Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateStrăpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1

Topic: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului

4158 posts, 1216514 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 212 213 214 215 216 217 218  ... 297

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Costin

In cel mai rau caz - fix cum sunt acum asa raman pana cand da bani.
In cel mai bun caz, se termina podul si trecerea peste Virtutii.
Continuarea soselei spre A1 este din alt film. Nu se intampla acum oricum ar fi. E nevoie de cel putin 2 ani pentru PUZ, SF, contestatii, procese etc si asta din momentul in care vine cu un proiect clar pentru continuare... aprobat in CGMB.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Lasa ca si doftoru s-a batut cu caramida in piept ca face autostrada zburatoare, si nu a fact, si santierul l-a tinut si el blocat nustiucati ani, si cu toate astea nu l-a fugarit nimeni cu furca, nici macar nu a fost huiduit pe undeva.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Sorin62

Șantierul a fost blocat de Daneș &Co, nu de Oprescu. Și de Consiliul General care nu a aprobat exproprierile (plecau la sfârșitul ședinței ca să nu mai existe cvorum - există PV ale ședințelor...)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Nu era nevoie de nici o expropriere, pilele si pilonul hobanatului s-au turnat imediat(chiar si cea din fata de la Danes).
Iar daca ar fi sa stea dupa Danes inca ar sta, eu nu stiu cum au intrat cu lucrarea in legalitate, singura explicatie ar fi ca s-a plictisit Danes sa-i tot dea in judecata.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Din partea moderatorului
Stimate coleg #architengi ultima dvs postatare  era  total politică și era  și off topic. În consecință a fost ștearsă. Pentru politică aveți topic dedicat.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului architengi

@colegul moderator: Chiar nu cred ca este asa cum scrieti. Puteti sa explicati unde anume era postarea mea "total politica" si mai ales "off topic" cand se referea la proiectul de infrastructura care este intarziat din cauza taierii platii de catre Primarie?

În câteva minute vei primii explicațiile cuvenite la Dialog cu administrația

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului architengi

Paraschivoiu dan wrote:
Fratilor, nu mi spuneti ca lasa lucrarile asa sau ca nu termima podul ca nu va cred. Daca face asta Firicica o alearga lumea cu furcile, cumva va continua soseaua spre centura si eu cred ca vom vedea in curand.

Daca  nu termina "strapungerea" o alearga lumea cu furcile pe Firicica.
Asa spuneti, chiar asa credeti, domnule Dan Paraschivoiu?

Cei carora le pasa, si inteleg ce face Firea cu taierea banilor de la aceasta strapungere, si de la lucrari de infrastructura, sunt si ei aici pe forum.
Aici pe forum sunt oamani educati, cu studii, oameni inteligenti care inteleg ce se intampla, taieri de bani de la infrastructura.
Ne bucura cand cei de pe forum explica ca nici un constructor nu vrea sa isi tina angajatii cu lucrari minime, sa isi tina materialele in ploaie, in loc sa lucreze, dar daca nu li se dau banii nu pot lucra.
Trafic jam in Militari atinge, conform TomTom, primele locuri din lume.
Cei afectati sunt disperati.
Sa speram ca oamenii nu pleaca capul ca in comunism, si tac din gura.
Daca e democratie, speram sa fie si libertate de opinie si libertatea cuvantului, asa cum este scris in Constitutie (motivez asta pt ca sper ca dl moderator sa inteleaga ca scriu despre acest proiect ale carui lucrari sunt foarte mult intarziate, si nu fac campanie vreunui grup sau partid politic - cum am fost acuzat pe nedrept, ci vorbesc din frustrare ca se intarzie mult prea mult din cauza taierii banilor care erau initial alocati acestei lucrari).

Din partea moderatorului :
Da, aceasta este o postare politically correct  
 :!:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Sorin62

Din păcate nu pot fi de acord cu interpretarea că această lucrare trenează datorită lipsei finanțării.
Pentru această lucrare sunt prevăzute 17,8 milioane euro! Vi se pare insuficient?

Finanțarea acestei lucrări este limitată acum deoarece există întârzieri legate de relocarea utilităților (nu știu dacă s-a terminat cu descărcarea arheologică).
Vă reamintesc că au existat situații în care, cu toată finanțarea existentă, inclusiv pe fonduri europene, lucrările tot au fost întârziate - vezi Piața Sudului. Nu cred că acolo a fost problema lipsei finanțării.
La fel și LEA pentru pasajul de la Nicolae Grigorescu - Splaiul Unirii. Acolo sunt bani alocați. 4,3 milioane de euro. Și, se întâmplă ceva?

Constructorii au și ei mai multe lucrări și, de multe ori, se „împart” între diferite contracte, mutându-și oamenii și utilajele de pe un șantier pe altul. Niciunui constructor nu îi convine să mențină o organizare de șantier completă pentru o lucrare la care se estimează întârzieri de luni de zile. Din cauză că proprietarul utilităților trenează relocarea lor (mai ales dacă se face pe banii lui - că era vorba de trasee neprevăzute în planuri!), că Ministerul Culturii trebuie să elibereze descărcarea arheologică, că se anunță ninsoare, că vin sărbătorile pascale, etc. Constructorul vrea „front de lucru”. Dacă nu i-l poți asigura, se mută pe alt șantier.

Vă reamintesc că existența finanțării nu înseamnă automat că se pot face plăți oricum. Plățile se fac cu justificare legală.
Am tot întrebat, și tot întreb, deoarece nu a răspuns nimeni: există facturi neachitate către constructor pentru această lucrare?
Constructorul are o autorizație de construcție cu termen. Are un supervizor (inginer FIDIC sau diriginte de șantier) în persoana Consitrans, care semnează împreună cu beneficiarul, toate etapele intermediare ale construcției. Așa se fac plățile.

Ce rost are să prevezi fără rost bani în buget pentru o lucrare care știi că va stagna din cauze independente?
Încă o dată 17,8 milioane de euro vi se pare prea puțin? Cât ar fi trebuit să fie bugetul? Că tot proiectul este evaluat la vreo 138 milioane euro...  iar din iulie se pot face rectificări bugetare...

Nu vreau să iau apărarea primăriei cu orice preț. Dar nu mi se pare normal să găsesc un „acar Păun” vinovat pentru absolut orice.
Și dacă tot vorbim de libertatea de opinie și libertatea cuvântului, hai mai bine să identificăm adevăratele probleme, pentru că altfel, la următoarea lucrare, se va întâmpla la fel.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Florinds

Am cateva intrebari pentru Sorin... Se pare ca are informatii din interior:

1. Utilitatile, descarcarea arheologica etc. sunt "independente" de Primarie... Daca sunt asa independente, de ce nu ar fi independente si de constructor?...
2. Sunt niste lucruri noi? De ce mintim cu termenul de terminare a lucrarilor?
3. Cat reprezinta aceasta suma (17.8 milioane EUR) din totalul estimat (138 milioane EUR)? Mie imi da ca s-au gandit la 7.75 ani cu ritmul asta (rotunjire la 8 ani)! Cum ti se pare acum, o finantare buna?

PS: Si acum, abia un sfert din banii astia sunt alocati pentru Nicolae Grigorescu... Ce a pazit Primaria la inceput, nu putea face demersurile pentru inaltarea liniilor la inceperea proiectului?
Acum ne spalam pe maini, nu avem nicio vina, mingea e la altii, dar noi o trimitem acolo dupa minutul 90.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Adrian Rosca

Avand experienta anului trecut, suma de 17.8 milioane de euro nu ne spune absolut nimic.

Pentru cine a uitat, in 2017 alocarile bugetare pentru acest obiectiv de investitii au fost urmatoarele:

- initial aprobat la data de 05.04: 90 milioane lei;
- alocari rectificate la data de 31.12: 29 milioane lei.

99.9% se va intampla la fel si anul asta, asa ca sa ne ierte colegul @Sorin62 ca nu sarim in sus de bucurie.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Puss in Boots

Mi-a luat Adrian vorba din gura. Important e ce ramane la sfarsit de an cand se trage linie nu intentiile bune de pe 1 ianuarie. Drumul spre iad e pavat cu bune intentii....

Go to page:  1  ... 212 213 214 215 216 217 218  ... 297

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Străpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463912 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”