MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1722291 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 246 247 248 249 250 251 252  ... 613

📖 Pagination options
Re: Stiri despre proiect andrei11

Exact, daca "citesc" eu bine va fi fix pe mijlocul bulevardului.  :shock: (Ăla care duce la Cotroceni ).

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) bercenicity

Sofia in "softer soil with high water level"
sofia-metro-tunnel-diameter.jpg (64.98 KB; downloaded 2046 times)

Re: Stiri despre proiect AdrianD

Nu e chiar asa problema cu parcurile, dar daca se stia de lucrari poate ar fi fost bine sa se mai amane investitiile. Sunt bani publici pana la urma. Cat despre tunelurile de acelea, tot ma gandesc ca pana se va face toata magistrala vom fi nevoiti sa schimbam cam multe metrouri ca sa ajungem in alte parti, o legatura ar fi deci foarte buna.

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) subway guru

Nu e ok, nu are gabarit pentru evacuare calatori in caz de incident...

Re: Stiri despre proiect subway guru

PSS in fosta strada Petru Groza, cred ca acum e Eroii Sanitari, cam prin dreptul statuii...
Legatura e strict tehnologica, nu e pentru circulatie cu calatori...si nici metroul nu-i tramvai... :lol:

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) satanistu

ByOnu wrote:
Este ceva. Mi-a luat putin sa-mi dau seama ca ma uit la peroane  :lol:  nu de alta, dar poate vedeam in loc de usi din sticla ca in Paris, zid de beton, sa nu se arunce sinucigasii. :lol:

Nu e cam prea inalt? Vad ca e la jumatatea tunelului ”zidul” ala.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect sab

AdrianD wrote:
ma gandesc ca pana se va face toata magistrala vom fi nevoiti sa schimbam cam multe metrouri ca sa ajungem in alte parti, o legatura ar fi deci foarte buna.

Asa cum cei din Militari au schimbat timp de 10 ani la Eroilor, nu vad de ce cei din Dr Taberei nu ar putea sa o faca...Timp de 10 ani sau...mai mult...forever.
Iar pentru Mulitari exista infrastructura sa se circule fara transbordare, doar vointa nu exista. Pentru M5 este cvasi-imposibil sa o legi de tunelele existente ale M1 astfel incat sa circule cu calatori .

Re: Stiri despre proiect George

Evident M 5 trebuie construita in intregime, pe Regina Elisabeta, pe la Universitate, unde e nevoie de ea!

In rest, solutia limitarii metroului din Militari la Eroilor o gasesc nejustificata - la vremea respectiva m-a mirat foarte mult, stiind cat de bine se mergea inainte intre Armata Poporului (Lujerului) si Unirii - si ma bucur ca s-a renuntat la aceasta aberatie.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) sab

Vedeti ca in reportaj este o poza de la Favorit si, desi scrie "peron", este totusi peretele de la linia 3.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect sab

Nu spune nimeni ca M5 n- ar trebui construita pe tronsonul central. Doar ca inteleg ca nu se poate...Si asta ma enerveaza, ca n-a spus nimeni chestia asta de la bun inceput.

Eu n-as avea nicio problema sa schimb la Eroilor, dar unii s-ar putea sa nu foloseasca metroul din acest motiv. Mai ales ca pentru unele destinatii vor trebui sa schimbe chiar trei metrouri, nu doar la Eroilor.

Re: Stiri despre proiect George

Exact, daca mergi la Unirii e ok, daca mergi la Romana clar nu e ok si vei prefera autobuzul, asa ca 68-urile trebuie sa ramana...
Daca mergi la Univ...depinde...tot cred ca esti mai castigat sa mergi pana la Eroilor 2 si apoi sa te plimbi nitel si sa iei ceva de la Facultatea de Drept! Pacat ca nu va exista un acces pietonal si pe partea cu Opera!

Da, si or sa apara probleme, daca vrei sa iei metroul, inseamna alt abonament, alte costuri, si unii or sa zica nu.

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) andrei11

subway guru wrote:
Nu e ok, nu are gabarit pentru evacuare calatori in caz de incident...

Totusi probabilitatea sa se buseasca 2 trenuri fix in paralel e destul de mica. Se evacueaza pe linia alaturata, scarita, etc. Evident ca se intrerupe alimentarea liniei III precum si circulatia metrourilor intre cele 2 statii. Acum sa se strice 2 trenuri fix, dar la marele fix in paralel e greu de crezut. Daca nu sunt fix in paralel se gaseste ( cel putin ) o usa libera, daca nu mai multe.
Apropo, intrebare :
La BM cate scari exista ? Nu cred ca sunt 24 de scari iar daca sari in tunel de la 1,10 metri jumatate din oameni isi vor rupe picioarele.
Ca la tunelele noastre clasice ai si mult spatiu de evacuare, vreau sa spun ca nu e ca la avion, in 90 secunde să golesti trenul. Chiar, nu-mi pica fisa daca intr-un tunel clasic de tren sapat cu  cartita se opreste trenul, in cat timp poti sa-l golesti de 1200 calatori si sa-i indepartezi de tren.

Go to page:  1  ... 246 247 248 249 250 251 252  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463888 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”