MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1721423 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 203 204 205 206 207 208 209  ... 613

📖 Pagination options
Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) Slasher1985

Pai, la AM, Orizont si Favorit ce sa vezi, daca se lucreaza in subteran? La fel si la Valea Ialomitei, Romancierilor sau Valea Argesului? TBM-ul se misca, ai mare incredere, banda nu se misca atunci cand se monteaza inele. Trebuie sa stai cateva ore sa faci analiza acolo. In afara de Parc Drumul Taberei, restul care le-ai marcat cu "abandonat" nu sunt pe drumul critic.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) 133 313

Am iesit demult de pe drumul critic in decor. Suntem pe campul critic, tarlaua critica, parcela de criza. Si toata situatia este critica.  :twisted:
Ce drum critic mai exista cand Eroilor 2 trebuia sa fie gata in hartii in 2013... Daca s-a depasit termenul gata cu drumul critic, totul este la voia micii intelegeri. Autorizatii expirate... s-or reinnoi, s-o face fara... cine mai poate spune acum daca vor fi 5 ani sau 10?
Sau o fi un drum din ala de se construieste in fata masinii la indicatiile soferului, intre doua reprize de poker.
Sau poate ati crezut in populismul comunitar de campanie...? Pe banii aia stau multi ochi.

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) URANUS

Am facut si eu azi un tur al santierului si am observat urmatoarele:

PSS - nimic
E2 - nimic
AM - se evacua pamant pe banda, se coborau boltari
O - se lucra in subteran
F - se lucra in subteran
TV - se lucra in subteran, se sapa in capatul vestic al statiei dar in exteriorul perimetrului ei
PDT - nimic
R - se excava pamant pe 2 fronturi (excavator + banda), s-a adus multa armatura
Galerie - la portiunea C&C se lucra serios (se excava inspre Romancierilor, se betona, se cobora armatura). La portiunea de dupa viraj se arma o noua sectiune de PS
VI - se excava pamant (portiunea dinspre Kaufland), s-a adus multa armatura, se pregatea armarea unei noi sectiuni de PS, se lucra si in subteran
B - nimic (dar aici oricum nu se poate vedea, e si gardul, plus că nu mai e mare lucru de facut pana trec TBM-urile spre RD, eventual PC)
RD - nimic

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) nou_pe_aici

seraph1 wrote:
Valea Ialomiței (depou) = 2 muncitori mâncau câte un sanviș
Concluzia: bătaia de joc este maximă.

Cu ce era sanvis-ul si chiar mai important ce fel de sanvis era?
Cred ca daca era de la Subway se poate spune ca lucrau la un metrou :)

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) seraph1

Mi-a plăcut asta.  :lol:

Re: Stiri despre proiect Nightwolf

nici nu vreau sa ma gandesc..

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect 133 313

Hai cau planul C, ca e cel mai ieftin. Nu se mai face statie. Niste zeci de inele ies mai ieftin decat o statie intreaga.

Pamflet andrei11

Stii ca ai dreptate ? Statia aia e in pustietate construita, pe asa zisa iesire principala, intr-o iesire e parc, intr-una e piata, si dupa piata urmeaza DT 34 ( TV ), numai intr-o parte sunt blocuri. Oricum un acces e anulat din start. Spre Romancierilor pot nici sa nu faca accese, si Ceausescu a proiectat mii de accese in statii si nu a mai executat pana la urma decat un acces / statie.
Acolo se poate ajunge foarte usor cu metroul din Unirii pana la Crangasi si dupa aia 41.

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) Goldmund

133 313 wrote:
Si cand s-a ajuns la concluzia ca bucuresteanul are nevoie de metrou "fantastic" sau "opulent" sau in feluri asemenatoare? .............
Mai zic...?

Daca ziaristii nu fac presiune, daca locuitorii capitalei nu vad foarte critic aceste aspecte ale esteticii 'metroului lor', eu voi insista aici:
nu e vorba de lux, de design de mare clasa, de materiale scumpe si arhitectii cei mai buni ai lumii(precum la 'altii' mai norocosi care investesc bine odata, pentru 'eternitate'), ce doresc eu este sa aflu detalii semnificative ale noilor statii care acum se construiesc intr-o capitala din UE. Exista materiale noi, idei noi, arhitectura noua care nu are de-a face cu "fantastic" si "opulent", ci cu normalul european. De ex., statiile noi nu mai au trepte ci cateva scari rulante, ramanand loc pentru lifturi, etc.. Exista idei noi care nu cer mai multi bani ca de ex. ce se foloseste acum, pentru intrarile, holurile si statiile din Bucuresti! O 'intrare/iesire' de la Parc Bazilescu, acea casuta patrata, nu poate costa mai mult decat un acces acoperit de mare rafinament, simplu, modern - ideea!
Nu va lasati dusi de ideea ca tot ce e de calitate, de bun simt sau bine facut are de-a face cu sume enorme de bani. Dar bataia de joc, amatorismul sau neprofesionalismul nu trebuie sa fie un motiv de apatie. Din contra!..De ex. am vazut o statie noua(de pe M4) care atunci cand intra un tren in statie, panourile care indica ceva, se misca amenintator deasupra capetelor calatorilor. Or, nimeni nu e troglodit incat sa nu doreasca o afisare corecta, decenta, europeana, ca de ex. cea din statiile unguresti de azi.
Repet, poate noile statii vor arata mult mai ancorate in prezentul UE, dar nu stim mare lucru pana acum.

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) andrei11

De acord cu tine, cu o singura remarca, pe undeva tot trebuie sa fie si niste scari fixe. Asa, din punct de vedere al securitatii si al pazei contra incendiilor.
In plus mai sunt persoane care vor sa faca sport, cu precadere la Iancului vad aceasta cu fetele de generala / de liceu care urca spre scoala.  :cry:

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) 133 313

Goldmund wrote:
Daca ziaristii nu fac presiune

Ce sa faca cine? Adica aia care translateaza statia prin tbm...
Poate am scapat de monopolul pe metrou si nu am auzit eu... Monopolul este impasibil la "presiuni" oriunde in lumea asta. Noi doar vorbim vorbe. Ba ne mai trezim din cand in cand ca face el presiune asupra noastra, iar in est... e durere.
Cat despre normalul european si noi... este ca aia cu buletinul de Bucuresti (remake-ul se cheama buletin de Bruxele) sau ca reetichetarea salamului stricat.
Imi este jena sa dau ochii cu colegi din diaspora cand noi ne plangem ca nu avem capcitati de alimentare la parametri pentru 2 tbm. Nici sa mulgem mostenirea comunista nu mai suntem in stare.
Si tin sa ma repet. Finisajele moderne se merita numai daca se elimina cercopitecii cocotati cu picioarele pe pereti, ciungarii, flegmarii, chistocarii si asa mai departe. Pana la finisaje moderne cred ca trebuie sa lansam o campanie de alimentat transportul in comun cu servetele gratuite pentru ca unii prefera sa-si sufle mucii in iphone-ul cumparat din economia la batiste.

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) Lixandru Dragos-Liviu

- La staţia Parc Dr. Taberei nu era niciun utilaj, niciun muncitor! A fost luat utilajul pentru realizat puţuri de mare adâncime; a lăsat o ţeavă de 1 metru la suprafaţă.
- La Romancierilor se tot sapă cu un excavator şi se scoate pământ cu banda transportoare, pare că nu s-a coborat nimic din fierul mult adus.
- La Valea Argeşului: staţie părăsită de utilaje şi muncitori! — aici nu mai e nimic de făcut, cu excepţia pereţilor casetaţi.
- La galerie se sapă spre Romancierilor, se arma puternic un PS la segmentul spre curba dinspre Valea Ialomiţei şi se arma slab de tot un segment mic din restul de PS lateral, situat lângă blocul maro.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect sab

Da, o sa fii foarte fericit cand se va da in folosinta racordul . Vrand-nevrand vei schimba la Eroilor si, apoi,  la cea mai proasta corespondenta gandita vreodata-Unirii  ..Ca mai departe de Eroilor slabe sanse in secolul asta.
Eu v-am mai zis, voiati metrou adevarat, schimbati de mult cartierul ... :lol: Asa o sa vezi cum este cu racordurile. Eu am simtit pe pielea mea 10 ani .

Re: Stiri despre proiect George

Racord sau nu, Dr. Taberei - Eroilor (dimensiunea lucrarii depaseste totusi cu mult un racord) e foarte util. Daca trecerea de la Eroilor 2 la Eroilor 1 va fi una scurta, prietenoasa, imi asum "inconvenientul". Eu ma opresc oricum la Unirii 1, prefer sa merg la suprafata decat sa traversez prin maretul pasaj (inteleg de ce esti suparat..ata ete...).

Asa ca macar sa termine acest tronson...plus ca sunt sigur ca M 5 va deveni realitate, in intregime.

Go to page:  1  ... 203 204 205 206 207 208 209  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463872 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”