Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiModernizare sistem rutier și linii de tramvai pe traseul liniei 5 (Aerogării - Sf. Gheorghe)

Topic: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu

298 posts, 67821 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 16 17 18 19 20 21 22

📖 Pagination options
Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu ByOnu

Mie unul copertinele/refugiile stock concepute poate pentru statii rurale cu 2 autobuze pe ora nu mi se par potrivite pentru viitoarele modernizari ale liniilor de tramvai.

Copertinele verzi utilizate pana acum la modernizarea unor linii (Bd. Aerogarii, statia Piata Gemeni, statia Lizeanu, Sos. Pantelimon, ex-Milea, etc.) sunt prea mici, fragile si nepotrivite pentru fluxurile statiilor de tramvai. Nu mai pun la socoteala acoperisul din sticla care nu asigura umbra.

Suntem in situatia ridicola in care se insiruiesc cate 4 bucati. Super "modularitate".

Aici chiar cred ca s-ar putea inspira de la copertinele instalate de PS4 care sunt cel putin decente: asigura umbra, banci lungi, iar mai ales - sunt modulare (poti adauga oricate sectiuni sunt necesare in functie de fluxul de calatori estimat).

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu zapacitu

In statiile aglomerate mai bine ar face refugii mai late, nu banci si scaune. Doame fereste sa vrei sa schimbi intr-o statie aglomerata fara sa fii in capatul care trebe.

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu Puss in Boots

La lucrarile astea se poate interveni dupa cat timp? Ma gandesc (optimist stiu) ca poate se extinde linia de pe Pipera si o sa se faca conexiunea cu Barbu Vacarescu. Intrebare pur teoretica. Si daca se apuca de linia de Pipera mai devreme de 5 ani nu ajung acolo.

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu zapacitu

La pod au lucrat de multa vreme. Dar da, bibileau inca de joi ieri ceva la el. Recte spart si sensul ramas.

Pentru lucrarile pe fonduri europene trebuie sa ai minim 5 ani dupa. Dupa ce, nu mai stiu. Dupa semnarea acceptantei? Dupa expirarea perioadei de garantie (exista oare?)? Aici nu mai stiu.

Oricum nu e niciun risc, intrucat pana cand se vor aloca fonduri pentru Dimitrie Pompeiu si pana cand va exista un plan cu studiu de trafic la zi si pe baza lui un proiect, sigur vom avea minim 5 ani. Apoi pana se liciteaza si se ajunge cu lucrarile la capatul de la Barbu Vacarescu, inca vreo 2. Deci, zic eu, suficient pentru a "expira" termenul. Ar fi ineptie maxima sa se demareze o lucrare pe planurile din 2005 fara studiu de trafic actualizat. Iar ca sa faci studiile, e musai sa nu ai lucrari in zona.

Parerea mea e ca vreo cateva (eu as vedea vreo 3) drumuri transversale care sa lege Avionului de Fabrica de Glucoza intersectand in evident si Dimitrie Pompeiu, combinat cu pasaj subteran la metrou Pipera, ar rezolva zona Pipera destul de bine pe partea de auto.

Pentru componenta de transport de suprafata de mare capacitate (a se citi tramvai), eu as vedea o jonctiune pe la Avionului - Balonului - DRPCIV - capatul actual de tramvai dar accesat "din partea ailalta". Orice altceva presupune ca tramvaiul sa se inscrie pe Gara Herastrau in loc de Barbu Vacarescu, cu timpi dedicati si probabil anularea integrala a actualului spatiu verde.

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu serbanandrei

Dupa ultima vizita a Primarului cu patronul de la Mari Villa pe santier cred ca ne apuca primavara cu santierul . Cu toate santierele care ar trebui sa inceapa in primavara sigur ne apuca vesnica pomenire.
Niciodata nu vor fi bani asa ca " doamne ajuta . Macar sa apuce sa termine intersectiile ca e jale, mai ales la pasajul Pipera cu Barbu Vacarescu.

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu survola

Sub-stația electrică vine pe 4 decembrie, spunea patronul firmei constructoare.
Iar șinele vin din Polonia, cum am văzut pe camioane.

Re: FOTO/VIDEO: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu punmeister

survola wrote here:
Ieri se profita de vremea frumoasă și se efectuau ultimele asfaltări în zona pasajului Pipera:

Intre timp au adus si consolele pe bucata de la Stefan Cel Mare spre Lacul Tei.

Re: FOTO/VIDEO: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu Costin

survola wrote here:
Ieri se profita de vremea frumoasă și se efectuau ultimele asfaltări în zona pasajului Pipera:

Asfaltul pare sa fie stratul de uzura, daca ne raportam la cota liniei, insa pare cam poros, de slaba calitate. "Pe viu" cum arata?

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu punmeister

Pe viu arata bine, cel putin raportat la ochiul meu.

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu Adrian Rosca

^^Pare a fi mixtura MAS16, care e la fel de buna ca betonul asfaltic "clasic" BA16, sau poate chiar mai buna, in ciuda aspectului poros.

Salut ,
Va uitati la asfalt, dar stalpii pusi aproape in mijlocul intersectiei la pasaj nu vi se par ciudat ? Oare nu era mai normal sa monteze stalpi in 4 colturi ale intersectiei ?
Sa te tii accidente cand se va circula pe acolo ? Vor termina toata linia cred in maxim 2 saptamani dar de statii nici un cuvant,  Imi place ca pe anumite portiuni al liniei deja se parcheaza pe mijloc. PArca trebuia sa separe linia cu stalpi,

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu shoppy

Daca nu respecti regulile de circulatie te lovesti de stalpi inidferent unde ar fi si in acea zona oricum ar trebui blocat accesul auto ca degeaba ai linie despartita de trafic daca la fiecare semafor toata suprafata intersectiei se blocheaza cu masini care vor sa faca la stanga.

Dar oare proiectul de ce are stalpi in mijloc ? de ce in aceasta zona nu au fost pusi pe margine ?

Go to page:  1  ... 16 17 18 19 20 21 22

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Modernizare sistem rutier și linii de tramvai pe traseul liniei 5 (Aerogării - Sf. Gheorghe)  • 
Choose destination

Since our 2438 forum members have written 435610 posts in 5431 topics and 520 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”