Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și Ilfov

Topic: Titularizarea șoferilor și vatmanilor: argumente pro și contra

29 posts, 6768 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1 2 3

📖 Pagination options
Re: Mercedes-Benz Citaro Euro 4 REDX

shoppy wrote here:
Nu are ce cauta nici sigla STB cu marginea bleu si pusa de 2 ori, si numarul de parc scris de doua ori si cu bleu, steguletele si alte tiganii lipite care sigur vor ramane dupa stergerea elementelor de craciun.
Cel mai probabil titularul de la schimbul 2 este in concediu si masina sta incuiata, ca aia inseamna sa fii titular.

Să știi că mai sunt câteva mașini cu număr albastru, de ele de ce nu comentezi nimic? Și doi la mâna, altceva în afară de titulari, titulari și iarăși titulari nu mai ai în capul ăla al tău? Zici același lucru de ani de zile, ca o bandă stricată de casetofon.
Și nu în ultimul rând, nu oricine conduce această mașină în cadrul Autobazei Ferentari.

Re: Titularizarea șoferilor și vatmanilor: argumente pro și contra Costin

Nu va inflamati si nu va atacati. Combateti ideea, nu persoana. De exemplu:

Și nu în ultimul rând, nu oricine conduce această mașină în cadrul Autobazei Ferentari.

Cine a luat aceasta decizie deosebit de proasta din punct de vedere economic si cum se acopera pierderile realizate din faptul ca masina nu circula atunci cand e apta de traseu dar nu are soferi “potriviti”?

Re: Titularizarea șoferilor și vatmanilor: argumente pro și contra shoppy

Si acesti soferi care ti-au condus masina cand erai in concediu, de ce nu erau si ei titulari pe masinile lor daca titularizarea este asa de buna?

Re: Titularizarea șoferilor și vatmanilor: argumente pro și contra Morfeuseus

Buna ziua, am fost recomandat acest forum pentru a afla mai multe informatii despre titularizare, dar nu am regasit asta in cele citite.
Se poate sa explice cineva cum functioneaza titularizarea?

Re: Titularizarea șoferilor și vatmanilor: argumente pro și contra Chev Celios

Titularizarea este atunci cand un echipaj format din doi soferi. Unu la schimbul 1 si unu la schimbul 2. Celor doi soferi le este desemnata o masina cu care in principal vor lucra. Masina se poate schimba in functie de anumite criteri( masina defecta, folosirea masinilor mai noi in weekend, parcul specific al unei anumite linii, atunci cand inlocuiesc un anumit sofer care din varii motive nu sa putut prezenta la munca in ziua respectiva).

Fiecare linie are un anumit numar de ture si fiecare tur are doua schimburi. Soferul de la schimbul unu preia masina de dimineata si iese in traseu, pana la ora schimbului sau in anumite cazuri pana la ora la care trebuie sa intre in garaj. Soferul de la schimbul 2 preia masina de la cel de la schimbul 1 in traseu( la unul din capetele linie, stabilit de etinerar), in cazul anumitor ture, denumite si ramforsari in care soferul de la schimbul 1 intra in garaj, soferul de la schimbul 2 preia masina de la garaj, de unde iese in traseu.

Fiecare schimb are un anumit numar de curse care se incadreaza +/- intr-un interval de 8h.

Fiecare sofer este responsabil de integritatea masini din momentul in care o preia de la garaj sau colegul de la schimbul 1 pana in momentul in care o preda colegului de la schimbul 2 sau o parcheaza in garaj. De aceea soferii de la acelasi schimb nu fac schimb de masini intre ei la capat. Plus ca ar complica tot ce tine de foi de parcurs si odihna la capat de linie. Plus ca sunt linii care nu au stationare la capat, sau din cauza intervalului prea mare dintre vehicule masinile nu ajung sa se intalneasca la capat.

Ramforsarile despre care vorbeam mai sus sunt ture care stau mai putin la traseu si sunt prezente doar in orele de varf. De obicei acestea sunt primele ture care ies dimineata din garaj in jurul orelor 4-4:30 si intra in garaj in jurul orelor 9-10, la schimbul 1. La schimbul 2 acestea ies din garaj in jurul orelor 17-18 si intra in garaj in jurul orelor 10-11-12. Unele din ele asigurand ultima trecere a liniei.

Toate aceste aspecte sunt planificate de niste repartizorii care fac repartizarea fiecarui sofer/echipaj pe linii si ture in asa fel incat fiecare sofer si isi faca norma lunara de ore si in cel mai bun caz sa nu o depaseasca si sa ajunga sa faca ore suplimentare.

In momentul in care o masina se defecteaza la garaj exista un anumit numar de soferii rezerva care vor lua o alta masina si vor efectua restul turului. Soferul care a ramas in pana va astepta vehiculul de tractare pentru a il aduce la garaj. Daca nu exista sofer de rezerva disponibil soferul ramas in pana va prelua o alta masina dupa ce va ajunge la garaj cu cea defecta si va termina ce a mai ramas din turul respectiv.

La tramvaie partea cu tractarea este mai complicata pentru ca de cele mai multe ori un tramvai ramas defect este dus la cel mai apropiat depou de tramvaiul care se nimereste in spatele lui, pentru a elibera linia mai repede, iar unele tronsoane de linie nu permit tractarea cu vehicule rutiere.

Re: Titularizarea șoferilor și vatmanilor: argumente pro și contra Morfeuseus

Multumesc, dar tot ramane 1 intrebare:
Autobuzele de noapte tot asa sunt? Adica un autobuz are 3 titulari daca lucreaza 3 ture?

Cei de noapte sch3 nu au masini titulare.

Re: Titularizarea șoferilor și vatmanilor: argumente pro și contra ikarus13

Soferii de la schimbul 3 ies pe traseu cu vehiculele disponibile in timpul respectiv.
De exemplu
Vehiculele x si y intra seara in autobaza la ora 21:00 cand cei doi soferi de schimbul 2 isi termina programul. Asta inseamna ca ambele ar putea sa iasa pe traseu la schimbul 3.
Vehiculul x are iesirea din autobaza urmatoarea zi la 6:10 iar vehiculul y are iesirea la 5:00.
Automat, pe lista vehiculelor care pot sa fie la schimbul 3 o sa fie in cazul nostru vehiculul x deoarece soferul de la schimbul 1 isi incepe activitatea cand deja autobuzul s-a intors la autobaza.
Sa ai titulari la schimbul 3 este foarte complicat si nu este deloc rentabil pentru nimeni.

Re: Titularizarea șoferilor și vatmanilor: argumente pro și contra cosminduru

Referitor la predarea/primirea între sch1 și sch2, eu am văzut adesea că se produce acest schimb într-o stație convenabilă pentru cei doi, de exemplu pe 41 doi vatmani au schimbat la Crângași. Unul aștepta în stație când celălalt a sosit, și asta a fost. Probabil este cea mai facilă stație dacă unul din vatmani locuiește în zonă sau are conexiunea facilă (metrou?)

Oricum titularizarea este o practică românească și sper să se desființeze..  Managementul ar trebui să aibă în vedere optimizarea folosirii parcului, nu preferințele și tabieturile șoferilor.
Ai jobul de șofer, conduci ce ți se repartizează, nu ce vrei tu. Vehiculele nu sunt proprietatea personală a lor, ci sunt ale bucureștenilor. Am și făcut sesizări pentru "tuning" de tip steme, stegulețe și alte mizerii lipite pe caroserie sau în interior.
Argumentul că titularii "au grijă" de vehicul este absurd, ar fi de așteptat ca toți angajații să aibă grijă de toate vehiculele.

Eu nu inteleg ce va mai agitati atata in cazul titularizarilor, din cate stiu titularizarea a inceput sa fie deja ceva destul de rar.

Ce rost au asemenea afirmatii gaunoase?, ce inseamna "destul de rar" si cum ai ajuns la concluzia aceasta?

Dupa cum spune colegul "titularizarea a inceput sa fie ceva destul de rar", defapt ce s-a intamplat este ca fanii boitului nu mai posteaza poze cu masini boite pe aici, daca ai ghinionul sa trebuaisca sa traersezi orasul o sa vezi destule, si au inceput sa boiasca Solarisurile, este unul cu mizera aceea de aptibild "Armata SUA" in mijlocul parbrizului si o droaie de stelute mai mici pe oglinzi si masca iar altul cu stegulete de la o echipa de fotbal si o droaie de tricoloruri pe masca, stergatoare si oglinzi.

Pe afara-i vopsit gardul, in cabina leopardul.

Re: Titularizarea șoferilor și vatmanilor: argumente pro și contra cosminduru

Fă te rog sesizare, eu am făcut pe ce am observat personal, și STB mi-a răspuns că au eliminat acele "tuninguri".
Partea a doua a sesizării, și anume sancționarea șoferilor, nu a fost realizată fiindcă ei susțin că nu pot identifica cine a aplicat acele mizerii pe vehicul. Eu cred că era evident unul din titulari, dar mă rog.. bine că măcar se iau măsuri de curățare.

Sa recunosti ca nu poti sa iti dai seama ce se intampla in curtea ta, mai rar asa dovada de incompetenta.

Go to page:  1 2 3

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Parcul de vehicule al operatorilor din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2718 forum members have written 465821 posts in 5816 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”