MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020

Topic: Discutii - Lucrari statia si depou Valea Ialomitei

1208 posts, 381786 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 18 19 20 21 22 23 24  ... 87

📖 Pagination options
  • GAC
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari statia si depou Valea Ialomitei GAC

Uitandu-ma mai atent la cele 2 grinzi care au fost montate astazi la Valea Ialomitei, constat ca una din ele are armatura proeminenta in lateral, dar si in partea superioara, pentru a asigura o buna integrare si legatura intre acea grinda si viitorul strat de beton al planseului, dar a doua grinda nu are armatura nici in lateral si nici in partea superioara. Care este motivul. Nu trebuie si aceasta grinda sa fie integrata in planseu?

Re: Discutii - Lucrari statia si depou Valea Ialomitei laur_visan

Si aici la ora 21:00 se muncea la scos pamantul din zona depoului.Echipament:4 excavatoare,1 buldozer senile,2 fadrome.Impresionant.Bravo.

Re: Discutii - Lucrari statia si depou Valea Ialomitei shoppy

Hai ca asta cu fadroma pentru incarcatorul frontal nu am mai auzit-o, denumirea asta cum a aparut?
Si buldozer se mai poate si altfel decat cu senile?

Re: Discutii - Lucrari statia si depou Valea Ialomitei andrei11

:roll:
buldozer 1.jpg (76.32 KB; downloaded 3426 times)

La tine ala cu roti e buldozer?

Sigur ca e buldozer.
E aceeasi confuzie ca si cu cuvantul "xerox".
Eu ma duc la magazinul din colt sa fac o copie pe un copiator "Canon" sau "Minolta" sau blablabla, nu ma duc sa fac un xerox.
Vola cu roti e Vola ca e o firma care o face / care i-a dat denumirea, ca de fapt e un buldozer.
La un buldozer "cu senile" pot foarte  bine sa-i atasez o cupa care sa si incarce materialul, nu nuamai sa-l impinga.
Stiu ca in DEX scrie altceva.
Oricum poate vine guru cu explicatii mai amanuntite ca se pricepe mai bine.

BULDÓZER, buldozere, s.n. 1. Mașină alcătuită dintr-un tractorpe șenile, prevăzut în față cu o lamă puternică, folosită pentru săparea și nivelarea terenurilor, pentru transportarea pe distanțe mici a pământului, deszăpezirea șoselelor, etc. 2. Presă orizontală de matrițat și de îndoit la cald. – Din engl., fr. bulldozer, rus. bul'dozer.
Chestia aia mare pe roti parca face si operartiile pe care le prezinta definitia, nu ?
Bine, mai degraba jucariei cu roti îi spune incarcator frontal, deci este un buldozer care si incarca materialul in camion, deci e un buldozer mai destept.  :lol:
Oricum nu e Vola, ca Vola e marca fabricii, incarcatoare frontale mai produc si altii.
Hai ca m-am gandit, sa formulam altcumva ca vine guru si ma faulteaza.  :cry:
Un buldozer e smecheria cu senile din poza mica
Un incarcator frontal e smecheria cu roti, care pe langa operatiile pe care le face buldozerul ,mai incarca si ( pamantul ) in camion.
Facem pace ?

Re: Discutii - Lucrari statia si depou Valea Ialomitei subway guru

Denumirile sunt functie de 'lama' din fata...
Daca e lama exclusiv de sapat...e buldozer! (Stiti voi, lama aia masiva, aproape dreapta si care nu se ridica decat cativa cm deasupra solului).
Daca e doar o cupa lata...e incarcator frontal;
Daca e ceva si/si e buldoincarcator frontal...
Daca are si brat cu cupa de excavator in spate...e buldoexcavator!
Restul sunt denumiri comerciale trecute in limbajul comun...vola, fadroma, cat...e ca si cum ai spune 'progresul braila' in loc de excavator hidraulic...sau Trabant...in loc de mototrotineta!
Toate cele bune!

P.S.
Echipamentele de constructii din zilele noastre sunt marea majoritate multifunctionale...
Spre exemplu, pe un echipament de macara pe senile, poti instala o cupa greifer, sau o cupa draglina, sau o tija Kelly, sau o bena de sapat PM pe cablu, sau o hidrofreza...echipamentul de baza e acelasi, dotarile sunt altele, denumirile sunt complet diferite!!!!
Pana la urma denumirea e data doar de modul de utilizare...daca ai o Vola dar o folosesti doar la impins pamantul...e buldozer si nu incarcator frontal...
Diferenta e doar in productivitate, daca nu folosesti scula potrivita...cum s-ar zice daca n-ai matura si folosesti in loc o periutza...inseamna ca utilizezi o maturoperiutza!...cu rezultate pe masura!

Re: Discutii - Lucrari statia si depou Valea Ialomitei misterr

shoppy wrote:
Hai ca asta cu fadroma pentru incarcatorul frontal nu am mai auzit-o, denumirea asta cum a aparut?
Simplu, pentru că așa scria mare pe cele care se aduceau din import (Polonia) înainte de '89, și care ne impresionau atît de mult în copilărie:

• BUMAR-FADROMA - pe cele produse de Bumar-Fadroma din Wrocław
• STALOWA WOLA - pe cele produse de Huta din Stalowa Wola (în traducere: Voință de Fier!)

Așa au intrat în limbajul comun (nu știu dacă și în DEX...) ca „fadromă” și „volă”...

Re: Discutii - Lucrari statia si depou Valea Ialomitei laur_visan

Imi pare rau ca nu am stiut pana acum denumirile exacte ale utilajelor...dar asta nu trebuie sa fie de ras...eu sunt doar un simplu om pasionat de lucrari de infrastructura si care incearca sa relateze cate o schimbare care e petrece pe santierul lui M5,ajutandu-ma si de faptul ca locuiesc in Dr Taberei si trec zi de zi pe langa tot santierul.Nu trebuie sa radem de cei care nu cunosc , pt ca tot timpul avem de invatat cate ceva.Eu unul asa le cunosteam ca denumiri.Poate ar putea si altii in afara de SUBWAY si M. ANDREI sa mai relateze ceva de la fata locului si sa mai posteze cate o poza,decat sa ne ascundem in spatele tastaturi si sa radem de necunoasterea termenilor tehnici ai celorlalti.
Imi cer scuze pt. postul mai agresiv si dc am jignit pe cineva,dar mie nu mi se pare frumos sa radem de ceilalti.

Stai linistit ca nu rade nimeni de nimeni, iar pe forum 99 % nu sunt de specialitate.
O sa te crucesti daca ai stii cu ce ne ocupam noi in "viata reala".
Eu pot sa-ti spun ca nu am nici in clin nici in maneca cu metroul / cu trenurile / cu constructiile, precum ai observat chiar am dat-o in bara cu Vola, am si scris gresit denumirea utilajului.
Pentru mine e un hobby.

Partea cu vola o stiam, cea cu fadroma nu.
Incarcatorul frontal si buldozerul au roluri si utilizari total diferite.
Incarcatorul frontal ridica materialul in cupa si il cara in alta parte sau il incarca in basculante, chiar daca cupa se poate orienta un pic in jos incarcatorul frontal nu poate sa sape, nu are tractiunea necesara, in schimb este destul de rapid.
Buldozerul este orientat spre sapat prin razuirea stratului superior de material, pentru aceasta avand senile care ii dau o aderenta si un cuplu de impingere mult superior incarcatorului frontal, uneori mai are si unul sau mai multi dinti in spate folositi in prealabil pentru spargerea materialului daca e prea tare si lama nu poate patrunde; de asemenea poate muta materialul dar doar impingandu-l; la un buldozer nu se poate monta cupa sau altceva, intreg sasiul este gandit ca sa impinga lama.

Multifunctionalele pe roti care au cupa de incarcator frontal in fata si brat de excavator in spate sunt denumite gresit buldo-excavator ca ele nu sunt deloc buldozer dar asta e, nu stiu care e termenul corect pentru ele, americanii le zic JCB (lafel cum la buldozer ii zic caterpilar si noi la copiator ii spunem xerox).

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari statia si depou Valea Ialomitei Utilizator anonim

Update:

albastru - zona depoului si zona unde se lucreaza la structura
verde - zona cu planseu superior al tunelului finalizat
galben - zona cu planseu superior al tunelului curs de armare/turnare
rosu - zona unde se excaveaza pentru realizarea planseului tunelului
verde deschis - zona excavata sub planseu
alb - traseul tunelului

IMG_5257.JPG (151.87 KB; downloaded 2878 times)

Si unde e rosu acela, ca nu  se vede in schema ta.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari statia si depou Valea Ialomitei Utilizator anonim

Nu mai avem, e zona alba unde nu se face nimic momentan.

Go to page:  1  ... 18 19 20 21 22 23 24  ... 87

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020  • 
Choose destination

Since our 2420 forum members have written 433358 posts in 5396 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”