Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

Topic: Tatra T4R

3028 posts, 973413 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 200 201 202 203 204 205 206  ... 217

📖 Pagination options
Re: Tatra T4R shoppy

STB nu este privat sa faca ce vrea ci companie de stat, vagoanele au valoare de inventar care trebuie recuperata, daca cineva vrea sa le cumpere foarte bine dar nu se pot nici pastra 20 de vagoane pentru muzeu si nici nu pot fi donate tuturor care vor un vagon sub cerul liber pe motiv ca se conserva istoria.

Se stie unde la Buzau sunt casate?, am fost pe la Rematul de la Buzau Nord dar nu am vazut resturi pe acolo, singurul alt Remat mare din Buzau cu fost acces CF este cel de pe Brailei langa capatul lui 10 dar acolo nu se vede peste gard si gardul este plin de camere deci nu as risca sa ma urc pe el degeaba.

Re: Tatra T4R STB6228

La Buzău sunt casate aceste tramvaie la SC MSD COM SRL.
Sursa poză: https://www.facebook.com/photo?fbid=1221 ... 41158208
Data pozei: 5 februarie 2025.
mesede.jpg (360.68 KB; downloaded 3320 times)

Re: Tatra T4R shoppy

Este Rematul de la Buzau Nord, poti sa intrii pe poarta aceea pe Strada Valea Buzaului si apoi sa dai roata pe poteca dintre liniile parasite din Buzau Nord, se vede prin gard dar mare atentie insa la fauna din cartier.

Re: Tatra T4R Gabi23

Au rămas 8 funcționale din 130: 3303, 3311, 3321, 3344, 3356, 3361, 3381, 3405. Acestea (și o parte din cele care sunt conservate, dar funcționale) ar trebui retrase din exploatarea comercială (pe liniile 44 și 25) și să rămână pentru alte scopuri decât valorificare ca deșeu reciclabil.
3321+3356 - 44 - 29.04.2025.jpg (400.56 KB; downloaded 2752 times)

Re: Tatra T4R Nenea_titi

Ceea ce este pentru muzeu, am înțeles 3 vagoane, să rămână așa, de muzeu. Restul pot fi folosite ca tramvaie utilitare, de manevră sau de sărbători.

Având în vedere numărul lor mic, cât și faptul că nu au confortul necesar vremurilor noastre. Când au venit, au "detronat " ITB V54, 56, 58, V09, V51, ba chiar V3A și V2A. Vremea lor a trecut, însă rămân cele mai fiabile tramvaie noi pe care le-a avut Bucureștiul, și poate România (deși în alte orașe au fost retrase mai repede și înlocuite cu SHuri din afară, inclusiv cu T4D sau KT4D). Altele tipuri românești nu au apucat nici 15 ani de viață.

Re: Tatra T4R ByOnu

https://e-licitatie.ro/pub/notices/simpl ... 00225081

Descrierea achizitiei publice:
Piese de schimb tramvai TATRA Cantitatate totala: minim 425 buc, maxim 487 buc, conform Anexa 1 din modelul de acord cadru. Estimari ale cantitatilor minime si maxime care ar putea face obiectul unui singur contract subsecvent dintre cele care urmeaza sa fie atribuite pe intreaga durata a acordului cadru: min 260 BUC, max 300 BUC.

Pentru ce se mai cumpără piese pentru aceste tramvaie ? Sau vor să le țină ca utilitare ?

Se mai cumpără piese pentru aceste tramvaie fiindică STB vrea să țină aceste tramvaie ca utilitare, fie uz intern, adică manevrare doar în interiorul depoului ( cum a pățit 3393, casat în prezent), fie uz extern, adică să iasă pe drumurile publice (cum a pățit 3320, casat în 2024).
Transformarea tramvaielor Tatra T4R din vagon de călători în vagon utilitar este una bună, dar procesul de înlăturare a scaunelor durează mai mult, fiindică sub scaune este o gură de aerisire care asigură încălzirea vagonului în zilele reci, în timp ce înlăturarea elementelor de susținere este ușoară. Însă prezența scaunelor într-un tramvai utilitar este bună, deoarece se folosesc fie pe post de masă ( adică se așează pe scaun lucruri mărunte), fie transportul angajaților de la depoul respectiv la URAC sau alt depou.

Acestea sunt informatii certe sau pareri/presupuneri? Intreb pentru ca prima propozitie nu incepe cu "Cred că...".

Aceste informații sunt păreri legate de viitorul tramvaielor Tatra T4R.

Inteleg. Multumesc pentru clarificare.

Nu vreau sa fiu rau, dar am dubii serioase ca rolul unui tramvai utilitar e acela de a transporta 3 muncitori intre 2 depouri cu 1000 lei. Nici nu cred ca are sens sa fie plimbate 2 suruburi si 5 piulițe pe scaune.

Re: Tatra T4R punmeister

Mare pacat ca n-avem un T4R Coupé 😢

Zic merci daca se mai pastreaza cateva functionale si complete pentru colectia istorica a STB.

STB6228 wrote here:
Aceste informații sunt păreri legate de viitorul tramvaielor Tatra T4R.

Putem oferi informații corecte, exacte ?
Eu doar am presupus că vor fi utilitare, scop pentru care sunt potrivite. Sunt câteva de păstrat pentru muzeu, restul de manevră prin depou sau transport tehnologic. Pentru alte scopuri există tramvaie dedicate (deszăpezitoare, polizor, etc).

Go to page:  1  ... 200 201 202 203 204 205 206  ... 217

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463863 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”