Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Discuții despre transportul local din București (partea I)

6215 posts, 1808965 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 204 205 206 207 208 209 210  ... 444

📖 Pagination options
Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB cris_m

Si eu sunt pro renumerotare, chiar daca ar bulversa lumea...  :?

Mi se pare firesc ca din aceeasi zona sa plece autobuze cu acelasi indicativ la ultimele 2 cifre, prima cifra reprezentand rangul liniei: de distanta scurta si mai lenta (1xx), medie si ceva mai rapida (2xx), lunga si rapida (3xx).

Iau exemplu de la mine din zona de est: 135 are capat la C.E.T Sud, 335 la Faur, lipsind un 235 din cartier (propunerea mea de renumerotare a lui 253). Si ca sa fie tacamul complet, un tramvai renumerotat in 35, iar actualul 35 sa fie redunumit cu altceva apropiat de alte indicative din zona. Asa stie tot omul ca respectivele linii au capatul in zona de est a orasului...

Alt exemplu foarte bun, zic eu, sunt 168, 268 si 368 care pleaca din acelasi cartier (Drumul Taberei) si ajung in centru (aici ar trebui schimbat putin traseele ca sa nu se mai suprapuna).

Acum nu stiu ce sa zic cu numerotarea asta cum ar fi mai bine sa se faca, dar cred ca la un moment dat nu ar strica... e totusi o dovada de profesionalism sa ai liniile numerotate dupa niste criterii clare care sa vina in ajutorul calatorilor...  :bere:

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB GPS

Ce bine ar fi dacă ar fi alegeri in fiecare an (luna), după 439,456 si 460 a venit rândul liniilor 402 si 414 sa fie reînființate!   :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:
Poate de data asta le tine mai mult, ultima data au reușit aproape un an!

• GPS
  • Posted:
  •  

Eee, de astăzi 125 circula la Piața de Gros (si 220 la Auchan Berceni) si cum mereu mi-a plăcut aceasta linie, astăzi nu am scăpat-o din ochi si mi-a sărit imediat in ochi faptul ca pe lângă clasicul afisaj "125 Peco Silflor Move - Piața de Gros" a apărut si "via Șoseaua Berceni", un lucru pe care aceasta linie nu o avea înainte! Pe la lângă asta autobuzul mai avea si o hârtie A4 in parbriz!  ;)
Plus ca am încercat sa fac o poza cu telefonul (nu cel mai reușit model, de aceea nici nu prea a ieșit poza :D ) si șoferul se uita mirat si zâmbitor la mine! :D

• GPS
  • Posted:
  •  

Afișajul lui 220 nu era actualizat, in schimb avea un A4 cu numărul si traseul :!:

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB Victor92

De la ultimele discutii despre liniile de autobuze urbane din Bucuresti, propun sa ne mutam atentia si asupra celor preorasenesti.

Dis-de-dimineata, am avut de facut un drum pana in Bragadiru. Fiind fan RATB, mi-am calculat din timp programul astfel incat sa am timp sa ma intorc tot cu 438/439. Tariful, din punct de vedere al serviciilor oferite, mi se pare acceptabil:1,5 lei/calatoria. Nu am remarcat multi oameni sa-si achite calatoria, dar, de fel, eu nu fac blatu'.

Sunt aspecte pozitive (conditiile mai bune de calatorit si mai in siguranta fata de dube), dar si negative asupra (mai nou) celor 2 linii care pleaca de la Depoul Alexandria care se pot rezolva pas cu pas:
- de pe telefon, nu pot vizualiza programul liniilor 438, respectiv 439.
- am observat intervale scurte de plecare de la terminanul de langa Cora Alexandriei (dupa cum bine stiti, linia 439 opreste in Bragadiru doar la Pod Centura, Grivitei si dupa giratoriul DN 6 cu DJ 401) care pot aduce un minus pentru a le utiliza. Exemple:
Linia 438: 5:38, 8:08, 9:38, 16:00, 17:10, 20:00;
Linia 439: 5:40, 8:10, 9:40, 15:55, 17:10, 19:55.

Repartizare:
Linia 438: 2 ture sch1/1 tur sch2;
Linia 439: 1 tur sch1/ 1 tur sch2.

Astazi, 3 Iunie 2016, la schimbul 1, au circulat:
Linia 438: 4491, 4722;
Linia 439: 4318

4318 - 439 - 03.06.2016.JPG (262.57 KB; downloaded 3188 times)

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB barbuandrei

4491 nu este titulara pe 438.O mai vedem acolo deoarece are rovignieta precum 4222,4290,4318,4337,4447,4578,4680,4692 sau 4735.

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB Victor92

Eu nu am spus ca 4491 e titulara pe 438...doar am punctat ce autobuze au fost astazi.
Ca o completare...4224 era in 455.

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB Axel

In ultima vreme am observat ca autobuzele liniei 117 evita sa mai faca turul fantanilor pe sensul catre Sfanta Vineri  :roll:

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB barbuandrei

Se pare ca au modificat traseul
117.png (1.49 MB; downloaded 3168 times)

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB 133 313

Interesant, ceva modificari in terminalul de tramvai?

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB Axel

O modificare fara eficienta... ca statia a ramas comuna cu 232... chiar pierzi timp cu virajul la dreapta+semafoarele de pe bretea... de bine de rau treceai mai repede zona pe la fantani  :roll:

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB alchimistul

O idiotenie! Timp irosit de pomana, mai ales la virajul de pe "pod" pe bd. Unirii cand trebuie sa acorde prioritate pietonilor care traverseaza in flux continuu la aproape orice ora. Era singura linie care economisea timp pe la fantani, s-au gandit sa "repare" ceea ce era "stricat"

Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB alchimistul

Au inceput sa actualizeze afisajele liniei 117, redenumind capatul periferic in "Cartier Confort Urban". Pe site deja au actualizat. Au reactionat destul de repede la nedumerirea calatorilor si e laudabil. Mai ramane sa fie consecventi si sa schimbe, de asemenea, "Cartier Militari" in "Militari Residence" :ugeek:

Mai ramane sa redenumeasca actuala statie "Sos. Salaj" in "Bacau" si "Bacau" - vechiul capat - in "Humulesti" si ma declar multumit  :D

• GPS
  • Posted:
  •  

GPS wrote:
Eee, de astăzi 125 circula la Piața de Gros (si 220 la Auchan Berceni) si cum mereu mi-a plăcut aceasta linie, astăzi nu am scăpat-o din ochi si mi-a sărit imediat in ochi faptul ca pe lângă clasicul afisaj "125 Peco Silflor Move - Piața de Gros" a apărut si "via Șoseaua Berceni", un lucru pe care aceasta linie nu o avea înainte! Pe la lângă asta autobuzul mai avea si o hârtie A4 in parbriz!  ;)
Plus ca am încercat sa fac o poza cu telefonul (nu cel mai reușit model, de aceea nici nu prea a ieșit poza :D ) si șoferul se uita mirat si zâmbitor la mine! :D

Eu m-am grăbit când am spus cele scrise mai sus, de câteva zile văd numai vechiul afisaj, cel cu Vulcan Berceni! :evil:

Go to page:  1  ... 204 205 206 207 208 209 210  ... 444

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463874 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”