Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3)

1420 posts, 368972 views

Go to page:  1  ... 19 20 21 22 23 24 25  ... 102

📖 Pagination options
  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Utilizator anonim

Acum sper ca nu va apucati sa imi plangeti in 10 topice dupa linia aia  :roll:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Dominatrix

Odata cu deschiderea pasajului, linia de tramvai pe Cuza nu mai avea nici un rost, mai mult ar fi incurcat traficul. Dupa parerea mea, decizia de a o desfiinta e una corecta.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) catalinm

gabriels wrote:
App de lifturi si alte accesorii,eu in viata mea(si circul foarte mult) nu am vazut sa fie folosite de cineva.Nu am nimic impotriva lor sau a persoanelor cu dizabilitati,este doar un fapt pe care l-am observat.Nici macar rampa de la Citaro nu am vazut sa fie folosita vreo data.De fapt eu nu prea vad persoane cu dizabilitati pe strada.
Sunt sigur ca exista,dar in Romania nu au sanse la un job de unde rezulta ca nu prea au nevoie de mobilitate.Singurii care "lucreaza" sunt cersetorii.

vad ca dezbaterea a luat foc din pricina unui biet lift, fie el de sticla sau de beton :(

noroc ca mai "e" unii care scoate din ei niste afirmatii deosebite: cu parere de rau, @gabriel: societatea este obligata sa ofere acelor persoane, indiferent de numarul lor, ceva conditii ca sa se simta si oameni intregi; in plus nu-i rau sa putem oferi ceva conditii si celor care nu se simt la fel de voinici ca altii; faptul ca ani de zile am fost invatati sa neglijam aceste 2 categorii nu ne impiedicam sa evoluam ca indivizi si ca societate si sa ne gandim din cand in cand si la ei....

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) subway guru

Hai #shoppy, zau asa, de ce te 'ambitzionezi' inutil?
Mutam acum discutia la lifturile din aeroporturi? (a propos, marea majoritate a aeroporturilor mari au lifturi 'grele' cu cusca 'metalica') ca n-am terminat sa ne lamurim cum e cu lifturile de la mall-uri...
Te-ai intrebat 'de ce' au lifturile de la mall 'cusca transparenta'?
Sa-ti spun eu 'de ce' daca n-ai avut curiozitatea sa incerci sa-ti dai singur explicatia: pt ca mall-ul e prin definitie un 'spatiu de expunere', inclusiv din lift, pt tot cumparatoru' ageamiu...
Hai sa comparam acum cu lifturile de sub tablier, din care ai sa vezi cam tot atat 'peisaj' cat vezi si prin fatadele de la mall, din afara inauntru si vice-versa si nici macar o bucatica de cer nu prea ai sanse sa vezi, cel mult covrigaria de pe trotuarul de vis-a-vis, daca ai privirea suficient de agera ca sa intrevezi ceva prin straturile groase de 'jeg' ce se astern pe toate suprafetele vitrate, mai ales daca sunt in 'intretinerea' maiastra a minunatelor noastre administratii publice locale...
Preferam un lift ca alea de zici tu, 'de aeroport', cu camera video, si cand prindeau 'magarul' ca-si da in petec inauntru, pac...blocau usile 'metalice' si nu-l scoteau de acolo decat dupa ce-i 'ardeau' o amenda 'zdravana'...
Ceva gen Africa de Sud, ca tot am luat-o 'pe linie internationala'...
P.S.
Singurul 'argument logic' pentru 'lift transparent' e legat de 'ratiuni de securitate', la fel ca la adaposturile din statiile RATB, pt 'descurajarea' magariilor...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) francezu72

gardul de la cfr e singuru lucru care arata prost in toata constructia asta....nu se face nimica in legatura cu asta  ? :?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Costin

S'a mai discutat despre acest aspect... gardul e al CFR-ului, ei fac ce vor cu el. Probabil or sa'l carpeasca ei cumva ca sa nu mai treaca oricine ca prin branza. Dar nu ma astept la vreo solutie tehnica placuta dpdv. estetic :roll:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) elloyy

gabriels wrote:
App de lifturi si alte accesorii,eu in viata mea(si circul foarte mult) nu am vazut sa fie folosite de cineva.Nu am nimic impotriva lor sau a persoanelor cu dizabilitati,este doar un fapt pe care l-am observat.Nici macar rampa de la Citaro nu am vazut sa fie folosita vreo data.De fapt eu nu prea vad persoane cu dizabilitati pe strada.
Sunt sigur ca exista,dar in Romania nu au sanse la un job de unde rezulta ca nu prea au nevoie de mobilitate.Singurii care "lucreaza" sunt cersetorii.

nu prea vezi persoane cu dizabilitati pe strada TOCMAI ca nu au lifturi, scari rulante, borduri la nivel, access in tramvaie si asa mai departe. sunt foarte multi oameni in scaun cu rotile, crede-ma, foarte multi, si faptul ca nu pot iesi pe strada e o pata pe obrazul nostru al tuturor. putinele lucruri facute pentru acessul facil la metrou, etc sunt si alea facute in proportie de cel putin 50% in bataie de joc. drept pentru care cand tu vii si imi zici ca de ce sa faci lift ca oricum nu-s pe strada imi vine sa ....(completeaza aci chestii pe care nu am voie sa le scriu pe forum).
ma opresc aici, dar as putea sa  continui pe pagini intregi cum niste oameni extraordinari, si cu o vointa si o putere de spirit pe care putini dintre noi cei 'normali' o au trebuie sa indure de atata vreme indiferenta si ignoranta crasa a autoritatilor si a majoritatii populatiei

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) earthchild

Exact. De exemplu, mama sotiei mele (nu-mi place celalalt termen...) nu poate folosi metroul in Crangasi din cauza lipsei scarilor rulante.

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Dr2005

Chiar azi am văzut în #008 o persoană în scaun cu rotile, cu o punguţă cu nişte zarvaturi, luată de la vânzătorii de pe trotuarul din zona terminalului. Evident, călătorul a fost urcat de un alt călător (trapa oricum nu mai merge de mult), iar între bara pe care s-a montat validatorul şi scările de intercomunicaţie cu secţiunile A şi B nu încape un scaun cu rotile.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) telvanni

Reportaj c-o singura poza?  :o

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) mindmasster

telvanni wrote:
Reportaj c-o singura poza?  :o

Urmeaza pozele mai tarziu probabil . Mai are si omu treaba .  :D

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) danielstan

Ieri am vazut pa autostrada A1 un camion cu segmente vopsite in alb de la acoperisul statiei de tramvai de pe P. Basarab.
De unde le-or aduce? De la Pitesti?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) observator

Discutam acum cateva saptamani despre parcarile de pe Titulescu si despre faptul ca acele spatii verzi nou create nu vor fi verzi in veci pe acea portiune.

Din poza domnului Utilizator anonim atasata la acest post  putem observa masinile parcate partial in namolul zonei verzi mai ales in zona dinspre biserica..... trotuarul arata deja ca la tara, plin de tarana, iar iarba va creste mai degraba pe asfalt decat in zona verde.
spatiu verde titulescu.JPG (223.33 KB; downloaded 2430 times)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) telvanni

In aceeasi poza, in zona de sub tablier, se vor amenaja parcari? din cate observ eu...nu prea, sunt prea aproape de intersectie?

Alta intrebare: ce se va intampla cu circulatia printre linii in zona arcadei? va fi gardulet intre linii sau oamenii vor traversa ala-n-dala cum ii taie capu printre roti de tramvaie?

Go to page:  1  ... 19 20 21 22 23 24 25  ... 102

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464211 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”