MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5585 posts, 1236939 views

Go to page:  1  ... 266 267 268 269 270 271 272  ... 399

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex TibiV

O fi pentru calator, dar se duce in buzunarul Mrex (in mod corect, Mrex are cifre clare cat il costa transportul unei persoane... Daca "cineva" considera ca este un pret prea mare, "cineva" sa dea banu'...)

Eu spuneam doar ca la tarful actual metroul este falimentar.
Adica nu isi acopera cheltuielil din incasarile de la calatori.

Nu discut daca tariful este prea mic sau prea "nesimtit de mare", etc., sau de ce se subventioneaza metroul sau de catre cine...
Discut doar aspectul economic.
La tarifele de acum Mrex ar trebuie sa inchida portile intr-o luna. Daca ar trai doar din ceea ce incaseaza de la calatori.

Din partea mea sa se se subventioneze 100%. Sa fie "moca", cum isi dorea blonda sa faca la RATB...
Caz in care metroul ar deveni "100% falimentar"... Zero venituri, cheltuieli cat cuprinde....

Re: Discutii diverse despre Metrorex shoppy

Orice subventie primita de o regie faciliteaza indeplinirea scopului regiei, si cum scopul acestei regii este transportul calatorilor, absolut orice subventie imaginabila nu are cum sa fie altfel decat pentru calator.

Re: Discutii diverse despre Metrorex TibiV

shoppy wrote:
Orice subventie primita de o regie faciliteaza indeplinirea scopului regiei

Propun acordarea de subventii nelimitate Regiei Autonome de Distributie a Agentului Termic. Cunoscuta popular ca RADET.
Scopul Regiei este incalzirea bucrestenilor. Un scop mai nobil decat plimbarea hai-hui prin oras, mai ales iarna.
Cu subventii 100%, toti bucrestenii vor fi complet incalziti, si nimeni nu va mai avea restante la "Asociatie".

Scopul va fi fost atins...

Re: Discutii diverse despre Metrorex mcosmin

Diferenta e ca radet are pierderi de 50-60%. Metrorex are din ce in ce mai multi calatori anual.

Re: Discutii diverse despre Metrorex punmeister

Cata vreme RADET este in continuare RA si nu SC...

Re: Discutii diverse despre Metrorex cris_m

Am si eu asa o curiozitate, stiu ca la noi e tara tuturor posibilitatilor si ca tot ce ar trebui sa fie normal, nu e. Daca tot a hotarat Metrorex sa acorde reducere la titlurile de calatorie, de ce nu mareste numarul punctelor din care pot fi achizionate? Ok, hai sa zic ca la abonamente trebuie scris numele pe cartela si ca e o idee mai complicat (desi nu ar trebui), dar la restul de cartele ce e asa greu?

Pentru ca atunci cand iei cu reducere, cineva trebuie sa iti plateasca tie reducerea. Deci trebuie trecut undeva ca ai luat cu reducere. Si nu toate casele sunt echipate cu instrumentele necesare (caiet, pix).

Re: Discutii diverse despre Metrorex punmeister

Trecut numele, prenumele, CNP-ul si unitatea de invatamant.

Re: Discutii diverse despre Metrorex cris_m

Si iar ne intoarcem la vechea problema cu cartelele antice si de demult in locul cardurilor de plastic, reutilizabile...

Chiar si daca ai avea carduri reutilizabile, ei tot ar trebui sa iti scrie datele intr-un registru intern. Deci nu ai rezolva problema decat daca ar avea ei un sistem informatic mai complex care sa consemne automat unele chestii.

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

:?:  Păi eu cunosc că la RATB elevii au reducere pe "plastice". Nu se poate folosi același PLASTIC și la metrou ?

Plasticul e de forma, in interior e un chip NFC. RATB tot iti scrie datele undeva manual . Nici ei nu sunt cu mult peste.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

Sa vedem cat costa pe la altii proiectarea unui tronson de metrou :

Operatorul reţelei de metrou din Sofia alege Sweco pentru proiectarea unei secţiuni de metrou de 5,6 km

http://www.zf.ro/business-international ... m-17342162

Metropolitan, operatorul reţelei de metrou din Sofia, a selectat compania locală Sweco Energoproekt pentru proiectarea unei secţiuni de metrou de 5,6 km cu 6 staţii, care va lega zonele centrale ale oraşului cu districtul estic Slatina, relatează Seenews.com.

Acordul are o valoare de 958.000 de leva (489.000 de euro).

La începutul lunii iunie, Banca Europeană de Investiţii anunţa că Sofia caută finanţare de 22 milioane de euro pentru construirea celei de-a doua etape a magistralei 3 de metrou a Sofiei. Magistrala 3 va avea 16 km şi 19 staţii.

Re: Discutii diverse despre Metrorex survola

Nu știu de ce se discuta despre interval de 90 de secunde între trenuri pe M2. În această dimineață se circulă la un "sănătos" interval de 2 minute și 30 de secunde, de rămâne lumea în stații la Tineretului, Unirii și Piața Victoriei. Pe sensul spre Pipera, desigur.

Go to page:  1  ... 266 267 268 269 270 271 272  ... 399

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2441 forum members have written 435762 posts in 5433 topics and 519 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”