Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

4579 posts, 1100467 views

Go to page:  1  ... 215 216 217 218 219 220 221  ... 328

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului General_Katana

chevic wrote:
@ survola

La Baneasa ca si la PPL peretii au fost tencuiti cu un strat de beton autocompactant, pe la Lafarge se cheama Agilia, si s-au folosit si matrite pentru model in relief, mai vizibil la Baneasa. Nu cred ca aici peretii vor ramane in acest stadiu, vor fi si ei prelucrati, poate chiar imbracati cu alucubond ca la Piata Muncii.

Eu nu inteleg de ce s-au grabit cu bordura. Sa nu o strice cand vor lucra la pereti.

Pei ce daca o vor strica, banii tot pe apa sambetei se vor arunca de n ori cum se fac treburile in Romania noastra prea iubita  :lol:
Stiti vorba aia: CIne face si desface ... exemple multiple si-n proiectul Bd. Liviu Rebreanu cu ceva timp au investit in trotuarul nou si la ceva timp dupa liniste s-au apucat sa-l schimbe cinste noii cai green track si uite asa revenim la "cine face si desface ..."

Sa ne bucuram ca intram in noul an cu un Bucuresti ca dupa razboi unde edilii s-au apucat de toate si nimic facut cum trebuie/ la termen !  :bere:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului chevic

In plus cele doua randuri de borduri pe centru nu dau loc pentru separator de sens betonat ca la Baneasa. Pe DN1 am vazut ce fac bordurile.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

@chevic
vor pune parapete NJ (New Jersey)...

TibiV wrote:
GPS wrote:

Sunt eu chior, sau pe sensul de ieșire au pus borduri pe margine, iar pe cel de intrare nu?

Nu esti chior... dar ti se pare cumva ca au terminat ?...
O sa puna si sensul de intrare, si sunt gata sa pariez ca distanta dintre borduri va fi fix cat sa incapa parapetii New Jersey.
Adica astia, pozati de mine in octombrie in zona PP3

Nu cred ca au adus atatia NJ doar de plictiseala... ;)

In pozele postate asta seara de misterr se vede destul de bine ca intre cele doua randuri de borduri este spatiu fix cat pentru parapetii NJ de mai sus...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Tavi

Spatiile de ventilatie de la baza parapetelor NJ nu vor fi obturate de borduri? ... Imi cam da cu virgula combinatia asta (NJ + bordura). Daca s-a mai discutat si nu am vazut, scuze!

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului misterr

Spațiile acelea nu sînt pentru ventilație (vîntul poate să bată și pe deasupra parapetelor, nu neapărat pe dedesubt), ci pentru scurgerea apelor pluviale (în funcție de înclinarea drumului - rambleu / debleu).

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului chevic

Probabil intre borduri se va umple cu ceva pana la nivelul de sus si parapetele va fi pus acolo. Munca in zadar daca e asa, doua benzi de vopsea pe asfalt ca pe DN 1 era suficient. La interior avem stalpi si  nu trebuie sa patim ca in celebrul accident din Paris, sa vedem ce solutie aleg acolo pentru ca parapetii nu au latimea stalpilor pe toata inaltimea.

Cat priveste ventilatia nu am sesizat asta pana acum, dar avand in vedere mizeria care se aduna eu cred ca se va umple repede.

Revin la pereti, ar mai fi o varianta, sa se da o vopsea de protectie peste ce e acum. La PPL s-a dat cu vopsea de protectie peste camasuiala insa.

chevic wrote:
doua benzi de vopsea pe asfalt ca pe DN 1 era suficient.

Uitate-te cu atentie pe poze...
Rampa Nitu Vasile este in curba destul de accentuate (vezi poza lui GPS pe care am postat-o eu mai sus), spre deosebire de rampele pasajului Baneasa de exemplu... Iar pasajul PPL are sens unic.

Dupa cum bine stii, nimeni nu merge prin pasaje cu mai putin de 70km/h (de preferat 80-100 km/h), ca doar acolo nu sunt pietoni.

Si nu cred ca iti va face placere sa vii dinspre Obregia, sa intri pe rampa Nitu Vasile spre Vacaresti, si sa iasa un turbat cu 80-90 km/h dinspre Vacaresti iar pe jos sa fie mazga/zapada/suvoaie de apa etc...
Doua benzi de vopsea pe asfalt nu o sa te ajute nici pe tine, nici pe turbat...
(Nu uita ca in zona central, acoperita, a pasajului rutier intotdeauna va fi mai uscat, va da o senzatie de "aderenta buna", iar "bizonul" s-ar putea sa nu stie ca iesirea nu este doar in panta, ci si in curba...)

Eu cred ca nu va fi luna (poate cu exceptia perioadei de vara) in care sa nu se infiga unul sau doi "berbeci" in parapetele ala, parapete care este absolut necesar.
Deci minim 10-15 incidente pe an. Dar chiar daca ar fi doar 2-3 pe an, tot ar fi prea multe...

Oricum, sper ca in programul de intretinere al pasajului sa treaca NJ la capitolul "consumabile", pentru ca vor schimba multi din astia... :D

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului adila

Un radar as pune. Cum in toate tarile din Europa se poate pune radar numa la noi este ori ilegal ori neconstitutional, bashini dastea? La fel cu parcarile, fiecare pe unde apuca, iar parcarea cu plata sta goala la 100m. Sa puna naibi radare peste tot.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului realistul

Astăzi când am venit dinspre Văcărești spre intersecție, am văzut în șantier cum spălau cuva elefantului. Cred ca au mai turnat ceva beton și azi. Accesul pe peronul tramvaiului de la PP1 era acoperit cu acea prelată.

adila wrote:
Un radar as pune. Cum in toate tarile din Europa se poate pune radar numa la noi este ori ilegal ori neconstitutional, bashini dastea?

Eu nu as avea vreo multumire deosebita de pe lumea ailalata daca voi sti ca ala care m-a omorat isi ia in plus si o amenda pentru depasirea vitezei.
Radar si amenzi - OK.
Dar una e una, alta este alta.

Nu ma incalzeste cu nimic ca punem radar (si legalizam treaba asta) si toti cei care depasesc viteza legala isi vor lua amenda daca chiar si unul din o mie de bezmetici scapa pe contrasens si omoara 4-5 nevinovati (zdobeste o masina sau doua).

De acord radar, de acord amenda... Dar astea il vizeaza strict pe "berbec".
Eu vreau sa apar viata celor care nu au nici o vina...

Ca sa nu mai vorbim ca pe o rampa in curba nici nu trebuie sa mergi cu 80-100 km/h ca sa intri pe contrasens.
Explozie de cauciu, un mecanic care n-a strans bine o piulita la directie, jarul de la tigara care ti-a cazut pe pantaloni si ti-a ajuns la piele (am patit-o, desi nu am facut accident...), copilul de 3-4 ani de pe bancheta din spate care crede ca este momentul sa va jucati si iti pune mainile peste ochi "Ghici tati cine este", o albina care iti intra vara pe geamul deschis si vine cu acul drept spre fata ta....

Stii zicala aia: "Sheet happens... Shit happens all the time!"

Asa ca cea mai buna metoda nu este cea politieneasca...
Ci metoda clasica: evenimentul sa nu se poata produce fizic.
Parapete de beton. Simplu si eficient. Costa ceva mai mult lucrarea decat doua benzi de vopsea pe asfalt, dar costa mult mai putin cand faci socoteala vietilor salvate...

Vrei sa ne amintim cate zeci de accidente, cati morti si cati raniti a avut DN1 (in special intre Baneasa si Otopeni, dar si mult dincolo, pana la Banesti... Iti aduci aminte de sinucigasul de acum cativa ani?...) pana cand s-au hotarat sa puna  parapete (metalic sau NJ) pe tot traseul ?...
Nu ar fi fost mai bine sa puna parapeteleinainte sa moara atatia oameni ?...

Eu zic ca este mai bine sa analizezi riscurile si sa aplici masuri preventive, nu sa le iei dupa ce constati ca sunt prea multe inmormantari pe suta de metri de pasaj...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Hai ca mi-am amintit, desi e off topic.
Sensgiratoriile de la Stefanesti si Tunari.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului adila

Parapete de beton obligatoriu. Nu l-am exclus, doar ca nu inteleg de ce suntem asa papagali si la noi nu se pot instala radare fixe. Trebuie sa recunosti Tibi ca s-ar micsora considerabil numarul de cazuri de depasire a vitezei si implicit al accidentelor.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Treaba cu radarele fixe am propus-o si eu in mai multe randuri de acum cativa ani.

adila wrote:
Trebuie sa recunosti Tibi ca s-ar micsora considerabil numarul de cazuri de depasire a vitezei si implicit al accidentelor.

Evident !!!
Nici eu nu inteleg de ce palaria mea in America (tara tuturor drepturilor) iti vine amenda prin posta pentru depasire de viteza, pentru trecerea pe rosu etc., contraventii constatate de automate, dar la noi in Romania daca "nu are semnatura olografa a agentului constatator... Pa si pu !"
Cretinism institutional (sau poate Constitutional ?!...)

adila wrote:
doar ca nu inteleg de ce suntem asa papagali si la noi nu se pot instala radare fixe.

Poate pentru ca in Romania avocatii contravenientilor sunt mult mai buni (si mai bine platiti) decat procurorii ?... ;)

Go to page:  1  ... 215 216 217 218 219 220 221  ... 328

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463975 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”