: Discutii diverse despre Metrorex mcosmin

De ce?
Nu spune ca ATC, ca mai avem X-uri la capete...

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

andrei11 wrote:
Un X la rebrusmentul de la Berceni ar ajuta mult.

De ce ? Avem trenuri suficiente sa asiguram un interval de 90 secunde ? ;)

Re: Discutii diverse despre Metrorex punmeister

90 de sec. nu se poate cata vreme M2 nu e pe CBTC.

Re: Discutii diverse despre Metrorex mcosmin

Nici atunci nu va fi 90 de secunde constant.

• sab
  • Posted:
  •  

Problema este ca la Unirii si Victoriei se stationeaza multisor. Nu stiu daca 90 de secunde ajuta sau incurca in acest caz, pentru ca se va stationa la intrarea in statie.

Re: Discutii diverse despre Metrorex BodoMinea

BodoMinea wrote:
Se va împlini anul de când circulăm cu M4 până la Străulești, iar pe Google Maps, aplicația standard în industrie pentru planificarea călătoriilor cu transportul în comun, încă va apărea această magistrală cu capătul vechi, Parc Bazilescu. Pentru cei care nu știu, arhitectura acestei aplicații presupune ca operatorii să își proceseze informațiile despre trasee și orarul/intervalul de succedare al acestora în formatul GTFS(un set de fișiere CSV). Unii operatori fac asta în regie proprie, unii au externalizat acest task unei agenții de date / IT, unii și-au adaptat aplicații de gestiune/ticketing să genereze aceste fișiere pentru ei.
- viewtopic.php?p=262619#p262619
Anul s-a împlinit, a și trecut, iar epopeea Google Maps-ului a continuat cu noi sesizări și răspunsuri ceva mai lungi și mai prompte dar tot negative... ca într-un final rezultatul să fie POZITIV!
Bună ziua,

Țin să vă readuc la cunoștință că la un an de la deschiderea traficului pentru călători pe extensia Magistralei 4 de metrou în direcția LAC STRĂULEȘTI, informațiile din planificatorul de rute Google Maps Transit sunt încă neactualizate.

Conform structurii programului „Google Transit Partners”, această facilitate de informare este una oficială și necesită colaborarea operatorului de transport. Google nu actualizează și nu urmărește aceste informații, ci doar le publică într-un format ușor de utilizat în aplicația folosită de sute de mii de oameni zilnic.

În vederea actualizării acestei surse de informare, OPERATORUL DE TRANSPORT, în speță Metrorex, trebuie să trimită o actualizare a setului de date GTFS reprezentând structura rețelei și cadența programului de circulație. Consider că odată cu terminarea lucrărilor de instalare a sistemului de siguranță și reluare circulației normale (fără pendulă) pe întreaga lungime a liniei de metrou, Metrorex ar trebui să facă tot posibilul pentru a aduce la zi această sursă esențială de informare pentru călătorii conectați la mijloace moderne.

http://maps.google.com/help/maps/mapcontent/transit/

Vă mulțumesc pentru timpul acordat și vă rog să studiați puțin procesul de integrare a datelor, fiind foarte clar că sarcina cade în partea OPERATORULUI sau a unei agenții/persoane delegate în mod oficial prin acordul de colaborare cu Google, care la un moment dat s-a înfăptuit între Google Maps Transit și Metrorex SA.

Am scris eu către adresa de contact a Metrorex pe 11 mar. 2018

Stimate domnule Bogdan Claudiu MINEA,

Urmare a adresei dumneavoastră înregistrată cu numărul M.01/3400/12.03.2018, vă comunicăm că Metrorex nu deţine o colaborare cu Google Maps Tranzit, aşadar, orice informaţie de pe acel site, nu are nicio legătură cu societatea noastră.

Ne folosim de acest prilej şi vă informăm că pe site-ul societăţii, http://www.metrorex.ro, sunt toate informaţiile necesare despre rute, programul de circulaţie a trenurilor, tarife, etc.

Referitor la programul de circulaţie a trenurilor de metrou, menţionăm că în prezent, se desfășoară ultimele lucrări pentru montarea echipamentelor de automatizare a traficului pe Magistrala 4, tronsonul Străuleşti - Parc Bazilescu.

Odată cu finalizarea lucrărilor, circulația trenurilor de metrou, se va relua în condiții normale în ambele direcții, cu interval de succedare a trenurilor mai mic cu cel puțin 4 minute, față de intervalul actual de circulație.

Vă mulţumim pentru interesul manifestat în problemele transportului cu metroul şi vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru asigurarea unor servicii de calitate.

Cu stimă,

DIRECTOR GENERAL,                                            

ing. Dumitru ŞODOLESCU

Răspunsul a venit pe 14 mar. 2018
--
Deci pe moment nu s-a rezolvat absolut nimic și niciuna din părți nu a părut prea lămurită, dar 4 luni mai târziu se pare că s-a găsit o soluție, trenurile circulând până la Străulești și pe Google Maps, într-un final...
m4.PNG (194.06 KB; downloaded 2515 times)

Victorie, eveniment național, sărbătoare, șoc și groază sau ce ar mai scrie ziariștii, s-a actualizat și cel mai popular mijloc de informare. :popa:
Concluzia: când știți concret cum ar trebui să meargă ceva, țineți-vă de ei că sunt șanse să se rezolve (mai în slow-mo așa)..!

Re: Discutii diverse despre Metrorex survola

Metrorex nu colaborează nici cu RATB-ul, după cum vedem din actualizarea greoaie a informațiilor despre legăturile de la suprafață.

Re: Discutii diverse despre Metrorex Puss in Boots

Metrorex mi-a raspuns mie la un moment dat ca daca RATB nu ii anunta de modificari, ei nu modifica. Asa am stat pe durata lucrarilor la Sudului cu legatura cu tramvaiul 11 si toate troleele bine-mersi. Atat de inchistati la minte si de "dupa procedura" incat si daca tu stii ca situatia nu mai sta asa, doamne fereste sa faci ceva sau sa ceri un punct de vedere RATB. Asta intru informarea calatorului, de care -teoretic- "ne pasa".

• sab
  • Posted:
  •  

Teoretic Metrorex are dreptate. RATB-ul ar trebui sa ii anunte, nu sa faca modificari pe baza unor "observatii proprii".
Pana la urma este interesul RATB-ului, el ar castiga, nu Metrorex.

Re: Discutii diverse despre Metrorex Puss in Boots

Normal, teoretic e asa. Dar si Metrorex poate veni in intampinarea RATB daca are in minte buna informare a propriilor calatori. Nu cred ca e asa greu sa faci o adresa pentru anumite zone mai ales cand stii ca sunt lucrari in zona (ca stie toata tara nu doar Bucurestiul) si sa afli ce modificari sunt. N-am zis niciodata sa faca modificari dupa observatii proprii. Putina proactivitate n-ar strica. Mie personal nu-mi plac atitudinile astea de nu e treaba mea nu ma bag, cat timp sunt servicii ce deservesc impreuna 2 milioane+ de calatori.

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Brre,  tu vrei să reinventezi comunismul, care-i treaba ? Ia legătura cu ei, adică cu comuniștii. Metroul și RATB - ul sunt din lumi paralele. Parelele înseamnă că nu se intersectează. Problema e rezolvată, Auf Wiedersehen.
Bulevardul Ghencea 28, București 061344. Cică la ora 17:00 închide.  :shock:

Re: Discutii diverse despre Metrorex punmeister

Mrex se plangea candva ca sunt criptate PIS-urile ramelor BM/CAF :popa:

Go to page:  1  ... 268 269 270 271 272 273 274  ... 399

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2441 forum members have written 435859 posts in 5435 topics and 519 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”