MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5666 posts, 1492067 views

Go to page:  1  ... 212 213 214 215 216 217 218  ... 405

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex BodoMinea

Aceste device-uri sunt niște „Beacon”-uri. Sunt doate cu Bluetooth Low Energy și emit constant un semnal care este detectat de smartphone-urile dotate cu o anumită aplicație care „știe” același cod. În acest caz particular aplicația este una pentru oamenii cu deficiențe de vedere, creată de Asociația Tandem: programul recepționează date de la respectivele device-uri (le observăm în stațiile de metrou și pe autobuzele RATB) și semnalizează prin anunțuri audio și/sau vibrații că urmează o intrare, o scară, peron, sosirea autobuzului în stație, etc. Urmărind „secvența” de coduri primite de la beaconuri și distanța față de aparat (intrare -> scară vs scară -> intrare) aplicația poate determina direcția de mișcare a utilizatorului și poate oferi feedback în consecință. Demersul este unul bun, realizarea de mântuială - device-ul putea să fie pus drept și pe lateral sau chiar acoperit cu ceva fiind în exterior, funcționarea sa neavând nicio legătură cu prezența în câmpul vizual direct (BLE e radio, nu infraroșu).

Gândiți-vă că e un fel de „GPS” subteran pentru a îi ghida pe nevăzători în siguranță, ajutându-se de telefoanele personale.

Beacon-urile acestea, împreună cu tehnologia NFC, hotspot-urile cu portal captiv și aplicațiile preinstalate (Google Now) cu activare condițională pe locație sunt folosite peste tot în lume pentru a oferi utilizatorilor de smartphone-uri conținut personalizat pentru o anumită zonă - reclame, oferte, conținut util, avertizări, modificări în programul de operare al unui serviciu etc.

Re: Discutii diverse despre Metrorex cris_m

Se instaleaza o aplicatie pe telefonul inteligent, iar atunci cand omul ajunge intr-un loc anume primeste o atentionare ca un astfel de dispozitiv este montat in apropiere. Astfel, ii este "citit" ce se afla acolo. Au facut la PRO TV, un reportaj despre asta. Varianta mai pe intelesul tuturor, cu mai putine detalii tehnice :mrgreen:

Re: Discutii diverse despre Metrorex mcosmin

O mica observatie, BLE totusi nu poate sa treaca prin metale groase si alte obstacole electromagnetice (testat in conditii de laborator), deci pozitionarea trebuie sa fie cat de cat bine gandita, cel putin la metrou.

Re: Discutii diverse despre Metrorex punmeister

Au inceput sa dispara niste placi de la Basarab/M4, linia 2.

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Nici macar eu nu stiu care e linia 1 sau 2...Spuneti si voi sensul spre GdN2 sau spre Griviţa ?

Sens Gara de Nord 2 - linia 2 iar Grivita - linia 1.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

Dupa cum arata acel perete, probabil se vor face niste "injectii" contra infiltratiilor. Deh, "ieconomiile" facute la constructie isi spun cuvantul...

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Adica economiile, ca acea portiune face parte din era capitalistă...

Re: Discutii diverse despre Metrorex ByOnu

Eu cred ca este doar o chestie de design. Vor sa arate precum tavanele din varii statii.

Sau poate vor da cu vopsea pe acel perete si o sa zica cei de la Metrorex ca e un fel de T-Centralen...  :lol:  :lol:  :lol:

Adica T-Centralen de pe T10 si T11 din Stockholm.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

andrei11 wrote:
Adica economiile, ca acea portiune face parte din era capitalistă...

Portiunea o fi capitalista, dar mentalitatea de a face "ieconomie" la executie si la finisaje sigur este din alta "iepoca"... :lol:
ByOnu wrote:
Eu cred ca este doar o chestie de design. Vor sa arate precum tavanele din varii statii.

Tavanele "chele" au alta explicatie. Au scos placile de sticla pentru ca reprezentau chipurile un pericol, cu alte cuvinte mai cadeau. Cum de nu au cazut inainte de 1989 sau cum de au fost scoase tavanele doar din anumite statii si in altele stau bine-mersi (de ex Lujerului sau Pacii), nu imi explic.
Insa faptul ca de atatia ani lasa statiile cu tavanele asa deja tine de indolenta si proasta administrare. Vorba cuiva (pe care nu il admir nici pe departe, dar aici a avut mare dreptate)..."Nici in 20 de ani nu veți reuși sa zugraviți ceea ce a construit tata, daramite sa construiți ceva nou!” :(

Re: Discutii diverse despre Metrorex TibiV

Off-topic...

Din cate imi amitesc eu, citatul corect este:
"N-o sa puteti sa zugraviti voi in 20 de ani cat a construit tata intr-un an..."
(Doar asa, ca sa fim siguri ca stii ca si noi stim ca stii ca stim si noi despre cine este vorba... :lol: :lol: :lol:.... )

Whatever...
Trist este ca personajul nu a prea gresit cu declaratia asta...

Go to page:  1  ... 212 213 214 215 216 217 218  ... 405

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463940 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”