Topic: 🚎🏛️ Troleibuzul ROCAR 217E expus în Muzeul Automobilului Românesc din Câmpulung
35 posts, 5513 views
📖 Pagination options
- ByOnu
-
Posted:
-
Re: Troleibuzul ROCAR 217E ex-TRANSLOC S.A. Târgu-Jiu #104 (#0108)
ByOnu
Mulțumesc din suflet tuturor donatorilor! Dacă totul merge bine, transportul ar trebui să aiba loc chiar luna aceasta, respectiv la începutul lunii viitoare cel târziu.
final campanie strangere donatii pentru transport.png (1.65 MB; downloaded 2125 times)
Mulțumesc din suflet tuturor donatorilor! Dacă totul merge bine, transportul ar trebui să aiba loc chiar luna aceasta, respectiv la începutul lunii viitoare cel târziu.
Extras final de cont transport troleibuz la muzeu.xls
Extras final de cont transport troleibuz la muzeu.xls (60 KB; downloaded 668 times)
- ByOnu
-
Posted:
-
Re: 🚎🏛️ Troleibuzul ROCAR 217E expus în Muzeul Automobilului Românesc din Câmpulung
ByOnu
Dragi colegi, vești bune.
Dragi colegi, vești bune.
🚎🏛️🎉 [SUCCES]: Troleibuzul istoric ROCAR 217E a ajuns la Muzeul Automobilului Românesc din Câmpulung!
🚚 În ultimele luni v-am povestit despre troleibuzul românesc salvat de la casare de o mână de pasionați ai transportului public și am apelat la generozitatea voastră pentru a putea realiza transportul costisitor al acestuia. Revenim cu vești bune! Troleibuzul Rocar217E este acum un exponat al Muzeului Automobilului Românesc din Câmpulung. Transportul special nu a fost lipsit de peripeții, iar gradul de dificultate al operațiunii a fost mai ridicat decât anticipasem, însă totul s-a încheiat cu bine. Operațiunile logistice și transportul s-au întins pe două zile: încărcarea a avut loc joi, 26 octombrie, iar descărcarea vineri, 27 octombrie 2023.
🚎 Fabricat la Uzina Rocar în anul 1994 și intrat în exploatare la 20 iunie 1995, troleibuzul articulat Rocar 217E a circulat în orașul lui Brâncuși timp de 26 de ani, fiind o prezență constantă pe cele două linii de troleibuz ce leagă cartierul 9 Mai de Artego și Bârsești. Troleibuzul a purtat numărul de parc 104 și a avut numărul de înmatriculare „Târgu-Jiu 0108”. A fost retras din circulație în 2021 și scos la vânzare în aprilie 2023, ulterior fiind achiziționat de doi pasionați ai transportului public, în încercarea de a salva o parte importantă a istoriei mobilității din România. Prin această intervenție, numărul troleibuzelor de acest fel salvate ajunge la 6, alte exemplare regăsindu-se în Municipiile Timișoara, Iași și TârguJiu.
🙏🏻 Pe lângă investiția și costurile suportate de proprietarii troleibuzului, precizăm următoarele. Mulțumim companiei TRANSLOC Târgu Jiu, domnilor directori generali Mihai Paraschiv și Silviu Pârvuțoiu, precum și colectivului de angajați, fără de care achiziționarea, repararea și depozitarea temporară a troleibuzului în condiții de siguranță nu ar fi fost posibilă. Mulțumim TRANSLOC pentru grija purtată troleibuzului și pentru sprijinul logistic! La pregătirea vehicului au pus umărul și câțiva pasionați care și-au dedicat mai multe zile pentru operațiune. În ceea ce privește transportul special al troleibuzului la muzeu, am fost luați prin surprindere de sprijinul și interesul public pe care l-am primit. Mulțumim persoanelor fizice care au donat pentru transport (extrasul bancar final este disponibil aici: https://forum.metrouusor.com/File?id=216002 ), precum și companiilor OPENDEV ITS SRL și TREE SRL. Mulțumim RONTRANSMAR și KING SPEDITION pentru profesionalismul dovedit în realizarea acestui transport dificil. Expunerea publică a troleibuzului se realizează în parteneriat cu familia Hagi din Câmpulung, inițiatorii privați ce au adus la viață Muzeul Automobilului Romanesc. Promovarea demersului a fost realizată prin Asociatia Metrou Usor, respectiv Inițiativa pentru Muzeul Transportului Bucureștean.
1.JPG (1.24 MB; downloaded 2030 times)
5.JPG (1.36 MB; downloaded 2030 times)
11.JPG (1.68 MB; downloaded 2030 times)
15.JPG (1.31 MB; downloaded 2030 times)
17.JPG (1.55 MB; downloaded 2030 times)
22.JPG (1.18 MB; downloaded 2030 times)
- ByOnu
-
Posted:
-
Re: 🚎🏛️ Troleibuzul ROCAR 217E expus în Muzeul Automobilului Românesc din Câmpulung
ByOnu
2.JPG (1.6 MB; downloaded 2014 times)
3.png (1.64 MB; downloaded 2014 times)
4.JPG (1.35 MB; downloaded 2014 times)
7.JPG (1.51 MB; downloaded 2014 times)
8.JPG (1.5 MB; downloaded 2014 times)
9.JPG (1.5 MB; downloaded 2014 times)
10.JPG (1.7 MB; downloaded 2014 times)
12.JPG (1.71 MB; downloaded 2014 times)
13.JPG (1.5 MB; downloaded 2014 times)
14.JPG (1.69 MB; downloaded 2014 times)
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
16.JPG (1.74 MB; downloaded 2012 times)
18.JPG (1.49 MB; downloaded 2012 times)
19.JPG (1.9 MB; downloaded 2012 times)
20.JPG (1.45 MB; downloaded 2012 times)
21.JPG (1.91 MB; downloaded 2012 times)
23.JPG (1.57 MB; downloaded 2012 times)
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
Întrucât lista este prea lungă pentru Facebook, și mult mai relevantă pentru forum, completez aici cu următoarele:
Îi mulțumesc lui @Celestin Draganescu pentru sprijinul important - decisiv - din momentul achiziției troleibuzului.
Le mulțumesc lui @GPS, @ADK și @Sofian pentru zilele în care au pus cotul, ..fizic(!), la completarea troleibuzului și pregătirea sa în depou. Au mai participat niște pasionați, dar nu știu dacă sunt pe forumul nostru - desigur, le mulțumesc și lor!
Îi mulțumesc lui @stefan_br pentru recomandarea companiei de transport cu trailerul.
Îi mulțumesc lui @WT_fan06 pentru gestionarea campaniei de strângere de fonduri pentru transport. Ați fi surprinși, dar inițial, după experiența cu Ikarusul, nu aș fi crezut vreodată că va avea succesul pe care l-a avut și că vom strângre aproape 50% din costul transportului. Îi mulțumesc și lui @GPS pentru derularea campaniei de pe Instagram.
În extrasul bancar am recunoscut mai multe nume, printre care colegi de forum, dar și membrii ai Asociației Metrou Ușor. Nu voi da numele, dar vă mulțumesc pentru încredere și donații!
Îi mulțumesc lui @GPS pentru cele 3 nopți nedormite în care a trebuit să ne ocupăm de transport.
Îi mulțumesc lui @ADK pentru curățarea troleibuzului odată ajuns la Muzeu, astfel încât acesta a putut intra direct în circuitul muzeal din prima seară.
Cu siguranță au rămas multe alte mulțumiri meritate, dar nerostite.
Mulțumesc tuturor! Împreună am salvat un troleu!
Întrucât lista este prea lungă pentru Facebook, și mult mai relevantă pentru forum, completez aici cu următoarele:
Îi mulțumesc lui @Celestin Draganescu pentru sprijinul important - decisiv - din momentul achiziției troleibuzului.
Le mulțumesc lui @GPS, @ADK și @Sofian pentru zilele în care au pus cotul, ..fizic(!), la completarea troleibuzului și pregătirea sa în depou. Au mai participat niște pasionați, dar nu știu dacă sunt pe forumul nostru - desigur, le mulțumesc și lor!
Îi mulțumesc lui @stefan_br pentru recomandarea companiei de transport cu trailerul.
Îi mulțumesc lui @WT_fan06 pentru gestionarea campaniei de strângere de fonduri pentru transport. Ați fi surprinși, dar inițial, după experiența cu Ikarusul, nu aș fi crezut vreodată că va avea succesul pe care l-a avut și că vom strângre aproape 50% din costul transportului. Îi mulțumesc și lui @GPS pentru derularea campaniei de pe Instagram.
În extrasul bancar am recunoscut mai multe nume, printre care colegi de forum, dar și membrii ai Asociației Metrou Ușor. Nu voi da numele, dar vă mulțumesc pentru încredere și donații!
Îi mulțumesc lui @GPS pentru cele 3 nopți nedormite în care a trebuit să ne ocupăm de transport.
Îi mulțumesc lui @ADK pentru curățarea troleibuzului odată ajuns la Muzeu, astfel încât acesta a putut intra direct în circuitul muzeal din prima seară.
Cu siguranță au rămas multe alte mulțumiri meritate, dar nerostite.
Mulțumesc tuturor! Împreună am salvat un troleu!
- bgd70
-
Posted:
-
bgd70
Felicitari pentru initiativa Ma bucur ca ati reusit sa il salvati si sa il expuneti la un muzeu. De abia astept sa ma duc sa il vizitez
Felicitari pentru initiativa Ma bucur ca ati reusit sa il salvati si sa il expuneti la un muzeu. De abia astept sa ma duc sa il vizitez
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
Multumesc pentru gandurile frumoase! Abia astept sa-l puteti vizita cat mai multi!
O rugaminte, absolut decentă, pentru toți pasionații, este sa trateze cu respect vehiculul. Să nu tragă de componente sau se joace la bord (cabina este vizitabilă). Vorbim despre o piesă foarte fragilă și pe care am completat-o cu greu. Urmeaza o lungă și anevoiasă igienizare* și diverse lucrări de reparații, din aproape în aproape, în funcție de fonduri, timp și energie. Evident, să nu se sustragă "suveniruri" din vehicul, așa cum a facut baiatul care a furat cu nerușinare siglele de Autodromo și RdS. Îmi doresc ca întreaga comunitate de pasionați sa-i înțeleagă valoarea istorică și să-l trateze cu respetul cuvenit.
*cand am maturat vineri troleibuzul, am găsit un bilet ante-denominare, deci undeva ante-2005. Cumva, acel bilet nu a fost deranjat vreo 20 de ani.
Multumesc pentru gandurile frumoase! Abia astept sa-l puteti vizita cat mai multi!
O rugaminte, absolut decentă, pentru toți pasionații, este sa trateze cu respect vehiculul. Să nu tragă de componente sau se joace la bord (cabina este vizitabilă). Vorbim despre o piesă foarte fragilă și pe care am completat-o cu greu. Urmeaza o lungă și anevoiasă igienizare* și diverse lucrări de reparații, din aproape în aproape, în funcție de fonduri, timp și energie. Evident, să nu se sustragă "suveniruri" din vehicul, așa cum a facut baiatul care a furat cu nerușinare siglele de Autodromo și RdS. Îmi doresc ca întreaga comunitate de pasionați sa-i înțeleagă valoarea istorică și să-l trateze cu respetul cuvenit.
*cand am maturat vineri troleibuzul, am găsit un bilet ante-denominare, deci undeva ante-2005. Cumva, acel bilet nu a fost deranjat vreo 20 de ani.
IMG-20231031-WA0008.jpg (218.81 KB; downloaded 1937 times)
- bgd70
-
Posted:
-
bgd70
Pentru protejarea bordului si a tuturor butoanelor din cabina as sugera montarea unei protectii din plexiglas, facuta pe comanda daca exista posibilitatea aceasta. In orice caz, cred ca o protectie de orice fel ar fi necesara pt. bord, toate piesele se gasesc foarte greu precum ai zis.
Pentru protejarea bordului si a tuturor butoanelor din cabina as sugera montarea unei protectii din plexiglas, facuta pe comanda daca exista posibilitatea aceasta. In orice caz, cred ca o protectie de orice fel ar fi necesara pt. bord, toate piesele se gasesc foarte greu precum ai zis.
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
Absolut o protectie sau ceva, daca se poate atunci fiecare copil va vrea sa stea pe scaunul soferului, sa traga de volan si sa apese pe butoane.
Absolut o protectie sau ceva, daca se poate atunci fiecare copil va vrea sa stea pe scaunul soferului, sa traga de volan si sa apese pe butoane.
- ADK
-
Posted:
-
ADK
Părerea mea - dacă era mașina mea, cabina închisă nu știu dacă și salonul. Restul exponatelor nici nu ai voie să le atingi, pentru că așa eviți o multitudine de probleme, find mai important să protejezi bunurile și așa cu dificultate de dobândit (deja se stă prost și cu piesele la Daciile clasice).
Biletul acela a avut norocul că era la ultima ușă, nefind cam deloc folosită nu s-a prea făcut curățenie la acea scară și așa a rămas acolo mulți ani. E interesant că e încă într-o stare acceptabilă, judecând condițiile.
Un set de fotografii și de la mine, de evitat dublurile:
Ceva videoclipuri scurte am încărcat și pe TikTok, fiindcă sunt mai ușor de făcut editările și nu au atâta copyright-uri cu muzica de pe fundal.
Părerea mea - dacă era mașina mea, cabina închisă nu știu dacă și salonul. Restul exponatelor nici nu ai voie să le atingi, pentru că așa eviți o multitudine de probleme, find mai important să protejezi bunurile și așa cu dificultate de dobândit (deja se stă prost și cu piesele la Daciile clasice).
Biletul acela a avut norocul că era la ultima ușă, nefind cam deloc folosită nu s-a prea făcut curățenie la acea scară și așa a rămas acolo mulți ani. E interesant că e încă într-o stare acceptabilă, judecând condițiile.
Un set de fotografii și de la mine, de evitat dublurile:
IMG_20231026_074252567_copy_1600x1200.jpg (244.04 KB; downloaded 1848 times)
IMG_20231026_070903189_copy_1600x1200.jpg (292.67 KB; downloaded 1848 times)
IMG_20231026_074952787_copy_1600x1200.jpg (337.75 KB; downloaded 1848 times)
IMG_20231026_093300013_copy_1600x1200.jpg (255.75 KB; downloaded 1848 times)
IMG_20231027_073957508_copy_1600x1200.jpg (255.22 KB; downloaded 1848 times)
IMG_20231027_091750944_copy_1600x1200.jpg (410.02 KB; downloaded 1848 times)
IMG_20231027_105358520_copy_1600x1200.jpg (357.77 KB; downloaded 1848 times)
IMG_20231027_125200509_copy_1600x1200.jpg (472.2 KB; downloaded 1848 times)
IMG_20231027_174610463_copy_1600x1200.jpg (378.72 KB; downloaded 1848 times)
IMG_20231027_173122227_copy_1600x1200.jpg (462.61 KB; downloaded 1848 times)
Ceva videoclipuri scurte am încărcat și pe TikTok, fiindcă sunt mai ușor de făcut editările și nu au atâta copyright-uri cu muzica de pe fundal.
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
La momentul achizitiei, ROCAR-urile retrase nu mai aveau siglele de pe capota.
Daca stiti pe cineva care vrea sa doneze troleibuzului o sigla / un set de sigle, eu le accept cu drag.
La momentul achizitiei, ROCAR-urile retrase nu mai aveau siglele de pe capota.
Daca stiti pe cineva care vrea sa doneze troleibuzului o sigla / un set de sigle, eu le accept cu drag.
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
Fotografie de grup alaturi de cei care au ajutat la descarcarea troleibuzului si pozitionarea sa finala in cadrul Muzeului.
Vineri, 27 octombrie 2023.
Fotografie de grup alaturi de cei care au ajutat la descarcarea troleibuzului si pozitionarea sa finala in cadrul Muzeului.
Vineri, 27 octombrie 2023.
Fotografie grup DESCARCARE TROLEIBUZ MUZEU CAMPULUNG 27.10.2023.png (458.43 KB; downloaded 1713 times)
- valy
-
Posted:
-
valy
Felicitări pentru ce ați reușit!! L-am văzut miercuri pe viu, e superb, ca toată acea colecție. Bara spate a fost lovită în timpul transportului?
Felicitări pentru ce ați reușit!! L-am văzut miercuri pe viu, e superb, ca toată acea colecție. Bara spate a fost lovită în timpul transportului?
IMG-20231101-WA0048.jpg (29.09 KB; downloaded 1678 times)
📖 Pagination options