MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5585 posts, 1236916 views

Go to page:  1  ... 267 268 269 270 271 272 273  ... 399

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex Puss in Boots

Circuland, am observat pe M2 tot felul de intervale la orele diminetii. Uneori vine metroul la 1 minut dupa cel de dinainte, alteori la 4. Nu stiu daca putem trage concluzii de vreun fel. Se infige vreun dobitoc -ca multi alti dobitoci- in vreo usa, o strica (sau nu) si metroul pierde x minute in statia y si uite asa se da peste cap tot traficul. Si apoi depinde de fiecare cand se nimereste pe acolo. Nici intervalul ala de 90 secunde nu va fi mentinut mereu, daca va fi sa fie.

Re: Discutii diverse despre Metrorex mcosmin

Problema e rebrusamentul Berceni. In Pipera pot intoarce 2 trenuri, la Berceni doar 1. De aici interval 1 minut - 4 minute. Cand sunt la 1minut, au fost rebrusate amandoua la Pipera. Dar nu pot rebrusa amandoua si la Berceni.

Re: Discutii diverse despre Metrorex Puss in Boots

Te-ai astepta ca in aer liber si langa depou sa fie facilitati mai multe :) Oricum, sunt si multi prosti pe traseu si se intarzie trenurile si din alte motive... Si oricum ar fi, nu e un interval unitar, nici la 1 min, nici la 2min jumate, la 4 sau la 90 sec. Din toate motivele posibile.

Si asta este o problema, intr-adevar.

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Problema rebrusmentului de la Berceni trebuie privit și din punct de vedere istoric. Trenurile trebuiau să întoarcă la Leonida (3 linii de rebrusare ), la Berceni ar fi ajuns trenurile numai când erau schimburile de muncitori. În rest la Berceni ajungeau ceva de genul două sau trei trenuri / oră. Nu mai știu exact, e mult de atunci. Oricum se rebrusa ( la Berceni în afara orelor de schimb ) direct, de la același peron, ceva stil Dristor 2 ( bine, știu că la Berceni e peron dreapta, dar ați înțeles ideea ).

Atunci de ce nu se foloseste rebrusamentul de la DL?

Re: Discutii diverse despre Metrorex MikeT

Probabil pentru ca timpul in care metroul ajunge din statia Berceni la rebrusment este prea mare si ar trebui sa tii trenurile in Dimitrie Leonida sa astepte, deci nu castigi nimic, poate din contra, dureaza mai mult.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

Care este a treia linie la Leonida? Cea care duce in depou?

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

# mcosmin --> de fraieri.
# MikeT --> fals. Chiar se câștigă timp, nu se pierde.
# sab --> da.

Mie imi place sa cred ca totusi exista un argument mai bun...
O fi ceva tehnic ce nu stim noi (poate legat de ATC)

• sab
  • Posted:
  •  

Parerea mea este ca, avand exemplul statiei Pantelimon, care mai mult incurca, nu cred ca varianta ca anumite trenuri sa ajunga la Berceni si majoritatea sa "intoarca" la Leonida ar fi o solutie.  Un rebrusement adevarat se facea in trecut cu 4 linii (de ex GdN, Republica).
Cum s-a sacrificat o linie la Republica, cum se pare ca "s-a rupt filmul", pentru ca acolo era nevoie de frecventa ridicata pentru a face fata celor doua ramuri ale M1 de atunci.
Pe de alta parte este o imbecilitate sa se foloseasca o anumita frecventa de rebrusement la Pipera si alta la Berceni. Frecventa standard trebuie sa fie data de veriga cea mai "slaba" a sistemului, in cazul acesta Berceni. Sa folosesti linia de retragere spre depou in acest scop ar putea fi solutie "de avarie", dar nu cred ca asa s-au gandit sa faca de la inceput, adica nu asta a fost planul. Poate a fost o incropeala, ca multe altele...
Este clar ca si ATC-ul are un rol, multe incrucisari din retea fiind desfiintate odata cu montarea sistemului. Posibil sa fi existat si la Leonida asa ceva...

Re: Discutii diverse despre Metrorex abc_XC

Astazi am fost la statia Dimitrie Leonida, m-am uitat cu atentie si tot ce am putut vedea a fost un simplu macaz in capatul dinspre Berceni. Nu ma pricep, dar eu am observat doar 2 linii, nu stiu unde este a treia linie. Poate imi scapa ceva, am facut o schita simpla cu configuratia statiei, asa cum am inteles-o eu in teren.
Daca gresesc, rog sa fiu corectat. Un asemenea sistem poate asigura un timp de rebrusare a trenurilor de 90 de secunde?
Schita statia Dimitrie Leonida.jpg (21.94 KB; downloaded 2417 times)

• sab
  • Posted:
  •  

Este imediat dupa macazul pe care l-ai observat. Este linia prin care metrourile se retrag in depoul subteran, de aceea este prezent acel macaz .
Bineinteles ca asa cum este acum, configuratia de macazuri nu poate asigura 90 secunde. Trebuie un X, asa cum si la Berceni ar trebui un X dupa statie.
Linia 3 Dimitrie Leonida.jpg (28.36 KB; downloaded 2407 times)
diagramaM2.jpg (703.81 KB; downloaded 2403 times)

Eu nu inteleg de ce nu se pune acel X dupa Berceni...

Go to page:  1  ... 267 268 269 270 271 272 273  ... 399

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2441 forum members have written 435762 posts in 5433 topics and 519 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”