MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5565 posts, 1206514 views

Go to page:  1  ... 23 24 25 26 27 28 29  ... 398

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

O afirmatie si o intrebare ( pentru cunoscatori )
Afirmatia
Cum de au reusit in anul 1984 ca sa schimbe configuratia macazelor de la Petrache Poenaru in 4 ore ?
Practic cand s-a dat drumul la satia "Crangasi" la ora 23,30 era o configuratie a macazelor iar la ora 5,00 era complet schimbata. Circulatia nu a fost oprita nici macar 5 minute.
Intrebarea
Avind groapa facuta si toate piesele la indemana, in cat timp se poate monta un "dinozaur" ca sa fie gata de sapat tunele ?
Afirmatia / intrebarea nu au nici o legatura intre ele si nu vor avea nici o legatura cu viitoarele interventii ale mele.
Implicit, cred ca timpul de montare este aproximativ egal cu timpul de demontare ?

Re: Discutii diverse despre Metrorex subway guru

In legatura cu macazul...cred ca a fost precedata operatia de multe zile si nopti de pregatire minutioasa...nu se poate instala un macaz in cale 'peste noapte', intr-o pauza de circulatie de doar trei ore... :?
In legatura cu TBM-ul, ai si tu un pic de rabdare sa vedem cum stie sa se 'mobilizeze' Astaldi... :mrgreen:
P.S.
Timpul de 'demontare' este de regula mult mai scurt decat cel de montare, e diferenta esentiala dintre 'construire' si 'demolare'...

Referitor la Petrache Poenaru.
1) Evident ca au avut pregatite toate "subansamblele", inclusiv forta de munca, inclusiv utilajele.
2) Acolo nu s-a montat un macaz, s-a reconfigurat total linia, au fost demontate complet 5 macaze plus o intersectie ( incrucisare ) si au fost montate alte 5 macaze si alta incrucisare. Si totul in cateva ore, asta stiu sigur, ca am plecat de la camin spre Dristor cu unul din ultimele trenuri care a intors normal la Petrache Poenaru iar a doua zi de dimineata cand am mers la facultate ( si cursurile incepeau la 7,30 ! ) am gasit alta configuratie.
Referitor la TBM - uri.
1) Am intrebat si eu asa in general, am precizat ca informatia este strict pentru mine si nu o s-o folosesc pe forumuri. Deci teoretic, dureaza 30 - 60 zile ? Nu cred ca mai mult de 2 luni.

Cinci macaze+incrucisare in trei ore???
Asta-i Science Fiction...orice ai zice...desi habar nu am despre lucrarea in cauza...nu te cred...fabulezi...
Esti sigur ca nu era vorba de o simulare in 'Trainz'??? :lol:  :lol:  :lol:
Ca in 'iRealitatea virtuala' orice e 'posibil'...trebuie doar sa dai 'click'... 8-)

Re: Discutii diverse despre Metrorex Dominatrix

@andrei11: Care 5 macaze montate noi? Ce s-a demontat a fost traversarea dubla dinspre Crangasi (deci 4 macaze si o traversare cu 4 inimi), si  nici aia nu s-a facut intr-o noapte...

Nope, o sa ies cu o schita ( de fapt doua ) lamuritoare pe forum, probabil maine. Sunt mai greu de facut ( schitele ), pentru ca pe de o parte trebuie sa schitez si peretii mulati, pe de alta parte nu-mi permit sa ies cu niste schite "neartistice". Asadar s-au demontat atat traversarea dubla, cat si macazul de acces catre depou ( deci 5 macaze cum ar veni ), si s-au montat alte 5 macaze, si o alta traversare cu 4 inimi "deformata".
Si sunt sigur ca metroul nu a fost 'suspendat' nici o clipa, deci statia "Semanatoarea" a functionat "non stop". Da, sunt de acord, poate nu au montat totul intr-o noapte, dar nu s-a intrerupt nici o clipa circulatia acolo. De asta sunt absolut sigur.

Te rog sa 'bagi de seama' ca nimeni nu te-a contrazis la afirmatia ca s-a facut fara intreruperea circulatiei, ci la presupunerea ta ca s-ar fi petrecut totul intr-o singura noapte (adica in trei ore pline de lucru)...adica vezi chipurile ce 'valabili' erau aia de atunci si ce 'neputinciosi' sunt astia de azi...
Desi in realitate sunt 'cam tot aia'...doar ca atunci erau ceva mai tineri...iar acum au ceva mai multa 'experientza'...iar 'metodele de lucru' sunt cam tot alea...
Hai sa nu creem 'false dileme'...

OK sfarsit de capitol. De fapt plecasem de la altceva, in cat timp se poate monta un TBM ? Asta era intrebarea. Si intrebarea era din pura curiozitate. Sa uitam macazele de la Semanatoarea, cum ai spus si tu, este o falsa problema. De fapt si macazele de la "Mihai Bravu" s-au montat fara intreruperea circulatiei, nu-i asa ? Si episodul "Mihai Bravu" a fost in epoca capitalista.

De fapt, asta era 'falsul subiect', probabil fara sa vrei, lasai impresia ca aia de ieri erau supermeni iar astia de azi sunt doar 'ciumpalaci'
La intrebarea cealalta 'nu tzi-am raspuns' nici pe PM... :lol:  :lol:  :lol:
Cand vor fi elemente certe...punem pe public...

Re: Discutii diverse despre Metrorex Dominatrix

Intrebarea "grea" este alta: TBM'urile vor fi asamblate in sistem clasic, adica mai intai undeva intr-o fabrica sub "supravegherea" producatorului, testate "la rece", dezasamblate si apoi transportate pe santier, sau in sistem OFTA ("On Site First Time Assembly"), adica asamblate din prima "la locul faptei"? Ca de aici vin marile "economii" de timp. Montajul propriu-zis pe santier, presupunand ca toate lucrarile conexe sunt realizate cand se apuca de treaba, nu ar trebui sa dureze - estimativ - decat undeva intre 6 si 10 saptamani. Poate chiar mai putin, in functie de caracteristicile TBM'ului si de lungimea combinata a saniilor.

Din cate stiu, se face in felul urmator:
- capetele taietoare se reconfigureaza la producator in Germania;
- anumite echipamente se repara la Calarasi;
- piesele mari si cele secundare se aduc direct in baza de productie Progresul de langa santier.
La ora asta in Turcia nu a mai ramas nimic.
La un TBM nou-noutz, pre-asamblat si testat in fabrica, remontajul si lansarea 'in sapa' la santier dureaza cca. 100zile...

Re: Discutii diverse despre Metrorex cornel001

Parca asta era topicul unde poti sa arunci cu noroi, nu ?

Ieri dimineata, la ora de varf, aglomeratie mare (multi au lasat masinile acasa), la Titan pe sensul catre centru metroul a venit dupa peste 10 minute de la cel precedent. Rezultatul in rama de metrou (oricum nu au incaput toti): in comparatie, vitele incarcate in vagoane de marfa au parte de un tratament mai decent.
Pe M2 am avut interval de 1:30 min.

Am prins urat si pe M2 recent, dar veneau la 2 min. Aici probabil ca ar ajuta alternativa M4, pe viitor. Si de ce nu tramvai/metrou usor N-S, de ex pe Uranus.

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex Dr2005

Metroul abia face faţă într-o zi normală, d'apoi când şoferii sunt nevoiţi să îl folosească. Dacă era făcut ,,tramvai subteran", cum vor unii (şi cum va fi cel din Drumul Taberei), am fi avut staţiile cum a fost Piaţa Unirii la bradul de tablă de acum câţiva ani.
Mai grav e că RATB nu face nimic, ba chiar a rărit din nou vehiculele de la 1 februarie. În schimb, metroului i se face atâta reclamă gratuită peste tot (inclusiv la TV), de s-a ajuns ca cei din Dr. Taberei care vor în Berceni să meargă cu 41 + M1 + M2, o rută inutil de lungă, în loc să folosească 41 + 47 + 11 sau 41 + 8/25/35 + 11 (că din Ghencea au ştiut să scoată tramvaiul) cu care care ar ajunge mult mai repede şi fără ocoluri inutile şi înghesuială.

Re: Discutii diverse despre Metrorex bercenicity

E.g. Obor, 6 feb 2012, ora 9:10
metrou-obor-06022012602.jpg (147.8 KB; downloaded 2114 times)

Go to page:  1  ... 23 24 25 26 27 28 29  ... 398

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2422 forum members have written 433641 posts in 5399 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”