Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Discuții despre transportul local din București (partea I)

6215 posts, 1874073 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 268 269 270 271 272 273 274  ... 444

📖 Pagination options
Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB Nicu24

Rosetti61 cunoaște foarte bine transportul în comun de dinainte de '89 si este o reală plăcere sa-i citesc postarile. :bere:

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB dany

Chiar tin sa ii multumesc si eu pentru toate lamuririle oferite :D. O adevarata placere sa afli cu exactitate istoria transportului in adevarata ei evolutie.

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB MikeT

TibiV wrote:
Intre timp am terminat de citit tot articolul...
Foarte interesant proiectul initial pentru linia 5.
A auzit cineva de o largire a str.Lanariei ?!?!...

Dar dupa o asemenea lectura incep sa scuip aschii de lemn... ;)

Cred ca Str. Linariei incepea de la Timpuri Noi, actualul Bd. Gheorghe Sincai. Dupa cum e descris traseul, cam asa inteleg eu.

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB 1689

Trasa vechii Str. Linariei de la intersectia cu Str. Cuza Voda pina la Timpuri se suprapune peste actualul Bd. Sincai (si blocurile care il flancheaza).
Vechiul pod era (parca) un pic mai in aval - dar chestiune de metri.

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB rosetti61

Vechiul pod se afla in dreptul benzinariei, chiar pe directia spatiului verde.
timpuri noi.JPG (127.31 KB; downloaded 3003 times)

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB TibiV

Adica vechiul pod nu era in prelungirea Nerva Traian ?!....

Multumiri, inca o data, pentru clarificari.

Ma inclin cu respect in fata muncii depuse de-a lungul atitor ani pentru a stringe toate aceste informatii.

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB Un cylon

TibiV wrote:
Adica vechiul pod nu era in prelungirea Nerva Traian ?!....

Vechiul pod ducea şi o cale ferată spre uzinele Timpuri Noi (foste Lemaître). Deci trebuia să meargă spre uzină, nu spre Nerva Traian.
(sau e vorba de vechiul traseu al pârâului Lânăriei)

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB andrei11

Confirm,  vechiul pod nu corespundea cu cel  nou ( nu era în prelungirea lui Nerva Traian ) dar NU avea nicio linie cf. ( cel puțin la începutul anilor '980 ).
Rosetti, 26 n-a mers la un moment dat pe Lânăriei ? Eu parcă așa țin minte, dar evident amintirile se pot << metamorfoza >>...
Un cylon wrote:
Vechiul pod ducea şi o cale ferată spre uzinele Timpuri Noi (foste Lemaître).

Ok, un cap la Lemaître, dar   pe unde venea acea linie ? Cu siguranță în 1980 nu mai era nicio linie cf. Probabil nici prin 1974 când am primele amintiri cu 26 pe acolo...(aveam 14 ani în 1974).

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB survola

Linia mergea spre Gara Filaret pe Lânăriei, cel mai probabil.

Nu, traseul era pta Pieptanari - Calea Serban Voda - Linariei - Timpuri Noi, unde facea dreapta, dupa ce trecea podul, pe Splai pina la Mihai Bravu, dupa care facea stinga spre Dudesti - Obor - Stefan cel Mare - Ilie Pintilie si intra pe vechea linie de pe Grigore Alexandrescu.

Aici am un lapsus, dar stiu sigur ca reaparea pe Dinicu Golescu, Gara Basarab, Bd Regiei, urca pe Sos Grozavesti si ajungea la Leul - unde avea un fel de capat.

De acolo o lua pe Panduri, Tudor Vladimirescu si tot inainte pe Viilor pina la Pieptanari, unde facea stinga prin fata benzinariei de pe colt spre Serban Voda.

In zona garii mi se pare ca venind pe Grigore Alexandrescu / Sevastopol facea stinga pe Buzesti, trecea prin fata Pietei Matache pina la Virgiliu, unde facea dreapta si o lua pe Dinicu Golescu - dar aici sper ca Rosetti61 sa ma corecteze.

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB TibiV

Cred ca nu era una si aceeasi linie...
Probabil erau mai multe.

Imi amintesc ca a postat cineva pe aici (pe forum) pe undeva un plan vechi (parca rusesc?...) cu fostele cai ferate din Bucuresti...

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB andrei11

Vedeți că unii vorbiți despre traseul tramvaiului 26, alții despre linia cf de la Timpuri Noi. Linia cf după părerea mea era dispărută de mult...

1689 wrote:
Recunosc, nu mai cunosc in detaliu reteaua de linii din zona Cuza - Polizu - Gara, dar pe vremuri exista posibilitatea de a ajunge pina la Cismigiu

Cautind dupa vechiul traseu al lui 26, mi-am raspuns si la intrebarea daca 16 ar putea ajunge la Cismigiu.

Si raspunsul este da. Mai complicat, dar s-ar putea. Ceea ce ar putea fi o solutie alternativa pentru accesul Drumul Taberei - Pipera.
Daca (si cu parca / erau intr-o barca) s-ar reabilita linia de pe Petricani si Lizeanu (si ar fi facut treaba pina la capat cind au croit Victoria Oprismului, sa modernizeze linia de pe 1 Mai macar pina la Dr. Felix), acum, cu gardulet, s-ar putea face Pipera - Cismigiu in 45 de minute. Pai cu asteptat pina te-nghersui in M2, pina la Unirea, schimba, urca la Eroilor (sau schimba iar - cindva), cred ca nu e mult mai repede.

Si cind te gindesti ca mai era o aruncatura de bat de la Pirvan la Eroilor Sau pina la Izvor... Sau pe Berzei in sus... Aaani de zile a asteptat inglobata in Pod la Berzei linia. De pomana.

Dar nu !! Noi nu trebuie sa distrugem glorioasa mostenire a anilor macelaririi transportului in comun.

Traiasca fintinile !

Go to page:  1  ... 268 269 270 271 272 273 274  ... 444

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2717 forum members have written 466247 posts in 5822 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”