Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

Topic: Iluminat public

1115 posts, 321285 views

Go to page:  1  ... 24 25 26 27 28 29 30  ... 80

📖 Pagination options
Re: Iluminat public Cristi N

Nici eu nu te-am contrazis vreun moment, sunt 100% de acord cu nevoia de lumina doar am adaugat de ce mai e nevoie din punct de vedere tehnic. In plus de asta ma apuca dracii cand vad ca primariile fac lucrarile dupa cum li se scoala fara sa se gandeasca macar jumatate de ora inainte daca toata treaba e ok sau ar trebui aduse imbunatatiri.

Ma feresc sa folosesc cuvantul proiect, am impresia (nu am dovezi) ca proiectul se face la final, dupa ce toata lucrarea e gata.  :popa:

• anndrei
  • Posted:
  •  

Re: Iluminat public anndrei

Era logic ca niste lampi led (una pe sens) nu pot sa acopere perfect 3 benzi de circulatie + o parcare si un trotuar. Alta aberatie pe care am auzit-o la TV cu ceva timp in urma, spuneau ca vor micsora intensitatea luminoasa (vor scadea tensiunea dintr-un variator) pe strazile laterale si putin circulate pentru a face economie de energie electrica. Pai Romania are la energie electrica cat sa dea si la alte tari pentru ca noi nu mai avem industrie, dar ei fac economie la iluminatul public  :lol:. Pai cate lampi nefunctionale sunt in Bucuresti le iese de acolo o economie majora...

Re: Iluminat public Cristi N

La lampile cu Sodiu, cele clasice s-ar putea sa mearga dar la cele cu LED iti garantez ca nu merge varianta asta. Ce ar putea sa faca ar fi sa foloseasca lampi cu LED si senzor de miscare. Atunci cand nu sesiseaza miscare ofera o intensitate luminoasa mai redusa si doar atunci cand detecteaza cresc la 100% din putere. Variante sunt foarte multe, in momentul asta electronica a devenit foarte ieftina. Exista inclusiv varianta in care primaria/ operatorul de iluminat sa comande direct la micutul popor chinez un anume tip de lampa. In felul asta ar obtine un pret imbatabil.

La pagina #20 am postat un filmulet cu autopsia unei lampi cu LED din Scotia, lampile alea stiu sa comunice cu un centru de comanda, iar noi nu suntem in stare sa reparam tronsoane intregi care nu functioneaza de ani de zile. Parerea mea e ca e vorba de foarte multa rea vointa si incompetenta, procentele le stabileste fiecare in functie de pe perceptia proprie.

• anndrei
  • Posted:
  •  

Da, era vorba de lampile cu Sodiu. Ai perfecta dreptate, incompetenta, nepasarea si prostia sunt in floare. Ei nu au fost in stare sa rezolve niste amarate de sesizari facute de mine de luni de zile (ma refer la lampile de la Ciurel). Imi spune operatoarea X ca o sa se rezolve :?:
Iar cu senzorul de miscare nu prea sunt de acord. Lampile trebuie sa functioneze permanent toata noaptea. Dau un exemplu: poate aud ceva si ma uit pe geam, ce vad? Nimic, bezna totala. Consumul de curent a scazut semnificativ datorita becurilor economice, atat in locuinte cat si in spatiile publice. Consumul este redus la mai mult de jumatate.

Re: Iluminat public subway guru

Pe plan mondial s-a injumatatit doar consumul casnic datorita ledurilor si electrocasnicelor eficiente energetic.
Consumul public s-a mentinut, ba chiar a crescut. In ceea ce priveste iluminatul ce s-a economisit per lampa s-a folosit la indesirea lampilor rezultand adesea adevarate bai de lumina <a giorno> ceea ce nu e decat o alta forma de agresiune daunatoare.
Bine, nu e cazul la noi, desi daca te uiti la <iluminatul festiv> de iarna suntem de hazul hazului!

• anndrei
  • Posted:
  •  

Ala consuma putin pentru ca este din LED-uri facut. Totusi si la noi sunt cateva bulevarde carora le-a fost schimbat iluminatul clasic cu cel LED. Deci o oarecare economie avem si la iluminatul public. ,,Bai de lumina" in Bucuresti nu prea avem, in schimb avem destule strazi slab luminate sau cu lampi defecte. Am o curiozitate, cand fac o reclamatie la Luxten se deplaseaza una sau doua persoane pe timp de zi sa constate. Pai ce constata ei ziua?

Re: Iluminat public faraonul

Se deplasează o echipa formata din minim 2 persoane și o nacela pe baza unui traseu stabilit. Constatările și remedierile se fac noaptea in intervalul 22:00 - 7:00. Nu merge nimeni sa constate și apoi să rezolve, se fac împreună. Doar daca este o avarie la rețeaua ENEL fac notificare către ei.

• anndrei
  • Posted:
  •  

Firele aeriene sau cele de fac legatura lampii sunt ale lor sau sunt ale Enel?

In principiu enel duce curentul doar pana la punctul de bransament.
P.S.
Am precizat ca noi suntem mereu <defazati>
Daca e sa luam in serios hotararile CGMB ar trebui sa dispara toata cablaraia aeriana agatata pe stalpi, inclusiv <torsadatele> si sa fie bagate toate ingropat.
Asta ar insemna sa cam dispara notiunea de stalpi de utilizare <comuna> si stalpii sa fie exclusiv de iluminat. S-ar mai schimba peisajul si n-am mai fi ca in India.

• anndrei
  • Posted:
  •  

#faraonul, au fost reparati cei 2 stalpi de iluminat de pe Soseaua Virtutii, nr.2. Punct reper: Intersectie Soseaua Virtutii cu Bd. Iuliu Maniu, patiserie ,,LUCA Lujerului".
Cand faci sesizarea sa nu uiti sa specific ca lipseste un corp de iluminat (felinar) la Barajul Ciurel.
+ 2 stalpi de iluminat public pe Strada Apusului, Nr.100. Punct reper: Imediat dupa intersectia Bd. Iuliu Maniu cu Strada Apusului dupa o sala de jocuri amplasata la parterul unui bloc.
+ 1 o lampa amplasata pe un stalp de iluminat public pe Strada Apusului, Nr.50. Punct reper: capatul de autobuz 336 Complex Comercial Apusului. Stalpul este echipat cu doua lampi iar una nu functioneaza.

De ce nu incerci sa-i usurezi misiunea actionand si tu la fel ca el???
Cum se zice, unde-s doi puterea creste!
Si in general, daca vreti ca lucrurile sa functioneze cat de cat normal in tara asta nu va mai jeluiti ca babele, actionati!!!
Cu mijloace pasnice, cetatenesti dar perseverent si insistent.
:bere:

• anndrei
  • Posted:
  •  

Eu deja am facut reclamatiile dar ma gandeam ca facandu-le si el poate actioneaza mai repede echipele Luxten. Cu cat mai multe reclamatii cu atat mai bine.

Daca nu se misca in mod rezonabil, piseaza-i pana cedeaza insistentelor!
Si convinge-i si pe ceilalti sa faca la fel...pe strada lor.
Capitularea fara lupta e cea mai rusinoasa infrangere...
Bafta!

Re: Iluminat public faraonul

Anndrei si Subway Guru va asigur că presiunea constanta este singura cale. Aceasta este soluția in tara asta.

Ce mă intrigă la culme este următorul aspect:

Peste tot unde merg și văd că ceva nu este în regulă mi se spune în particular că am dreptate dar, din păcate, sunt doar unul și nu pot schimba sistemul. Ca in România au rămas doar ignoranții și bătrânii, restul au plecat. Că lipsește masa critica sa schimbe ceva consistent in tara asta.

Eu nu sunt de acord cu aceasta opinie.

Cred că sunt inca multi români de calitate cărora le pasă ce se întâmplă în tara asta. Lipsește însă un factor coagulant credibil care sa ne facă să acționăm unitar.

Revenind la iluminatul public eu semnalez orice avarie, orice bec care nu merge. Compania respectiva are un audit in care se cuantifica numărul de reclamații, cate s-au rezolvat, in cat timp și multe alte lucruri.

In plus cu cat mai multa lume semnalează o problema îmi este greu sa cred că nu se prioritizeaza rezolvarea ei.

Go to page:  1  ... 24 25 26 27 28 29 30  ... 80

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463842 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”