MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020

Topic: Discutii - Lucrarile de adaptare in statia Eroilor 1

832 posts, 252282 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 22 23 24 25 26 27 28  ... 60

📖 Pagination options
Re: Discutii - Lucrarile de adaptare in statia Eroilor 1 subway guru

Zebra ramane, mai sunt pietoni rataciti si pe perioada de noapte cand statia se inchide...

Re: Discutii - Lucrarile de adaptare in statia Eroilor 1 andrei11

Stația nu se inchide de acolo, ușile  de acces în stație ( care se închid noaptea ) n-au legătură cu subtraversarea.

Re: Discutii - Lucrarile de adaptare in statia Eroilor 1 orex

1. Ei, zau? Ce crezi ca aici esti la Piata Universitatii?!
2. La ce ai folosi in toiul noptii ”jonctiunea” dintre acces Eroilor ”amonte” si acces Eroilor ”aval” si viceversa, doar sa nu te ”calce” masinile?! :rofl:  :bere:

Înseamnă că n-ai mai trecut pe acolo de mult. Ușile sunt după ultimul rând de scări, cele << centrale >>.
Haide da, parcă în toiul nopții te uiți după zebre sau semafoare ! Până când n-au montat gardurile tramvaiului la mine la Iancului eu traversam Mihai Bravu fix de unde-mi lăsam mașina. Cine se mai ducea la zebră la 2 noaptea ?

Re: Discutii - Lucrarile de adaptare in statia Eroilor 1 orex

”Înseamnă că n-ai mai trecut pe acolo de mult.”
Peste da (subtraversare), prin nu (subtraversarea nu-i permisa in momentul de fata)! :D  :lol:  :lol:  :lol:

Re: Discutii - Lucrarile de adaptare in statia Eroilor 1 George

Eu, vă spun sincer, nu înţeleg mai nimic nici din poze nici din discuţii....

Aici sunt câţiva membri foarte harnici, care mai făceau schiţe pentru afoni; poate se milostiveşte careva să facă o schiţă şi cu viitoarele peroane (de ex ce e cu peron pe linia 4, n-am priceput, la ce foloseşte?) şi cu corespondenţa E 1 - E 2...

Re: Discutii - Lucrarile de adaptare in statia Eroilor 1 oc7avian

andrei11 wrote:
Pun pariu că vor coexista și subtraversarea și semaforul.

Asta mi se pare ok, pentru că nu a fost proiectat complet ca o subtraversare. Pentru pietonul normal ar fi doar niște trepte în plus, însă pentru persoanele cu dizabilități este un ocol destul de întortochiat, chiar dacă au lifturi pe ambele laturi ale străzii.

Da, extrem de întortocheat, îți trebie 3 ani de facultate ( Universitate  - Geografie  ) ca să dibuiești traseul. Mă mir că nu ceri traversare la sol și la Universitate ! Sau la Pasajul Latin. Nici la Universitate nici la Pasajul Latin n-ai nici scări rulante nici lift. Lipsa scărilor rulante / a liftului mai găsești și la stațiile de metrou Obor / Muncii și până de curând Eroilor.
Să știi că într-unanumit aspect chiar ai dreptate ! După ce va fi totul funcțional ca să ajungi la Eroilor 1 pe peron folosind numai liftul va fi o întreagă aventură !!! Da, așa e !

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrarile de adaptare in statia Eroilor 1 sab

George wrote:
poate se milostiveşte careva să facă o schiţă şi cu viitoarele peroane (de ex ce e cu peron pe linia 4, n-am priceput, la ce foloseşte?) şi cu corespondenţa E 1 - E 2...

George,nu prea inteleg ce nu este clar, poate ai ratat calupuri de discutii...
1) se va face peron in locul liniei 4 pentru a putea exista si la peronul mic lift/ scari rulante. S-au gandit ca este loc destul dincolo de perete, unde sra o linie de garare. In plus, peretele dintre liniile 2 si 4 este deja spart dee mai bine de 10 ani.
2) nu inteleg care este nelamurirea cu corespondenta. Daca te referi la pasajul care vine peste statia E1,el duce la linia 4 si la peronul central.
Daca te uiti pe orice schita oficiala de pe aici referitoare la statia E2, corespondenta este marcata. Doar ca nu stiu de ce ea nu ajungea si la linia 2. Nu stiu cum gandisera acolo initial solutia, pare ca uitasera de linia 2, pana le-a venit ideea sa foloseasca linia 4.

Referitor la linia 4. Practic linia 2 va beneficia de aceeași suprafață de peron pe care o are și acum, scările fixe / rulante /( lifturile ? ) pentru corespondența cu Eroilor M 5 fiind constuite unde este acum linia 4. Zidul dintre peronul liniei 2 și linia 4 a fost spart cu foarte mult timp înainte.

Re: Discutii - Lucrarile de adaptare in statia Eroilor 1 George

Gata, încep să pricep, deci unde se spărseseră arcadele alea şi era tabla de prost gust e fostul peron 4, acolo vor fi lifturi şi rulante spre corepondenţa cu M 5 :D

Apoi, vor exista scări fixe şi rulante pe peronul mare, cu cele două linii care vin dinspre Gară, respectiv Militari - bănuiesc că liniile 1 şi 2.

Pentru corespondenţa care practic este PESTE staţia M 1 s-au făcut şi acele minunăţii de cocoaşe de beton de peste staţia Eroilor 1...cocoaşele sunt pt acces şi spre Eroilor 1 (care e dedesubtul lor) şi spre Eroilor 2 (cu plimbare prin gangul ăla).

Ce nu mi-e clar, dar bănuiesc:
- din gangul ăla de sus, aproape suprateran, pana in statia Eroilor 2 care e la minus 18 parcă presupun/sper că sunt scări rulante....direct de pe peron? în gangul de corespondenţă? sau e un şir de rulante etc.?

- bănuiesc de asemenea că există o corespondenţă cu M 5 (Eroilor 2) şi din accesul spre E 1 care este pe colţul Bd. Eroilor cu Splaiul....Adică cocoaşa aia cu plexiglas :D dinspre Derby corespondează cumva cu cele două intrări spre E 1 de pe colţul Splai /Eroilor, presupun..

• sab
  • Posted:
  •  

Tabla "de prost gust" a fost un mod de acoperi o lucrare facuta fara cap, in ideea de a limita Militariul la Eroilor, lucrare care a ramas in final fara obiect. N-a fost pentru cine s-a pregatit, ci este acum pentru cine s-a nimerit..  :lol:

La peronul central vor fi sigur doar scari rulante si lifturi.
La linia 4 banuim ca la fel, doar rulante si lifturi, fara scari fixe noi.

Gangul, cum il numesti tu, este 100% subteran, adica putea fi acoperit macar cu un strat de iarba. Doar ca cineva a venit cu ideea luminatoarelor. Exista un singur culoar, care este o parte a corespondentei E2-E1. Culoarul pleaca de la accesul nou executat la statuie, merge paralel cu statia E1 prin tot parcul, are doua ramificatii de dreapta pe deasupra statiei E1 (perpendiculare pe Dambovita) si ajunge in final la E2. "Cocoasele" sunt in dreptul ramificatiilor.
De la nivelul corespondentei par a fi rulante dintr-o bucata catre peronul E2.

Legat de "castravete"/ "balena"/ "zepellin" .... asa cum se ajunge de la turnichetii E1 la E2 AR TREBUI sa se ajunga si de la turnichetii E2 la E1. Dar aici nu bag mana in foc, daca ma uit la schita inclin sa cred ca nu se poate. Pare ca de acolo poti numai sa cobori la E2, este un acces dedicat doar statiei E2.
Deci la ultimul lucru pe care l-ai scris raspunsul este ca se poate ajunge de la Splai (M1) la M5, dar nu se poate ajunge de la castravete la M1 decat coborand in statia M5 si urcand apoi catre statia M1.

George wrote:
Gata, încep să pricep, deci unde se spărseseră arcadele alea şi era tabla de prost gust e fostul peron 4, acolo vor fi lifturi şi rulante spre corepondenţa cu M 5

Nu există peronul liniei 4,există numai linia 4, e după peretele de beton de la peronul mic. O foto al liniei 4, foto realizată acum mulți ani de sab. Linia 4 a dispărut și în locul ei a apărut un peron care se unește pe la "table" cu peronul mic.
5.jpg (159.71 KB; downloaded 2667 times)

George wrote:
Apoi, vor exista scări fixe şi rulante pe peronul mare, cu cele două linii care vin dinspre Gară, respectiv Militari - bănuiesc că liniile 1 şi 2.

Așa cum a spus și sab, la peronul mare vor fi numai rulante & lifturi.
În ceea ce privește numerotarea liniilor, vezi schița de mai jos.
4.jpg (59.94 KB; downloaded 2665 times)

George wrote:
Pentru corespondenţa care practic este PESTE staţia M 1 s-au făcut şi acele minunăţii de cocoaşe de beton de peste staţia Eroilor 1...cocoaşele sunt pt acces şi spre Eroilor 1 (care e dedesubtul lor) şi spre Eroilor 2 (cu plimbare prin gangul ăla).

"Corespondența cu cocoașe" este practic peste spațiile tehnice ale stației Eroilor M 1, nu peste cele 5 linii ale stației ( care au rămas de fapt 4 + o linie înfundată mai scurtă (  fosta linie 4 )).
Pe o schiță preexistentă
1a.jpg (139.04 KB; downloaded 2673 times)
Am notat propriile explicații, sper să fie îndeajunse
2.jpg (157.68 KB; downloaded 2667 times)
3.jpg (376.62 KB; downloaded 2666 times)
În rest ți-a dat și sab  unele explicații care mie mi se par clare. Și sab știe foarte bine cele două stații Eroilor precum și corespondențele respective.
Totuși o precizare, de la "castravete"/"balenă" se poate ajunge strict pe peronul de la Eroilor M 5, asta dacă nu s-au făcut oarece schimbări de proiect în timpul execuției.

• sab
  • Posted:
  •  

Pentru ca acel "castravete" include nivelul turnichetilor (care sunt deci la sol, precum la Leonida), nu aveau cum sa faca o corespondenta intre acest acces si cele al statiei E1, unde turnichetii sunt subterani . Sau, ma rog, ar fi putut face, dar mai trebuiau niste scari mici, care ar fi stricat "feng-shui-ul" acestui maret castravete.
Eu, sincer, nu imi dau seama unde sunt scarile fixe la E2 . Castravetele pare sa nu aiba scari fixe , iar in zona cealalta, daca aceea este o scara fixa (si asa pare), este dubioasa pozitionarea paralela cu liniile statiei, cred ca ar fi primul caz din retea...
In plus, unde duce ultimul segment al scarilor ? Fix in tavan ? Ca acolo nu este niciun acces .. Sigur acela nu este liftul ?
2.jpg (189 KB; downloaded 2654 times)

Go to page:  1  ... 22 23 24 25 26 27 28  ... 60

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464210 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”