Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Propuneri de modificare a traseelor

1939 posts, 648177 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 22 23 24 25 26 27 28  ... 139

📖 Pagination options
  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Propuneri de noi trasee GPS

La Universitate, ar putea exista un macaz, astfel încât troleibuzele să poată face atât dreapta spre Rosetti, cât și stânga spre Gara de Nord.

Re: Propuneri de noi trasee nokia2110

Ar merge până la Romană...

Re: Propuneri de noi trasee georgica2704

Am mers azi de la un cap la altul cu linia fantoma 4, erau 2 călătorii pana la Progresul in timp ce pe 25 /7  e jale mare. Deasemenea si linia 216 nu justifică 2  ture. De aceea  propun următorul traseu pentru linia 4 : Depoul Giurgiu  - str Actiunii - Zețari - Prel. Ferentari - Depoul Alexandria  ( 4 ture 2 de Giurgiu  si doua de Alexandria scoase din 32 ) si linia 216 desfintata.
Apropo trecând azi prin fata depoului Giurgiu l-am văzut pe 181 arătând deplorabil, plin de rugina . :evil:

• GPS
  • Posted:
  •  

Acel traseu al liniei 4 ar fi un succes, dar nu poți desfința linia 216 deoarece acea linie nu ajunge doar la Depoul Giurgiu, ci și la CET Progresul, iar dacă vrei să ajungi de la Depoul Giurgiu la Bd. Constantin Brâncoveanu iei 216, nu 4 și 202/116! Pentru a avea succes și această linie ar trebui prelungită până în cartierul Berceni!

• GPS
  • Posted:
  •  

Dacă tot vorbeam despre cartierul Berceni ar putea fi modificat un pic traseul liniei 125, astfel încât de la intersecția Emil Racoviță/ Turnu Măgurele acesta să fie pe strada Emil Racoviță, și apoi pe Bd. Alexandru Obregia.
Ruta completă ar fi aceasta: DN CB, Șoseaua Berceni, Strada Turnu Măgurele, strada Emil Racoviță, Bd. Alexandru Obregia, Bd. Metalurgiei, Vulcan Berceni.

Re: Propuneri de noi trasee alchimistul

Dar ce ati spune de unirea liniilor lui 125 si 216 pe traseul Gara Progresul - Anghel Moldoveanu - Tudor Gociu - Actiunii - Pogoanele - Luica/Turnu Magurele - sos. Berceni - Centura - Silflor ? Mi se pare OK asa. 125 dubleaza inutil 141 si 220 intre Vulcan si autobaza Obregia.

O alta "pasarica" de-a mea este lipsa unei linii care sa parcurga bd. Metalurgiei cap-coada (sau macar portiunea dintre Auchan si "Monaco Towers"). A existat acum multi ani, cand la IMGB inca se muncea din greu, linia 225 (Platforma Metalurgiei - IMGB Poarta 2). S-a mai incercat cu 312 in anul 2012 pe traseul Piata de Gros - bd. Metalurgiei - sos. Berceni - Turnu Magurele - Emil Racovita si traseul de baza, dar s-a renuntat dupa cateva saptamani. Eu zic ca 312 ar putea sa revina pe acest traseu, cu capatul modificat la Auchan, pentru ca momentan dubleaza 232 care oricum vine mai des.

Capatul lui 4 la depoul Giurgiului, propus de georgica2704, imi da o idee similara pentru modificarea liniilor 69/90/93. N-ar fi util ca macar una din ele sa intoarca efectiv in depoul Bujoreni, suplinind-ul pe 221 pe portiunea prost acoperita a strazii Valea Oltului ?

Re: Propuneri de noi trasee bercenicity

A mers si 125 pe bd. Metalurgiei cap-coada: de la capatul Platf. Metalurgiei via Bd. Metalurgiei - Sos. Berceni si mai departe pana la pe centura. Pana cand din cauza craterelor de pe bucata ingusta a bd. Metalurgiei (prin anii 90 parca) l-au mutat pe Turnu Magurele si sos. Berceni, si acolo a ramas; pana cand a fost comasat cu 241 si a devenit traseul actual.

Cred ca 125 are destui clienti cand iese lumea din tura de la Vulcan... ca asta si era raison d'etre al lui 241.

Cred ca 4 in forma propusa de gerogica ar fi un mare esec. Mai bine prelungit 8 sau 23 la CFR Progresu si vagonul din 4 bagat in linia aia.

• GPS
  • Posted:
  •  

Unirea liniilor 125 si 216 nu ar fi o idee proastă dacă aceasta linie ar urma traseul propus de mine, prin Emil Racoviță si Alexandru Obregia, deoarece altfel ar dubla linia 202, plus ca după terminarea lucrărilor la Piața Sudului se va renunța la actuala linie 73, si vor fi din nou 73,74,76 si 77, astfel ca intervalul dintre vehicule va fi mai mare, iar aceasta linie ar fi o gura mare de aer! Dacă va exista aceasta linie (125 + 216) atunci linia 312 va putea avea traseul acela prin Bd. Metalurgiei deoarece nu vor exista intenții de desființare a liniei 125! ;)  :)
P.S.: Linia 125 + 216, dacă va exista propun sa aibă indicativul 125! :mrgreen:

Re: Propuneri de noi trasee barbuandrei

alch3mist wrote:
Dar ce ati spune de unirea liniilor lui 125 si 216 pe traseul Gara Progresul - Anghel Moldoveanu - Tudor Gociu - Actiunii - Pogoanele - Luica/Turnu Magurele - sos. Berceni - Centura - Silflor ? Mi se pare OK asa. 125 dubleaza inutil 141 si 220 intre Vulcan si autobaza Obregia.

O alta "pasarica" de-a mea este lipsa unei linii care sa parcurga bd. Metalurgiei cap-coada (sau macar portiunea dintre Auchan si "Monaco Towers"). A existat acum multi ani, cand la IMGB inca se muncea din greu, linia 225 (Platforma Metalurgiei - IMGB Poarta 2). S-a mai incercat cu 312 in anul 2012 pe traseul Piata de Gros - bd. Metalurgiei - sos. Berceni - Turnu Magurele - Emil Racovita si traseul de baza, dar s-a renuntat dupa cateva saptamani. Eu zic ca 312 ar putea sa revina pe acest traseu, cu capatul modificat la Auchan, pentru ca momentan dubleaza 232 care oricum vine mai des.

Capatul lui 4 la depoul Giurgiului, propus de georgica2704, imi da o idee similara pentru modificarea liniilor 69/90/93. N-ar fi util ca macar una din ele sa intoarca efectiv in depoul Bujoreni, suplinind-ul pe 221 pe portiunea prost acoperita a strazii Valea Oltului ?

Ideea cu unul din troleibuze sa intoarca in depou nu poate fi pusa in aplicare din mai multe motive :
1. Traficul infernal de pe Valea Oltului
2. Cine ar muta de pe un fir pe altul ?
3. La orele in care anumite ture intra in garaj nu poti crea un "haos" in interiorul depoului

Re: Propuneri de noi trasee andrei11

Nu prea ma pasioneaza subiectul, dar fac 2 observatii :
1) Valea Oltului --> Pe vremea mea ( inainte de 1989 )  dincolo de Valea Oltului era camp, se facea agricultura. Sa puna mana sa demoleze / exproprieze / etc si sa faca un bulevard cu 2 - 3 benzi / sens plus parcari "in spic", plus scuar la mijloc. Cine i-a pus sa lase Valea Oltului strada cu o banda / sens ?
2) Expresia"sa intoarca in depou" nu trebuie luata mot - a - mot, ci ceva de genul cum intoarce tramvaiul 32 in Rahova sau ( habar nu am ce tramvaie ) aproape de Satul Catelu, langa depoul Titan ? ( asa se cheama ? ).

• GPS
  • Posted:
  •  

Acel terminal se numește Complex RATB Titan, unde întorc liniile 23,27 și 40.
P.S.: Nu e un exemplu bun, e cam la fel ca la Valea Oltului și aici, din terminal se face un macaz la dreapta spre strada Nicolae Teclu apoi este o linie dreaptă până la intrarea în depoul Titan și Secții Linii!
Un exemplu mai bun ar fi la Depoul Militari, unde întorc liniile 8, 25, 35!
;)

Re: Propuneri de noi trasee WAYNEN

Salutare.Uitându-mă pe hartă şi văzând că perimetrul încadrat de arterele Şoseaua Olteniţei,Şoseaua Giurgiului,Bulevardul Constantin Brâncoveanu şi Strada Izvoru Rece n-are niciun mijloc de transport în comun propun modificarea traseulul liniei 302 astfel :
,,Fortuna Residence"-Soseaua Alexandria-Piata Rahova-Strada Amurgului-Strada Freamătului-Strada Cârlibaba-Strada Bachus-Calea Ferentari-Strada Toporaşi-Strada Ghimpaţi-Strada Alunişului-Şoseaua Olteniţei până la ,,Romprim"
  Avantaje: Ar creea o legătură bună între SV şi SE oraşului fără necesitatea transbordării.
               Ar asigura accesul rapid al locuitorilor de la curţile din zona Străzii Alunişului la autobuze.
rsz_linia_302.jpg (132.9 KB; downloaded 3796 times)

Re: Propuneri de noi trasee bercenicity

Alunisului are speed-bumps...

• GPS
  • Posted:
  •  

Dacă vrei o linie de autobuz pe Alunisului poți încerca ceva cu 216! ;)
Ceva de genul: Gara Progresul- Strada Acțiunii- Pogoanele- Strada Luica- Bd. C-tin Brâncoveanu- Strada Alunisului- Strada Toporași- Prelungirea Ferentari- Zetariilor! Problema acestui traseu este ca dublează multe linii, cum ar fi: 116, 141 si 323 :!:
O alta idee ar fi ca 323 sa vina de pe Toporași pe Alunisului, apoi pe Olteniței, Văcărești pana la Universitatea D. Cantemir , apoi cu întoarcere pe Splaiul Unirii, Mihai Bravu si retur. :mrgreen:

Go to page:  1  ... 22 23 24 25 26 27 28  ... 139

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463886 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”