De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Clubul "Flacara Rosiatica"

4373 posts, 990971 views

Go to page:  1  ... 234 235 236 237 238 239 240  ... 313

📖 Pagination options
Re: Clubul "Flacara Rosiatica" aztec

Nu sunt de acord dar nu am de ales cu darea afara a oamenilor si comandarea la roboti/terminale.
Dar 13 min de la plata la pachet...nu inteleg.
Pai incepe sa fie mai rapid la restaurant pana iti vine ciorba...

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" bobby

Cel puțin experiența mea cu aceste Kiosk-uri (așa se numesc) a fost una pozitivă. În plus, La McDonald's Auchan Titan, dacă plătești cu cardul îți și aduce comanda la masă, au pe un suport niște chestii de pus pe masă cu un număr pe ele, scrii numărul de pe chestie, plătești, și după ce duci la masă.  :D

L.E la Mc Mega Mall și cel de la Auchan Titan, chiar s-a accelerat procesul, deci win-win pentru mine.  :D

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Valentin

Aztec, nu stiu daca o sa ma crezi, dar in Plaza Romania unde nu exista acest sistem odata am asteptat aproape 15 minute pentru un combo (cartofi+hamburger). Nu prea e legatura intre sistemul automat si asteptatul la coada..

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" cris_m

Asta cu timpul de livrare depinde foarte mult de ce rezerve mai au disponibile in spate. Daca nu au, evident ca dureaza mai mult.
Revenind la sistem, acesta este bun pentru ca reduce factorul greseala umana (nu te intelegi cu vanzatorul, te grabeste etc) si este bun pentru straini. In Cehia m-am bucurat sa gasesc la KFC acest sistem si chiar m-a ajutat foarte mult, produsele lor fiind total diferite de ale noastre.

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" andrei11

Păi  pe când nevastă / soț robot ca să elimini factorul de << greșeală umană >> ? Așa și  la magazinul  de pantofi te poate repezi vânzătoarea, și la farmacii, și în multe alte locuri...La farmacii scanezi rețeta și-ți vin pe bandă medicamentele...eu  de multe ori iau din Gara de Nord ca să mă aflu în treabă cafea de la automate, ba n-au apă, ba e blocat pe undeva paharul, ba n-au cafea. Zic și eu, nu dau cu parul. Pe de altă parte roboții ăștia sunt buni, mi-am cumpărat cartele de metrou cu bani rupți care un vânzător uman nu i-ar fi acceptat.
Pe la benzinării nu merge aparatul acela de citit carduri,  trebuie să vină <<un factor uman >> să-ți mai pună un carton sub card. Etc.

"Greseala umana" de fapt inseamna concedieri masive si profit mult mai mare pt comerciant.  

Nu servicii mai bune si mai rapide. Si un pret mai scazut, dar nu pt tine.

Devenim pe zi ce trece mai antisociali, mai izolați. Facebookul și celelalte echivalente de fapt sunt  un factor de însingurare, nu de socializare. Dar puțini își dau seama. O idee e apreciată după numărul de voturi favorabile / nefavorabile, deși 99,99%  din aprecieri  vin din partea unora care habar n-au despre ce e vorba, un click vorba aceea, nu te costă nimic, poate fi dat și la mișto. De foarte multe ori.

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" cris_m

Eu unul zic ca nu sunt concedieri prea multe, sa fim seriosi nu se inghesuie lumea sa lucreze ca vanzator la fastfood (dovada ca la unele in centru au adus vietnamezi). Mereu apar noi si noi angajati pentru ca nu multi raman. Angajatorii s-au reorientat spre tehnologie unde mai gasesc niste studenti ceva dispusi sa faca soft-ul respectiv (care nu e foarte complex dpmdv).

Pt 1 post fast-food-ist deschis non-stop inseamna cam 4-5 angajati.
Platiti relativ prost.
Pt 4 postriri..16-20 angajati.
Platiti 3.000 lunar brut(pt net de cam 2000) inseamna cam 48.000-60.000 lei lunar. Deci pana la 13.500 euro lunar.
Anual inseamna 160.000 euro.
Cat costa investitia in 4 kiosk-uri/automate ?
Rezulta un cost...daca e rentbil cu automate...putin ii intereseaza de "customer"..

De aia in general cam toata relatia cu clientii au roboti..

Albert wrote:
Care ar trebui sa fie punctul 4?

viewtopic.php?f=12&t=38&start=420#p326752
N-am înțeles niciodată  de ce Salata de boeuf trebuie frumos ornată ? Muncă de pomană din punctul meu de vedere !!!!!!!!

• ADK
  • Posted:
  •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" ADK

Chev Celios wrote:
Iar multe boli apar intre controalele medicare si se manifesta rapid.

Off-topic: Spre ex. tata fost sofer de autobuz la STB din 1992 pana in Iunie 2019. In iarna la control a fost diagnosticat cu Diabet. Pe 7 iulie la un control pentru ca nu se simtea bine a fost diagnosticat cu cancer pulmonar, iar pe 21 iulie a murit.

Îmi pare rău să aud, condoleanțe atât ție cât și celor din familie.
Tatăl meu a început lucrul tot șofer de autobuz din 1976 până în 2011 când a ieșit la pensie. După anul 1990, a avut parte de concedii medicale destul de ”dese”, din cauză că avea boala alcoolului în timpul liber. Avea obiceiul să bea mult și evident că nu se mai simțea bine o bună perioadă. Își lua tratament și ziceai că și-a dat reset. Asta s-a întâmplat de vreo câteva ori bune când în 2011, l-a găsit cu niște boli (hipertensiune și diabet știu sigur) dar și care nu i-ar mai fi dat capacitatea să conducă, așa că doctorul a sfătuit clar să depună dosarul de pensie. Mi-a venit foarte aiurea când am auzit că urmează să iasă la pensie din cauza sănătății. Nu vreau să intru în detalii prea personale, eu cu maicămea l-am sfătuit să se mute la țară dar din niște motive știute doar de el a rămas în București. Anii au trecut, băutura a continuat mult mai rău ca înainte, numai era persoana care o știam, atât scandalurile cât și violența verbală și fizică erau la ordinea zilei și din cauza asta am ajuns în Buzău unde aici am și rămas. Probabil că pe lângă bolile care le avea, netratabile după pensie, nebunia dacă pot spune dar și singurătatea l-au ucis printr-un infarct în dimineața de 15 septembrie 2016. Norocul meu a fost că mama era acasă, și nu l-a găsit cine știe după câte zile așa... nici n-aș fi vrut să mă gândesc. Eu eram la Buzău deja mutat de vreo 2 luni, unde aveam singura posibilitate de a scăpa de calvarul de acasă și de a nu știe unde mă aflu în caz că vroia să mă caute. Nu-mi doream decât să am liniște și să mă lase-n pace dacă îi eram atât de insuportabil [...]

Din păcate, majoritatea bolilor apar din cauza stresurilor, iar de restul ori nu știi că le ai ori ți le faci cu mâna ta. Pune-te (oricare) în locul șoferului. Ai o mașină de oameni, un orar de respectat, apar tot felul de nebuni care nu știi ce vor de la tine, încep să-ți bată în mașină, te înjură, probabil ați auzit de un crizat de la Valea Argeșului care nu știu ce vroia de la un șofer de pe linia 173. Apoi problemele de acasă, care te afectează și nu le poți lăsa deoparte. Datoriile, probabil o chirie de plătit, supărarea că ți-a murit cineva drag la o vârstă care alții o trăiesc din plin, și multe altele. Mi-a venit iarăși, foarte urât când am auzit că unul dintre șoferii lui 5128 a murit la 40 de ani tot din cauza stresului. Muncesc acum pe un Peugeot 407, o poveste într-un fel comică cu situația mașinii. Sunt aproape zilnic la treabă și fără să vreau mă doboară câte un stres când văd mașina asta... chiar din prima zi de când am văzut-o și a trebuit s-o bag în țară (ea a venit pentru vânzare) fiind lăsată într-o parcare în vama de la Nagylak. Am adus-o la Buzău unde de aici a cumpărat-o cineva și tot eu am ajuns s-o conduc, am zile lejere când lipsesc doar 2 ore dar și zile când sunt plecat câte 2 zile. S-a întâmplat să duc câte 5-6 persoane care i-am luat de la o petrecere și au început să se înjure, bătă prin mașină și normal că mă stresam și eu cu asemenea indivizi care mai aveam și 200 de km cu ei în starea asta, de multe ori pe timp de noapte. Ori care li s-a făcut rău și trebuia să opresc în prima parcare de pe DN, sau care puneau muzica lor pe un boxă mare purtabilă dar atunci am spus eu -STOP- și au fost obligați să mă asculte, nu fac ce vor în mașină inclusiv când sunt luați în freză. Dar asta-mi e meseria, cu bune cu rele, nu e chiar atât de ușor cum cred unii. Ajung să iau pastile de calmare și chiar și aspenter, fiindcă asta e meseria.

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Gabi23

@Nicu (Chev Celios): Condoleanțe!  :(

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Goldmund

^^
Primiti va rog si condoleante din partea mea!

Acum sa revenim la ale noastre:
si in Germania McD... si restul de restaurante au trecut la comanda-robot, dar aici am un mare avantaj pentru ca sunt atat de putine in oras(in apropiere nu am decat un Mc, la 2-3km), toate au si "Driver", unde mai mult de 5 minute nu am asteptat niciodata..., iar in mall-urile din Bucuresti, e nebunie la pranz "pe food corner", de aceea cand sunt acolo am un imbis din Germania unde mananc in liniste(e ceva mai scump, dar e din...mare)

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" TibiV

Fara comentarii...

Go to page:  1  ... 234 235 236 237 238 239 240  ... 313

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2417 forum members have written 433093 posts in 5388 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”